Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Οι «νερατζούρι» ανανέωσαν για 4η χρονιά την παραμονή τους στην Α΄ Μεσσηνίας


● ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΔΗΜΑΚΗ – ΠΑΥΛΑΚΗ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ● ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΣΤΗ ΣΕΖΟΝ ΒΑΖΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΟΔ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΑΚΗΣ● «ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ "ΠΙΝΕΛΙΑ" ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ»

ΧΡΟΝΙΑ με θετικό πρόσημο για τον Αθλητικό Όμιλο Διαβολιτσίου που κατά με την ολοκλήρωση της Α΄ Τοπικής Κατηγορίας, βρέθηκε στην 9η θέση με 10 νίκες, 8 ισοπαλίες, 12 ήττες και 35-48 γκολ.
Όλα αυτά του χάρισαν 38 βαθμούς, όσους συγκέντρωσαν και οι Μεσσηνιακός Γ.Σ., Α.Σ. Ανδρούσας και Α.Ο. Δωρίου.
Μετρώντας ήδη αρκετές ημέρες μακριά από τις επίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στο Διαβολίτσι μπορούν με καθαρό μυαλό να κάνουν τον απολογισμό τους.
Ο Σωτήρης Δημάκης, ένας άνθρωπος με αγάπη και πίστη στην ομάδα την οποία στηρίζει πολύπλευρα, χαρακτηρίζει τη χρονιά και όλα όσα ο ΑΟΔ κατάφερε να πετύχει σε αυτή, θετικά.
«Η χρονιά κρίνεται άκρως θετική για εμάς. Για πρώτη φορά στην ιστορία του το Διαβολίτσι κατάφερε και τερμάτισε στην 8η θέση και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στους «4» του Κυπέλλου Μεσσηνίας. Παράλληλα ανανεώσαμε για 4η χρονιά το ραντεβού μας με την Α΄ Τοπική!» είπε γεμάτος ικανοποίηση και ενθουσιασμό για το μέλλον ο κ. Δημάκης.
«Από την αρχή είχαμε πει πως από το Γ΄ Τοπικό θέλαμε να ανέβει η ομάδα στο Α΄ Τοπικό και να εδραιωθεί. Το πετύχαμε για 4η χρονιά… Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα παρατάμε ή επαναπαυόμαστε!».
Στην φετινή επιτυχία ωστόσο δεν είναι ένας, ούτε δυο οι πρωταγωνιστές, είναι όλοι όσοι συνέβαλαν είτε λίγο είτε πολύ για την επίτευξη των στόχων που είχαν τεθεί από την αρχή της σεζόν.
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 4-5 φίλους της ομάδας που την στηρίζουν όλα τα χρόνια και φέτος και απ’ ότι φαίνεται και του χρόνου. Να τονίσουμε πως όσο τη στηρίζουν τότε το έργο θα γίνεται πιο εύκολο», έχοντας επίγνωση της σημερινής πραγματικότητας στον αθλητισμό που μαστίζεται κι αυτός από τα οικονομικά προβλήματα ο κ. Δημάκης δεν ξεχνά πως όσο υπάρχει δυνατότητα τόσο θα υπάρχουν οι σύλλογοι. Σε περίπτωση που ένα τέτοιο αρνητικό σενάριο πάρει σάρκα και οστά και κλείσει την «στρόφιγγα» των ανθρώπων που στηρίζουν οικονομικά την ομάδα του ΑΟΔ τότε αυτό που σκέπτεται και ελπίζει είναι να έχουν προλάβει σαν ομάδα να έχει αναδείξει 3-4 παίκτες από τις ακαδημίες της ώστε να κρατήσουν τον σύλλογο ζωντανό!
Οικονομικό ελαφρυντικό για κάθε σύλλογο είναι η επένδυση στα νιάτα και τα δικά του παιδιά. Αυτό το ρόλο παίζουν οι ακαδημίες, οι οποίες λειτουργούν με αρκετή επιτυχία στο Διαβολίτσι και ήδη φανερώνουν «καρπούς». Υπεύθυνος προπονητής και συνεργάτης με τον Σωτήρη Δημάκη είναι ο δάσκαλος Μιχάλης Παυλάκης.
«Από τις ακαδημίες μας έχουν προωθηθεί αρκετά παιδιά φέτος όπως ο Μερκούρης και Διαγούπης, Αθανασόπουλος, Πρασσάς που πήραν κάποιες συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Προχθές στο φιλικό παιχνίδι με το Φαραί συνολικά 9 παιδιά από τις ακαδημίες μας ήταν στην αποστολή!» μας είπε ο κ. Δημάκης.

Δημάκης -Παυλάκης
και του χρόνου

Οι Σωτήρης Δημάκης και Μιχάλης Παυλάκης φαίνεται πως έχουν ήδη κουβεντιάσει με την ομάδα και θα βρίσκονται και του χρόνου στο τιμόνι καθώς έχει μείνει μόνο το τυπικό της ανανέωσης.
«Προτεραιότητα μου είναι το Διαβολίτσι. Εκεί ξεκίνησα πριν από 10 χρόνια και αφού το Δ.Σ. ανανέωσε τη θητεία του για άλλα δυο χρόνια και μου ζήτησε να παραμείνω, δεν μπορώ παρά να είμαι κι εγώ για άλλη μια χρονιά στην ομάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά στη «Φ» ο Σωτήρης Δημάκης ο οποίος παράλληλα μας ξεκαθάρισε πως ο στόχος των «νερατζούρι» δεν αλλάζει και παραμένει ίδιος και εν όψει της νέας σεζόν: «Όπως και φέτος έτσι και του χρόνου, η ομάδα θέλει να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να πλασαριστεί όσο ψηλότερα στη βαθμολογία, χωρίς άγχος για την παραμονή. Παράλληλα θέλουμε όπως όλες οι ομάδες, να βγάλουμε κάποια παιδάκια από τις ακαδημίες μας, να αναδείξουμε νέα ταλέντα.»
Σε αυτό θα χρειαστεί γεμάτο «οπλοστάσιο». Γι αυτό αναλαμβάνει δουλειά η διοίκηση σε συνεργασία με τους δυο προπονητές οι οποίοι μέσα στο Μάιο θα επικεντρωθούν στο κομμάτι των ανανεώσεων καθώς στόχος είναι η ομάδα να διατηρήσει το βασικό της ρόστερ με τις αλλαγές να υπολογίζονται μοναχά σε 1-2. Σε αυτό συμβάλει το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει εντός και εκτός αποδυτηρίων και το δυνατό δέσιμο σε όλη την ομάδα.

Φιλικά μέχρι 
τέλος Μαΐου

Μέχρι τέλος του μήνα το προπονητικό τιμ των Δημάκη και Παυλάκη έχει προγραμματίσει ορισμένα φιλικά με αντιπάλους τους Δαναό Καλαμάτας (την Κυριακή στο Διαβολίτσι), Μεσσηνιακό (στην Καλαμάτα στις 10/5) και Αίαντα (στο Διαβολίτσι το Σαββατοκύριακο 16-17/5). Παιχνίδια θα γίνουν και τα δυο Σαββατοκύριακα που θα ακολουθούσουν 23-24/5 και 30-31/5 με κάποιες από τις ανωτέρω ομάδες. Σε όλα τα παιχνίδια στόχος είναι τα νεαρά παιδιά να πάρουν παιχνίδια συμμετοχής και εμπειρίες.

Θετική και ουσιαστική «πινελιά»
το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας

Αν και στις αρχές κάποιοι ήταν διστακτικοί ακούγοντας για ένα πρωτάθλημα ανάμεσα στην Α΄ και Β΄ Κατηγορία, τελικά οι περισσότεροι το χαρακτηρίζουν ως μια θετική και ουσιαστική «πινελιά» καθώς φαίνεται να συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας ανάμεσα στα σωματεία, που οδηγεί στο καλύτερο ποδόσφαιρο!
«Πιστεύω πως η Α1 θα είναι καλύτερη του χρόνου. Με την Δ΄ Εθνική να έχει καταργηθεί, πολλοί έχουν στραφεί στο τοπικό. Ποδοσφαιριστές, παράγοντες… Πιστεύω πως λειτούργησε θετικά η Α1, που για πρώτη φορά εφαρμόστηκε. Όπως δημιουργήθηκε αυτή η κατηγορία, είναι ποιοτική και βοηθά να γίνουν πιο σοβαρές ομάδες καθώς κι αυτές δουλεύουν σε πρότυπα Α΄ Τοπικής με τους παίκτες να ετοιμάζονται γι’ αυτήν. Η κατηγορία αυτή όχι μόνο είναι καλή αλλά βοηθά το πρωτάθλημα της Μεσσηνίας στο σύνολό του», αυτές τις σκέψεις μοιράστηκε μαζί μας ο κ. Δημάκης.

 Εκείνοι που ανεβαίνουν
κι εκείνοι που …κατεβαίνουν

Ο κόουτς των «νερατζούρι» άδραξε την ευκαιρία να συγχαίρει τους πρωταθλητές της Κυπαρισσίας: «Πιστεύω ότι η Κυπαρισσία πήρε 100% δίκαια το πρωτάθλημα. Ήταν η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος και αν κοιτάξει κανείς τα ποσοστά της και μόνο θα δει μηδέν ήττες σε είκοσι αγωνιστικές… Αυτό τα λέει όλα!»
Όσο για τις ομάδες που παλιότερα πρωταγωνιστούσαν και φέτος είτε κινδύνευσαν είτε απλά απογοήτευσαν με την πορεία που έκαναν, ο κ. Δημάκης δε δίστασε να μιλήσει με ονόματα: «Εράνη, Εθνικός Μελιγαλά,
Σπερχογεία ομάδες που παλιά έκαναν πρωταγωνιστικές εμφανίσεις φέτος δεν τα πήγαν καλά. Αντιθέτως, δεν περίμενα τόσο ψηλά τον Απόλλωνα, σε σύγκριση με πέρυσι που σώθηκε την τελευταία στιγμή.»
Όσο για εκείνους που έπεσαν, είπε: «Κορώνη και Ασπρόχωμα ήταν όντως κρίμα που έπεσαν. Αξίζουν τα εύσημα γιατί μέχρι την τελευταία αγωνιστική έπαιξαν στα ίσια και εύχομαι καλή επιτυχία σε οτιδήποτε κάνουν».
Με καλό μάτι είδε και το μπαράζ ανάμεσα σε Εράνη και Αρφαρά ως διαδικασία: «Ήταν πιο δίκαιο αυτό που έγινε, ένα παιχνίδι μπαράζ ανάμεσα σε Εράνη και Αρφαρά. Επίσης, επειδή ήμουν εκεί, νομίζω ότι ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα. Τα Αρφαρά επέδειξαν πιο πολλή δύναμη και πάθος ενώ η Εράνη έπαιξε περισσότερο ποδόσφαιρο αλλά δεν έβγαλε τόσο πολύ πάθος. Εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στα Αρφαρά που κι αυτά έκαναν τον δικό τους άθλο φέτος.»

  Μεγάλη λαχειοφόρος αγορά

Στο Διαβολίτσι έχει εδώ και λίγες μέρες ξεκινήσει και «τρέχει» μια λαχειοφόρος αγορά με μεγάλα και πλούσια δώρα.
Η κλήρωση έχει πρώτο δώρο ένα αυτοκίνητο fiat Punto 1200 cc, δεύτερο δώρο 1.000 ευρώ μετρητά και τρίτο δώρο ένα μηχανάκι Daytona 125 cc.
Κι όλα αυτά μόνο με 1 ευρώ (ο λαχνός)! Η κλήρωση έχει οριστεί για τις 29 Σεπτεμβρίου (δίχως αναβολή).


Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου