Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

ΞΕΚΙΝΑ Η ΣΧΟΛΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΣΤΙΣ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ο ΝΑΣΚ «Αίολος» μας καλεί 
να γνωρίσουμε τον θαυμαστό 
κόσμο της ιστιοπλοΐας



Αν μικροί θέλατε να γίνεται καπετάνιοι και όχι πιλότοι… ήρθε η ώρα να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα!
Βασική προϋπόθεση η αγάπη για τη θάλασσα, το διάπλατο χαμόγελο και φυσικά πολύ καλό αντηλιακό. Γεμάτοι αισιοδοξία οι άνθρωποι του ΝΑΣΚ «Αίολος» μας καλούν να διευρύνουμε τους υδάτινους ορίζοντές μας και να μην αρκούμαστε μόνο κολυμπώντας στα ρηχά… αλλά να εξερευνήσουμε τον θαυμαστό κόσμο της ιστιοπλοΐας!
Την Τετάρτη του Πάσχα (15/4) ξεκινά η σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης με συνάντηση γνωριμίας στις 8 το βράδυ, στις εγκαταστάσεις του ΝΑΣΚ «Αίολος». Σκοπός της συνάντησης είναι μια πρώτη γνωριμία μεταξύ των ανθρώπων του Ομίλου και των συμμετεχόντων καθώς και η ενημέρωση τους σχετικά με το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οπότε θα ξεκινήσουν οι πρώτες ιστιοπλοϊκές βόλτες!
Ειδικότερα, η σχολή «αρχαρίων», απευθύνετε σε ενηλίκους που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην ιστιοπλοΐα, διαρκεί 2 μήνες και το κόστος της ανέρχεται στα 300 ευρώ. Περιλαμβάνει θεωρητικά σεμινάρια, πρακτική εξάσκηση με εκπαιδευτικά σκάφη του «Αιόλου» στη θάλασσα. Στο τέλος οι συμμετέχοντες λαμβανόμουν διπλώματα διακυβέρνησης ιστιοπλοϊκού σκάφους, και εξασφάλιση μελλοντικών δραστηριοτήτων.
Στη σχολή αυτή δίδεται η ευκαιρία στους μαθητές για μία πρώτη εξοικείωση με την ιστιοπλοΐα και τις αρχές της, να γνωρίσουν τα σκάφη Α/Θ, τους τρόπους χειρισμού και αγκυροβολίας εντός και εκτός λιμανιών, τη χρήση πανιών, ναυτιλία και βασικές γνώσεις μετεωρολογίας καθώς και βασικές γνώσεις μηχανικής, ώστε αποκτώντας σιγά σιγά την απαραίτητη και κατάλληλη εμπειρία, να «κουμαντάρουν» ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος Ανοιχτής Θάλασσας!
Το δίπλωμα που παίρνουν όσοι παρακολουθήσουν με επιτυχία τη σειρά μαθημάτων / προπονήσεων δίνει το δικαίωμα πλόων και κυβέρνησης ιστιοφόρων ανοιχτής θάλασσας, καθώς και ενοικίασης, σε περίπτωση που κάποιος το επιθυμεί.
Για την ιστορία να πούμε πως από την σχολή του «Αιόλου» που …αρμενίζει τα τελευταία 25 χρόνια τις ελληνικές θάλασσες, έχουν αποφοιτήσει περίπου 700 μαθητές και το συνολικό κόστος συμμετοχής στη σχολή είναι 300 € που θεωρείται το ίσως χαμηλότερο σε κόστος από όλες τις σχολές Α/Θ.

● Επικοινωνία και πληροφορίες για συμμετοχή στην σχολή στο e-mail naskeolos@yahoo.gr στο κινητό 6936 726 228 και στην γραμματεία του συλλόγου στο τηλέφωνο 27210.85382 και φαξ 27210 63103, Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου