Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

ΣΑΚ ΑΤΛΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΕ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΣ

«Γκρέμισε» τους Δρομείς στο φινάλε
της Β΄ φάσης παίδων 
της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

● ΜΕ ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΚΑΙ ΚΑΟΚ ΠΑΛΑΙΜΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ
● «ΕΧΕΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ» ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΡΟΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΤΣΑΡΕΑ


Όπως στους Εφήβους, έτσι και στους Παίδες ο ΣΑΚ Άτλας αναδείχθηκε πρωταθλητής στην επικράτεια της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., κατακτώντας τον τίτλο στο «νήμα» από τον ΣΔΥ Τρίπολης.
Οι καλαματιανοί ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στην Β΄ φάση με 27 βαθμούς, όσους είχε και ο ΣΔΥΤ! Στα μεταξύ τους παιχνίδια οι δυο ομάδες δεν είχαν διαφορά πόντων, καθώς στο 1ο παιχνίδι οι Δρομείς είχαν πάρει το «διπλό» με 1 πόντο (54-55) και στο 2ο ματς ο Άτλας βγήκε νικητής με 1 πόντο στην Τρίπολη (38-39)!
Ωστόσο, ο Άτλας είχε διαφορά επίθεσης – άμυνας +382, έναντι +363 των Δρομέων και πήρε αυτός τον τίτλο!
Μέχρι και την 13η αγωνιστική οι Δρομείς ήταν πρώτοι λόγω συνολικής διαφοράς πόντων επίθεσης – άμυνας, όμως η νίκη του Άτλα επί της Θουρίας με 50 πόντους (!) τον έφερε στην 1η θέση, καθώς οι Δρομείς νίκησαν με 16 πόντους τους Μολάους αλλά δεν έφτανε για να καλύψουν την διαφορά!
Για τον Άτλα, οι παίκτες που στελεχώνουν φέτος την πρωταθλήτρια Παιδική ομάδα είναι οι εξής: Γεωργουλάκος, Βουγιούκος, Σμυρνής, Μελάς, Μπούνας, Λαμπρινός, Πουλουπάτης, Καρούτας, Μπούχαλης, Κονταργύρης, Καρμοίρης, Κατσαρέας, Κομπότης, Μπούσιος και Μαυροειδής.

Αποτελέσματα - 14η Αγωνιστική
ΣΑΚ Άτλας - ΑΟ Θουρίας      77-22
Λακωνικός Κρόνος – Δίωνας Κυπαρισσίας         (α.α. 20-0)
ΑΠΟΕΛ Μολάων - ΣΔΥ Τρίπολης   45-61
ΣΕΦΑ Αρκαδικός - ΑΣ Τριφυλίας    50-55
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΣΑΚ Άτλας      925-543      27
-. Σ.Δ.Υ. Τρίπολης         931-568      27
3. ΑΣ Τριφυλίας   676-815      19
-. ΑΠΟΕΛ Μολάων       624-684      19
5. Λακωνικός Κρόνος   598-701      18
-. ΣΕΦΑ Αρκαδικός       634-875      18
-. Δίωνας Κυπαρισσίας   625-659      18
8. ΑΟ Θουρίας     568-736      17

Το πρόγραμμα του Άτλα
στην Β΄ Φάση Παίδων
Όπως και στους Έφηβους, έτσι και στους Παίδες ο Άτλας έχει κληρωθεί στον Β΄ όμιλο, μαζί με τους πρωταθλητές της ΕΣΚΑΗ (ΕΑ Προμηθέας 2014), ΕΣΚΑΚ (Δόξα Λευκάδας) και ΕΣΚΑΒΔΕ (Παλαίμων Κορίνθου).
Οι αγώνες του Β΄ ομίλου θα διεξαχθούν στις 1-3 Μαΐου στην Κόρινθο.
Ακολούθως, στους τελικούς (3η φάση) θα πάρουν μέρος 6 ομάδες, δηλαδή οι πρώτοι κάθε ομίλου μαζί με τους πρωταθλητές ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ και ΕΚΑΣΚ. Οι τελικοί θα τελεσθούν στο διάστημα 15-19 Ιουνίου σε τόπο που θα γνωστοποιηθεί από την ΕΟΚ.
Ας δούμε πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα του Β΄ ομίλου μετά το φινάλε του πρωταθλήματος Παίδων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.
Παρασκευή 01 Μαΐου
Ώρα 17.00: Προμηθέας 2014 – ΚΑΟΚ Παλαίμων
Ώρα 19.00: Δόξα Λευκάδας – ΣΑΚ Άτλας
Σάββατο 02 Μαΐου
Ώρα 17.00: ΣΑΚ Άτλας - Προμηθέας 2014
Ώρα 19.00: ΚΑΟΚ Παλαίμων –Δόξα Λευκάδας
Κυριακή 03 Μαΐου
Ώρα 11.00: Προμηθέας 2014 –Δόξα Λευκάδας
Ώρα 13.00: ΣΑΚ Άτλας – ΚΑΟΚ Παλαίμων


Η τελευταία εμπειρία
των εφήβων του Άτλα
Για αρκετούς από τους παίκτες του Άτλα, που ήταν γεννημένοι το 1997, αυτή ήταν η τελευταία αγωνιστική εμπειρία στους Εφήβους!
Η ομάδα αυτή που κατέκτησε όλα τα πρωταθλήματα στα οποία συμμετείχε (Μίνι, Παιδικό, Εφηβικό) έπαιξε 3 φορές σε προκριματικά Πανελληνίου Πρωταθλήματος!
Βέβαια φέτος αρκετοί εξ’ αυτών αγωνίστηκαν με την «Κ80» και οι λοιποί είχαν έρθει δανεικοί στον Άτλα, κάτι που δεν βοήθησε ιδιαίτερα στο να είναι πιο ανταγωνιστική η ομάδα των Εφήβων στα προκριματικά του Ναυπλίου.
Ο «μαέστρος» της ομάδας αυτής, ο Αλέξης Κορογώνας, σε δηλώσεις του στην «Φ» μίλησε για την φετινή εμπειρία των Εφήβων:
«Η ομάδα μας συμμετείχε με 5 Έφηβους και 7 Παίδες. Οι έφηβοι παίξανε για τρίτη φορά σε προκριματικά ενώ για τους παίδες ήταν μια σημαντική εμπειρία που θέλω να πιστεύω ότι θα τους βοηθήσει στα αντίστοιχα προκριματικά των Παίδων.
Η αποστολή μας ήταν δύσκολη εξ’ αρχής μιας και οι Έφηβοι δεν ακολουθούν το προπονητικό πρόγραμμα της ομάδας λόγω της προετοιμασίας τους για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.
Παρ’ όλα αυτά είχαμε καλή αγωνιστική εικόνα και στα 3 παιχνίδια, καταφέραμε να νικήσουμε το γηπεδούχο Ναύπλιο στην πρεμιέρα αλλά στη συνεχεία ηττηθήκαμε από Ναύπακτο και Απόλλων Πατρών, ομάδες σαφώς πιο έτοιμες από εμάς. Να τονίσω επίσης ότι ήμασταν η μοναδική ομάδα που είχε παίκτες από το παιδικό στη σύνθεση της!».
Το μήνυμα που θα στείλει ο Κορογώνας στους παίκτες του: «Να δώσω συγχαρητήρια στα παιδία που ήταν στην αποστολή και ήταν τα τελευταία τους παιχνίδια σαν Έφηβοι και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στις εξετάσεις».


Σειρά τώρα έχουν
…οι Παίδες!
Μετά τους Έφηβους του Άτλα, οι Παίδες κατέκτησαν το πρωτάθλημα Παίδων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. όπως γράψαμε παραπάνω, κάτι που χαροποίησε ιδιαίτερα τον κόουτς Κορογώνα.
Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε: «Συγχαρητήρια σε όλη την παιδική ομάδα που κατέκτησε άξια το πρωτάθλημα της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. μένοντας συγκεντρωμένη στον στόχο μέχρι την τελευταία αγωνιστική.
Τώρα επικεντρωνόμαστε στην Προκριματική Φάση των παίδων που θα γίνει στην Κόρινθο στις 1-3 Μαΐου.
Εκεί θα δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θα προσπαθήσουμε για την νίκη σε κάθε ένα από αυτά».
Ερωτηθείς για τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει ο Άτλας στα προκριματικά των Παίδων, ο Αλέξης Κορογώνας έδωσε ιδιαίτερη βάση στον Απόλλωνα Πατρών, ο οποίος όπως ανέφερε διαθέτει και διεθνείς παίκτες στην σύνθεσή του. «Ξέρουμε ότι οι αντίπαλοι που θα συναντήσουμε είναι καλής δυναμικότητας, ειδικά η ομάδα της Πάτρας που έχει και διεθνείς την σύνθεση της.
Θα αγωνιστούμε για το καλύτερο και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει, ούτως ή άλλως η φετινή χρόνια για τους Παίδες μας είναι άκρως επιτυχημένη γιατί οι περισσότεροι από αυτούς συμμετείχαν και στο εφηβικό, αλλά και στο αντρικό! Κέρδισαν πρωταθλήματα και απέκτησαν σημαντικές αγωνιστικές εμπειρίες. Θα είναι ευτυχές το γεγονός αν κάποιοι παίκτες από αυτούς καταφέρουν να αγωνιστούν και σε ανώτερο επίπεδο. Έχουμε και παίκτες που έχουν συμμετάσχει σε τουρνουά επίλεκτων από όλη την Ελλάδα όπως ο Γεωργουλάκος και ο Κατσαρέας και πιστεύω ότι σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλο».


«Έχει αγάπη για το μπάσκετ»
για τον Παναγιώτη Κατσαρέα
Όπως γνωστοποιήθηκε χθες, ο ταλαντούχος 15χρονος Παναγιώτης Κατσαρέας επιλέχθηκε στην Μικτή ομάδα των Ενώσεων η οποία θα αγωνιστεί στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών.
Ο Κορογώνας σχολίασε τις ικανότητες του δυναμικού «ψηλού» του Άτλα, εξήρε την αγάπη του για το μπάσκετ αλλά δεν παρέλειψε να δηλώσει πως θέλει ακόμα πολλή δουλειά για να ανέβει στο επόμενο επίπεδο: «Την επόμενη εβδομάδα ο Παναγιώτης Κατσαρέας επιλέχτηκε να στελεχώσει την Μικτή ομάδα των Ενώσεων στην τελική φάση που θα γίνει στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.
Είναι ένα παιδί που προέρχεται από τις Ακαδημίες της Κ80 φέτος και ήταν η πρώτη χρόνια που τον είχα για αθλητή.
Είναι ταλαντούχος, έχει αγάπη για το μπάσκετ.
Μέχρι στιγμής ανταμείβεται για την προσπάθεια του, ξεχωρίζει στην ηλικία του αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά και πολύ προσπάθεια ακόμα για να βελτιωθεί και να μπορέσει να αγωνιστεί σε ψηλότερο επίπεδο».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου