Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΣΤΟΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ 4ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Κυριάρχησε στα 5 χιλιόμετρα 
η καλαματιανή αθλήτρια 
της ΑΕΚ Ελένη Θεοδωρακοπούλου!



Οι επιτυχίες της καλαματιανής αθλήτριας της ΑΕΚ, Ελένης Θεοδωρακοπούλου συνεχίζονται!
Η δυναμική δρομέας πήρε την πρώτη θέση στον 4ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας στα 5 χιλιόμετρα και στην κατηγορία γυναικών, επιβεβαιώνοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα.
Κάλυψε την απόσταση σε 18.43 και εν συνεχεία, δήλωσε στην επίσημη σελίδα του ΣΕΓΑΣ: «Ήταν ένας αγώνας στο πλαίσιο της προπόνησης», είπε η δρομέας που ειδικεύεται σε μικρότερες αποστάσεις, τις μεσαίες. «Η διαδρομή ήταν πολύ καλή, ωστόσο με ενόχλησε λίγο η ζέστη. Προέρχομαι από σκληρή προετοιμασία στο Μαρόκο και είμαι ακόμη αρκετά κουρασμένη. Στόχος για τη θερινή σεζόν τα 1.500 μέτρα».
Σε γενικές γραμμές ο 4ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας στέφθηκε με επιτυχία, καθώς συμμετείχαν περισσότεροι από 11 χιλιάδες φίλοι του αθλήματος οι οποίοι γέμισαν το Σύνταγμα από το πρωί, προκειμένου να πάρουν μέρος στο κορυφαίο γεγονός της Άνοιξης,
Πρόκειται για την τέταρτη στάση του θεσμού, την οποία διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, την Περιφέρεια Αττικής και κύριους χορηγούς την ΒΜW και την Aegean ήταν μια γιορτή για την Αθήνα και τους πολίτες της.
Στην εκκίνηση για τον ημιμαραθώνιο δρόμο και μαζί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πήραν μέρος περισσότεροι από 4.000 δρομείς, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για την διοργάνωση. Ο Μιχάλης Παρμάκης ήταν ο νικητής στην γενική κατάταξη με 1 ώρα και 11.58, δεύτερος στην γενική κατάταξη και πρώτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν ο Γιώργος Μενής με 1.12.36, ενώ δεύτερος του Πανελληνίου με 1.12.58 ήταν ο Γιώργος Καραβίδας.
Η Σοφία Ρήγα, μετά τη νίκη στην Αυθεντική διαδρομή επικράτησε και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου με 1.21.58, με δεύτερη την Μάγδα Γαζέα με 1.22.04  και τρίτη την Παναγιώτα Βλαχάκη με 1.23.53.
Όσο για τα 5 χιλιόμετρα «Εθνική Τράπεζα», συμμετείχνα περισσότεροι από 7000 αθλητές με νικητή του αγώνα τον Χρήστο Καλλία, ο οποίος τερμάτισε σε 15.35. Δεύτερος πίσω του, ο Γιώργος Μίνο, τερματίζοντας σε 15.51. Η Θεοδωρακοπούλου ήταν πρώτη στις γυναίκες και δεύτερη τερμάτισε η Βασιλική Σπάθη με 20.17, ενώ τρίτη ήταν η Βασιλική Λάλλα (23.13).
Τέλος, στα 3 χλμ. WIND του 4ου Ημιμαραθωνίου Αθηνών, κέρδισε …ένα ζευγάρι! Ο Γιώργος Μίνο και η Ζωή Ανδρικοπούλου που κέρδισαν σε άνδρες και γυναίκες είναι ζευγάρι, ενώ σημειώνεται πως συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή στον αγώνα των 3 χλμ. WIND, αφού περίπου 3.000 δρομείς, κάθε ηλικίας και δρομικής εμπειρίας βρέθηκαν στην εκκίνηση και έτρεξαν στο κέντρο της Αθήνας απολαμβάνοντας την κάθε στιγμή.
Ο Μίνο, κέρδισε με 8.35, δεύτερος ήταν ο Κώστας Δρόσος με 8.57, ενώ την τρίτη θέση πήρε ο Παναγιώτης Αλιφέρης (9.17).
Στις γυναίκες η Ζωή Ανδρικοπούλου τερμάτισε σε 10.42, ενώ από πίσω τερμάτισε η Τάνια Γκούπου (11.18) και τρίτη ήταν η Αντζελα Ναβάρο (11.27).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου