Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΩΝ PLAY OFF ΤΗΣ Α΄ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

Το 2-1 έκαναν οι «λύκοι» σε
μια συγκλονιστική αναμέτρηση!

● ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΕΡΔΙΣΑΝ 63-59 ΤΟΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟ Γ.Σ.
● ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΔΑΛΑΣ: «Η ΟΜΑΔΑ ΕΔΕΙΞΕ ΤΡΟΜΕΡΗ ΨΥΧΗ»

ΣΤΗΝ παράταση έφτασαν χθες «Καλαμάτα ’80» και Σπαρτιατικός Γ.Σ. ώστε ένας εξ αυτών να πάρει το πολυπόθητο ροζ φύλλο και το προβάδισμα στην υπόθεση του τίτλου στον πρώτο τελικό των Play off της Α΄ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. Ένα παιχνίδι που αρχικά φάνηκε εύκολη δουλειά για τους «λύκους» αφού στο πρώτο δεκάλεπτο «έχτισαν» μεγάλη διαφορά 21-9 απέναντι στους όχι και τόσο μαχητικούς Σπαρτιάτες, εξελίχθηκε σε συγκλονιστικό και το φινάλε δικαίωσε την επιμονή και το πάθος για τη νίκη που επέδειξαν οι μπασκετμπολίστες του Δημήτρη Αβδάλα, ο οποίος όπως μας δήλωσε στο φινάλε τους συγχαίρει για το πάθος τους…
Πλέον οι «λύκοι» απέκτησαν το λεγόμενο πλεονέκτημα, αφού κερδίζοντας αυτό το παιχνίδι έκαναν το2-1 στα παιχνίδια με τον έτερο διεκδικητή Σπαρτιατικό και αισιοδοξούν στο επόμενο ματς στην Σπάρτη την Τετάρτη 27 Μαΐου, να σφραγίζουν τον τίτλο του υπερπρωταθλητή της Α΄ Κατηγορίας Ανδρών!

Η εξέλιξη του παιχνιδιού
Χθες το απόγευμα στο κλειστό «Τέντα» τον εντυπωσιακό όπως εξελίχθηκε πρώτο τελικό της Α Ανδρών της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., παρακολούθησαν 60-70 φίλαθλοι και των δυο ομάδων και ήταν αυτοί που ειδικά στο 4ο δεκάλεπτο και την παράταση ανέβασαν στα ύψη τον ενθουσιασμό και ένοιωσαν την αγωνία μαζί με τους παίκτες και των δυο ομάδων…
Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν χαλαρό. Ο Σπαρτιατικός πήρε το πρώτο 2ποντο με τον απειλητικό Κάτσαρη και ο Τριανταφυλλόπουλος απάντησε άμεσα για το 2-2. Από κει και πέρα η «Καλαμάτα ’80» πήρε διαφορά 5-7, ο Σπαρτιατικός πήρε «κεφάλι» στο σκορ με τον Σταθάκο (7-9) μετά από ωραίο συνδυασμό με τον νεαρό Αργυρούλη. Οι «λύκοι» με Τριανταφυλλόπουλο, Κούτρη, Βούλγαρη και Κοντόπουλο να έχουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έκλεισαν το 10λεπτο σε 21-9.
Εύκολη φάνταζε η συνέχεια μέχρι το πρώτο time out του 2ου 10λεπτου, οπότε οι Σπαρτιάτες με Κατσαρή, Μανιατάκο και Αργυρούλη μείωσαν το σκορ σε 31-16 και 32-25.
Η επανάληψη προσέφερε το θέαμα και το σασπένς. Οι γηπεδούχοι απουσία Μπάκα και Γκουλούση, έριξαν το βάρος στις πλάτες του Λεωνίδα Τριανταφυλλόπουλου και του Γιάννη Βούλγαρη οι οποίοι …«έκλεψαν», «έσπασαν κλοιούς», ευστόχησαν και αστόχησαν στις βολές, «αντάλλαξαν» φάουλ αλλά κράτησαν την «Καλαμάτα ’80» κοντά στο σκορ. Οι Σπαρτιάτες παθιάστηκαν χάρη στα τρίποντα των Κατσαρή και Αργυρούλη και ορισμένες καλές παρεμβάσεις του Σταθάκου, «έχασαν» στο 4ο δεκάλεπτο μετά από σύγκρουση με τον Τριανταφυλλόπουλο τον αρχηγό Μανιατάκο που αποχώρησε κουτσαίνοντας (στη θέση του ο Κουβελιώτης) κρατήθηκαν παρόλα αυτά κοντά στο σκορ ισοφαρίζοντας στα συναρπαστικά τελευταία λεπτά και δευτερόλεπτα σε 49-49 για να προσπαθήσουν στην παράταση να διεκδικήσουν τη νίκη.
Στην παράταση ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε την αρχή (51-49), «πάτσισε» ο Σταθάκος μετά από ασίστ του Κατσαρή σε 51-51. Έξι πόντους μπροστά οι λύκοι με Βούλγαρη και Τριανταφυλλόπουλο 56-51. Μια στις δυο βολές πέτυχε ο Κατσαρή, κομβικό σημείο αυτό, για το 57-52, που λίγο αργότερα τροφοδότησε τον Σταθάκο που περίμενε κάτω από το καλάθι για το 59-56. Ο Σταθάκος μια μέσα μια έξω στις βολές έφτασε το σκορ στο 60-57. Time out. Φάουλ του Κατσούλη στον Κούτρη με τον τελευταίο να ευστοχεί στις δυο βολές (62-57). Δυο εύστοχες βολές είχε αμέσως μετά ο Κατσαρής φέρνοντας το σκορ στο 62-59.
Λήξη δια χειρός Μεντή με μια εύστοχη βολή για το τελικό 63-59!
● Διαιτησία: Κυρ. Ταβουλαρέας, Λαμπρ. Νάστος, Κριτές: Σωτ. Πετρούλια, Κων. Ζερμπίνος, Μ. Κυριακοπούλου. Κομισάριος: Χρ. Δαμουράς.
10λεπτα: 21-9, 11-16, 10-12, 7-12.(49-49 κ.α.) 63-59 παράταση
«ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80»: Γκιουρτζίδης 8 (2 τρ.), Λαμπρινός, Νικολαϊδης, Τσιγαρίδης, Κούτρης 8 (1 τρ.), Αλεξανδρόπουλος, Βούλγαρης 19, Κοντόπουλος 7 (1 τρ.), Μεντής 2, Πουλουπάτης, Τριανταφυλλόπουλος 19 (2 τρ.)
ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ ΓΣ: Θεοδωρόπουλος, Μπασδάνης, Κοντός, Μανιατάκος 7, Αργυρούλης 7 (1 τρ.), Κατσαρής 26 (2 τρ.), Αλεξόπουλος 3 (1 τρ.), Γιάνναρης, Σταθάκος 12, Κουβελιώτης, Κατσούλης 4, Ρηγάκος.

φωτό: Kalamata.24
«Η ομάδα έδειξε
τρομερή ψυχή»
Σε δηλώσεις του στη «Φ» ο Δημήτρης Αβδάλας μετά το τέλος του αγώνα αν και συνεχάρη τους αθλητές του, παρουσιάστηκε συγκρατημένος καθώς όπως είπε …ο τερματισμός απέχει ακόμη πολύ δρόμο «Είχαμε δυο σημαντικές απώλειες σήμερα δεν έπαιξε οι Γιώργος Μπάκας και Μπάμπης Γκουλούσης. Το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα έδειξε τρομερή ψυχή, ήταν πολύ δύσκολο να καλύψουμε αυτές τις απώλειες, τα παιδιά το έκαναν έδειξαν τρομερή διάθεση και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.»
Κλείνοντας είπε: «Ανεξάρτητα από τακτικές, το παιχνίδι κρίθηκε πάρα πολύ στη διάθεση και στο πόσο πολύ το θέλαμε εμείς.
Παίξαμε ένα παιχνίδι παράτασης και τα παιδιά άντεξαν!
Θέλω να τους πω «θερμά συγχαρητήρια» είναι 2-1 όμως κι ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτε, έχουμε πολύ δρόμο…»



Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου