Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Η ΠΡΩΤΗ «ΕΞΟΔΟΣ» ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΣΔΥΜ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ

 
2:38΄ και κάτω ο πήχης στον
Διεθνή Μαραθώνιο Κοπεγχάγης 

ΕΝΑΣ άνθρωπος με κινητήριο δύναμη την αγάπη του για τον αθλητισμό και το τρέξιμο, ένας αθλητής με όλη τη σημασία της λέξεως. Ο Ηλίας Νικολόπουλος, ένας δρομέας με ιστορία και μεγάλη λατρεία για το τρέξιμο με συμμετοχές εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, με διακρίσεις σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο, με ρόλο οργανωτικό σε αγώνες στο Μάνεσι, επιστρέφει στο προσκήνιο μετά από ένα περίπου χρόνο αγωνιστικής αδράνειας. Πρόσφατα τον είδαμε στον 15ο γύρο Καλαμάτας και τώρα οδεύει προς Κοπεγχάγη, όπου αύριο θα λάβει μέρος στον Διεθνή Μαραθώνιο.
Ο Ηλίας Νικολόπουλος, μέλος του μεγαλύτερου επαρχιακού συλλόγου δρομέων του ΣΔΥ Μεσσηνίας, έχει ένα όνειρο! Έναν τερματισμό σε Μαραθώνιο κάτω από 2μιση ώρες. Όνειρο αρκετών ετών το οποίο βήμα βήμα, αγώνα με αγώνα, επιδιώκει να πλησιάσει και κάποια στιγμή να αδράξει την ευκαιρία για να το κάνει πραγματικότητα!
Οι καλύτερες του επιδόσεις έγιναν σε Ρότερνταμ και Ζυρίχη με 2,38΄ ενώ στην Ελλάδα η καλύτερη επίδοσή του έγινε στην Αθήνα με 2,44΄.
Ένας αθλητής που ξέρει πώς να δουλεύει σκληρά για αυτό που επιθυμεί. Η φιλοσοφία του άλλωστε επιβεβαιώνει το γεγονός αφού πιστεύει πως όποιος δεν κοπιάζει δεν αμείβεται!
Φέτος έχει ξεκινήσει δειλά δειλά τη σεζόν του με εγχώριες συμμετοχές έφτασε όμως και η ώρα των εκτός Ελλάδος Μαραθώνιων, αρχής γενομένης από την Κοπεγχάγη που για τον ίδιο αποτελεί την αρχή για ένα «φρέσκο» δρομικό ξεκίνημα, αφού όπως προαναφέραμε επί ένα χρόνο είχε μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης.
Μιλώντας στη «Φ» ο Ηλίας Νικολόπουλος, που οφείλουμε να πούμε πως εκτός από δρομέας είναι και διαιτητής ποδοσφαίρου μέλος της Ένωσης ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, μοιράστηκε μαζί μας μερικές σκέψεις τόσο για τον Μαραθώνιο της Κοπεγχάγης όσο και για τις μελλοντικές του επιδιώξεις…
«Τρέχω στον Μαραθώνιο Κοπεγχάγης μετά από ενάμισι χρόνο, ο τελευταίος ήτανε στην Φλωρεντία τον Νοέμβριο του 2013 στον όποιο δεν είχα πάει καλά σε επίδοση χρόνου. Μετά από αυτό σταμάτησα να γυμνάζομαι για ένα χρόνο και ξεκίνησα πάλι τις προπονήσεις τον Νοέμβριο του 2014, με στόχο να ξαναμπώ πάλι σε ρυθμούς Μαραθωνίων!
Δυσκολεύτηκα πολύ να ξαναμπώ πάλι σε ρυθμό και να συναντήσω τις απαιτήσεις του Μαραθωνίου και γι’ αυτό διάλεξα τον Μαραθώνιο της Κοπεγχάγης, ώστε να έχω πιο πολύ χρόνο για καλύτερη δυνατή προετοιμασία μιας και είναι χρονικά μέσα στην Άνοιξη, από τους τελευταίους και με καλές καιρικές συνθήκες αγώνες -9-14 βαθμούς την ημέρα του αγώνα - με επίπεδη διαδρομή.»
Όσο για τις φιλοδοξίες που έχει γι’ αυτό τον αγώνα μας λέει ξεκάθαρα πως θέλει να πλησιάσει το ατομικό του ρεκόρ: «Να τρέξω κοντά στο ατομικό μου ρεκόρ, 2.38΄ και εάν είμαι δυνατός να καταφέρω να το σπάσω. Ξέρω ότι είναι δύσκολο, γιατί έμεινα αρκετά πίσω αγωνιστικά και αυτό φάνηκε και από τους 3 αγώνες που έχω κάνει έως τώρα, όπου οι επιδόσεις μου δεν ήταν οι αναμενόμενες! Αρά δεν μπορώ να διεκδικήσω κάτι καλύτερο από ένα χρόνο κοντά στις 2 ώρες και 36 με 38 λεπτά!»
Ο αγώνας της Κοπεγχάγης είναι για σένα το αποκορύφωμα. το μεγάλο στοίχημα;
«Όχι δεν είναι το μεγάλο «στοίχημα» ο μαραθώνιος αυτός, άπλα είναι η βάση για μια καλύτερη συνέχεια. Είναι ο στόχος της ανοιξιάτικης σεζόν!»
● Παρόλα αυτά δεν παύει ποτέ να πιστεύει στον εαυτό του! «Πιστεύω ότι θα καταφέρω να τρέξω όσο γίνεται πιο δυνατά εκεί και η επίδοση μου να μου δώσει τη δύναμη να συνεχίσω για τον στόχο που έχω, να τρέξω στον επόμενο Μαραθώνιο κάτω από τις 2μιση ώρες, που είναι και ένα όνειρο αρκετών ετών!»
● Παράλληλα εξομολογείται… «Έχω κάνει λάθη παρά πολλά στις προετοιμασίες μου τα προηγούμενα χρόνια και πιστεύω ότι πλέον είμαι έτοιμος να πάω για τον στόχο που έχω βάλει βήμα βήμα. Άλλωστε Μαραθώνιο κάνουμε, κι αν δεν κοπιάσεις …δεν αμείβεσαι!»
Ο Ηλίας Νικολόπουλος προπονείται μαζί με τον φίλο του Πέτρο Μπουραζάνη και μετά την Κοπεγχάγη έχουν ήδη προγραμματίσει τις επόμενες συμμετοχές του. Συγκεκριμένα επόμενοι σταθμοί του Ηλία Νικολόπουλου είναι σε αγώνες εντός Μεσσηνίας όπως σε Κυπαρισσία, Στούπα, Μάνεσι και Διαβολίτσι όπως δεν θα επιδιώξει τίποτε περισσότερο από τη χαρά και την ικανοποίηση της συμμετοχής.
Από κει και πέρα, οι επόμενοι αγωνιστικοί του στόχοι είναι το Φθινόπωρο, μεταξύ των οποίων δεν αποκλείεται κι ένας αγώνας Μαραθωνίου στο εξωτερικό.
Μαζί του στην Κοπενχάγη θα ταξιδέψουν για να αγωνιστούν ένα ακόμη μέλος του ΣΔΥΜ η Νατάσσα Κούμπουλα και μαζί τους θα είναι ο αθλητής του Μεσσηνιακού Γ.Σ. Γιάννης Χαμόδρακας.


Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου