Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΑΚΡΙΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Με Κουλιέρη και Δάρρα στο τιμόνι πάνε Α2!

ΗΡΘΑΝ ΒΡΑΧΝΑΣ, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΩ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΠΑΙΚΤΗ ΑΠΟ Α2

ΑΡΚΕΤΑ νέα πρόσωπα είδαμε στην προχθεσινή «πρώτη» της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του Ακρίτα Καλαμάτας στο Κλειστό της παραλίας, που τη νέα χρονιά θα κάνει την «παρθενική» της εμφάνιση στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας.
Ο παλιός κόουτς Κώστας Κουτράκης αναλαμβάνει χρέη γενικού αρχηγού, στη θέση του πέρασε ο πολύπειρος Γιώργος Κουλιέρης και στο πλευρό του, σε εξίσου σημαντικό ρόλο, αυτόν του βοηθού προπονητή θα δούμε φέτος τον Μελιγαλοπολίτη Σάκη Δάρρα!
Στο ρόστερ δυο είναι τα νέα πρόσωπα. Ο νεαρός  ακραίος Γιάννης Βραχνάς που μετακόμισε στον Ακρίτα από την «Καλαμάτα ’80» και ο ελεύθερος Γιώργος Βασιλόπουλος από την Πάτρα (παλιότερα είχε αγωνιστεί στην ΕΑΠ). Οι δυο αυτοί, συν ένας ακόμη δυνατός παίκτης από Α2 για τον οποίο η ομάδα έχει εκφράσει ενδιαφέρον να προσθέσει στο δυναμικό της αποτελούν τα νέα δυνατά χαρτιά στην «τράπουλα» του τεχνικού διδύμου που θα επιδιώξει να κρατήσει τον Ακρίτα «ζωντανό» στην δύσκολη κατηγορία της Α2 Εθνικής Ανδρών.

Κουλιέρης: «Στόχος η παραμονή.
Μη μας υποτιμήσει κανείς…»
Χαλαρός αν και προσγειωμένος, ο νέος κόουτς Γιώργος Κουλιέρης εξέφρασε την πεποίθησή του πως η ομάδα του θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες της κατηγορίες, παρότι λειτουργεί σε πιο ερασιτεχνικό επίπεδο. Μέσα σ’ όλα όμως θέλει οι παίκτες του να ευχαριστηθούν το παιχνίδι… «Καλή αρχή σε όλους μας χωρίς τραυματισμούς και με πολύ όρεξη για διασκέδαση κυρίως, γιατί για παιχνίδι πρόκειται, αλλά και με τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες είναι μια ευκαιρία να δώσουμε έμφαση σε κάτι που μας αρέσει πολύ!».
 Βεβαίως μια κατηγορία όπως η Α2 Εθνική, δεν προσφέρεται απλά και μόνον για παιχνίδι, αλλά μπορεί να προσφέρει εφόδια για το μέλλον σε κάθε αθλητή που δουλεύει είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά.
«Σίγουρα είναι απαιτητική κατηγορία. Οι πιο πολύ παίκτες δεν έχουν εμπειρία απ’ αυτή. Σίγουρα άλλο είναι ένα πρωτάθλημα 3-4 μηνών κι άλλο ένα μακρύ πρωτάθλημα 22 αγώνων, διάρκειας σχεδόν 8-9, μηνών!
Δεν είμαστε επαγγελματίες, αλλά θέλω να συμπεριφερθούμε επαγγελματικά ακόμη κι αν δεν αμειβόμαστε. Σαν νοοτροπία. Αυτό περιμένω από τους παίκτες και είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε.»
Νεοφώτιστοι και προσγειωμένοι στους στόχους τους, οι Ακρίτες βάζουν αρχικά ως στόχο την παραμονή τους και από κει και πέρα ό,τι καλύτερο προκύψει! «Στόχος σίγουρα είναι η παραμονή, καθώς παίζουμε σε έναν δύσκολο όμιλο, με πάρα πολύ δυνατές ομάδες, ειδικά οι Αθηναϊκές (ΑΕΚ, Κύζικος), αλλά και οι επαρχιακές (Πάτρα, Αμαλιάδα, Χαλκίδα), αλλά δεν μας φοβίζει τίποτε, εάν είμαστε συγκεντρωμένοι και κάνουμε κάποια ουσιαστικά πράγματα πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε, έχουμε καλή έδρα και αρκετή εμπειρία μέσα στην ομάδα!»
Δε δίστασε κλείνοντας να πει: «Μη μας υποτιμήσει κανείς…»
Τέλος ερωτηθείς για την ύπαρξη δυο ομάδων μιας πόλης στην σκληρή κατηγορία της Α2 Εθνικής, ο Γιώργος Κουλιέρης ανέτρεξε στο παρελθόν όταν ο ίδιος πρωτοήλθε να μείνει μόνιμα στην πόλη μας λέγοντας: «Όταν ήρθα στην Καλαμάτα την πρώτη φορά ήταν πάλι δυο ομάδες στην Α2 (Καλαμάτα ’80 και ΓΕΜ) και είχα πει: "Κύριοι μια ομάδα είναι καλύτερα. Ας κρατήσουμε τη μια ομάδα να βοηθήσουμε τη μια ομάδα για να πάρουν τα μικρά παιδιά αγώνες και την άλλη για να φθάσουμε πιο ψηλά ακόμη". Γιατί κακά τα ψέματα, ο κόσμος έχει «δίψα» ειδικά για βόλεϊ! Το είδαμε στο Final Four πέρυσι, πρόπερσι και με την πορεία της «Καλαμάτας’ 80», έδειξε πως έχει δίψα ο κόσμος για βόλεϊ.
Εύχομαι υγεία και για τις δυο ομάδες και στις γυναικείες ομάδες, να πάνε καλά, να φτάσουν τους στόχους που θέλουν.»

Γεν. αρχηγός ο Κουτράκης,
βοηθός κόουτς ο Σάκης Δάρρας
Ο προπονητής που οδήγησε μέχρι και πέρυσι την ομάδα και συνέβαλε τα μέγιστα στην τριετή λειτουργία της, με αποκορύφωμα την άνοδό της στην Α2, Κώστας Κουτράκης πλέον έχει διαφορετικό ρόλο. Αφήνοντας τα προπονητικά ηνία στον Γιώργο Κουλιέρη, ο Κώστας Κουτράκης ανέλαβε το εξίσου σημαντικό ρόλο του γενικού αρχηγού.
Μια ακόμη παρουσία που αναμένεται να προσφέρει τα μέγιστα στην ανδρική ομάδα του Ακρίτα είναι αυτή του Μελιγαλιώτη Αθανάσιου Δάρρα. Ο Σάκης Δάρρας με σημαντική εμπειρία τόσο σε επίπεδο οργανωτικό όσο και προπονητικό, θα βρεθεί αυτή τη χρονιά στο πλευρό του κ. Κουλιέρη ως βοηθός προπονητή.
Αισιόδοξος παρουσιάστηκε ο νέος βοηθός προπονητής, Σάκης Δάρρας που έρχεται με όρεξη για δουλειά και οργανωτική ικανότητα – αν αναλογιστεί κανείς τη μεγάλη συμβολή του στην άρτια διοργάνωση της Μεγαλόπολης το προηγούμενο διάστημα που φιλοξένησε με επιτυχία τους αγώνες της Εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών - να προσφέρει τις δικές του πολύτιμες γνώσεις στους αθλητές και τους παράγοντες της ομάδας με στόχο τη δημιουργία βάσεων για το μέλλον του συλλόγου: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε σε συνεργασία με τον κόουτς είναι να δώσουμε στα παιδιά να καταλάβουν ότι η κατηγορία δεν είναι εύκολη και είναι ένα κίνητρο γι’ αυτούς να αγωνιστούν στην Α2. Υπάρχουν έμπειρα αλλά και νέα παιδιά που δεν έχουν τίποτε να χάσουν, μόνο να κερδίσουν και από την σωστή και πειθαρχημένη δουλειά, χωρίς να είναι επαγγελματίες. Θεωρώ ότι θα γίνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά. Η Καλαμάτα έχει αποδείξει ότι είναι πόλη του βόλεϊ, από τις ελάχιστες επαρχιακές πόλεις που έχουν απομείνει. Τέσσερις ομάδες σε εθνική κατηγορία δεν είναι κάτι εύκολο να συμβεί. Το γήπεδο είναι καλό για να εργαστείς πάνω στο βόλεϊ θεωρώ ότι θα δουλέψουμε καλά και θα συνεργαστούμε άψογα με τον κόουτς και το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που περιμένουμε…»
Αισιόδοξος για τη συνεργασία με τον Σάκη Δάρρα δήλωσε και ο Γιώργος Κουλιέρης: «Είμαι σίγουρος πως θα πάνε όλα καλά. Εξάλλου με τις δικές μου πολλές υποχρεώσεις, το βάρος των προπονήσεων θα πέσει περισσότερο πάνω στον Σάκη!»

Ενδιαφέρον για μια
δυνατή μεταγραφή
Μια και μόνον ακόμη μεταγραφή που θα μπορεί να γύρει τη πλάστιγγα υπέρ τους θα επιδιώξουν οι άνθρωποι του Ακρίτα. Παίκτη δηλαδή με εμπειρία και παραστάσεις στην Α2 Εθνική που θα κάνει τη διαφορά και θα προσθέσει στη δυναμική του Ακρίτα το κάτι παραπάνω… Ήδη το όνομα ενός παίκτη γνωστού στο μεσσηνιακό κοινό, έχει πέσει στο «τραπέζι», ευνόητα παραμένει κρυφό τουλάχιστον μέχρι η συμφωνία να κλείσει επίσημα!
Όπως μας είπε άλλωστε ο Γιώργος Κουλιέρης, οι κινήσεις έχουν …και δεν έχουν τελειώσει! «Στην ομάδα ήρθαν οι Γιάννης Βραχνάς από την «Καλαμάτα ’80» και Γιώργος Βασιλόπουλος από την Πάτρα. Από κει και πέρα έχουμε ανοικτά …τα αυτά μας για μια τελευταία προσθήκη που, άμα κάνει τη διαφορά, θα την κυνηγήσουμε!»

Το ρόστερ
Ο Γιώργος Κουλιέρης ενδεχομένως να βρίσκεται εντός και εκτός παρκέ, εφόσον οι συνθήκες το επιβάλλουν, συνδυάζοντας το διπλό ρόλο προπονητή και παίκτη. Φέτος στο ρόστερ αναμένεται να δούμε εν δράσει και πολύπειρο ακραίο, Μάνο Ξενάκη.
Από κει και πέρα για μια ακόμη σεζόν ανανέωσαν οι Δημήτρης Ζαχαρόπουλος, Λεωνίδας Μπελογιαννέας, Κυριάκος Καρούνος, Γιάννης Τρουπάκης, Γιάννης Πράττης, Ανδρέας Σαρδέλης, Χρήστος Μπελόγιαννης, Παναγιώτης Κακούρος, Σωτήρης Τσολάκος, Γρηγόρης Τσώνης, Στέλιος Καρράς και Θανάσης Θεοδώρου.
Μεταγραφικά «μιλώντας», η ομάδα ενισχύθηκε με τον δυναμικό Ακραίο και δυνατό στο σέρβις Γιάννη Βραχνά από την «Καλαμάτα ’80» και τον νεαρό Γιώργο Βασιλόπουλο από την Πάτρα. Ο επαναπατρισθείς πετοσφαιριστής, έλειπε τα δυο προηγούμενα χρόνια στο εξωτερικό, ήταν ελεύθερος ενώ πιο πριν αγωνιζόταν στην ΕΑ Πατρών.

Σίσσυ Τριάντου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου