Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Ηλίας Καρράς: “Ματς δίχως αύριο και για τις δυο ομάδες”

ΠΕΡΙΠΟΥ 24 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΟΜΒΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΡΙΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΡΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΙΛΑ ΣΤΗ “Φ”




ΑΓΩΝΑ κομβικής σημασίας θα δώσει αύριο στην πόλη μας η ομάδα της Αργυρούπολης, με τον παλιό γνώριμο του καλαματιανού βόλεϊ από την θητεία του -μόλις πέρυσι -στην “Καλαμάτα ’80” Ηλία Καρρά να χαρακτηρίζει το παιχνίδι ως “αγώνα δίχως αύριο”.
Η βαθμολογική θέση της Αργυρούπολης είναι δύσκολη. Τις δυο πρώτες αγωνιστικές δεν είχε γνωρίσει τη χαρά της νίκης, χάνοντας από “Καλαμάτα΄ 80” και ΕΑΠ σε ματς με γεμάτα σετ, την οποία τελικά γεύτηκε με καθαρό 3-0 επί της Ολυμπιάδας. Ακολούθησαν οι δυο ισχυροί του Β΄ Ομίλου Εθνικός και Ηρακλής Χαλκίδας από τους οποίους έχασε, για να δώσει μεγάλη μάχη με τον πάντοτε αξιόμαχο Κόροιβο Αμαλιάδας από τον οποίο ωστόσο έχασε με 3-2 σετ. Έχασε 3-0 από την ΑΕΚ, για να κερδίσει για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα στο εκτός έδρας ματς με την Ερυθραία. Την 9η αγωνιστική και τελευταία για το 2015 ωστόσο έχασε και πάλι, αυτή τη φορά από τον Απόλλωνα κι έτσι στην αυλαία του έτους έγινε με στενάχωρο τρόπο!
Η νεανική και μαχητική Αργυρούπολη θέλει να κάνει ποδαρικό με το δεξί στο 2016 και να αφήσει στο παρελθόν τα άτυχα αποτελέσματα. Το έργο της όμως είναι δύσκολο  αφού μπροστά της έχει μια ομάδα με κοινό στόχο: την παραμονή, διατεθειμένη να παλέψει για την αποκτήσει!

Αποφασισμένοι να παλέψουν για να μείνουν ζωντανοί στην Α2 Εθνική όμως είναι και οι παίκτες της Αργυρούπολης και έρχονται αύριο στην πόλη μας για να παίξουν ένα από τα τελευταία τους χαρτιά…
Στη “Φ” μίλησε μια ημέρα πριν τον αγώνα ο Ηλίας Καρράς και εξηγεί πως το παιχνίδι δεν έχει απλά υψηλό βαθμό δυσκολίας αλλά και ψυχολογικής σημασίας αφού η έκβασή του θα σημάνει πολλά για τους κερδισμένους και τους ηττημένους…
“Σίγουρα είναι παιχνίδι δίχως αύριο και για τις δυο ομάδες…
Αλλά έτσι όπως είναι φέτος το πρωτάθλημα κάνεις δεν ξέρει τι του ξημερώνει!
Εμείς είμαστε μια ομάδα με νέους παίκτες και προσπαθούμε να παίζουμε κάθε μέρα και καλύτερο βόλεϋ.”
  • Πιστεύεις πως μπορείτε να κερδίσετε τον Ακρίτα;
“Είναι μια ομάδα με εμπειρία. Το αποτέλεσμα, όμως, εξαρτάται από εμάς. Από το τρόπο που θα παίξουμε και σε τι κατάσταση θα είμαστε.
  • Πως νοιώθεις που φέτος έπαιξες ήδη μια φορά (με “Καλαμάτα’80” και Ερυθραία) και τώρα πάλι, απέναντι σε παλιούς γνωστούς;
“Παίζω φέτος με δυο παλιές μου ομάδες την Ερυθραία και την “Καλαμάτα’80”.
Δεν είναι ό,τι καλύτερο! Όταν περνάς από μια ομάδα και μένεις ικανοποιημένος απ’ όλα, δένεσαι, γιατί σου δείχνουν ότι θα κάνουν τα πάντα για σένα και συ παίζοντας τους ανταμείβεις, δίνοντας ότι καλύτερο μπορείς…
Εκτός αυτού οι σχέσεις μου είναι άριστες από παίκτες μέχρι διοίκηση.
Ελπίζω να ξαναπαίξω κάποια στιγμή ξανά σε αυτές τις ομάδες.
Τώρα, όμως, είμαι στην Αργυρούπολη και πρέπει να κοιτάξω το καλό της ομάδας που παίζω!”
  • Πως μπορεί ένας αθλητής να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση πόσο τον επηρεάζει;
“Δεν χωράνε πολλά συναισθήματα…
Όπως στην “μπάλα” (σ.σ. ποδόσφαιρο ) που δεν πανηγυρίζουν ένα γκολ. Είναι και ψυχολογικό παιχνίδι το βόλεϊ, δεν μπορείς να μην πανηγυρίσεις!”

  • Για το πρωτάθλημα τι προβλέψεις κάνεις;
“Αν εξαιρέσουμε 2-3 ομάδες, οι άλλες θα δώσουμε μεγάλη μάχη για την παραμονή. Είναι … “ο θάνατος σου η ζωή μου”....
Τώρα θα φανεί επίσης πόσο δούλεψε η κάθε ομάδα το διάστημα των γιορτών.”
  • Πιστεύεις πως η παρουσία της πρώτης 4αδας (Πέραμος, ΑΕΚ, Ηρακλής, Εθνικός) στέρησα τα όποια όνειρα των ομάδων;
“Οι τέσσερις αυτές ομάδες έχουν παίκτες έμπειρους με αρκετά χρόνια παρουσίας στην Α1, αυτό τα λέει όλα!
Κληρώθηκαν όλες στον Β΄ όμιλο, στον οποίο φαίνεται ποιος μπορεί να παίξει πολύ καλό βόλεϋ και ποιός όχι!”
  • Συνέβαλε αρνητικά η οικονομική κρίση;
Σίγουρα η κρίση ευθύνεται, καθώς λίγες ομάδες μπορούν και παλεύουν για να άνοδο.”
Ραντεβού αύριο στις 6 μ.μ. στο κλειστό της παραλίας για το ματς των ουραγών του Β΄ Ομίλου, όπου ο Ακρίτας θα υποδεχθεί την Αργυρούπολη ετοιμοπόλεμη δίχως απουσίες και τραυματισμούς, με κοινό στόχο να κατακτήσουν το αποτέλεσμα που θα τις κρατήσει ζωντανές στην Α2 Εθνική Βόλεϊ Ανδρών….

Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου