Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΓΕΜΑΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

«Αυτοφωτιστείτε» με τη Νυχτερινή Παρέλαση
στο 4ο Καλαματιανό Καρναβάλι

ΠΑΡΕΛΑΣΤΕ, ΨΑΞTΕ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥΣ ΓΡΙΦΟΥΣ, ΠΑΙΞΤΕ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΞΕΓΝΟΙΑΣΙΑ

ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ εβδομάδα των εκδηλώσεων του 4ου Καλαματιανού Καρναβαλιού διανύουμε και αρκετές είναι οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί από σήμερα Τσικνοπέμπτη, μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου στο πλαίσιο του 4ου του Καλαματιανού Καρναβαλιού!
Οι υπεύθυνοι της Καρναβαλικής Επιτροπής παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, με θέμα το πάρτυ Καρναβαλικής Επιτροπής και τη Νυχτερινή Παρέλαση, καλώντας όλους τους Μεσσήνιους να «Αυτοφωτιστούν» και φέτος συμμετέχοντες στις αποκριάτικες εκδηλώσεις και παρελαύνοντας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
● Παναγιώτης Γιαννόπουλος (πρόεδρος Καρναβαλικής Επιτροπής): «Μετά από μια πάρα πολύ όμορφη έναρξη του φετινού, 4ου Καλαματιανού Καρναβαλιού διανύουμε την πρώτη εβδομάδα των εκδηλώσεων.
Οι συνεργάτες, δημοτικοί σύμβουλοι και εθελοντές στην Καρναβαλική Επιτροπή θα αναλύσουν τα πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα που έχουμε, όπως το πάρτυ των Καρναβαλιστών που είναι την Παρασκευή, η Νυχτερινή Παρέλαση που είναι το Σάββατο και για τα δρώμενα της επόμενης εβδομάδας».
● Σταυριάννα Γυφτέα (μέλος Καρναβαλικής Επιτροπής στους Εθελοντές): «Το Σάββατο 5 Μαρτίου στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Νυχτερινή Παρέλαση ένα καθιερωμένο δρώμενο του καλαματιανού καρναβαλιού, με τίτλο «Αυτοφωτιστείτε και πάλι». Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την οδό Αριστομένους θα προχωρήσει στη Βασ. Όλγας, θα ανέβει τη Φαρών, τη Βασιλέως Γεωργίου Φρατζή, την Σιδηροδρομικού Σταθμού και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία.
Οι καρναβαλιστές με τις στολές τους και περίτεχνους φωτισμούς θα παρελάσουν. Την παρέλαση θα κλείσει η Πριγκίπισσα Ιζαμπώ με τη συνοδεία της και στη συνέχεια θα υπάρξει ρήξη πυροτεχνημάτων και μουσικά δρώμενα με το συγκρότημα «Walkman Τhe Βand».
Χρύσα Λιάπα (μέλος Καρναβαλικής Επιτροπής): «Παρασκευή 4 Μαρτίου, έχουμε το “ΚΑΠ(έλα)” πάρτι του Καλαματιανού Καρναβαλιού στο PLEASE DONT TELL (22.00), την παρουσίαση θα κάνει η κα Ηρώ Λυμπέρη και D.J θα είναι ο Βαγγέλης Παπαποστολόπουλος. Θα έχει πολύ κέφι, χορό, τραγούδι, όλοι θα είναι μεταμφιεσμένοι. Αν δεν έχετε στολή φορέστε ένα καπέλο κι ελάτε. Η είσοδος με ποτό είναι 6 ευρώ.
Επίσης να σας ενημερώσω για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις μέσα στο κέντρο της πόλης: Την Τσικνοπέμπτη (3 Μαρτίου), στη 1:30 το μεσημέρι στο ιστορικό κέντρο πλατεία Αγίων Αποστόλων θα έχουν παραδοσιακό γλέντι, την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 11:30 στη πλατεία Βασ. Γεωργίου παραδοσιακό γαϊτανάκι και θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Ο θάνατος του δράκου και το ξύπνημα της άνοιξης» και ξεφάντωμα με πολύ μουσική και χορούς latin. Επίσης, 6 Μαρτίου στις 16:00 στη Ράχη στου Κουφού της Ελιές, στην πλατεία Β΄ ΚΑΠΗ θα έχουμε τραγούδια και χορούς της αποκριάς με εδέσματα.
Για τις κοινότητες την Τσικνοπέμπτη, 3 Μαρτίου στο Πήδημα στις 7 μ.μ. έχει λιώσιμο παστού, γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα, το Σαββάτο 5 Μαρτίου στο Αριοχώρι στις 7 μ.μ. έχει λιώσιμο παστού, στου Σταματινού στις 8 μ.μ. λιώσιμο παστού, στη Βελανιδιά στις 8 μ.μ. έχει πάλι λιώσιμο παστού, στην Ασπροπουλιά στις 8 μ.μ. έχει γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα. Την Κυριακή, 6 Μαρτίου, στο Ασπρόχωμα στις 11 το πρωί έχει γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα και λιώσιμο παστού, στου Λαδά Καλαμάτας, 12:00, γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα, λιώσιμο παστού, Κάτω Καρβέλι, στις 12.00, παραδοσιακό γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα, στα Περιβολάκια στις 18.30 έχει αποκριάτικο δρώμενο και γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα και φασολάδα, στο Πλατύ Αρφαρών, 7μ.μ., φωτιές, λιώσιμο παστού, παραδοσιακή μακαρονάδα, τοπικοί χοροί και αερόστατα. Αυτό είναι το πρόγραμμα μέχρι και την Κυριακή 6 Μαρτίου…»

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ:
«ΕΙΣΕΠΡΑΞΑ
ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ»
Τον απολογισμό της βραδιάς έναρξης, με αφορμή ορισμένα αρνητικά σχόλια θεατών και καρναβαλιστών για κακή ηχητική, αλλά και λάθος βαθμολογήσεις, έκανε ο κ. Γιαννόπουλος χαρακτηρίζοντας τη φετινή μια από τις καλύτερες ενάρξεις του Καλαματιανού Καρναβαλιού.
«Πραγματικά υπήρξαν τεχνικά προβλήματα με την παρουσιάστρια, λύθηκαν πιστεύω γρήγορα, μέσα στα πρώτα λεπτά. Γενικά απ’ ότι άκουσα, επειδή ήμουν πίσω από τα ηχεία μπροστά πήγε πολύ καλά το πρόγραμμα. Οι παρουσιαστές και οι δυο και ο Γιώργος Κρυπάρος και η Ρένα Βαρδαλαχάκη πιστεύω πως πήγαν πολύ καλά.
Το καρναβάλι πήγε πάρα πολύ καλά κατά τη έναρξή του. Εγώ εισέπραξα ενθουσιασμό και κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και μετά, μας είπαν ότι ήταν μια από τις πολύ καλές ενάρξεις.
Το πρόβλημα βαθμολόγησης πράγματι υπήρξε, υπάρχει έναρξη κατατεθειμένη από συγκεκριμένο γκρουπ και λύθηκε με όποιο οπτικοακουστικό μέσω είχαμε και όποια μαρτυρία μας έχει κατατεθεί επίσημα και μέχρι το απόγευμα (χθες) η αρμόδια επιτροπή των παιχνιδιών θα καταθέσει την οριστική βαθμολογία. Ήταν μια καταμέτρηση που έγινε δεν έγινε, πάνω στην καταμέτρηση, έγινε το πρόβλημα, θα λυθεί πιστεύω μετά την κατάθεση της οριστικής βαθμολογίας και δεν θα υπάρξει άλλο πρόβλημα…
Γενικά υπάρχει μια κατάσταση λίγο περίεργη στον αέρα… εγώ δεν το καταλαβαίνω, δεν μπορώ, γιατί μιλάμε για μια εκδήλωση χαράς, κεφιού, ανεμελιάς… όταν δεν πάμε με τέτοια ψυχολογία και ψυχοσύνθεση σε μια τέτοια εκδήλωση πότε πάμε;
Νομίζω ότι ήδη έχουν αρχίσει τα γκρουπ και μετά την έναρξη και το πάρτυ που ακολούθησε κυρίως στην Αμφείας και σε άλλα μαγαζιά της πόλης, μπήκαν σε μια διαδικασία κεφιού και θα συνεχίσουν πιστεύω απτόητα…
Τα παιχνίδια συνεχίζονται ομαλά και την δεύτερη ημέρα, γνωρίζω από πολλά γκρουπ ότι έχουν μπει σε διαδικασία να λύνουν τους γρίφους, που έχουν ήδη τεθεί από αρμόδια επιτροπή και νομίζω πως θα εξελιχθούν καλά, ομαλά. Θα υπάρξει βαθμολογία και κατάταξη μετά το τέλος κάθε παιχνιδιού για να είμαστε 100% βέβαιοι και να υπάρχουν, εάν υπάρξουν, εντάσεις στη συνέχεια, οπότε θα είμαστε και ακριβείς στο αποτέλεσμά μας.»

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΚΑΙ ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ
ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ
Εν τω μεταξύ, ήδη κυκλοφορεί και διανέμεται από εθελοντές σε διάφορα σημεία της πόλης καθώς και από το γραφείο της Καρναβαλικής Επιτροπής, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, το περιοδικό για το 4ο Καλαματιανό Καρναβάλι.
Στο καλαίσθητο περιοδικό της Καρναβαλικής Επιτροπής αναφέρεται το πρόγραμμα του Καρναβαλιού και των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας, το πρόγραμμα των Μυστικών της Πριγκίπισσας Ιζαμπώ, καθώς και χρήσιμες τουριστικές πληροφορίες για την  πόλη και την περιοχή της.


ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΣΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
Γεμάτο το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων στην Καλαμάτα και τις γύρω κοινότητες για σήμερα, Τσικνοπέμπτη, αλλά και μέχρι την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου. Αναλυτικά:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ, 22.00
«ΚΑΠ(έλα)» Πάρτυ Καλαματιανού Καρναβαλιού στο PLEASE DON'T TElf/ ELECTRIC THEATRE
Παρουσίαση: Ηρώ Λυμπέρη
DJ: Βαγγέλης Παπαποστολόπουλος
Είσοδος με ποτό: 6 ευρώ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ, 19.00
Νυχτερινή παρέλαση «ΑΥΤΟΦΩΤΙΣΤΕΙΤΕ»
Στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη στην πλατεία Βασ. Γεωργίου
Παρουσίαση: Λίνα Καλαποθάκη
DJ: Klimen

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ, 13.00
Τελικός Παιχνιδιών στην Πλατεία Βασ. Γεωργίου
Παρουσίαση: Ηρώ Λυμπέρη DJ: Δημήτρης, Σταθουλόπουλος

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ, 18.00
Bachata Guinness Record στην Πλατεία Βασ. Γεωργίου
Παρουσίαση: Λίνα Καλαποθάκη και Γιάννης Δομάτζης
Τραγούδι: Νεκτάριος Βασιλείου

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ, 14.30
Μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, τελετή λήξης, απονομή βραβείων και συναυλία με τους OTHERVIEW στην Πλατεία Βασ. Γεωργίου
Παρουσίαση: Άστρη Μαυρέα και Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος,
Dj Νάσος Παπατζιμόπουλος και Ηλίας Μπακέας

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ, 13.30
Ιστορικό Κέντρο / Πλατεία Αγ. Αποστόλων, Παραδοσιακό γλέντι

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ, 11.30
Πλατεία Βασ. Γεωργίου - Παραδοσιακό γαϊτανάκι, θεατρικό δρώμενο: «Ο θάνατος του δράκου και το ξύπνημα της άνοιξης» και ξεφάντωμα με πολύ μουσική και χορούς Latin

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ, 16.00
Ράχη / Κουφού Ελιές (Πλατεία Β' ΚΑΠΗ) - Τραγούδια και Χοροί της Αποκριάς... με εδέσματα

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ, 20.00
Πνευματικό Κέντρο, Σατυρικό αποκριάτικο δρώμενο «Συμβάντα στο χωριό»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ, 18.00
Πνευματικό Κέντρο, Αποκριάτικο πάρτυ για μεγάλους και παιδιά

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ, 11.00
Ιστορικό Κέντρο / Πλατεία Όθωνος
«Γιορτάζουμε την Αποκριά».... με εδέσματα, μουσική και παραδοσιακούς χορούς

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 11.30
Παραλία Καλαμάτας / Προλιμένας, Κούλουμα, πέταγμα χαρταετού

ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ
● Πήδημα Δ.Ε. Αρφαρών, 19.00 - λιώσιμο παστού, γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ
● Αριοχώρι Δ.Ε. Άριος, 19.00 -λιώσιμο παστού
● Σταματινού Δ.Ε. Αρφαρών, 20.00 - λιώσιμο παστού
● Βελανιδιά Δ.Ε. Αρφαρών, 20.00 - λιώσιμο παστού
● Ασπροπουλιά Δ.Ε. Άριος, 20.00 - γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ
● Ασπρόχωμα Δ.Ε. Καλαμάτας 11 .00 –γλεντι με παραδοσιακά εδέσματα, λιώσιμο παστού
● Λαδά Δ.Ε. Καλαμάτας, 12:00 - γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα, λιώσιμο παστού
● Κάτω Καρβέλι Δ.Ε. Καλαμάτας 12.00 - παραδοσιακό γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα
● Περιβολάκια Δ.Ε. Καλαμάτας, 18.30 - αποκριάτικο δρώμενο, γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα
● Πλατύ Δ.Ε. Αρφαρών, 19.00 φωτιές, λιώσιμο παστού, παραδοσιακή μακαρονάδα, τοπικοί χοροί και αερόστατα

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ
● Αλώνια Δ.Ε. Άριος, 19.00 - φωτιές, παραδοσιακά εδέσματα
● Βρωμόβρυση Δ.Ε. Αρφαρών / Οικισμός Κρασοπούλα, 20.00 - παραδοσιακή μακαρονάδα με βακαλάο

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ
● Αλαγονία Δ.Ε. Καλαμάτας, πρωινό κάλεσμα με τούμπανα και φλογέρες, 18.00 φωτιές, αερόστατα, αποκριάτικο γλέντι και δρώμενα μαζί με τις μπαρμπούτες
● Άρις Δ.Ε. Άριος, 18.00 - Βλάχικος γάμος και παραδοσιακή μακαρονάδα -Άμμος Δ.Ε Άριος, 18.00 - παραδοσιακή μακαρονάδα
● Ανεμόμυλος Δ.Ε. Άριος, 19.00 - φωτιές, παραδοσιακά εδέσματα
● Άγιος Φλώρος Δ.Ε. Αρφαρών, 19.00 - αποκριάτικο γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα
● Σπερχογεία Δ.Ε. Καλαμάτας, 19.00 - αποκριάτικο γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα -Άνθεια Δ.Ε. Θουρίας, 20.00 - αποκριάτικο γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα
● Αρφαρά Δ.Ε Αρφαρών, 20.00 - φωτιές παραδοσιακή μακαρονάδα
● Άγριλος Δ.Ε. Αρφαρών, 20.00 - φωτιές, παραδοσιακή μακαρονάδα με βακαλάο
● Λείικα Δ.Ε. Καλαμάτας, 20.00 - αερόστατα, μουσική και παραδοσιακή μακαρονάδα

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
● Νέδουσα Δ.Ε. Καλαμάτας, δρώμενο Ευετηρίας, 10.30: Αγερμός /12.00: δρώμενα
● Αρφαρά Δ.Ε. Αρφαρών, 11.00 - κούλουμα
● Πλατύ Δ.Ε Αρφαρών, 11.00 - πέταγμα χαρταετού
● Αιθαία Δ.Ε. Θουρίας, 11.00 - κούλουμα
● Άρις Δ.Ε. Άριος / ύψωμα Ρετσίνη, 11.00 - κούλουμα
● Σπερχογεία Δ.Ε. Καλαμάτας, 11.00 - κούλουμα
● Μ. Μαντινεία Δ.Ε. Καλαμάτας 11.00 – κούλουμα, πέταγμα χαρταετού, μουσική - χορός

● Βέργα Δ.Ε. Καλαμάτας / πάρκο Αλμυρού, 12.00 - κούλουμα, κατασκευή και πέταγμα χαρταετού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου