Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Με ιδιαίτερο και παραδοσιακό τρόπο...

Περιφορά με καΐκι στον Ανδρέα Ανδρέα


ΜΕ παραδοσιακό και ιδιαίτερο τρόπο θα γίνει σήμερα περί ώρα 21:00, η περιφορά του επιταφίου στον Άγιο Ανδρέα Μεσσηνίας. 
Για πρώτη φορά ο επιτάφιος θα ξεκινήσει από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα με κατεύθυνση προς την πλατεία του χωριού, στο λιμάνι θα τον περιμένουν οι επαγγελματίες αλιείς προκειμένου να επιβιβασθεί σε καΐκι και με την συνοδεία άλλων σκαφών θα γίνει εν πλω η περιφορά του στο λιμάνι. Ακολούθως θα αποβιβασθεί ώστε να συνεχίσει την περιφορά του επί γης!
Μια πρωτότυπη περιφορά που για πρώτη φορά γίνεται στον Άγιο Ανδρέα, που δίνει την μοναδική ευκαιρία στους επισκέπτες τις άγιες αυτές ήμερες να γνωρίσουν τα τοπικά έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου συμμετέχοντες σε μια τόσο ξεχωριστή εκκλησιαστική και εορταστική εκδήλωση.
Πρόκειται για μια πρωτοτυπία της δημοτικής Ενότητας Αίπειας του Δήμου Μεσσήνης, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού που γίνεται σε συνεργασία με τους επαγγελματίες αλιείς της περιοχής. 
Άλλωστε στόχος, όπως χαρακτηριστικά ανάφερε και ο εντεταλμένος στην Δημοτική Ενότητα Αίπειας Ηλίας Πετρόπουλος, είναι η συνεχή προσπάθεια για το καλύτερο μέσα από δράσεις και έργα που θα αναδείξουν και θα προβάλουν την περιοχή. Μέλημα του η αγαστή συνεργασία με όλους τους φορείς, η ανταλλαγή προτάσεων και σκέψεων με τους συντοπίτες του που γνώμονα θα έχουν την ανάπτυξη και συνάμα την προβολή της περιοχής και του δήμου Μεσσήνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου