Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΜΕ ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ 9ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «ΔΑΪΚΛΗΣ»

Παρόν και ο πολυνίκης του αγώνα

Γιώργος Σταμούλης του Φίλιππου Βέροιας!

ΠΕΡΙΠΟΥ 150 ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΕΡΜΑΤΙΖΟΝΤΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30/7 ΣΤΟ ΜΑΝΕΣΗ

ΠΡΙΝ από εννέα χρόνια έγινε ο πρώτος Αγώνας Δρόμου με την επωνυμία που σήμερα όλοι γνωρίζουμε, «Δαϊκλής», από μια παρέα δρομέων -μέλη του ΣΔΥΜ, που θέλησαν να έχουν μια φορά το χρόνο μια κοινή αφετηρία κι έναν κοινό τερματισμό, στο πλαίσιο μιας αθλητικής γιορτής.
Η γιορτή αυτή χρόνο με το χρόνο εξελίσσεται, μεγαλώνει και προσελκύει όλο και περισσότερους «πιστούς» συμμετέχοντες, φτάνοντας σε σημείο στην ένατη χρονιά να σημειώνει ρεκόρ συμμετοχών και αρκετά νέα πρόσωπα από Αθήνα, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Λάρισα, Γερμανία, Ζαχάρω Αμαλιάδα και Πάτρα.
«Είμαστε έτοιμοι σε ό,τι αφορά στην διοργάνωση» μας είχε ο εκ των διοργανωτών και εμπνευστών του αγώνα, Ηλίας Νικολόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την φετινή μεγάλη συμμετοχή αθλητών «Μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένες συμμετοχές έχουν φθάσει τις 110 – ήδη οι συμμετοχές είναι κατά 50 περισσότερες από την περσινή διοργάνωση - και τόσο σήμερα όσο και αύριο, ανήμερα του αγώνα, οι δρομείς που θα βρεθούν στο Μάνεσι για την εκκίνηση του 9ου Αγώνα Δρόμου «Δαϊκλής» αναμένεται να φθάσουν ακόμη και να ξεπεράσουν τους 150!»
Γεγονός που σημαίνει πως ο αγώνας πραγματικά γνωρίζει μεγάλη απήχηση τόσο σε ανθρώπους που είτε το αισθάνονται σα μια αθλητική γιορτή όσο και σε όσους ασχολούνται πιο σοβαρά με το τρέξιμο και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες προετοιμάζονται για μια αξιόλογη επίδοση στον αγώνα.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα πρώτα χρόνια τον αγώνα μεγάλη ήταν η στήριξη με τη συμμετοχή του Μιχάλη Καλομοίρη, ο οποίος σε λίγο καιρό θα τρέξει στην Ολυμπιάδα στο Ρίο, στο αγώνισμα του Μαραθώνιου! Ενώ η απήχηση του αγώνα έδωσε το έναυσμα για συμμέτοχη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μάνεση, αλλά και την ενεργοποίηση του Πολιτιστικού Συλλόγου στο Αριστομένη απ’ όπου ξεκινά ο αγώνας.
«Ο αγώνας αναβαθμίστηκε χάρη στην ενεργή συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού, που δημιούργησε αποδυτήρια και ντους για τους δρομείς, ενώ παρέχει και σπουδαία εθελοντική βοήθεια. Παράλληλα θετική είναι η βοήθεια και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αριστομένη.
Ήταν άλλωστε ένας αγώνας που ξεκίνησε για να δημιουργήσει και να συσφίξει τις σχέσεις μεταξύ των δρομέων, και κάθε χρόνο έχει περισσότερες συμμετοχές. Αρκετά άτομα από το χωριό και τα γύρω χωριά, μάλιστα προετοιμάζονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες!
Φέτος έχουμε αυξήσει τις απονομές, από τρεις που αρχικά βραβεύονται από φέτος θα βραβεύονται οι έξι πρώτοι, κι αυτό πρόκειται να καθιερωθεί»

Παρόν και ο πολυνίκης του αγώνα
Γιώργος Σταμούλης του Φίλιππου Βέροιας!
Για τρίτη συνεχή χρονιά την πρωτιά κατέχει ο Γιώργος Σταμούλης του Φίλιππου Βέροιας, με καταγωγή από τη Φαρακλάδα, ο οποίος και φέτος έχει δηλώσει συμμετοχή στον αγώνα. Ο 18χρονος πλέον δρομέας και φετινός Πανελληνιονίκης στα 3 χιλιόμετρα στην ηλικιακή του κατηγορία, είναι πολυνίκης του αγώνα καθώς έχει κερδίσει τρεις συνεχόμενες χρονιές κατέχοντας μάλιστα από πέρυσι το ρεκόρ διαδρομής στα 25:05!
Ενδιαφέρον να συμμετάσχει έχει εκφράσει και ο πρωταθλητής Κώστας Δρόσους, μαζί με τους Γιώργος Βαλαβάνη και Γιάννη Χαμόδραμα (ο τελευταίος ανήκει στον Μεσσηνιακό Γ.Σ.) και φυσικά οι συνήθεις «ύποπτοι» δρομείς από την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή που κάθε χρόνο βρίσκονται στην εκκίνηση του αγώνα.

Σήμα κατατεθέν… οι σαμπάνιες!
Ο αγώνας είναι πανελλαδικά γνωστός για τον ιδιαίτερο τερματισμό του… με σαμπάνιες!
Οι σαμπάνιες προσδίδουν μια ακόμη αίσθηση «αίγλης» στον αγώνα όπως βεβαίως και η ενεργή συμβολή του κόσμου που στηρίζει τον αγώνα κάθε χρόνο και περισσότερο με την παρουσία του.
Για την ιστορία να πούμε πως κάθε χρόνο περίπου δέκα κιβώτια, ήτοι 120 με 150 σαμπάνιες, ανοίγουν κατά τον τερματισμό των αθλητών, με μικρούς εθελοντές να υποδέχονται έτσι με τον πιο πανηγυρικό τρόπο όλους τους τερματίζοντες κάνοντας να νοιώθουν πρωταθλητές!
Τον αγώνα θα εμπλουτίσουν μουσικά οι επίσημοι DJs Ανδρέας Τσίχλης και Σταύρος Αθανασόπουλος, οι οποίοι κατάγονται από την περιοχή.

Πληροφορίες για τον αγώνα
Τη διοργάνωση του αγώνα έχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μάνεση με τη συνεργασία του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και την υποστήριξη του Δήμου Μεσσήνης. Ο 9ος Αγώνας Δρόμου «Δαϊκλής 2016» γίνει το Σάββατο 30 Ιουλίου με ώρα εκκίνησης την 7η απογευματινή στην εξής διαδρομή: Αριστομένη – Διόδια- Στέρνα- Μάνεση.
Η διαδρομή είναι 7,5 km ασφάλτινη. Η συγκέντρωση αθλητών έως 18:00 στο Μάνεση για να μεταφερθούν στην αφετηρία με λεωφορείο
Οι ηλεκτρονικές συμμετοχές τελείωσαν χθες περιορισμένες συμμετοχές θα γίνονται και ανήμερα του αγώνα, στο τηλέφωνο 6987232394 στον Ηλία Νικολόπουλο.
Φέτος έπαθλα, μετάλλια-κύπελλα θα δοθούν στους έξι και όχι στους τρεις πρώτους όπως γινόταν μέχρι πέρυσι, καθώς και μετάλλια σε όλους όσους τερματίσουν.
● O ιατρικός έλεγχος γίνεται αυτοβούλως από τους συμμετέχοντες, οι ενήλικες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη και οι ανήλικες με ευθύνη του γονέα τους


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου