Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Η ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΡΙΑΘΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΙΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ «Φ»


Βανέσσα Κουκούτση: 
«Ο αθλητισμός σε κάνει καλύτερο άνθρωπο»

ΑΠΟ τότε που γνωρίζω την Βανέσσα Κουκούτση την θυμάμαι να βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση και η αιτία είναι το Τρίαθλο, με το οποίο ασχολείται συστηματικά εδώ και αρκετά χρόνια, έχοντας λάβει μέρος στον πρώτο της αγώνα στα Χανιά το μακρινό, πλέον, 2004!Από τότε βέβαια πολλά άλλαξαν και πολλοί αγώνες μεσολάβησαν, αλλά η Βανέσσα πάντα εκεί, σταθερή στο καθημερινό τη πρόγραμμα με άσκηση Χειμώνα – Καλοκαίρι, με επιμονή και θέληση συνδυασμένα με ενθουσιασμό.

● Γράφει ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΤΕΣ

Γιατί το Τρίαθλο είναι ένα άθλημα με πολλές απαιτήσεις και η Βανέσσα που ασχολείται μαζί του με αυταπάρνηση, το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.
Η συστηματική ενασχόληση με το Τρίαθλο, την οδήγησε και στη Βαρκελώνη πρόσφατα, όπου έτρεξε, έκανε κολύμπι και ποδήλατο και βγήκε 20η στην κατηγορία που συμμετείχε (40 έως 44 ετών) ανάμεσα σε 50 γυναίκες. Επρόκειτο για τους αγώνες IRONMAN όπου συμμετείχαν 2.500 αθλητές και αθλήτριες και κατάφερε να κατακτήσει την 1200η θέση.
Ο αγώνας δύσκολος λόγω υψομετρικών διαφορών, ενώ η θάλασσα ήταν κυματώδης και κρύα, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Λίγο έξω από την Βαρκελώνη η πόλη Καλέγια, όπου έγιναν οι αγώνες, συμμετείχαν από Ελληνικής πλευράς άλλοι έξι αθλητές, ανάμεσά τους και ο καλαματιανός Λάκης Λαγωνικάκος, ενώ οι υπόλοιποι ήταν από την Αθήνα. Πέντε μέρες έμειναν στην περιοχή αυτή της Ισπανίας και πολύ ενθουσιάστηκε η Βανέσσα με όσα είδε.
Εντυπωσιάστηκε από την ανάπλαση της παραλίας στην Καλέγια, όπου συνυπάρχουν ποδηλατόδρομος, πεζόδρομος, τρένο και αυτοκίνητα. Μεγάλες επίσης, ήταν οι δυνατότητες φιλοξενίας για 5.000 επισκέπτες, ενώ ο πληθυσμός της πόλης είναι όσο της Καλαμάτας.
Ενθουσιασμένη, όμως, η Βανέσσα είναι και από την διοργάνωση που έκανε η IRONMAN, η οποία διοργανώνει το παγκόσμιο Κύπελλο Τριάθλου σε πολλές χώρες, ενώ υπήρχε και πολύ καλή ενημέρωση στους συμμετέχοντες για τις δυσκολίες του αθλήματος.
Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε αγώνες στο εξωτερικό, και όπως η ίδια επισημαίνει ο στόχος στην Βαρκελώνη επετεύχθη σύμφωνα με τις δυνατότητές της.
Όσο για το Τρίαθλο τονίζει πως απαιτεί χρόνο και χρήμα. Παράλληλα τονίζει πως εκείνο που την ενδιαφέρει δεν είναι τόσο οι επιδόσεις αλλά η συμμετοχή στο άθλημα, γιατί φέρνει τον αθλητή κοντά στην φύση και τον κάνει καλύτερο άνθρωπο.
«Ο αθλητισμός είναι πάντα κάτι καλό, έχει πολλά να δώσει σε όποιους ασχολούνται μαζί του» επισημαίνει.
Αρχίζοντας να ασχολείται με το Τρίαθλο το 2004, η Βανέσσα έδωσε πολλούς αγώνες και απέκτησε αρκετές διακρίσεις με συμμετοχές σε Σχοινιά, Ναύπλιο, Άστρος, Σπέτσες, Καλαμάτα, ενώ μετά τους αγώνες στην Καλέγια, έλαβε μέρος σε αγώνες στην Σύρο, όπου ήρθε δεύτερη στην κατηγορία της και 47η στη γενική κατάταξη 200 ατόμων που συμμετείχαν.
«Ο Δήμος Σύρου αγκάλιασε το event με όλες τους τις δυνάμεις», τονίζει ενώ ακολούθησε και νέα συμμετοχή της στο Ναύπλιο, όπου ήρθε 2η στην κατηγορία της, σε συμμετοχή 400 ατόμων.
Να σημειωθεί πως οι συμμετοχές στους αγώνες γίνονται με έξοδα των αθλητών, εκτός κι αν έχουν χορηγό.
Προς το παρόν πάντως, η Βανέσσα δεν έχει χορηγό και πληρώνει μόνη της κάθε φορά τα έξοδα συμμετοχή της και μπράβο της
Για το επόμενο διάστημα σκέφτεται ένα ακόμη αγώνα στην Ευρώπη, το 2017, εκτός από τις συμμετοχές της στην Ελλάδα και ίσως αναζητήσει και χορηγό! Προσεχώς!
Προς το παρόν συνεχίζει τις καθημερινές της προπονήσεις σε τρέξιμο, ποδήλατο, κολύμπι, που αποτελούν το Τρίαθλο και φροντίζει να περνάει καλά με τον εαυτό της.
Βανέσσα πάντα επιτυχίες…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου