Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

“Γαμπροί για Πούλημα” των
Μιχάλη Ρέππα – Θανάση Παπαθανασίου

Η ΚΩΜΩΔΙΑ των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου «Γαμπροί για Πούλημα» θα παρουσιαστεί αύριο, Κυριακή, και μεθαύριο, Δευτέρα 22 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας.
          Ο Μάκης Κωσταρέλλος είναι τηλεοπτικός παραγωγός. Σε κρίση λόγω... κρίσης. Η γυναίκα του η Φλώρα έχει ινστιτούτα μανικιούρ-πεντικιούρ. Κλειστά και πτωχευμένα. Ο γιος τους ο Αλέξης δεν τα πάει καλά με τις επιχειρήσεις –είναι και το χεράκι του λιγάκι μακρύ….
Ο κηπουρός τους ο Αλέξης, που έχει κι αυτός έναν γιο, δεν κοιτάει τις γλάστρες -έχει βάλει στο μάτι το αρχαίο αγαλματάκι της οικογένειας, ποιος ξέρει από που προήλθε κι αυτό.
‘Ένας γενικός γραμματέας υπουργείου πουλάει εξυπηρετήσεις κι υπογραφές με αντίτιμο, μεταξύ άλλων, ερωτικές χάρες. Μια Ρωσίδα ψάχνει γαμπρό από το Internet kαι μια άλλη Ρωσίδα αγοράζει κειμήλια, αρχαία κατά προτίμηση.
Ο κος Κωσταρέλλος έχει ερωμένη μια επίδοξη τηλεπαρουσιάστρια... Η κα Κωσταρέλλου έχει εραστή της τον κηπουρό... Ο γιος του κηπουρού έχει φιλενάδα με λεφτά, οι Ρωσίδες καταφθάνουν φορτωμένες λεφτά και λυσσασμένες για ψώνια, όλοι οι ήρωές μας έχουν την φωλιά τους κάπως λερωμένη… Όλα πωλούνται, όλα αγοράζονται στην ιστορία κι ένα βράδυ, τα φέρνει έτσι η ζωή που στο σπίτι των Κωσταρέλλων γίνεται το έλα να δεις….!!!
Την ώρα που η νεοελληνική ιστορία μάς παίζει την πιο μεγάλη ίσως φάρσα της μεταπολίτευσης, οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας ανεβάζουν μια γνήσια, καυστική, ξεκαρδιστική κωμωδία, με θέμα αδήριτα πολιτικό.
 Με ήρωες που έχουν προτερήματα κι ελαττώματα, και με συμπεριφορές που αντανακλούν αυτές της εκάστοτε πολιτικής τους ηγεσίας. Κι αυτές είναι που η κωμωδία, με την αρχαία σοφία της, μας κάνει να δούμε με συμπάθεια και να σκεφτούμε πως θα κάνουμε καλύτερες.
Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, ούτε πάνω, ούτε κάτω λοιπόν, «ο εχθρός είναι μέσα μας (όπως λένε οι ίδιοι οι συγγραφείς μας) και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο και η λύση είναι μέσα μας»!
H σκηνοθεσία είναι του Θανάση Παπαθανασίου και του Μιχάλη Ρέππα και πρωταγωνιστούν οι: Κώστας Ευριπιώτης (Μάκης Κωσταρέλος – πατέρας), Νικολέτα Βλαβιανού (Φλώρα Κωσταρέλου – μητέρα), Σοφία Βογιατζάκη (Γκαλίνα Μπακλάνοβα – Ρωσίδα δισεκατομμυριούχος), Μάνος Ιωάννου (Μίλτος – ο γιος), Κώστας Κόκλας (Θανάσης – Ο κηπουρός και εραστής της Μαίρης), Αντιγόνη Νάκα (Στέλλα – γκόμενα του Αλέξη), Νίκη Λάμη (Τζούλη Αλαμάνα– Ερωμένη του Μάκη), Σπύρος Πούλης (Σταμάτης Δεβέκουρας – Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Ανάπτυξης), Γιάννης Τσιμιτσέλης (Αλέξης Κωσταρέλος – ο γιος), Παρθένα Χοροζίδου (Γκαλίνα Λουμπίνοβα – Ρωσίδα εκατομμυριούχος).


  •         Τα εισιτήρια κοστίζουν από 10 έως 18 ευρώ και προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και ηλεκτρονικά μέσω viva.gr


Α. Σπ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου