Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

«Κρυφή επιθυμία η άνοδος» για την ομάδα της «Καλαμάτας ’80»

  • ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ «ΤΕΝΤΑΣ» Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΤΗΝ Α΄ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.
  • ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΡΟΓΩΝΑΣ: «ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΝΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ!»

Η ΕΠΙΣΗΜΗ παρουσίαση της μπασκετικής «Καλαμάτας ’80» έγινε χθες παρουσία αρκετών μελών της Διοικούσας Επιτροπής, του προπονητή Αλέξη Κορογώνα, του τεχνικού συμβούλου Δημήτρη Αβδάλα και σχεδόν όλων των παικτών της ομάδας, εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και της συμμετοχής της στην Α΄ Κατηγορία Ανδρών της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. που θα ξεκινήσει στις 12 Οκτωβρίου.
Άπαντες χθες παρουσιάστηκαν αισιόδοξοι εν όψει της νέας χρονιάς ενώ οι παρόντες εκπρόσωποι της Διοικούσας Επιτροπής δεν έκρυψαν πως κρυφή επιθυμία όλων είναι η επιστροφή της «Καλαμάτας ’80» στα εθνικά σαλόνια της καλαθοσφαίρισης! Μια αισιοδοξία διάχυτη τόσο μεταξύ των αθλητών όσο και των διοικούντων αφού και φέτος η ομάδα της «Καλαμάτας ’80’ αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα σύνολα της α΄ κατηγορίας μπάσκετ Ανδρών και μαζί με τον Σπαρτιατικό φαντάζει φαβορί για την άνοδο!
Να σημειωθεί επίσης πως μεγάλος χορηγός και υποστηρικτής της φετινής προσπάθειας είναι η εταιρεία Toyota Κακούρος.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

● Γιάννης Βούλγαρης: «Ξεκινά μια νέα χρονιά για την ομάδα μετά την περσινή τρίτη θέση στο πρωτάθλημα. Η ομάδα, μαζί με μένα, έκανε προσθήκες πέντε έμπειρων αθλητών. Πιστεύω πως στόχος της ομάδας είναι πάντα το πρωτάθλημα, με ότι υλικό κι αν έχει, έχουμε ξεκινήσει σωστά την προετοιμασία μας και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος που θα κάνουμε ταμείο θα είμαστε πρώτοι και θα πανηγυρίσουμε την άνοδο. Φαβορί πιστεύω πως είμαστε εμείς μαζί με την ομάδα του Σπαρτιατικού.
Ποτέ ένα πρωτάθλημα δεν τελειώνει από τις πρώτες 10 αγωνιστικές! Σίγουρα πρέπει να κερδίσουμε τα παιχνίδια μες την έδρα μας και τα παιχνίδια εκτός με τις πιο αδύναμες ομάδες και να κοιτάξουμε τι μπορούμε να κάνουμε στα ντέρμπι εκτός έδρας. Θέλουμε όμως να τερματίσουμε στον πρώτο γύρο στην πρώτη θέση ώστε να έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας.»
Τα νέα αποκτήματα
● Δημήτρης Φραγγέας: «Έχουμε ενισχυθεί σε σχέση με πέρυσι σε όλες τις θέσεις. Πάμε για όσο το δυνατόν ψηλότερα και βλέπουμε… Η ομάδα του Σπαρτιατικού είναι αρκετά καλή και ενισχυόμενη, υπάρχουν και κανά δυο άλλες επικίνδυνες ομάδες, πιστεύω όμως ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.»
● Γιώργος Μαθιόπουλος: «Έχουμε ένα πολύ καλό ρόστερ από έμπειρους παίκτες και ταλαντούχα παιδιά. Πιστεύουμε ότι θα πάμε πολύ καλά αυτή τη χρονιά. Η λέξη «φαβορί» είναι δύσκολη να τη διαχειριστείς, σε κάθε παιχνίδι πρέπει να είσαι πολύ καλός και να τα δίνεις όλα, γιατί εσύ χάνεις πολλά ενώ τα αουτσάιντερ έχουν μόνο να κερδίσουν. Πιστεύω πως θα πάνε όλα καλά και πως το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό.»

«Κρυφή επιθυμία η άνοδος»
Οι Βασίλης Κοσμόπουλος και Ντίνος Κουμανάκος

Ευχές για υγεία και καλή αγωνιστική δράση έδωσαν οι εκπρόσωποι της Διοικούσας Επιτροπής της «Καλαμάτας ’80» Ντίνος Κουμανάκος και Βασίλης Κοσμόπουλος. Δυο πραγματικοί μπασκετάνθρωποι τους οποίους συνδέει μακράν φιλία και συνεργασία, μιας και ο κ. Κουμανάκος υπήρξε κατά το παρελθόν προπονητής και πρόεδρος στην ομάδα την ίδια περίοδο που ο κ. Κοσμόπουλος ήταν αθλητής!
● Ντίνος Κουμανάκος: «Να υπάρχει υγεία σε όλα τα παιδιά γιατί πιστεύω ότι είναι το κυρίαρχο. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθήσαμε να κάνουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη αγωνιστική ομάδα βάσει των δεδομένων της εποχής. Πιστεύω ότι έχουμε «χτίσει» ένα αξιόμαχο σύνολο και πιστεύω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα, αγωνιστικά κυρίως, που θα φέρει τη χαρά της νίκης/ επιτυχίας και στο τέλος θα κάνουμε απολογισμό.
Πάντως και τα γνωστά καινούργια παιδιά, και οι παλιότεροι έχουν κάνει ένα καλό πάντρεμα, οι προπονητές είναι σε πολύ καλή κατάσταση και πιθανό να μας φέρει αυτό που προσδοκούμε. Όταν κάνεις αθλητισμό παλεύεις για τη νίκη και όσο περισσότερες νίκες έρθουν φέρνουν και την άνοδο! Αν θέλει να έρθει καλώς!»
● Βασίλης Κοσμόπουλος: «Ξεκινάμε με ενθουσιασμό και αισιοδοξία τη φετινή χρονιά με στόχο η ομάδα να παίξει καλό μπάσκετ και για άλλη μια χρονιά να πρωταγωνιστήσει και εάν είναι δυνατόν –είναι κρυφή επιθυμία- να κατακτήσει το πρωτάθλημα! Είναι μια νεανική ομάδα «εμβολιασμένη» με μερικούς έμπειρους παίκτες και ευελπιστούμε για το καλύτερο.
Πρέπει να θυμηθούμε ότι φέτος κλείνουν 36 χρόνια παρουσίας της ομάδας στο χώρο του μπάσκετ. Ουσιαστικά η ομάδα είναι η φυσική συνέχεια του τμήματος μπάσκετ του ΝΟΚ και στη συνέχεια του Ποσειδώνα, της ζωντανής ιστορίας του Μεσσηνιακού μπάσκετ και τούτο διότι τα περισσότερα στελέχη τα οποία υπηρετούν σήμερα την ομάδα, έχουν υπηρετήσει τις προηγούμενες είτε ως προπονητές, είτε ως παράγοντες είτε ως παίκτες.» δράττοντας της ευκαιρίας ο κ. Κοσμόπουλος ευχήθηκε «καλό πρωτάθλημα σε όλες τις ομάδες και να μην έχουν τραυματισμούς που είναι πολύ σημαντικό και στο τέλος να κερδίσει ο καλύτερος. Επίσης θέλω να ευχηθώ και εκ μέρους του Δ.Σ. στην "Καλαμάτα BC" που εκπροσωπεί την πόλη μας στην Γ΄ Εθνική, καλή επιτυχία και να παραμείνει στην κατηγορία.»

Αλέξης Κορογώνας: «Να πάμεένα σκαλοπάτι πιο ψηλά από πέρυσι!»

Συγκρατημένος ήταν ο προπονητής των «λύκων» Αλέξης Κορογώνας, ο οποίος επισήμανε πως πάγιος στόχος της ομάδας είναι η ανάδειξη και προώθηση των νέων ταλέντων ενώ για το πρωτάθλημα παρότι η ομάδα του φαντάζει ήδη ένα από τα φαβορί ξεκαθάρισε πως οι στόχοι θα διαμορφωθούν μέσα στο γήπεδο και σιγά σιγά…
«Βασικός μας στόχος, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, να είμαστε πρωταγωνιστές. Να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, ακόμα καλύτερη από την περσινή! Στόχος μας να παίξει η ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερο μπάσκετ γίνεται, να πάμε ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά από πέρυσι!
Ο προπονητής Αλέξης Κορογώνας
Να ενσωματώσουμε τους 5-6 νέους παίκτες που έχουμε στο ρόστερ στην ομάδα. Πιστεύω ότι οι μεταγραφές που κάναμε θα μας προσφέρουν κυρίως ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο, ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι γίνεται σαν σύνολο και να πετύχουμε τους στόχους που θα θέσουμε σαν ομάδα. Ακόμα βέβαια είναι νωρίς να πω ακριβώς ποιοι θα είναι αυτοί οι στόχοι. Αυτό θα γίνει σιγά σιγά, βλέποντας τους παίκτες στο γήπεδο και τι δυνατότητες έχουν, γιατί υπάρχουν θέματα και με τις επαγγελματικές αλλά και τις μαθητικές υποχρεώσεις των παικτών και δεν ξέρουμε σε τι βαθμό ετοιμότητας θα είμαστε κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Γιατί το πρωτάθλημα είναι μεγάλο, έχει πολλές αγωνιστικές και να διεκδικήσεις κάτι καλό πρέπει να είσαι από την αρχή μέχρι τέλος καλός!»
Σε μεταγραφές της τελευταίας στιγμής δεν είπε «όχι» ο έμπειρος κόουτς λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πιστεύω πως δεν έχουμε βλέψεις για άλλη μεταγραφή, εκτός κι αν προκύψει κάτι μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο!»
Τέλος, για τις ακαδημίες είπε: «ΟΙ Ακαδημίες μας ξεκίνησαν με θετικό πρόσημο όπως και κάθε χρόνο. έχουμε μεγάλη βάση παιδιών στις Ακαδημίες μας και συνεχώς προσπαθούμε να ανταποκρινόμαστε σε αυτό το έργο. Εξάλλου η ομάδα μας φημίζεται και διακρίνεται για τις ακαδημίες και τους παίκτες που προωθούνται απ τις ακαδημίες και τα μικρά τμήματα στη μεγάλη ομάδα.»
Με την ομάδα να συνεχίζει την προετοιμασία της στο κλειστό της «Τέντας» με ασκήσεις και τεχνική, από την επόμενη εβδομάδα σκέπτονται να ξεκινήσουν την αναζήτηση αντιπάλων για την διεξαγωγή φιλικών μέσα από τα οποία θα γίνει το απαραίτητο μοντάρισμα.


Το ρόστερ

Το ρόστερ της «Καλαμάτας ’80» αποτελούν οι Νίκος Φραγγέας, Κώστας Κοντόπουλος, Δημήτρης Μέντης, Δήμος Βουγιούκος, Παναγιώτης Μελάς, Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, Σταύρος Καρούτας, Γιώργος Γεωργουλάκος, Μανώλης Γκιουρτζίδης, Παναγιώτης Κατσαρέας.
Τα νέα αποκτήματα είναι οι: Γιάννης Βούλγαρης, Παναγιώτης Αρβανίτης, Γιάννης Λύκος, Γιώργος Καραγιαννίδης, Βασίλης Φωτεινάκης και Γιώργος Μαθιόπουλος.
Απόντες χθες ήταν οι Κοντόπουλος (βρίσκεται στο εξωτερικό) και Φωτεινάκης (οικογενειακές υποχρεώσεις).

Σίσσυ Τριάντου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου