Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Για την 6η νίκη κόντρα στην Ανάληψη θα παλέψει το Σάββατο η Ομόνοια

ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: ΔΙΠΛΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΩΚΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ

Η ΗΤΤΑ της Ομόνοιας με 1-0 από τον Ηρακλή Καλαμάτας κράτησε την ομάδα του Σωτήρη Δημάκη στην δεύτερη θέση της Α1 και τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Σπερχογεία (19 έναντι 16). Την επόμενη, 9η αγωνιστική, αντιμετωπίζει στην Μεσσήνη τον Ολυμπιακό Ανάληψης και στόχος δεν είναι άλλος από τους τρεις βαθμούς της νίκης! Άλλωστε, η συνέχιση των θετικών αποτελεσμάτων θα κρατήσει την ομάδα εντός στόχων αφού ως γνωστόν φέτος επιθυμεί την επιστροφή της στην πρώτη τη τάξει μεσσηνιακή κατηγορία ποδοσφαίρου.
Μετά από 8 αγωνιστικές η ομάδα της Ομόνοιας έχει πετύχει πέντε νίκες, μια ισοπαλία και δυο ήττες και εν όψει Ολυμπιακού Ανάληψης ο σχεδιασμός γίνεται για την κατάκτηση του έκτου θετικού αποτελέσματος της χρονιάς απέναντι σε έναν αντίπαλο που μετρά τρεις απώλειες σε ισάριθμους εντός έδρας αγώνες, με καλό ρόστερ και μπόλικη μαχητικότητα.

Πιο δίκαιη η ισοπαλία με Ηρακλή,
στόχος το τρίποντο με Ανάληψη!
Για το προηγούμενο και επερχόμενο ματς -με Ηρακλή και Ανάληψη, αντίστοιχα – καθώς και το πρωτάθλημα της φετινής περιόδου, μίλησε στη «Φ» ο εορτάζον Σταύρος Σώκαλης, ο οποίος χθες έσβησε 36 κεράκια! Αρχικά και συνοπτικά ανέλυσε τον άτυχο αγώνα της περασμένης αγωνιστικής: «Με τον Ηρακλή μας αδικεί το αποτέλεσμα! Θεωρώ πως η ισοπαλία θα ήταν πιο δίκαιη, καθώς είχαμε 3-4 μεγάλες ευκαιρίες ειδικά στο β΄ ημίχρονο για να ισοφαρίσουμε. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν κέρδισε δίκαια ο Ηρακλής! Ελπίζω βέβαια στο β΄ γύρο να παίξουμε καλύτερα και να πάρουμε εμείς το θετικό αποτέλεσμα»
Για να καλύψει το χαμένο έδαφος της πρόσφατης ήττας, η ομάδα της Ομόνοιας θα χρειαστεί να πάρει τους βαθμούς της νίκης από το Σαββατιάτικο ματς με την Ανάληψη. Παιχνίδι με τους δικούς τους κινδύνους και παγίδες μακριά από τις οποίες θα πρέπει να μείνουν ο Σταύρος Σώκαλης και οι συμπαίκτες του.
«Η Ανάληψη είναι νεοφώτιστη ομάδα κι αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό! Έχει κάνει τρεις ήττες στην έδρα της αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν θα παλέψει για το αποτέλεσμα και θα χάσει αμαχητί!
Σίγουρα θα διεκδικήσει το αποτέλεσμα και η Ανάληψη, πιστεύω όμως πως εφόσον παίξουμε καλά, θα κερδίσουμε. Έχει καλό κόουτς και παίκτες, μη ξεχνάμε επίσης πως όσους βαθμούς έχει πάρει έως τώρα τους έχει πάρει εκτός έδρας! Το γήπεδο που θα γίνει το παιχνίδι (σ.σ. Μεσσήνης) είναι καλό, μεγάλο κι αυτό ίσως μας βοηθήσει!»
Στον αγώνα του Σαββάτου μοναδικός απόντας είναι μέχρι στιγμής ο Κοτταρίδης, ενώ αμφίβολος είναι ακόμη ο Δρογγίτης που υπέστη προ ημερών τράβηγμα και στην χθεσινή τελευταία επρόκειτο να δοκιμάσει τις δυνάμεις του.

Σταύρος Σώκαλης: «Στόχος η 3αδα ώστε
η Ομόνοια να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία
«Στόχος η 3αδα ώστε η Ομόνοια να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία!» είπε αρχικά ο ικανός αμυντικός της Ομόνοιας εξηγώντας πως η ομάδα «χτίστηκε» από το καλοκαίρι όχι μια σεζόν, αλλά με ορίζοντα διετίας και απώτερο σκοπό την επάνοδό της στην Α΄ Μεσσηνίας.
 «Η ομάδα είναι στην ουσία καινούργια καθώς άλλαξε προπονητή μετά από πολλά χρόνια και στη θέση του ήρθε ένας νέος κόουτς, με νέα φιλοσοφία. Παράλληλα έγιναν δεκαπέντε μεταγραφές, πολλοί παίκτες ήρθαν κι άλλοι αποχώρησαν έγιναν, λοιπόν, πολλές αλλαγές και συνέπεια αυτού είναι μια νέα εικόνα!» είπε και συνέχισε «Θέλουμε η ομάδα να ανέβει κατηγορία! Εάν είναι εφικτό να πάρουμε και το πρωτάθλημα! Σίγουρα θα κυνηγήσουμε μια εκ των τριών θέσεων που οδηγεί στην άνοδο, κάτι που θεωρητικά μπορούμε να πετύχουμε, αλλά θέλουμε και τον τίτλο!!!»
Για να επιτευχθεί αυτό βεβαίως απαιτείται αγωνιστική συνέπεια και πειθαρχία και φυσικά σκληρή δουλειά. Κάτι που επιδιώκουν προπονητής και γυμναστής έχοντας «στήσει» στην Ομόνοια έναν μεθοδικό σχεδιασμό προετοιμασίας και προπόνησης για τους 17, πλέον, ποδοσφαιριστές που πλαισιώνουν το ρόστερ. (Το καλοκαίρι η ομάδα ξεκίνησε με 27 παίκτες και πλέον αριθμεί δέκα λιγότερους, κάτι που πιθανόν να οδηγήσει σε περαιτέρω ενίσχυση τον προσεχή Γενάρη, ανάλογα βεβαίως και τις εν γένει μετακινήσεις). Ο κόουτς Σωτήρης Δημάκης και ο συνεργάτης του, γυμναστής, Μιχάλης Παυλάκης, καθημερινώς επιδιώκουν το καλύτερο χάρη και στη μεταξύ τους αγαστή και χρόνια τώρα επιτυχημένη συνεργασία, αλλά και με τους παίκτες που βρίσκονται στην Ομόνοια.
«Το κλίμα είναι καλό, η ομάδα είναι καλή και δεν φτιάχτηκε για μια σεζόν. Αντιθέτως στήθηκε από το τεχνικό τιμ και τους διοικούντες για τα επόμενα δυο χρόνια με σκοπό την επάνοδό της στη μεγάλη κατηγορία», δήλωσε στη «Φ» ο Σταύρος Σώκαλης, διευκρινίζοντας παράλληλα πως στο πρωτάθλημα που «τρέχει» και έχοντας μόλις πέντε αγωνιστικές για το φινάλε του α΄ γύρου, ο ίδιος και οι συμπαίκτες του «θα επιδιώξουμε το απόλυτο στα εναπομείναντα ματς! Η Α1 κατηγορία έχει καλές ομάδες και ενώ στην Α ήδη ξεκαθάρισε για τη άνοδο, με τη μάχη να μεταφέρεται στην παραμονή, εμείς έχουμε τρεις θέσεις που οδηγούν στην άνοδο. Θα γίνει λοιπόν μεγάλος αγώνας γιατί με μια νίκη είσαι δεύτερος και με μια ήττα είσαι τέταρτος! Είναι κοντά οι βαθμοί και οι ομάδες όπως Σπερχογεία, Ασπρόχωμα, Κορώνη, Αίαντας, Ηρακλής Δώριο και η Ομόνοια είναι πολύ κοντά. Αυτό σημαίνει πως όλα τα παιχνίδια είναι «ανοιχτά».


Σ.Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου