Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

Προετοιμασία με φόντο την Χειμερινή Ημερίδα Ορίων της Περιφέρειας στην Πάτρα για την αγωνιστική ομάδα του ΝΟΚ

  • ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ, ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΣΤΗΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΓΓΥΗΣΗ
  • ΜΕΓΑΛΑ «ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ» ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΛΟΥΚΑΡΕΑ ΚΑΙ ΟΛΓΑ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΑ «ΔΕΛΦΙΝΙΑ»


Η ΠΡΩΤΗ επίσημη αγωνιστική υποχρέωση της κολυμβητικής ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας «Ποσειδών» είναι στις 19 του μηνός με την Χειμερινή Ημερίδα Ορίων της Περιφέρειας που θα γίνει στην Πάτρα και ακολουθούν αρχές Δεκεμβρίου δυνατοί αγώνες στην Τρίπολη. Πριν το μεγάλο ραντεβού, στο Χειμερινό πρωτάθλημα που θα γίνει αρχές Φεβρουαρίου, θα μεσολαβήσουν ακόμη δυο αγωνιστικές υποχρεώσεις. Στους βασικούς στόχους για τον ΝΟΚ είναι βεβαίως οι αγώνες Open και Κατηγοριών. Αυτά σε πρώτη φάση με την προετοιμασία να βρίσκεται εδώ και καιρό σε εξέλιξη, αφού μετά τους χειμερινούς αγώνες η προετοιμασία επικεντρώνονται στον καλοκαιρινό κύκλο, με αποκορύφωμα το Θερινό Πρωτάθλημα όπου βεβαίως οι προσδοκίες είναι πολλές…
Τα μεγάλα στοιχήματα για τον Ν.Ο.Κ., βέβαια, δεν έγκειται μόνον στις διακρίσεις, αλλά κυρίως στην ποιοτική εκμάθηση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών μέσα στην πισίνα, ένα έργο που καλούνται να φέρουν σε πέρας οι επαγγελματίες προπονητές του Συλλόγου.
«Μέσα από την προπονητική διαδικασία, πρωταρχικός στόχος μας είναι η ασφάλεια των παιδιών ενώ εξίσου βασικό για εμάς είναι τα παιδιά να φεύγουν χαρούμενα», δήλωσε πρόσφατα στη «Φ» ο head coach του ΝΟ Καλαμάτας «Ποσειδών», Στάθης Μπακολιάς ο οποίος μας εξήγησε πως πρώτο μέλημα όλων των προπονητών του Συλλόγου είναι η εξασφαλισμένη σε κάθε βουτιά και άσκηση, ασφάλεια των παιδιών. Οι κανόνες επ’ αυτού άλλωστε είναι ρητοί. Προτεραιότητα δίδεται στην ασφάλεια και υγεία των παιδιών που μπαίνουν στη πισίνα και ακολούθως μέσα από υγιή συνεργασία, η ευχαρίστησή τους γι’ αυτό που κάνουν. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνει η 92χρονη παράδοση του ΝΟΚ στο Ολυμπιακό Άθλημα της Κολύμβησης, με αθλητές στα Εθνικά και Προεθνικά Κλιμάκια με πιο πρόσφατους τους Μπάκα, Κοντόπουλο, Λουκαρέα, Σκιαδοπούλου.
Για την ιστορία να πούμε πως στον Σύλλογο υπήρξε κολυμβητής ο Ηλίας Μάλαμας με συμμετοχή σε δυο Ολυμπιάδες το 84 στο Λος Άντζελες και το 1988 στη Σεούλ.
Τα επαγγελματικά πρότυπα, οι συνεχείς διακρίσεις, το υψηλό αίσθημα ευθύνης και οι αυστηροί κανόνες ασφαλείας, αποτελούν μεγάλο και βασικό κίνητρο που οδηγούν χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερα παιδιά στο «κατώφλι» και το δυναμικό του Συλλόγου.
Τους στόχους της αγωνιστικής ομάδας για τη νέα σεζόν προσδιόρισε ο head προπονητής του ΝΟΚ λέγοντας τα εξής: «Κύριος στόχος είναι η ομάδα πάντοτε να πρωταγωνιστεί, στα πλαίσια βεβαίως των δυνατοτήτων της, διότι ως επαρχιακός Σύλλογος δεν έχουμε μεταγραφικές και στηριζόμαστε αποκλειστικά στους δικούς μας κολυμβητές. Η ομάδα μας άλλωστε βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες επαρχιακές, και ο στόχος μας είναι να διατηρηθούμε σε αυτό το υψηλό επίπεδο».


Μεγάλα «στοιχήματα» φέτος γιαΣταυρούλα Λουκαρέα και Όλγα Σκιαδοπούλου

Μεγάλες οι προσδοκίες από τις δυο ταλαντούχες και πολλές υποσχόμενες κολυμβήτριες, Σταυρούλα Λουκαρέα και Όλγα Σκιαδοπούλου οι οποίες χάρη στις σπουδαίες επιδόσεις και την άρτια τεχνική τους κατάρτιση μπήκαν στο στόχαστρο και τη δύναμη των Προεθνικών μας ομάδων.
Όπως μας εξήγησε μάλιστα ο προπονητής τους, ο πήχης είναι ψηλά και τη φετινή χρονιά. Τα δυο «δελφίνια» θα πρέπει να κρατήσουν σε υψηλά επίπεδα και φέτος ρυθμό και επιδόσεις ώστε να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους σε διεθνείς κολυμβητικές οργανώσεις με το εθνόσημο.
«Έχουμε δυο παιδιά στην προεθνική ομάδα, τις Λουκαρέα και Σκιαδοπούλου. Για τη Σταυρούλα Λουκαρέα που πέρυσι ήταν με την Εθνική, στόχος μας είναι οι Βαλκανικοί Αγώνες. Η αθλήτριά μας θα επιδιώξει, λοιπόν, την καλύτερη δυνατή επίδοση προκειμένου να συμμετέχει σε αυτούς τους αγώνες.
Κορυφαίες επιδόσεις είναι ο στόχος βέβαια και για την Όλγα Σκιαδοπούλου. Θα πρέπει να διαπρέψει στην κατηγορία της, ώστε να μπορέσει να συμμετέχει σε διεθνείς διοργανώσεις με την Εθνική ομάδα.», δήλωσε ο κ. Μπακολιάς ο οποίος ωστόσο τόνισε πως στην φετινή αγωνιστική ομάδα υπάρχουν ακόμα πολλά νεαρά ταλέντα και αξιόλογοι αθλητές με μεγάλα περιθώρια για διακρίσεις και πως το μόνο που χρειάζεται είναι επιμονή, υπομονή και σκληρή δουλειά…

24μελή η φετινήαγωνιστική ομάδα

24 παιδιά πλαισιώνουν φέτος την αγωνιστική ομάδα. Εξ αυτών οκτώ νέα πρόσωπα προέρχονται από τα «σπλάχνα» του ΝΟΚ, κολυμβητές και κολυμβήτριες 12 ετών που εντασσόμενοι στη μεγάλη ομάδα και αποκομίζοντας σιγά σιγά εμπειρίες θα αποτελέσουν τη νέα «φαρέτρα» του «Ποσειδώνα» στις εγχώριες και μη κολυμβητικές διοργανώσεις.
«Φέτος κάναμε μια προεπιλογή το καλοκαίρι, από την οποία έχουν ξεχωρίσει πάρα πολλά παιδιά τα οποία θα στελεχώσουν την αγωνιστική ομάδα» μας εξήγησε ο κ. Μπακολιάς.


ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στα τμήματα κολύμβησης του ΝΟΚ, έμπειροι προπονητές, καθηγητές φυσικής αγωγής με παιδαγωγική κατάρτιση και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, μαθαίνουν τα παιδιά από την ηλικία των 4 ετών να κολυμπούν σωστά.
Προπονήσεις καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή τις εξής ώρες: 4-5, 5-6, 6-7, 9-10, 10-11 και 11-12 (μετά τη λήξη του σχολικού έτους).
Τα παιδιά μπορούν να ενταχθούν σε τμήματα τελειοποίησης και να μάθουν τα τέσσερα στυλ κολύμβησης (ελεύθερο, πεταλούδα, πρόσθιο, ύπτιο). Ενώ για τα παιδιά που θέλουν να συνεχίσουν το άθλημα της κολύμβησης υπάρχουν τμήματα: επίλεκτων, προαγωνιστικής και αγωνιστικής κατηγορίας. Σ’ αυτά τα τμήματα οι προπονητές ετοιμάζουν τους αθλητές που θα στελεχώσουν τις αγωνιστικές ομάδες του Ομίλου και τους μελλοντικούς πρωταθλητές.
Πληροφορίες από Δευτέρα έως και Παρασκευή στο Κολυμβητήριο της Καλαμάτας 4-8 μ.μ. και στα γραφεία του Ομίλου στην Παραλία, τηλ. 2721022367.Σ.Τρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου