Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Θέμα ψυχολογίας για τον Γ.Σ.Μ. η επίτευξη της παραμονής!



ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΜΠΗΚΕ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80»


Σε αρκετά δύσκολη θέση παραμένει ο Γ.Σ. Μεσσήνης μετά την ήττα του με 65-52 από την «Καλαμάτα ’80», παραμένοντας προτελευταίος στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής με 13 βαθμούς.
Οι «νησιώτες» βρίσκονται τρεις βαθμούς κάτω από την επικίνδυνη ζώνη (16 έχει η 8η Πεντέλη) και με δεδομένο πως οι τελευταίοι πέντε υποβιβάζονται ανεξαρτήτως πρωταθλητή ΕΣΚΑΒΔΕ, θα πρέπει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να παραμείνει στην κατηγορία.
Όλα τα παραπάνω είναι λίγα από τα λόγια που ανέφερε ο προπονητής του Γ.Σ. Μεσσήνης, Μιχάλης Μπακογιάννης, σε συνέντευξη του στην «Φ» μετά το τέλος του Κυριακάτικου τοπικού ντέρμπι.
Ο προπονητής – παίκτης των «νησιωτών» ήταν μακράν του δεύτερου ο καλύτερος της ομάδας του στο παιχνίδι, μίλησε για την τακτική που χρησιμοποίησαν οι «λύκοι» και «έπιασε», για την δύσκολη βαθμολογικά θέση της ομάδας του και το ζήτημα της ενίσχυσης.

Για το ματς
με την «Κ80»
«Ήταν ένα τοπικό ντέρμπι για την περιοχή. Είναι πολύ τιμητικό να παίζουν δυο ομάδες από την περιοχή στην Γ΄ Εθνική, είχε αυτή την ιδιαιτερότητα το παιχνίδι κυρίως για τον κόσμο και λιγότερο για τους αθλητές. εμείς θέλαμε πάρα πολύ το παιχνίδι
Ίσως γι’ αυτό να μας γύρισε λιγάκι σε άγχος και δεν μπορούσαμε να έχουμε πολύ καθαρές επιλογές στην επίθεση.
Η «Καλαμάτα ’80» έλεγξε το ρυθμό, πήγε σε αργό τέμπο, αυτό ήθελε να κάνει να σταματήσει το δικό μας transition, εμείς από την άλλη θέλαμε να τρέξουμε, τα καταφέραμε αλλά τμηματικά, γι’ αυτό και κέρδισε το παιχνίδι
Υπερείχε στο «ζωγραφιστό» έναντι των δικών μας παικτών, κέρδισε αρκετά φάουλ και πήρε πολύ εύκολα τις βολές. Κάποια στιγμή εάν δεν κάνω λάθος είχαν φτάσει 25-2 στις βολές. Δεν σημαίνει τίποτε αυτό, πήγαν το παιχνίδι πάρα πολύ μες στη ρακέτα και πολύ στις επαφές, δεν είναι μεγάλη η διαφορά.»

Αρχίζουν
οι περιπέτειες
«Πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι. Δεν σταματάμε… Είπαμε και με τα παιδιά ότι …«οι άνδρες πρέπει να συνεχίζουν»…
Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι που είναι μέσα στην έδρα μας. Ήταν ένα ματς που δεν το πήραμε και συνεχίζουμε με όση δύναμη έχουμε.
Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Η κατάσταση μας είναι δύσκολη…
Κάθε ματς για μας πρέπει η νίκη ν’ αποτελεί μονόδρομο.
Έχουμε δυο παιχνίδια στην έδρα μας, είμαστε τυχεροί σε αυτό.
Θα πρέπει να δουλέψουμε όλη την εβδομάδα στον ψυχολογικό τομέα κυρίως ώστε να  μπορέσουν οι παίκτες μας να δουν και να κερδίσουν το επόμενο ματς.
Νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε… Έχουμε δυο παιχνίδια στην έδρα μας εάν ήταν εκτός θα ήταν αλλιώς, αλλά τώρα έχουμε δυο εντός, έναν με τον Έσπερο και ένα με το Παπάγου, πρέπει να επικεντρωθούμε σ’ αυτά.»
● Για την απώλεια βαθμών στα εκτός έδρας, είπε: «Είμαστε ιδιαίτερα κακοί στα εκτός έδρας παιχνίδια μας . Είναι κάτι που μας προβληματίζει πάρα πολύ. Δουλεύουμε σε αυτό το κομμάτι, αλλά εάν δεν έρθει και το αποτέλεσμα θα είναι δύσκολο να το φέρουμε «τούμπα»!
Χάνουμε τη δυναμική μας,  πρέπει να δουλέψουμε στο ψυχολογικό μας. Δεν είναι κάτι. Οι ίδιοι παίκτες παίζουν εντός και εκτός, δεν υπάρχει καμιά «φωτιά» για να πεις ότι φοβόμαστε κάποια ομάδα, όλα τα παιχνίδια είναι γιορτή στην Γ΄ Εθνική.
Νομίζω ότι είναι καθαρά ψυχολογικό το θέμα…
Πρέπει να το βρούμε /λύσουμε εμείς και τώρα πρέπει να πάρουμε οπωσδήποτε αποτέλεσμα – σίγουρα εντός έδρας – εάν θέλουμε να έχουμε τύχη και να παραμείνουμε στην κατηγορία που είναι ο στόχος μας.
Πρέπει οπωσδήποτε θα βρούμε εκτός έδρας αποτελέσματα, αλλά τώρα παίζουμε εντός και επικεντρωνόμαστε σε αυτά!
Όσο για ενίσχυση, ούτε λόγος, αφού όπως φαίνεται δεν υπάρχει το δικαίωμα. Παρόλα αυτά στη Μεσσήνη είναι πραγματικά άτυχοι αφού η απουσία του Σπηλιόπουλου, αλλά και αρκετές ακόμα άλλων παικτών έχουν στοιχίσει στην ομάδα μια καλύτερη πορεία:
«Βέβαια η τύχη μας έχει γυρίσει την πλάτη… Είχαμε στήσει την ομάδα μας με συγκεκριμένο πλάνο, είχαμε την ατυχία να χάσουμε το βασικό μας 4αρι τον Παναγιώτη Σπηλιόπουλο, έναν παίκτη που θα βοηθούσε πάρα πολύ στις περιφερειακές άμυνες και στο σουτ. Αυτό πλέον δεν το έχουμε και οι ομάδες στοχεύουν και μας αφήνουν τα μακρινά σουτ και τους βγαίνει γιατί εμείς δεν έχουμε την υπομονή/ ικανότητα να το πάρουμε.
Δεν μπορούμε να ενισχυθούμε. Ποντάραμε σε κάποια παιδιά που θα επέστρεφαν από τραυματισμούς και ήταν εκτός λόγω ανετοιμότητας.
Εσωτερικά ότι μπορέσουμε να κάνουμε. Είχαμε την επιστροφή του Γιώργου Μαθιόπουλου μετά από 4 μήνες, αλλά ακόμη βρίσκει τα πατήματά του, είναι φυσιολογικό να μην είναι ακόμη έτοιμος αλλά είναι θετική η επιστροφή του καθώς θα μας δώσει λύσεις στην περιφέρεια και στο μακρινό σουτ που χρειαζόμαστε πάρα πολύ.
Δεν έχουμε μακρινό σουτ, πρέπει να το βρούμε. Θεωρώ πως δεν είναι θέμα ικανότητας, αλλά ψυχολογικό καθαρά γιατί είμαστε ελεύθεροι.
Και η «Καλαμάτα ’80» το ρίσκαρε αυτό ειδικά όταν ποστάραμε τη μπάλα γύριζαν την άμυνά τους σε 3-2 πάνω και άφηναν πάρα πολλά ελεύθερα σουτ, έτσι ειν’ αυτά, στο μπάσκετ κάτι θα ρισκάρεις κάτι θα αφήσεις. Ο πιο τυχερός σε αυτή την περίπτωση κερδίζει γιατί θεωρώ πως εάν παίζαμε στο 5-5 καθαρά και μαρκάραμε όλα τα σουτ θα είχαν πρόβλημα στα drive και τη δημιουργία τη δικιά μας. Καλή η τακτική τους λίγο άστοχοι εμείς… χάσαμε το παιχνίδι!»

Εντός έδρας
φινάλε 1ου Γύρου!
Ο Γ.Σ. Μεσσήνης θα κλείσει τις υποχρεώσεις του στον Α΄ Γύρο της Γ΄ Εθνικής στην έδρα του, υποδεχόμενος την ομάδα που μαζί με την Πεντέλη φιγουράρουν πάνω στην επικίνδυνη ζώνη, τον Έσπερο.
Φυσικά, μοναδικό ζητούμενο είναι η νίκη και τίποτε άλλο για την  Μεσσήνη, η οποία έχει πετύχει και τις δυο της νίκες στην έδρα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου