Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Δημήτρης Αβδάλας: «Χτυπήσαμε στις αδυναμίες» είπε και εξήρε τους παίκτες του!


«Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα» 

είπε γα τον Γ.Σ. Μεσσήνης

 

Τεράστιας σημασίας νίκη, από όλες τις απόψεις, ήταν αυτή εις βάρος του Γ.Σ. Μεσσήνης για την «Καλαμάτα ’80». Οι «λύκοι» πήραν ένα 2ποντο γοήτρου απέναντι στην συντοπίτισσα Μεσσήνη και ταυτόχρονα μια βαθιά βαθμολογική «ανάσα», μια αγωνιστική πριν το φινάλε του πρώτου γύρου.
Η Καλαματιανή ομάδα σημείωσε την 4η φετινή της νίκη και πλέον βρίσκεται μόλις έναν βαθμό κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη μετά από αυτή με την Ζάκυνθο και ίσως αποτελέσει το έναυσμα για αντεπίθεση των «λύκων» στο πρωτάθλημα.
Το έργο ωστόσο δυσκολεύει για την «Κ80» το επόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς θα ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο στην έδρα του πρωτοπόρου Προμηθέα!

«Χτυπήσαμε
στις αδυναμίες»
Ο κόουτς Δημήτρης Αβδάλας σε συνέντευξη του στην «Φ» μετά το τέλος της Κυριακάτικης αναμέτρησης στάθηκε στην τακτική που χρησιμοποίησε η ομάδα του στον αγώνα, αλλά και στο καθαρό μυαλό που επέδειξαν οι παίκτες του: «Ήταν μια μεγάλη νίκη, ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες. Παρόλα αυτά ήθελα να μείνουμε προσηλωμένοι στο μπάσκετ και να προσπαθήσουμε μπασκετικά να κάνουμε κάποια πράγματα μέσα στο γήπεδο και πιστεύω πως στον μεγαλύτερο βαθμό η ομάδα αυτό το κατάφερε, νομίζω ότι ήμασταν καλύτεροι και κερδίσαμε δίκαια. Μας δίνει μια ανάσα το συγκεκριμένο αποτέλεσμα για τη συνέχεια.
Τακτικά προσπαθήσαμε να χτυπήσουμε στις αδυναμίες. δηλαδή εκεί που είχαμε εμείς το πλεονέκτημα, είμαστε ψηλότερη ομάδα, προσπαθούσαμε να χτυπήσουμε στα ποσταρίσματα, μετά στον αιφνιδιασμό, λίγο στα γρήγορα πόδια. Άμα βάζαμε και λίγο τα σουτ θα ήταν καλύτερα τα πράγματα.
Ήταν ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες. Γενικώς όταν ένα παιχνίδι θεωρείται ντέρμπι τοπικό πολλές φορές, ναι μεν η τακτική παίζει ρόλο, αλλά παίζει ρόλο πως θα το αντιμετωπίσουν τα παιδιά τα ίδια!
Δόξα το Θεό το αντιμετωπίσαμε με καθαρό μυαλό προσπαθήσουμε να βρούμε φάσεις και όλα πήγαν καλά…»

«Δεν έχουμε να
χωρίσουμε τίποτα»
Παρά το γεγονός πως είναι δυο ομάδες που κατάγονται από την Μεσσηνία και αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία, δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα σύμφωνα με τον Δημήτρη Αβδάλα. Ο έμπειρος τεχνικός δήλωσε επίσης: «Είδαμε και τη Μεσσήνη μια ομάδα καλή είχε κάποιες ατυχίες στο πρωτάθλημα. Είδαμε ότι η επέδειξε πάθος, εμείς οι δυο (σ.σ. ομάδες) δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε αλλοίμονο!
Ο καθένας για τους δικούς του λόγους, ήθελε τη νίκη για να μείνει ζωντανός στο «παιχνίδι» της παραμονής!
Το καλό είναι ότι κλίμα ήταν κόσμιο δεν υπήρξε κανένα θέμα!»

«Συγκλονιστική
η προσπάθεια όλων»
«Δεν θέλω να μιλήσω ατομικά για τους παίκτες. Αξίζει όλη η ομάδα συγχαρητήρια» απάντησε ο κ. Αβδάλας για το εάν ξεχώρισε κάποιον παίκτη για την απόδοση του και πρόσθεσε: «Το κάθε ένα παιδί έχει την ευκαιρία όπως βλέπετε. Είμαστε από τις πιο νεανικές ομάδες στην κατηγορία.
Σίγουρα θέλουμε την βοήθεια απ’ όλα τα παιδιά μέσα στο γήπεδο και η προσπάθεια που έκαναν όλοι σήμερα (σ.σ. Κυριακή) ήταν συγκλονιστική!»
Όσον αφορά στην συνέχεια, ο Δημήτρης Αβδάλας ευχήθηκε υγεία: «Συνεχίζουμε… Αυτό που θέλω είναι να είμαστε υγιείς γιατί είμαστε πολύ άτυχοι φέτος και έχουμε χάσει πολλά!
Η βαθμολογική θέση δεν αντικατοπτρίζει την ποιότητα της ομάδα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου