Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Υπέροχος καιρός, μαγευτική θέα και κέφι στην Καρδαμύλη!

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΑΠΟ «ΕΥΚΛΗ» ΚΑΙ «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 

ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΕΡΓΑΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ»




Εκδρομή – πεζοπορία στα καλντερίμια της Καρδαμύλης πραγματοποίησαν επιτυχώς μαζί  ο Σ.Π.Ο.Κ. «Ευκλής» και η ομάδα «Πρωτοβουλία Κατοίκων Βέργας – Καλαμάτας» την περασμένη Κυριακή.
Οι δυο ομάδες επισκέφθηκαν το Δημοτικό Διαμέρισμα Καρδαμύλης και περπάτησαν μαζί από την Παλιά Καρδαμύλη έως το Μεσαιωνικό Κάστρο και τον πύργο Τρουπάκηδων – Μούρτζινων.
Εντυπωσιασμένοι από τον μεταβυζαντινό Αγ. Σπυρίδωνα με το καμπαναριό το οποίο χρονολογείται στο πρώτο μισό του 18ου αιώνα, οι συμμετέχοντες ακολούθησαν το καλοδιατηρημένο μονοπάτι που περνά από τον δίδυμο τάφο των Διόσκουρων (ή κατ’ άλλους τω παιδιών του Μαχάονα, γιού του Ασκληπιού) και κατευθύνθηκαν προς την εκκλησία της Αγίας Σοφίας με την ανεμπόδιστη θέα προς την χιονισμένη «πυραμίδα» του Ταϋγέτου.
Οι πεζοπόροι επέστρεψαν από το Πετροβούνι μέσα από το υγρό μονοπάτι της ρεματιάς και στη συνέχεια από το πανέμορφο λιθόκτιστο καλντερίμι με αρκετούς ελιγμούς προς την παραλία της Καρδαμύλης κατά τα ορεκτικά στο παραθαλάσσιο εστιατόριο.
Ο καιρός, όπως ανέφεραν και οι συμμετέχοντες, ήταν υπέροχος, η θέα μαγευτική, η παρέα ταίριαξε τέλεια το κέφι διαρκείας και η ικανοποίηση από την δίωρη πεζοπορία μεγάλη.
Οι υπεύθυνοι των ομάδων Παν. Ανδριανόπουλος και Κων. Μαρκάκης ευχαριστούν τους Εθελοντές Σαμαρείτες που για ακόμα μια φορά συνόδευσαν τους πεζοπόρους – εκδρομείς.


Κοπή πίτας στην
Ι.Μ. Μαρδακίου!
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους θα κόψουν οι πεζοπόροι του «Ευκλή» και η ομάδα «Πρωτοβουλία κατοίκων Βέργας – Καλαμάτας για τη διάσωση και διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς» την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στο ορεινό χωριό Νέδουσα Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στην Ι.Μ. Μαρδακίου, η οποία είναι κτισμένη από τον 17ο αιώνα.
Οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν μέσα στον πευκόφυτο ορεινό όγκο του Ταϋγέτου συνολικά μιάμιση ώρα, από το καταπράσινο χωριό Νέδουσα, γενέτειρα του αγωνιστή του 1821 Νικηταρά, έως την Ι. Μονή.
Στην συγκεκριμένη Μονή ο Παπαφλέσσας συνάντησε, παραμονές της Επανάστασης, τον ντόπιο Νικηταρά και τον Αναγνωσταρά και οργάνωσε την αποστολή όπλων και πυρομαχικών από την Σμύρνη. Επίσης, έστειλε Αλαγόνιους να τα παραλάβουν, ενώ από την μονή ξεκίνησαν οι Πισινοχωρίτες αγωνιστές για την απελευθέρωση της Καλαμάτας.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9 π.μ. από τα γραφεία του Ευκλή στο τέρμα της οδού Αριστομένους και συγκεκριμένα, στην αρχή του πάρκου του ΟΣΕ. Περισσότερες πληροφορίες δίδονται από τους Ελένη Οικονομοπούλου (6974252234), Παν. Ανδριανόπουλο (6946198148) και Κων. Μαρκάκη (6974363995). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου