Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Πρόκριση χωρίς άγχος για το 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας!

ΝΙΚΗΣΕ ΜΕ 61-34 ΤΟ 3ο ΓΕΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ «ΤΕΝΤΑ»

ΠΗΡΕ «ΦΩΤΙΑ» ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ Ο ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΜΕ 15 ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ!


Άνετη πρόκριση στην επόμενη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Λυκείων πήρε το 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας, επικρατώντας με 61-34 του 3ου ΓΕΛ Τρίπολης.
Το καλαματιανό σχολείο δυσκολεύτηκε μόνο στο 1ο δεκάλεπτο, όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 5-2, όμως στην συνέχεια ο Κατσούλης μετέτρεψε το ματς σε προσωπικό σόου, πετυχαίνοντας 14 πόντους (με 3 τρίποντα) σε μικρό χρονικό διάστημα και έκανε το ματς 20-5!!!

Το 3ο ΓΕΛ στηρίχθηκε και πάλι σε αρκετούς παίκτες, καθώς στο 2ο ημίχρονο οι βασικοί ξεκουράστηκαν και άφησαν τους αναπληρωματικούς να δώσουν μάχη με τους Αρκάδες από τους οποίους ξεχώρισε ο Κουρόγιωργας με 15 πόντους και 3 τρίποντα.
Δυναμικό παρών έδωσε για ακόμα ένα ματς η κερκίδα του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας!

Η εξέλιξη του αγώνα
Το 3ο ΓΕΛ Τρίπολης προηγήθηκε με 5-2 με τρίποντο του Κουρόγιωργα, όμως ο Ρούσσος με σουτ από τη γωνία μείωσε σε 4-5 και στην συνέχεια ανέλαβε ο Κατσούλης που πήρε «φωτιά» σκόραρε με …διάφορους τρόπους! Πέτυχε τους 15 από τους 19 επόμενους της ομάδας του (step back τρίποντο, coast to coast με καλάθι και φάουλ + συμπληρωματική βολή, έπειτα με δυο τρίποντα και 3/4 βολές), με τον Παπουτσή ενδιάμεσα να σημειώνει 4 πόντους μετά από επιθετικό ριμπάουντ.

Οι Ρούσσος και Ανδριανόπουλος ανέβασαν τη διαφορά στο +20 (28-8)
ο Μουτζούρης με τρίποντο έκανε το 31-10 και ο Ν. Χ. Γιαννακόπουλος με floater από την baseline έστειλε τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια για το 33-12 του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη ο Κοσμόπουλος σημείωσε το 37-13 με σουτ από μέση απόσταση, όμως ο Γατσόπουλος μείωσε σε 16-37 με τρίποντο. Με hook του Μαυροειδή και καλάθι και φάουλ + βολή του Ανδριανόπουλου το 3ο ΓΕΛ έφερε το ματς στο +26 (42-26) και πριν το φινάλε του τρίτου 8λέπτου ο Μπαριακτάρης σημείωσε buzzer beater για το 49-22.

Στο 4ο 8λεπτο δεν άλλαξε κάτι, με το 3ο ΓΕΛ να διατηρεί σταθερά μια διαφορά άνω των 25 πόντων και να προσφέρει και ολίγον θέαμα, με ωραία τάπα του Παπουτσή και εξαιρετική «λέιζερ» πάσα του Ν. Χ. Γιαννακόπουλου στον Μουτζούρη για το 57-31.
Το μόνο που κατάφερε το 3ο ΓΕΛ Τρίπολης ήταν να «ροκανίσει» την διαφορά με τρίποντο του Γατσόπουλου στο φινάλε.

Εντάσεις με τον Νεζερίτη
Εντάσεις είχαμε κατά την διάρκεια του αγώνα μεταξύ του εριστικού Νεζερίτη του 3ου ΓΕΛ Τρίπολης και της κερκίδας. Ο παίκτης των Αρκάδων προκαλούσε με την συμπεριφορά του, με αποτέλεσμα οι μαθητές – φίλαθλοι του 3ου ΓΕΛ να τον «πικάρουν» και τα πράγματα να … «ζεσταίνονται» με την διακοπή του 3ου 8λέπτου. Με την επέμβαση των ανθρώπων του Γραφείου Φυσικής Αγωγής το θέμα έληξε, παρά το γεγονός πως με την λήξη του αγώνα ο εν λόγω παίκτης «γιουχαρίστηκε» αρκετά από την κερκίδα.
● Τα 10λεπτα: 15-7, 18-5, 16-10, 12-12
Διαιτητές: Λ. Νάστος, Π. Καρδάρας
Ιατρός Αγώνα: Δρακοπούλου Σωτ.
Σημειωτής: Νικολακέας Δημ.
Χρονομετρητής: Τσετσενέκος Μαρ.

3ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Σωτηρόπουλος Δ.): Κατσούλης 15 (3 τρ.), Ρούσσος 8, Μουτζούρης 7 (1 τρ.), Μαυροειδής 6, Ανδριανόπουλος 6, Παπουτσής 5, Ν.Χ. Γιαννακόπουλος 4, Μπαριακτάρης 4, Ν.Γ. Γιαννακόπουλος 2,. Δημητρόπουλος 2, Κοσμόπουλος 2, Κουρέτας,

3ο ΓΕΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σιψάς Ν.): Κουρόγιωργας 15 (3 τρ.), Γατσόπουλος 6 (1.τρ.), Σταματόπουλος 4, Νακόπουλος 4, Μαλάτος 3, Κουμπούνης 2, Παπαδόπουλος, Ρόκκας, Νεζερίτης, Λαμπρόπουλος, Λιακόπουλος, Τράκους


Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου