Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ...

Με τον πήχη ψηλότερα και
νέο «τιμονιέρη» τον Άρη Μακρόπουλο!


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΩΝ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ


Τη νέα τους προσπάθεια έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό οι Παλαίμαχες Καλαμάτας προετοιμαζόμενες για το 10ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων Πετοσφαιριστών που θα γίνει στο Λουτράκι το τριήμερο 12 με 15 Ιουνίου.
Εκεί, πέρυσι ο Ακρίτας πέτυχε μια αξιοπρεπή συμμετοχή, ξεπερνώντας το βασικότερο πρόβλημα που ήταν η απουσία γηπέδου για προπονήσεις και βεβαίως τους αντιπάλους τους!
Φέτος επιστρέφουν δριμύτερες και αποφασισμένες να ανεβάσουν τον πήχη ψηλότερα! Στο νέο πρωτάθλημα θέλουν να δείξουν αυτό που πραγματικά μπορούν στο παρκέ αγγίζοντας το 100%!

Στο 10ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων όπου φέτος ο αριθμός συμμετοχών έχει αυξηθεί κατά πολύ, θυμίζουμε πως δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ομάδες που θα δηλώσουν στις εξής ηλικιακές κατηγορίες: 35-39, 40-49 και 50+ ανδρών και 35-41 και 42+ γυναικών και οφείλουν να έχουν επωνυμίες αθλητικών συλλόγων, περιοχής, επιχειρήσεως, ακόμη και παρέας με ελεύθερη ονομασία!

Επίσης, στο Λουτράκι φέτος θα πραγματοποιηθεί και το Διεθνές Τουρνουά Παλαιμάχων 2014 σε συνδιοργάνωση της Ε.Ο.ΠΕ. του ΣΥ.Π.Π.ΑΤ. και του SPORTCAMP Λουτρακίου και θα γίνει σύμφωνα με τους Διεθνείς Κανονισμούς Πετοσφαίρισης. Μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου στην οποία μετέχουν βετεράνοι του αθλήματος, με ιστορία και προσφορά στον χώρο.

Καραμπάτσου και Καπόγλη
…αισθάνονται αισιόδοξες!
Η έμπειρη διαγώνιος και επί των Δημοσίων Σχέσεων του Ακρίτα Καλαμάτας και των παλαιμάχων Βίκυ Καραμπάτσου, δήλωσε: «Από την έναρξη της χρονιάς τον Οκτώβριο έχουν προστεθεί πολλές καινούργιες κοπέλες, που είδαν την περσινή μας προσπάθεια και θέλησαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας!
Το πρωτάθλημα θα γίνει 12-15 Ιουνίου στο Λουτράκι, όπου εκτός από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ταυτόχρονα θα γίνει και ένα Παγκόσμιο Masters Παλαιμάχων, όπου οι ομάδες που θα αναδειχθούν από το Πανελλήνιο θα παίξουν αντίστοιχα με τις ομάδες που θα έρθουν για το παγκόσμιο. Οι συμμετοχές φέτος έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, ειδικά σε σχέση με την περσινή χρονιά, έχουμε συμμετοχές από Κρήτη, Αθήνα, δυναμικά συμμετέχει η Βόρεια Ελλάδα και στην Πελοπόννησο εκτός από την Καλαμάτα και την Πάτρα έχουμε μάθει πως θα συμμετέχουν ομάδες από την Ακράτα και το Ξυλόκαστρο», είπε και ακολούθως αναφέρθηκε στους στόχους της φετινής χρονιάς: «Πέρυσι με όλες τις δυσκολίες που είχαμε, καταφέραμε και κάναμε μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Φέτος οι στόχοι μας είναι υψηλότεροι παρόλο που θα έχουμε μεγαλύτερο ανταγωνισμό. Έχουμε κάνει περισσότερες προπονήσεις είμαστε καλά και παρόλο που δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε υψηλές προσδοκίες πιστεύουμε ότι θα κάνουμε μια πολύ καλή εμφάνιση, ανταποκρινόμενες σε αυτό που μπορούμε και προσφέρουμε στο γήπεδο το αποδείξαμε γιατί σε φιλικά που κάναμε με νεαρές ηλικίες κερδίσαμε!».

«Κρατάμε καλά» προσέθεσε σε αυτό το σημείο, η αρχηγός της ομάδας, Βούλα Καπόγλη η οποία επισήμανε την ιδιαιτερότητα της φετινής διοργάνωσης: «Θα είναι μια φανταστική διοργάνωση. Είναι και το Παγκόσμιο, όπου θα δούμε μεγάλους αθλητές/τριες της γενιάς της δικής μας, παλιές «καραβάνες» που έχουν προσφέρει. Θα είναι μια συνάντηση που θα αφήσει πολύ θετικές εντυπώσεις σε όλους μας και ευχόμαστε να πάει πάρα πολύ καλά».
Οι Παλαίμαχες Καλαμάτας δεν αμέλησαν να ευχαριστήσουν τον πρόεδρο του Αθλητικού Φορέα του Δήμου, Γιάννη Αδαμόπουλου αλλά και την ομάδα του Ακρίτα για την παραχώρηση των ωρών τους για προπονήσεις. Επίσης ευχαρίστησαν την τέως προπονήτριά τους, Βάσω Αθανασοπούλου που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το πόστο της, αλλά και το νέο τους προπονητή, τον Άρη Μακρόπουλο για την μεγάλη προσφορά του στην ομάδα, όπου με μεγάλη διάθεση και θετική ενέργεια βοηθά όλες τις αθλήτριες να βγάλουν αυτό που πραγματικά μπορούν μέσα στο γήπεδο.
Μεγάλη είναι και η συμβολή της επί σειρά ετών προπονήτριας του Ακρίτα Καλαμάτας, Μαίρης Τσιριμπή που αγκάλιασε από την αρχή την προσπάθεια των παλιών αθλητριών της, στο νέο τους αυτό ξεκίνημα!

«Ήρθα να βοηθήσω»

Τη θέση της Βάσως Αθανασοπούλου στον πάγκο, που λόγω επαγγελματικών και προσωπικών υποχρεώσεων αποχώρησε, πήρε ο προπονητής Άρης Μακρόπουλος.
Ένας προπονητής με εμπειρία όχι μόνο στον χώρο του βόλεϊ αλλά και της κολύμβησης, άνθρωπος με άποψη και γνώση σφαιρική για τον αθλητισμό, που ήρθε στην ομάδα με σκοπό να προσφέρει το καλύτερο δυνατό. Ο κ. Μακρόπουλος στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής των Παλαιμάχων βολεϊμπολιστριών Καλαμάτας, είπε μεταξύ άλλων: «Μου πρότειναν να έρθω στην ομάδα προκειμένου να βοηθήσω. Θέλω να τους δώσω κάποιες κατευθύνσεις ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν τον ηλικιακό παράγοντα που όσο νά ’ναι δυσκολεύει τα πράγματα. Ευκαιρίες θα δοθούν σε όλες τις αθλήτριες για τις οποίες χαίρομαι ιδιαιτέρως που προάγουν τον δια βίου αθλητισμό, ένα σπουδαίο μήνυμα που πρέπει να περάσουμε στον κόσμο.» Όσο για το πρωτάθλημα τόνισε πως στόχος της ομάδας είναι ό,τι το καλύτερο.

Πολυπληθές το ρόστερ
Την ομάδα φέτος πλαισιώνουν οι: Βίκυ Καραμπάτσου (Δ), Βούλα Καπόγλη (Α- αρχηγός), Βούλα Μακρή (Α), Φιλάνθη Χρηστέα (Δ), Εριέττα Βασιλειάδη (Π), Άννα Μαλαπάνη (Δ- Π), Αιμιλία Βουδικλάρη (Λ), Μαρία Νικολιτσέα (Λ), Ντίνα Ρεσβάνη (Δ-Κ), Καρμέλα Σικάτο –Κυβέλου (Κ), Σάσα Σκαφιδά (Κ), Ματίνα Σωτηράκου (Δ), Μαρία Πιτσιρή (Κ), Χριστίνα Γεωργακίλα (Δ), Κατερίνα Μαντωνανάκη (Α), Πέννυ Καμαρινού (Κ).


Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου