Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΑΝΑΠΗΡΙΑ»

Ο Γιώργος Λαζαρίδης σε εκδήλωση του Μουσικού σχολείου Καλαμάτας



Στην εκδήλωση του Μουσικού σχολείου Καλαμάτας (γυμνάσιο-Λύκειο) παρευρέθηκε ο Διεθνής Καλαματιανός τενίστας με αμαξίδιο, όπου υπήρξε ειδικά αναφορά στην πορεία του και τις επιτυχίες τους εντός και εκτός συνόρων στο άθλημα του τένις με αμαξίδιο!
Η πρώτη γνωριμία του Γιώργου Λαζαρίδη με τα παιδιά και την καθηγήτρια τους, Σοφία Πουλοπούλου, έγινε τον Φεβρουάριο όταν τον επισκέφθηκαν στο γήπεδο Τένις για ΑμεΑ του Δήμου Καλαμάτας. Για την συνάντηση αυτή, αλλά και τα όσα ακολούθησαν ο Γιώργος Λαζαρίδης είπε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook: «…Συζητήσαμε για την εργασία τους με θέμα: «αθλητισμός & αναπηρία», παίξαμε, έκατσαν στο αγωνιστικό αμαξίδιο.
Σήμερα (σ.σ. προχθές) στην εκδήλωση που έκαναν και είχα την τιμή να παραβρεθώ παρουσίασαν εργασίες τους με θέματα: την «Κίνα», το «σύμπαν», «αθλητισμός και αναβολικά» και «αθλητισμός και αναπηρία». Εξαιρετικές εργασίες, σωστή προσέγγιση των θεμάτων, καταπληκτική δουλειά, ομιλητές θαύμα. Και σήμερα συζητήσαμε, μου έκαναν ερωτήσεις, μετέφεραν τον προβληματισμό τους, ενδιαφέρθηκαν για τα προβλήματα των ΑμεΑ ελλείψεις και δυσκολίες στην καθημερινότητα, για την προσπάθειά μου και έστειλαν το μήνυμα τους, « όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι». Πέρα από πρωτιές και επιτυχίες που χρειάζονται όταν κανείς πρωταθλητισμό θεωρώ, ότι η επαφή, η συζήτηση, η γνωριμία μα τα παιδιά είναι η μεγαλύτερη πηγή ενέργειας για εμένα. Δίνουμε πράγματα, περνούμε πράγματα, ιδέες, απόψεις και δύναμη. Χαίρομαι που βλέπω παιδιά ώριμα, ευαίσθητα, προβληματισμένα, θυμωμένα, σίγουρα και αποφασισμένα να αλλάξουν πράγματα και καταστάσεις. Παιδιά που νοιάζονται και ενδιαφέρονται για τον συνάνθρωπο.
Πηγή δύναμης που μου δίνει ώθηση να συνεχίσω αυτό που κάνω με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Ευχαριστώ θερμά τους μαθητές και τους καθηγητές του Μουσικού σχολείου για την τιμή που μου έκαναν να είμαι σήμερα μαζί τους. Εύχομαι από καρδιάς, καλή πρόοδο και κάθε επιτυχία σε ότι και αν κάνουν στην ζωή τους .
Ευχαριστώ τον Διονύση για την φωτογραφική κάλυψη.

Με «δύναμη ψυχής» και «μαγκιά» συνεχίζουμε...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου