Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 51ου ΡΑΛΛΗ ΑΙΓΙΟΥ

9ο το «Blue Line» του ΝΑΣΚ «Αίολος»
στο 1ο σκέλος στην ORC I κατηγορία 
 ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΛΟ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΙΣ ΕΜΥ ΓΙΑ ΒΟΡΙΑΔΕΣ!

Αρκετές εκπλήξεις επιφύλασσαν τα αποτελέσματα της 1ης ιστιοδρομίας του 51ου Ράλλυ Αιγαίου που διοργανώνει ο ΠΟΙΑΘ με μεγάλο χορηγό τα Παγωτά «ΕΒΓΑ», στο πρώτο σκέλος Φάληρο –Μήλο,
Οι άνεμοι δεν ακολούθησαν τον στόλο του αγώνα στην πρώτη αυτή ιστιοδρομία, με αποτέλεσμα τα σκάφη στο σύνολό τους να …παγιδευτούν στην άπνοια και να χρειαστούν περισσότερες από 16 ώρες για να τερματίσουν στη Μήλο!
Σε αυτό το σκέλος τα φαβορί δεν τα κατάφεραν και την 1η θέση στην κατηγορία ORCi κατέκτησε το BANABIOLETTA 3 του ΠΟΙΑΘ με κυβερνήτη τον Γιάννη Συκάρη! Ο περσινός νικητής, το Optimum 3 Aspida Saxo-Bank του Ν Ο Καλαμακίου με κυβερνήτες τους Περικλή Λιβά και Νίκο Λάζο, περιορίστηκε στην 2η θέση ενώ το σκάφος που μπήκε πρώτο στο λιμάνι της Μήλου το Bullet - Skuld του Ν.Ο.Ελλάδος με κυβερνήτη τον Ολυμπιονίκη Δημήτρη Δεληγιάννη κατετάγη 3ο.
Στην 9η θέση, μετά από 16 ώρες 58 λεπτά 26΄΄ (22:58:26 Elapsed Time, 02:46:06 9 Corrected Time), τερμάτισε το σκάφος BLUE LINE- FREE MOTION- A/M ΣΙΨΑΣ ΚΟΡΩΝΗ, του ΝΑΣΚ «Αίολος» με κυβερνήτη τον Γιώργο Δρακόπουλο!
● Στην κατηγορία IRC την πρωτιά κατέκτησε το «DRAGON» του ΠΟΙΑΘ με κυβερνήτη την Βιργινία Εθνοπούλου και στην κατηγορία CLUB το «ΖΕΦΥΡΟΣ» της Σχολής Δοκίμων με κυβερνήτη τον Λουκά Καραμβάση. Οι νικητές όλων των κατηγοριών βραβεύτηκαν χθες βράδυ σε ειδική εκδήλωση στον Ν.Ο. Μήλου.

Αισιοδοξία παρά
το μέτριο ξεκίνημα!

«Κάναμε μια κακή αρχή για αποτέλεσμα, τίποτε όμως δεν έχει κριθεί διότι απομένουν ακόμη 5 ιστιοδρομίες» δήλωσε από τη Μήλο χθες στη «Φ» ο κυβερνήτης Γιώργος Δρακόπουλος!
Το πρώτο σκέλος χρειάστηκε, ελέω άπνοιας, 22 ώρες αγώνες και κόστισε στο «Blue Line» που τελικά κατετάγη 9ο. «Στις 6 το απόγευμα και μέχρι τα ξημερώματα ήμασταν με μπουνάτσα μέσα στο Σαρωνικό Κόλπο!» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δρακόπουλος στη «Φ» και συνέχισε: «Ταλαιπωρήθηκαν όλα τα πληρώματα. Αυτές είναι κακές συνθήκες για όλους. Αυτά όμως που … «χαντακώνονται», είναι τα αργά σκάφη του στόλου. Εμείς είμαστε από τα πιο αργά και στο α’ σκέλος, ελέω άπνοιας κάναμε ένα κακό ξεκίνημα.»
Όπως και ο ίδιος διαπίστωσε το φετινό Ράλλυ Αιγαίου έχει ανεβασμένο επίπεδο, με τη συμμετοχή ομάδων έμπειρων με πιο σύγχρονα σκάφη ωστόσο στη διάθεσή τους, που αυτομάτως ανεβάζουν τον πήχη  και το βαθμό δυσκολίας ψηλότερα. Παρόλα αυτά η διάθεση όλων έχει δημιουργία ένα θετικό κλίμα και μια …ζεστή ατμόσφαιρα!

Αναλυτικά οι τρείς πρώτοι νικητές ανά κατηγορία, στο 1ο σκέλος Φάληρο - Μήλος:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ORC I
1. BANABIOLETTA 3
Γιάννης Συκάρης
2. OPTIMUM 3 ASPIDA SAXO BANK
Περικλής Λίβας / Νίκος Λάζος
3. BULLET – SKULD
Δ. Δεληγιάννης / Σ. Καμπουρίδης / Ν. Σινούρης
------------------------------------------------
9ο. BLUE LINE- FREE MOTION- A/M ΣΙΨΑΣ ΚΟΡΝΗ
Γιώργος Δρακόπουλος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IRC
1. DRAGON, Βιργινία Εθνοπούλου
2. URSUS MINOR, Ελισάβετ Ματζαράκη
3. ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ, Αλίκη Κούρκουλου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ CLUB
1. ΖΕΦΥΡΟΣ, Λουκάς Καραμβασής
2. ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ ΙΙ, Κωνσταντίνος Μανιουδάκης
3. EL VIENTO- GOODYEAR, Ηλίας Κοβάτζης

Εκκίνηση με βοριάδες!!!


Σήμερα στις 10 το πρωί τα σκάφη θα πάρουν εκκίνηση από τον Αδάμαντα της Μήλου για το 2ο σκέλος του 51ου Ράλλυ Αιγαίου, με προορισμό την Αστυπάλαια.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη ιστιοδρομία του αγώνα συνολικής, καθώς τα σκάφη θα διανύσουν απόσταση ίση με 110 ναυτικά μίλια.
Καλά μαντάτα για τους κυβερνήτες των σκαφών και τα πληρώματά τους για σήμερα φέρνει η Μετεωρολογική υπηρεσία, ακούγονται καλύτερα, καθώς προβλέπει βόρειους ανέμους που θα φτάσουν τα 6 μποφόρ και ασφαλώς θα κάνουν την ιστιοδρομία πιο γρήγορη, εξίσου όμως δύσκολη σε σχέση με την 1η ιστιοδρομία, από το Φάληρο στη Μήλο!

Αισιοδοξία για ένα γρήγορο
και διασκεδαστικό σκέλος

Με αισιοδοξία για ένα γρήγορο και διασκεδαστικό σκέλος θα βρεθεί στην σημερινή εκκίνηση του 2ου σκέλους του 51ου Ράλλυ Αιγαίου, ο Γιώργος Δρακόπουλος και το πλήρωμα του «Blue Line - Free Motion- A/M Σιψάς Κορώνη».
Την απόσταση των 110 ν.μ. για Αστυπάλαια το καλαματιανό σκάφος υπολογίζεται πως θα χρειαστεί περίπου 13 με 14 ώρες για να τη διανύσει, εφόσον τελικά φυσάει.
Όσο για τον αγώνα, ο Γιώργος Δρακόπουλος και το πλήρωμά του τον «βλέπουν» με …καλό μάτι κρίνοντας πως θα είναι επί ίσοις όροις!
Αστυπάλαια με δυνατούς βοριάδες… Θα είναι ένα γρήγορο και διασκεδαστικό σκέλος, σίγουρα με τη δυσκολία λόγω αέρα και καταπόνησης στο υλικό, θεωρώ όμως πως θα παίξουμε περισσότερο στα ίσια… Άμα πάμε καλά αύριο (σ.σ. σήμερα) θα είναι μεγάλο κέρδος για τη συνέχεια».
● Η σημερινή εκκίνηση θα δοθεί στις 10 το πρωί και ο τερματισμός των σκαφών υπολογίζεται το βράδυ κατά τις 12 με 1!
Την Τρίτη υπάρχει ρεπό και την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί τριγωνική - ακτοπλοϊκή διαδρομή στην Αστυπάλαια.

Σίσσυ Τριάντου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου