Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πέθανε ο φίλαθλος του Εθνικού που
νοσηλευόταν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ


Δεν τα κατάφερε τελικά ο 47χρονος φίλαθλος του Εθνικού και έχασε τη μάχη για τη ζωή. Ο Κώστας Κατσούλης, άφησε χθες το πρωί την τελευταία του πνοή στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλεύονταν τις τελευταίες δύο εβδομάδες περίπου, σε πολύ σοβαρή κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας, μετά τον θανάσιμο όπως αποδιώχθηκε τραυματισμό του στις κερκίδες του γηπέδου της Αλικαρνασσού και στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στη διάρκεια του αγώνα Ηρόδοτου - Εθνικού, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας.
Στον άτυχο άνδρα παρεχόταν μέχρι το βράδυ της Κυριακής μηχανική υποστήριξη, το τελευταίο όμως ιατρικό ανακοινωθέν ήταν νοσηρό. Συγκεκριμένα ανέφερε πως η κατάσταση της υγείας του ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη και μόνο με θαύμα θα κρατιόταν στη ζωή!
Για την επίθεση στον 47χρονο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή και κατά συναυτουργία σε αθλητική εγκατάσταση, σε τέσσερα άτομα.

Ανδριανός: «Η Πολιτεία
βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο με τη βία»
Ο υφυπουργός Γιάννης Ανδριανός προέβη στην εξής δήλωση: «Ένας νέος άνθρωπος, αφού χαροπάλευε για δύο εβδομάδες, έχασε σήμερα τη ζωή του επειδή πήγε να δει την αγαπημένη του ομάδα. Ο θάνατος του Κώστα Κατσούλη πρέπει να είναι ο τελευταίος στη μακρά σειρά της βίας που ανεγκέφαλοι, εγκληματίες ή ψυχοπαθείς, εισάγουν ακόμη και σε αγώνες της Γ΄ Εθνικής, σε αγώνες χάντμπολ ή γυναικείου βόλεϊ, ή αγώνες μεταξύ ομάδων παίδων.
Οι κατηγορούμενοι για το θάνατο του εκλιπόντος έχουν προφυλακιστεί και πρόκειται να κριθούν από την Δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα, από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης εξετάζονται οι συνθήκες υπό τις οποίες έγιναν τα επεισόδια στον αγώνα Ηροδότου – Εθνικού για να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.
Η Πολιτεία βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο με τη βία σε όλες της τις εκφάνσεις, σε συνεργασία με όλους όσοι έμπρακτα συστρατεύονται σ’ αυτό το σκοπό, και έχοντας αμείλικτα απέναντι όσους με πράξεις και παραλείψεις τους την τρέφουν και τρέφονται από αυτή.
Στους οικείους του εκλιπόντος εκφράζω τα συλλυπητήριά μου».

Αναβάλλονται όλοι οι αγώνες
Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του Κώστα Κατσούλη, φίλαθλο του Εθνικού, που έχασε χθες το πρωί τη ζωή του πέφτοντας θύμα οπαδικής βίας, με απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού, αναβάλλονται όλοι οι επίσημοι αγώνες των εθνικών διοργανώσεων των ομαδικών αθλημάτων της προσεχούς αγωνιστικής.
Η ανακοίνωση του υφυπουργείου: «Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του Κώστα Κατσούλη, ο οποίος έχασε σήμερα τη ζωή του πέφτοντας θύμα οπαδικής βίας, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού αναβάλλονται όλοι οι επίσημοι αγώνες των εθνικών διοργανώσεων των ομαδικών αθλημάτων της προσεχούς αγωνιστικής».

Ανακοίνωση ΔΗΜΑΡ για το
θάνατο του 47χρονου φιλάθλου
«Η ΔΗΜΑΡ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του 47χρονου φιλάθλου του Εθνικού Πειραιά, που τραυματίστηκε βαρύτατα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Γ΄ Εθνικής κατηγορία και τελικά έχασε τη ζωή του. Η πολιτεία και ο χώρος του ποδοσφαίρου οφείλουν να αντιμετωπίσουν επιτέλους με οργανωμένες δράσεις και όχι ευχολόγια την έκρηξη της βίας στα γήπεδα, βάζοντας τέλος στη συντήρηση του φανατισμού.»

Συλλυπητήρια ΠΑΣΟΚ στην οικογένεια
του φιλάθλου του Εθνικού Πειραιά
Με αφορμή το θάνατο φιλάθλου του Εθνικού Πειραιά, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση από τον Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ:
«Ο Τομέας Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του φιλάθλου του Εθνικού Πειραιά, Κωνσταντίνου Κατσούλη, και καταδικάζει με το πιο κατηγορηματικό τρόπο κάθε μορφή βίας, που εκδηλώνεται μέσα και έξω από τους αθλητικούς χώρους και στοιχίζει ακόμα και σε ανθρώπινες ζωές.

Είναι άμεση ανάγκη να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για να πάρει τέλος μια μάστιγα της σύγχρονης εποχής που αμαυρώνει και αλλοιώνει τη σημασία του αθλητισμού, που είναι πρώτα και πάνω απ' όλα  η ευγενής άμιλλα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου