Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ

Σε διεθνές τουρνουά «Prague Cup»
ο Καλαματιανός Γιώργος Λαζαρίδης


Ο ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ τενίστας Γιώργος Λαζαρίδης αναχώρησε χθες για Πράγα όπου θα λάβει μέρος στο διεθνές τουρνουά στο τένις με αμαξίδιο «Prague Cup» που ξεκίνησε σήμερα στην πρωτεύουσα της Τσεχίας και θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου.
Κατά την αναχώρηση του ο Καλαματιανός τενίστας μίλησε στο Sportsfeed.gr για τους στόχους του στο τουρνουά της Πράγας, αλλά και το γεγονός πως βρίσκεται για 2η συνεχή χρονιά μεταξύ των κορυφαίων αθλητών με αναπηρία που θα βραβευθούν από την ΕΑΟΜ - Α.με.Α την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία που θα γίνει στις 3 Δεκεμβρίου.
Γιώργο το τουρνουά αυτό είναι το δεύτερο μόλις μετά από το οριστικό τέλος της περιπέτειας της υγείας σου. Μετά το όπεν στο Κόμο ήρθε η συμμετοχή στο τουρνουά της Πράγας. Ποιοι είναι οι στόχοι σου;
«Η καλύτερη δυνατή εμφάνιση, να συνεχίσω να κρατώ επαφή με αγώνες και τουρνουά και να προσπαθήσω να βγάλω κάποια πράγματα από αυτά που δουλεύω το τελευταίο μήνα με τον προπονητή μου Ανδρέα Νίκα. Θέλω να είμαι έτοιμος στις αρχές Μαρτίου. Να είμαι στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση. Να σημειώσω όμως, ότι βάσει του προγράμματος που ακολουθώ, από τον Μάρτιο και μετά θα είμαι στην κατάσταση που θέλω. Αυτό που θέλουμε από την συμμετοχή μου στην Πράγα, είναι να δούμε αν έχουν αρχίσει να μπαίνουν οι σωστές βάσεις και να βγάλουμε ότι έχουμε δουλέψει όλο αυτό τον καιρό στις προπονήσεις, μεθοδικά και στοχευόμενα. Αυτό το τουρνουά είναι το τελευταίο για την χρόνια στην Ευρώπη, θα είναι εκεί πολλοί καλοί αθλητές. Στο σύνολο των 48 συμμετεχόντων, οι 30 από τους 48 είναι κάτω από το Νο100 της παγκόσμιας κατάταξης. Όπως γίνεται αντιληπτό, το τουρνουά θα είναι δύσκολο και απρόβλεπτο.»
● Γιώργο το 2013 ήσουν μέλος της καλύτερης ομάδας ατόμων με αναπηρία στα βραβεία ΠΣΑΤ. Φέτος είσαι ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές που θα βραβεύσει η ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ. Πως αισθάνεσαι για αυτό;

«Αισθάνομαι περήφανος για αυτήν την τιμή. Σίγουρα είναι σημαντικό να βλέπω ότι οι κόποι μου ανταμείβονται, έστω και σε μια χρονιά που είχα λίγες συμμέτοχες σε αγώνες, λόγω σοβαρού τραυματισμού. Φέτος μοιράζομαι αυτό το βραβείο με τον συναθλητή μου στην Εθνική ομάδα Στέφανο Διαμαντή και τον ομοσπονδιακό προπονητή μας Γιώργο Κόντο. Αυτή η διάκριση μας υποχρεώνει όλους να δουλέψουμε πιο σκληρά ώστε το 2015 να πετύχουμε ακόμα περισσότερα τόσο ατομικά, όσο και ομαδικά ώστε το τένις με αμαξίδιο να πετύχει περισσότερα πράγματα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου