Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ (ΔΑΝΑΟΣ) ΚΑΙ ΒΟΛΦΙ ΤΑΦΑ (ΔΟΞΑ) ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

«Καύσιμο» της Ομόνοιας στην Α1
ο νεανικός ενθουσιασμός και το τρέξιμο!



Μια πολύ περίεργη χρονιά για την Ομόνοια έφτασε στο τέλος της.  Η ομάδα του Σωτήρη Μπουραντώνη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για το 2014 στην Α1 κατηγορία, όπου υποβιβάστηκε από την Α΄ τοπική την περασμένη σεζόν.
Η Ομόνοια φιγουράρει στην 4η θέση με 23 βαθμούς, σε ισοβαθμία με τον Αίαντα Καλαμάτας και απέχει 3 βαθμούς από την 2η Μεθώνη και 6 από τον πρωτοπόρο Πανθουριακό.
Ωστόσο, η φετινή χρονιά μόνο ρόδινα δεν κύλησε για την ιστορική καλαματιανή ομάδα. Για μια εποχή, ο Σωτήρης Μπουραντώνης έφτασε κοντά στην πόρτα της εξόδου πριν τελικά αποφασίσει να συνεχίσει στην ομάδα που υπηρετεί τα τελευταία 9 χρόνια.
Αρκετοί ποδοσφαιριστές αποχώρησαν πριν καν η χρονιά ξεκινήσει, ενώ άλλοι έφυγαν στην πορεία (Μπάκας, Γιακουμής, Μίντζηρας, Κορομηλάς, Σκόκος) αποδυναμώνοντας αρκετά μια ομάδα που είχε άλλους στόχους στο ξεκίνημα!
Ωστόσο, αυτό έδωσε ευκαιρία σε νέα παιδιά να μπουν στο ροτέισιον του Μπουραντώνη, ο οποίος δήλωσε επ’ αυτού: «Ξεκινήσαμε την χρονιά πολύ διαφορετικά, με άλλα πρόσωπα και ποδοσφαιριστές. Δυστυχώς πολλοί εξ’ αυτών αποχώρησαν, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε πλήρη ανανέωση!
Η ομάδα έχει νεαρά παιδιά, το κλίμα είναι άριστο και έχουμε ένα ρόστερ που αποτελείται από 16-17 άτομα. Είναι μικρό σε αριθμό, όμως η ομάδα μας θα προσπαθήσει αγώνα με αγώνα να διεκδικήσει ότι της ανήκει, χωρίς πίεση για άνοδο.»

Δυο μεταγραφές
για το …μέλλον!
Ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας εμφανίστηκε ο πολύπειρος τεχνικός. Η Ομόνοια έχει αποκτήσει τον 15χρονο Σταύρο Αγγελή από τον Δαναό, έναν παίκτη με πολύ μέλλον που έχει ήδη πετύχει 2 γκολ στην Γ΄ τοπική, όπου είχε και μεγάλο χρόνο συμμετοχής! Για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, ο Μπουραντώνης δήλωσε: «Πιστεύω ότι είναι ένα μεγάλο ταλέντο και θεωρώ πως η Ομόνοια θα είναι ένα σκαλοπάτι γι’ αυτόν, αν δουλέψει όπως πρέπει. Φυσικά έχει γίνει πολύ καλή δουλειά πάνω του στον Δαναό.»
Ο 2ος αποκτηθέντας είναι ο δυναμικός 17χρονος Βόλφι Τάφα, ο οποίος επί 2 συνεχόμενες χρονιές έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής με την Δόξα Καλαμάτας και είναι έτοιμος για το (πρώτο) μεγάλο βήμα!
Έχει επέλθει συμφωνία για τους δυο ποδοσφαιριστές με Δόξα και Δαναό, και απομένει μόνο η επισημοποίηση τω μεταγραφών!

Το νεανικό ρόστερ οι
αδυναμίες και οι ευχές!
Οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές ήρθαν να προστεθούν σε ένα ήδη νεανικό ρόστερ, για το οποίο ο Σωτήρης Μπουραντώνης μίλησε με ιδιαίτερη χαρά: «Έχουμε νεανικό ρόστερ, πέρα από τον Χανδρινό και τον Ντανταβασίλη που είναι πιο μεγάλοι, το 80 % του ρόστερ αποτελείται από παίκτες 15-23 χρονών, και αρκετοί από αυτούς είναι έμπειροι αφού έχουν παίξει αρκετά χρόνια ποδόσφαιρο σε μεγάλες κατηγορίες. Έχουν δικαιώσει τον εαυτό τους, αλλά και εμάς που πιστεύουμε σε αυτούς. Είχαμε ένα βαρύ πρόγραμμα με 3 αγώνες απέναντι σε Μεθώνη, Φαραί Ηρακλή και Χανδριναϊκό και όμως καταφέραμε να πάρουμε 10 βαθμούς.»
Όσο για το αν θα ήθελε να αλλάξει κάτι στην ομάδα του στο 2ο μισό της σεζόν, ο έμπειρος προπονητής τόνισε πως οι αδυναμίες καλύπτονται με …τρέξιμο! «Οι αδυναμίες μας καλύπτονται με την εξαιρετική μας φυσική κατάσταση, τον ενθουσιασμό και την πίστη των ποδοσφαιριστών. Ουσιαστικά διορθώνουμε τις αδυναμίες μας με τρέξιμο! Οι ποδοσφαιριστές μου έχουν καταλάβει τι ζητάω, αλλά και το τι μπορούμε να κυνηγήσουμε και πιστεύω ότι στο τέλος τα παιδιά θα δικαιωθούν για τον αγώνα τους.»
Κλείνοντας, ο Μπουραντώνης άφησε την ευχή του για το νέο έτος: «Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο, να έχουμε υγεία και ότι ποθεί ο καθένας να το αποκτήσει. Να υπάρχει πάνω απ’ όλα υγεία».

Προπονήσεις
και φιλικά!
Άλλες ομάδες γιορτάζουν και ξεκουράζονται …εκτεταμένα, όχι όμως και η Ομόνοια. Οι ποδοσφαιριστές πήραν ρεπό μόνο ανήμερα των Χριστουγέννων, ενώ το επόμενο θα είναι… ανήμερα της Πρωτοχρονιάς!
Όσο για τα φιλικά, η Ομόνοια έδωσε δυο την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου με τον Πανιώνιο και το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου με τον Απόλλωνα Καλαμάτας, όπου νίκησε σε αμφότερα! Ο Σωτήρης Μπουραντώνης είχε ευκαιρία να δουλέψει τακτικά και τεχνικά με την ομάδα του, κάτι που θα μπορέσει να επαναλάβει στα δυο φιλικά που έρχονται. Το πρώτο θα είναι σήμερα στις 6 μ.μ. στο «Γ. Λουκαρέας» με τον πρωτοπόρο του 3ου ομίλου της Γ΄ τοπικής Α.Ο. Φυτειάς και το Σάββατο 3 Ιανουαρίου στο ίδιο γήπεδο και ίδια ώρα απέναντι στην ισχυρή Ανδρούσα!

Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου