Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ 16 «ΜΟΝΟΜΑΧΩΝ» ΤΗΣ Α΄ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΟΥ …2014!

Οι κυνηγοί του τίτλου, οι απογοητεύσεις
και οι …απρόβλεπτοι του 1ου γύρου!



Άλλες ομάδες «έσπασαν» τα σερί τους, άλλες τα διεύρυναν και άλλες …τα ξεκίνησαν!
Ο 1ος γύρος της Α΄ τοπικής ολοκληρώθηκε, με τον Πάμισο Μεσσήνης πρωταθλητή χειμώνα και την Κυπαρισσία να τον κυνηγά, 4 βαθμούς πιο πίσω!
Οι 16 ομάδες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους και η «Φ» σας παρουσιάζει τον έλεγχό τους, μαζί με ενδιαφέρονται στατιστικά στοιχεία για την καθεμία!
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ (43β.)
Μετρούσε «14 στα 14», μέχρι και την στιγμή που συνάντησε την Κυπαρισσία στο φινάλε του 1ου γύρου… Το 0-0 ήταν η πρώτη απώλεια στο πρωτάθλημα για τους «νησιώτες» των Σπύρου Τσίκινη – Νίκου Γεωργακλή που τερμάτισαν στους 43 βαθμούς με 14 νίκες και μια ισοπαλία, ενώ μέτρησαν 43-6 γκολ, που είναι η καλύτερη επίθεση και η 2η καλύτερη άμυνα! Εντός έδρας είχαν τον καλύτερο απολογισμό σε βαθμούς (22β.) και επίθεση (24 γκολ) σε 8 ματς, έχοντας 7 νίκες και 1 ισοπαλία, ενώ έχουν την 2η καλύτερη άμυνα, με 3 γκολ. Από την άλλη, εκτός έδρας έχουν 7 νίκες με την καλύτερη επίθεση (19 γκολ) μαζί με τον Τέλο Άγρα και την 2η καλύτερη άμυνα με 2 γκολ.  Αυτό που πρέπει να κάνουν στον 2ο γύρο είναι …το ίδιο! Με την Κυπαρισσία σε πολύ καλή κατάσταση και σε απόσταση 4ων βαθμών, οι «νησιώτες» θα κοιτάξουν να συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο με όσο το δυνατόν λιγότερες… απώλειες!
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ (39β.)
Στο …κυνήγι εξ’ αρχής! Η ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη κάνει φοβερό πρωτάθλημα και παραμένει αήττητη μετά από 15 αγώνες, έχοντας 12 νίκες και 3 ισοπαλίες, όλες εκτός έδρας. Με απολογισμό τερμάτων 27-3, έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος αλλά και την 4η καλύτερη επίθεση μαζί με το Δώριο. Εντός έδρας ο Α.Ο.Κ. έχει τον καλύτερο απολογισμό με «7 στα 7», έχει την καλύτερη άμυνα με μόλις ένα (!) γκολ παθητικό και την 3η καλύτερη επίθεση με 15 τέρματα.
Εκτός έδρας ωστόσο δεν έχει την ίδια απόδοση, μετρώντας 5 νίκες και 1 ισοπαλία με 12 τέρματα ενεργητικό (3η   καλύτερη) και 2 παθητικό (1η καλύτερη). Η ομάδα της Τριφυλίας θα πρέπει να συνεχίσει να αποδίδει σε υψηλό επίπεδο και στον 2ο γύρο, κάτι που εν πολλοίς θα κριθεί από το αν θα δείξει την ίδια αμυντική προσήλωση και εκμεταλλευτεί την έδρα της. Οι 4 βαθμοί από τον Πάμισο δεν είναι και μεγάλη απόσταση…!
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ (29β.)
Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ένα ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ φίνις στον 1ο γύρο! Ξεκίνησαν την χρονιά με τον Δημήτρη Παναγιώτου, τον οποίο αποδέσμευσαν στην 2η αγωνιστική μετά από 2 σερί ήττες και την ίδια μέρα υπέγραψαν με τον Αντώνη Μαυρέα! Στους πρώτους 6 αγώνες με τον Μαυρέα η ομάδα έψαχνε τα πατήματά της (2-2-2), όμως έκτοτε… έγινε το έλα να δεις! Από το ματς της 9ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας και έπειτα, ο Τέλος Άγρας έκανε 7 σερί νίκες με συνολικό απολογισμό γκολ …27-3!!! Κάτι που σημαίνει περίπου 4 γκολ ανά αγώνα ενεργητικό και μισό γκολ παθητικό! Χαϊλάιτ το 8-0 επί του Ασπροχώματος στο φινάλε του α΄ γύρου... Συνολικά ο Τέλος Άγρας είχε 35 γκολ ενεργητικό (2η επίδοση) και 11 παθητικό (3η επίδοση)!
Εντός έδρας οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 15 βαθμούς (4η επίδοση) με 5 νίκες και 2 ήττες, έχοντας 16 γκολ ενεργητικό (2η επίδοση) και 8 παθητικό (6η επίδοση), ενώ εκτός έδρας συγκέντρωσαν 14 βαθμούς (3η επίδοση) με 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, με 19 γκολ ενεργητικό (1η επίδοση μαζί με Πάμισο) και 6 παθητικό (4η επίδοση). Αν η μεγάλη ομάδα των Γαργαλιάνων συνεχίσει με αυτό τον ρυθμό, τότε υπάρχει μια (μικρή) πιθανότητα να απειλήσει τους δυο πρωτοπόρους.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (29β.)
Εμφανώς δυνατότερος είναι φέτος ο Απόλλωνας Καλαμάτας του Γιώργου Γρηγορόπουλου. Έχοντας ένα εξαιρετικό ρόστερ, οι «μελανόλευκοι» δείχνουν δείγματα φοβερής επιθετικής ικανότητας, όμως αμυντικά διακρίνεται το μεγάλο πρόβλημα.
Με 30 γκολ ενεργητικό (3η επίδοση) και 21 παθητικό (9η επίδοση μαζί με τον Τσικλητήρα Πύλου) κάτι τέτοιο αποδεικνύεται εύκολα. Εντός έδρας ο Απόλλωνας τα έχει πάει περίφημα με 16 βαθμούς (5-1-1 – 3η επίδοση), 16 τέρματα υπερ (2η επίδοση μαζί με Τέλο Άγρα) και 8 κατά (6η επίδοση), ενώ μακριά από το «Γ. Λουκαρέας»… όχι τόσο καλά! Επιθετικά παρέμεινε σε καλό επίπεδο με 14 γκολ (3η επίδοση), όμως αμυντικά με 13 γκολ παθητικό (8η επίδοση) το πρόβλημα είναι καταφανέστατο. Ωστόσο, έχει καταφέρει να σημειώσει 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, κάτι που τον φέρνει στην 3η θέση της σχετικής λίστας! Με μια μικρή βελτίωση αμυντικά, ο Απόλλωνας έχει πιθανότητα να τερματίσει ακόμα ψηλότερα στην βαθμολογία μαζί με τον Τέλο Άγρα.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. (22β.)
Το σύνολο του Έλβιο Μάνα ξεκίνησε άσχημα την σεζόν με 3 ισοπαλίες και 1 ήττα δίχως να πετύχει γκολ στα ματς αυτά, όμως άρχισε σιγά σιγά να βρίσκει τα πατήματά του. Από την 8η αγωνιστική μέχρι και την 12η πέτυχε 5 σερί νίκες και αναρριχήθηκε απότομα στην βαθμολογία, όπου συνεχίζει να φιγουράρει.
Επιθετικά οι «πράσινοι» είναι μέτριοι με 17 γκολ (8η επίδοση μαζί με Διαβολίτσι) και αρκετά καλοί αμυντικά με 12 τέρματα (5η επίδοση), όμως στην έδρα τους δεν έχουν ικανοποιήσει. Είναι 9οι με 10 βαθμούς (3-1-3) και τέρματα 8-10, κάτι που μεταφράζεται σε 14η επίδοση επιθετικά και 8η αμυντικά. Εκτός έδρας τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα, όπου ο Μεσσηνιακός είναι 5ος με ρεκόρ 3-3-2 και 9 (13η επίδοση) - 5 (3η επίδοση) τέρματα!
Εάν οι «πράσινοι» καταφέρουν να βελτιωθούν επιθετικά και ιδιαίτερα στην έδρα τους, τότε είναι δεδομένο πως θα κάνουν καλύτερη πορεία!
Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ (21β.)
Φοβερό ξεκίνημα… όχι ανάλογη συνέχεια! Μετά την ήττα της πρεμιέρας από τον Πάμισο η ομάδα του Γιάννη Αντωνόπουλου έκανε 6 σερί νίκες με 20-5 γκολ, όμως έκτοτε… δεν ξανανίκησε! Από την 8η αγωνιστική και έπειτα το Δώριο δεν έχει νικήσει, καθώς μετρά 3 ισοπαλίες και 5 ήττες!
Επιθετικά οι Δωριείς ήταν εξαιρετικοί με 30 τέρματα (4η επίδοση), όχι όμως και αμυντικά όπου τα 26 γκολ που δέχθηκαν αποτελούν την 13η επίδοση στο πρωτάθλημα! Στην έδρα τους ειδικά, με την 5η καλύτερη επίθεση (13 γκολ) και …14η χειρότερη άμυνα συγκέντρωσαν μόλις 10 βαθμούς (3-1-4), ενώ εκτός έδρας τα πράγματα ήταν ελαφρώς καλύτερα. 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες με 14 γκολ ενεργητικό (2η επίδοση !!!) και 10 παθητικό (6η επίδοση).
Με άλλα λόγια, το Δώριο εκτός έδρας ήταν εξαιρετικό, όχι όμως και εντός! Εφ’ όσον αυτό …διορθωθεί και το σερί επανέλθει, όπως και οι τραυματίες, η ομάδα εκτός απροόπτου θα …πάρει μπρος!
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (19β.)
Σταθερά …απρόβλεπτος ο φετινός Ολυμπιακός! Δίχως να έχει καταφέρει να κάνει φοβερά νικηφόρα σερί, η ομάδα του Γιώργου Πολυμενέα δείχνει να βρίσκει στα τελευταία ματς τα πατήματά της.
Επιθετικά δεν τα πάει καλά με 16 τέρματα (11η επίδοση), όπως και αμυντικά με 20 γκολ παθητικό (10η επίδοση), όμως καταφέρνει να κερδίζει αγώνες! Στο «Γ. Λουκαρέας» τα πάρει περίφημα με 13 βαθμούς (3-1-4) και σε γκολ με 10-4 (6η και 3η επίδοση αντίστοιχα), αλλά μακριά από αυτό …όχι τόσο! 2 νίκες και 5 ήττες τον φέρνουν στην 12η θέση σε βαθμούς, ενώ επιθετικά είναι 14ος με 6 γκολ και αμυντικά 15ος με 16 παθητικό! Είναι ολοφάνερο πως για να πάνε ψηλότερα οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να γίνουν πιο αποτελεσματικοί εκτός έδρας!
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ (19β.)
Όπως και το Δώριο, η πρώην ομάδα του Μιχάλη Ζάγκου και νυν του Νίκου Κακαλέτρη έκανε καλό ξεκίνημα αλλά όχι ανάλογη συνέχεια. Από την 9η αγωνιστική δε, έχει 4 ήττες και 3 ισοπαλίες!
Γενικά έχει μέτρια επίθεση και άμυνα, όπως μεταφράζονται τα 18 γκολ ενεργητικό (9η επίδοση) και 21 παθητικό (11η επίδοση) και ειδικά εντός έδρας τα πράγματα είναι δύσκολα. 8 βαθμούς σε 8 αγώνες (2-3-3), 8 γκολ ενεργητικό (13η επίδοση) και 9 παθητικό (7η επίδοση) το αποδεικνύουν. Εκτός έδρας οι 8 βαθμοί σε 7 ματς είναι μέτριοι (2-2-3) όπως και τα νούμερα. 10 γκολ υπέρ (5η επίδοση) και 12 κατά (7η επίδοση). Για μια ομάδα με το ρόστερ και τις βλέψεις του Τσικλητήρα, η 8η θέση είναι αρκετά χαμηλά!!!
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ (18β.)
Επιτέλους …ξέσπασε! Ξεκίνησε με 2 νίκες στις δυο πρώτες αγωνιστικές και ακολούθησε μια περίοδος ….10 αγωνιστικών χωρίς «τρίποντο»!
Ωστόσο, από την 13η και έπειτα πήρε μπρος με 2 νίκες και 1 ισοπαλία.,
Επιθετικά τα 20 τέρματα είναι σχετικά καλά (8η επίθεση), όχι όμως και τα 23 παθητικό (12η επίδοση). Εντός έδρας, τα πράγματα δεν έχουν πάει καθόλου καλά. Μόλις μια νίκη σε 7 ματς, μαζί με 3 «Χ» και 3 ήττες. Κακή επίθεση (9 γκολ – 12η επίδοση) και κακή άμυνα (14 γκολ – 13η επίδοση) είναι οι αποδείξεις. Εκτός έδρας η Σπερχογεία είναι «άλλη ομάδα». 12 βαθμούς με ρεκόρ 3-3-2, 11 γκολ ενεργητικό (4η επίδοση) και 9 παθητικό (5η επίδοση)! Εάν καταφέρει να βελτιωθεί στο «Π. Γεωργανάς», θα τερματίσει σαφώς ψηλότερα! Έχει το ρόστερ για να το κάνει το σύνολο του Τάσου Χατζηαγγελή…

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ (18β.)
Ίσως η πιο απρόβλεπτη ομάδα της Α΄ τοπικής. Έχει πετύχει αρκετές νίκες που λίγοι περίμεναν και έχει φέρει αποτελέσματα …που κανείς δεν περίμενε! Οι αριθμοί δεν λένε … «καλά» πράγματα, αφού επιθετικά ο Α.Ο.Δ. του Σωτήρη Δημάκη είναι μέτριος με 17 γκολ (10η επίδοση), ενώ αμυντικά είναι κακός με 26 τέρματα ενεργητικό (13η επίδοση).
Στην έδρα του το Διαβολίτσι είναι αρκετά δυνατό, έχοντας 11 βαθμούς (8η επίδοση) με 3-3-2 ρεκόρ, 13 γκολ ενεργητικό (5η επίδοση) και 13 παθητικό (12η επίδοση), Εκτός έδρας τα πράγματα είναι στο ίδιο επίπεδο, αφού έχει 7 βαθμούς με 1 νίκη, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες (9η επίδοση). Ωστόσο επιθετικά υπάρχει πρόβλημα, καθώς τα 4 γκολ είναι η χειρότερη επίδοση μαζί με ο Ασπρόχωμα ενώ αμυντικά τα 13 γκολ είναι η (8η) καλύτερη επίδοση.
Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ (17β.)
Επιθετικό πρόβλημα! Η Ανδρούσα του Κώστα Καρλαύτη προσπαθεί να πάρει μπρος στο πρωτάθλημα, αλλά από την μέση και μπροστά θα πρέπει να αρχίσει να σκοράρει. Τα 10 γκολ είναι η 2η χειρότερη επίδοση, ενώ τα 19 παθητικό είναι αρκετά ψηλά, δηλαδή η 6η καλύτερη επίδοση!
Στα θέματα της έδρας η Ανδρούσα είναι σταθερή. 10η εντός έδρας με 10 βαθμούς (3-1-3) με μόλις 5 γκολ ενεργητικό (χειρότερη επίδοση) και 9 παθητικό (7η επίδοση), ενώ εκτός έδρας είναι επίσης 10η με 7 βαθμούς (2-1-5) με 5 γκολ στην επίθεση (2η χειρότερη επίθεση). Το πρόβλημα είναι …προφανές!
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ (16β.)
Αλλιώς ξεκίνησε …αλλιώς συνέχισε! Η Εράνη είναι η μεγάλη απογοήτευση της φετινής σεζόν, αφού κατέχει ένα πλούσιο ρόστερ αλλά όχι και ανάλογη απόδοση. Ξεκίνησε την χρονιά με τον Κώστα Λυμπερόπουλο, συνέχισε με τον Σταύρο Αντωνόπουλο αλλά σταθερότητα δεν έχει αποκτήσει! Με 12 γκολ υπερ (13η επίδοση) και 14 κατά (4η επίδοση), το πρόβλημα είναι πασιφανές! Στην έδρα της η Εράνη τα έχει πάει αρκετά καλά (σε σχέση πάντα με την βαθμολογική της θέση), με 11 βαθμούς σε 8 ματς (2-5-1), αμυντικά επίσης πολύ καλά με 5 γκολ παθητικό (4η επίδοση), όμως επιθετικά …γιόκ! 7 γκολ έχει πετύχει στα Φιλιατρά, που είναι και η 3η χειρότερη επίδοση του πρωταθλήματος.
Εκτός έδρας τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, αφού έχει συγκεντρώσει 5 βαθμούς σε 7 ματς (1-2-4), 5 γκολ υπέρ (2η χειρότερη επίδοση) και 9 κατά (5η καλύτερη)!
Το πρόβλημα είναι απλό: Η Εράνη δεν σκοράρει, έχει τις περισσότερες ισοπαλίες στην Α΄ τοπική και σίγουρα χρειάζεται … «πνοή»!
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ (16β.)
Ίσως η ομάδα που έχει αδικηθεί περισσότερο βαθμολογικά. Ο Εθνικός δεν είχε πρωταγωνιστικό στόχο φέτος, όμως έχει αποδώσει καλά στα παιχνίδια υπό τις οδηγίες του Γιώργου Καλόμαλου, απλά …δεν κερδίζει!
Επιθετικά είναι αρκετά καλός με 23 τέρματα (5η επίδοση!), ενώ αμυντικά είναι αξιοπρεπής με 18 παθητικά (6η επίδοση!). Παρά τους εξαιρετικούς του αριθμούς, δεν είναι τόσο ψηλά!
Εντός έδρας τα πράγματα είναι εξαιρετικά: 12 πόντους σε 8 αγώνες, με 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες! Επιθετικά έχει πετύχει 14 γκολ (4η επίδοση) και αμυντικά έχει δεχθεί 6 γκολ (5η επίδοση), κάτι που φαίνεται και με τον συνολικό του απολογισμό. Εκτός έδρας είναι μια …άλλη υπόθεση! Μόλις 4 βαθμούς σε 7 αγώνες (1-1-5) που τον κατατάσουν προτελευταίο στην σχετική λίστα, αν και οι αριθμοί του δεν είναι τόσο άσχημοι: 9 γκολ υπέρ (12η επίδοση) και 12 κατά (7η επίδοση).
Η λύση: πρέπει να παίρνει τα αποτελέσματα εκτός έδρας! Όσο καλά και αν παίζεις, το αποτέλεσμα μετρά πάντα…
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ (11β.)
Η βαθμολογική θέση του Αστέρα τα λέει όλα! Ξεκίνησε με τον Τάκη Βούτσα, συνεχίζει πλέον με τον Στάθη Βανικιώτη αλλά τίποτα δεν άλλαξε… 15 γκολ (11η επίδοση) υπέρ σε ισάριθμα ματς, 34 (!) κατά που είναι η 3η χειρότερη επίδοση στο πρωτάθλημα.
Εκτός έδρας τα έχει πάει σχετικά καλά για την θέση του, έχοντας 7 βαθμούς σε 8 ματς με 9 γκολ ενεργητικό (4η χειρότερη επίδοση) και 17 παθητικό (2η χειρότερη επίδοση), ωστόσο στην παραδοσιακά απροσπέλαστη έδρα του … όχι το ίδιο!
1 νίκη, 1 ισοπαλία και 6 ήττες σε 8 ματς, 6 γκολ ενεργητικό (2η χειρότερη επίδοση), 18 παθητικό (2η χειρότερη επίδοση). Οι αριθμοί τα λένε όλα έτσι;
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ (8β.)
Ξεκίνησε καλά τη χρονιά αλλά έκτοτε …τα πάντα χάλασαν! Ο Γιώργος Μηλίτσης αντικατέστησε τον Πέτρο Χιώτη αλλά τίποτα δεν άλλαξε, αλλά αντίθετα το Ασπρόχωμα δείχνει να έχει σοβαρό πρόβλημα!
Έχει την χειρότερη επίθεση με 9 γκολ, την 2η χειρότερη άμυνα με 35 σε όλη τη κατηγορία! Εντός έδρας έχει ρεκόρ 1-1-6, έχει σκοράρει 5 γκολ (χειρότερη επίδοση) και έχει δεχθεί 20 (χειρότερη επίδοση). Βέβαια, οι αριθμοί έχουν επιβαρυνθεί κυρίως λόγω της εντός έδρας ήττας με 8-0 από τον Τέλο Άγρα…
Εκτός πάλι έχει 1-1-5, την χειρότερη επίθεση με 4 γκολ και την 3η χειρότερη άμυνα με 15. Για να προχωρήσει η ομάδα και να αποφύγει τον υποβιβασμό, θα πρέπει να κάνει τεράστια προσπάθεια και να αλλάξει πολλά πράγματα…
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ (6β.)
Μαζί με το Ασπρόχωμα, είναι οι δυο νεοφώτιστοι… Αμφότεροι όμως δεν τα έχουν πάει καθόλου καλά! Η Κορώνη του Δημήτρη Κουτσουμπού πρώτα και έπειτα του  δεν έχει σημειώσει νίκη μέχρι στιγμής σε 15 αγώνες και είναι ουραγός. Έχει την 3η χειρότερη επίθεση και την χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος.
Εντός έδρας έχει 3 βαθμούς από ισοπαλίες, 6 τέρματα υπέρ (2η χειρότερη επίδοση) και 14 κατά (4η χειρότερη επίδοση), όμως εκτός δεν έχει καταφέρει να προβάλει αντίσταση. Έχει σκοράρει 5 τέρματα (2η χειρότερη επίδοση) και έχει δεχθεί 24 (χειρότερη επίδοση)!
Για να παραμείνει πρέπει να αλλάξει άρδην την εικόνα της μακριά από το γήπεδό της και να «σφίξει» την άμυνά της. Η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά δύσκολο, αλλά διόλου απίθανο να παραμείνει!

Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου