Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Χαλαρή πρόκριση με 3-0 σετ για την Παναχαϊκή!

ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
 ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Ο ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΠΡΟΚΡΙΣΗ σε χαλαρό ρυθμό για την ομάδα της Παναχαϊκής (Α2 Εθνική Ανδρών) χθες στην Καλαμάτα. Η ομάδα του Γιώργου Λυκούδη, κέρδισε με 3-0 σετ στο κλειστό της παραλίας τον Ακρίτα Καλαμάτας (Εθνικό Περιφερειακό ΕΣΠΕΠ) και πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος των Ανδρών. Το παιχνίδι έγινε σε χαλαρό ρυθμό παρουσία 50-60 φιλάθλων, με την Παναχαϊκή να μην πιάνει το 100% της απόδοσής και τον Ακρίτα να στέκεται αρκετά καλά, παρά τη μεγάλη διαφορά δυναμικής και εμπειρίας που χωρίζει τις δυο ομάδες. Για τον Ακρίτα πάντως ο χθεσινός ήταν ένας καλός αποχαιρετισμός στον θεσμό του Κυπέλλου, με μια καλή εμφάνιση κόντρα σε ένα εξαιρετικά ισχυρό σύνολο ομάδας Α2 Εθνικής Κατηγορίας!
Η εξέλιξη του αγώνα
Στο πρώτο σετ, ο Ακρίτας βρέθηκε με 2-0 μπροστά με τον Μπελογιαννέα στο σέρβις χάρη σε ένα άουτ του Ντονά και μια κακή υποδοχή του Ρουμελιώτη. Το τρίτο σέρβις του Μπελογιαννέα στο φιλέ έδωσε στην Παναχαϊκή τον πρώτο της πόντο (2-1). Μετά από σέρβις του Μαυραγάνη και αφού έγινε υποδοχή στην εξέλιξη της φάσης ο Μπελόγιαννης υπέστη διάστρεμμα και έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Τσώνη.
 Στην επανάληψη της φάσης το σέρβις του Μαυραγάνη κατέληξε στο φιλέ (3-1). Ο Ακρίτας με Μητρόπουλο και Κουλιέρη στο σέρβις έφτασε στο 4-3 και 5-4. Σέρβις Γεωργακόπουλου, υποδοχή, επίθεση με Καρούνο που κέρδισε Χρηστιά και Βλαχοστάθη στο μπλοκ (6-4).
Σέρβις Καρούνου, υποδοχή άουτ από τον Μαυραγάνη για το 9-6.
Σέρβις Μπελογιαννέα οδηγεί σε φάση διαρκείας που κατέληξε υπέρ του Ακρίτα, με τον Κουλιέρη να κερδίζει στο μπλοκ τους Ντονά – Βλαχοστάθη (12-7). 2ο σέρβις του Μπελογιαννέα, υποδοχή και επίθεση σε πρώτο χρόνο με τον Βλαχοστάθη να μειώνει σε 12-8. Άσο στο σέρβις από τον Ντονά για το 13-10. Νέο σέρβις του Ντονά υποδοχή, το καρφί του Ζαχαρόπουλου έσπασε το μπλοκ των Χρηστιά – Μαυραγάνη (14-10). Τρία σέρβις του Γεωργακόπουλου πατσίζουν το σκορ (14-14), στο 4ο όμως ο Τσώνης κέρδισε το μπλοκ των Χρηστιά – Βλαχοστάθη για το 15-14. Σέρβις Καρούνου άουτ (17-17). Σερί (5) στο σέρβις με τον Μαυραγάνη έφεραν την Παναχαϊκή μπροστά με 18-21. Σέρβις (2ο) Μπελογιαννέα, υποδοχή και διπλή επίθεση με τον Ντονά πάνω στον Μπελογιαννέα που έβγαλε άμυνα άουτ (19-22). Σέρβις Ντονά, υποδοχή, ο Ντονάς σημάδεψε τον Κουλιέρη που έβγαλε άμυνα άουτ (20-25).
Στο δεύτερο σετ, σχεδόν πόντο πήγαν για λίγο οι δυο ομάδες (2-2, 5-4, 8-6). Σέρβις Χρηστιά, υποδοχή, ο Κουλιέρης κάρφωσε δυνατά και κέρδισε τον πόντο (9-7). Σέρβις Γεωργακόπουλου, υποδοχή, δεύτερη μπαλιά -«ασίστ»  του Πράττη στον Κουλιέρη που χτύπησε δυνατά και έσπασε το μπλοκ των Ρουμελιώτη – Μαυραγάνη, εκεί ο Ντονάς δεν πρόλαβε το ντουμπλάζ (12-8). Σέρβις (3ο) του Μαυραγάνη, υποδοχή άουτ από τον Ζαχαρόπουλου για το 12-12. (13-13, 15-13, 17-15). Σερί (4) του Βλαχοστάθη στο σέρβις, έφτασαν το σκορ στο 18-18. Με τον Χρηστιά στο σέρβις η Παναχαϊκή έφτασε στο 19-23, στο 6ο σερβίς ο έμπειρος πασαδόρος της φιλοξενούμενης ομάδας σημάδεψε το φιλέ (19-24). Τελευταίο σέρβις του Μπελογιαννέα άουτ για να κλείσει το σετ σε 19-25.

Στο τρίτο σετ, η Παναχαϊκή με τον Καράμπερη να σημαδεύει στη διαγώνιο πήρε τον πρώτο πόντο. Σέρβις Μαυραγάνη, υποδοχή, ο Μητρόπουλος στη δεύτερη μπαλιά πέρασε με πάσα και ισοφάρισε 1-1. (1-4, 2-5). Σέρβις Ντονά, οδηγεί σε φάση διαρκείας, τελείωσε με τον Ζαχαρόπουλου να μπλοκάρει σταθερά τον πρώτο χρόνο του Βλαχοστάθη (3-5), ο τελευταίος στην επόμενη φάση, μετά από σέρβις του Τσώνη, σε πρώτο χρόνο στο κενό έκανε το 3-6. Τρία σέρβις του Ζαχαρόπουλου ανέβασαν το σκορ στο 6-7. Σέρβις του Χρηστιά, υποδοχή /επίθεση, η μπάλα στο παρκέ των Πατρινών που πέρασαν στην αντεπίθεση με τον Νίκο Ρουμελιώτη να περνά τη μπάλα ανάμεσα από το μπλοκ των Μπελογιαννέα – Καρούνου (6-8). Σέρβις Μητρόπουλου στο φιλέ (10-11). Σέρβις Κουλιέρη, υποδοχή και επίθεση με τον Ντονά να  σημαδεύει τον Καρούνο που έβγαλε άμυνα άουτ για το 11-12. (12-13, 14-14, 15-17, 16-18). Σέρβις Καράμπερη υποδοχή άουτ από τον Πραττή (16-20). Σε σέρβις του Νίκου Ρουμελιώτη η μπάλα δεν έφτασε στο αντίπαλο παρκέ (18-21). Σέρβις Κουλιέρη οδηγεί σε φάση διαρκείας, με τον Βλαχοστάθη νε μπλοκάρει τον Καρούνο για το 18-22. Σέρβις Τσώνη, ο Ντονάς έβγαλε δύσκολα και ο Χρηστιάς ανέβασε σε πρώτο χρόνο τον Βλαχοστάθη για το 19-23! Σέρβις Βλαχοστάθη, μέτρια υποδοχή κι ωραίο σώσιμο του Γιάννη Πραττή κατέληξε άδοξα μετά από ασυνεννοησία των Μητρόπουλου – Κουλιέρη (19-24). Σέρβις Ζαχαρόπουλου, υποδοχή, άουτ από τον Μαυραγάνη (21-24). Σέρβις Ζαχαρόπουλου, υποδοχή και νέο άουτ για την Παναχαϊκή από τον Ρουμελιώτη (22-24). Τρίτο σέρβις του Ζαχαρόπουλου, παράβαση όμως του Μπελογιαννέα έκλεισε το σετ σε 22-25.

● Διαιτησία: Παν. Χανδρινός, Κ. Σαραβελάκης. Σημειωτής: Όλγα Βλαχούλη.
Τα σετ: 20-25, 19-25, 22-25.
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Κ. Κουτράκης): Κουλιέρης, Πράττης (λ), Καρράς, Ζαχαρόπουλος, Μπελόγιαννης, Μητρόπουλος, Καρούνος, Μπελογιαννέας, Σαρδέλης, Τρουπάκης, Τσώνης.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (Γ. Λυκούδης): Ν. Ρουμελιώτης, Μ. Ρουμελιώτης (λ), Ντονάς, Λιβαθηνός, Βασιλάκος, Βλαχοστάθης, Μαυραγάνης, Χρηστιάς, Μούρτζης, Καράμπερης, Γεωργακόπουλος, Σγουρής.



Σ. Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου