Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΟΨΑΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ MOTOCROSS ΣΤΟ BLOCK PASS SPIRIS

Τόπο στα νιάτα και ελπίδες όλων να κρατήσουν
άσβεστη στη Μεσσηνία τη «φλόγα» για το Motocross

● ΣΤΗ «ΜΑΧΗ» ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΡΥΩΝΗΣ ΚΑΙ Ο 10ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΑΘΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ● ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΣΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΤΟΥ SCRAMBLE ΓΙΩΡΓΟ ΣΠΥΡΗ

ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ καινούργια πρόσωπα εντός των κόλπων της αλλά και αρκετούς φίλους και υποστηρικτές στο πλευρό της, η Μεσσηνιακή Ομάδα Motocross έκοψε το περασμένο Σάββατο την πίτα της.

Οι Σωτήρης και Γιώργος Σπύρης από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας, μάλιστα ο Γιώργος αποτελεί τον κορυφαίο Μεσσήνιο πρωταθλητή στο Scramble, φιλοξένησαν την εκδήλωση στο συνεργείο μηχανών και αυτοκινήτων που διατηρούν στην οδό Λυκούργου και Χρ. Σμύρνης, όπου υποδέχτηκαν αρκετούς φίλους, συγγενείς και υποστηρικτές.
Το παρόν έδωσε σύσσωμη η ομάδα της Μ.Ο.Μ. παλιοί και καινούργιοι αθλητές, ευχόμενοι για μια καλή αγωνιστική  και επαγγελματική, βεβαίως, χρονιά. Η πίτα δεν είχε φλουρί τα δώρα όμως ήταν πολλά.
Έτσι μετά τις ευλογίες του πάτερ Κυριάκου Μπακολέα, ακολούθησε η κλήρωση των δώρων προσφορά των κάτωθι χορηγών υποστηρικτών:
«Μπακαλόγατος», Έπιπλο Μιχαλέας, Ξενοδοχείο «Colonides», Ξενοδοχείο «Κλεοπάτρα», Συνεργείο Αυτοκινήτων Σπυρόπουλος, Συνεργείο Αυτοκινήτων Οικονομόπουλος, Auto Messinia, Pet Market Σπυρόπουλος, Ταπετσαρίες Δημόπουλος, Βασιλόπουλος «Υαλοτεχνική», Cafetea, Nombre café, ρούχα Καούνης, ρούχα Μητρόπουλος, «Α Παθολογική», «Καλοφαγάς», One up, Illy, Block Pass, Ζεμπίλας Honda, Must coffee, οπωροπωλείο Ανεστόπουλος, κομμωτήριο Φρατζάδικο, Sesto by Verraros, Gianna Kazakou, ενδύματα «Τζινάδικο», Jump 2 Graphic Design, Maison de la perfumerie, Louis Optie οπτικά Αλεξόπουλος, Δαλκαφούκης Κανέλλος, Έλενα πεντικούρ, ταπετσαρίες Κοσκίνης, βιβλιοπωλείο «Έλυτρον», ζαχαροπλαστείο Ζαχαρόγιαννης, ψησταριά Ραγκούσης και Medi Well
Η βασιλόπιτα ήταν προσφορά του ζαχαροπλαστείου «Caramel».


Τόπο …στα νιάτα!!!
Στροφή στη νέα γενιά κάνει εδώ και αρκετό καιρό η Μ.Ο.Μ. ρίχνοντας μεγάλο βάρος στον επίδοξο πρωταθλητή Στάθη Δημητρόπουλο.
Πέρυσι η Μεσσηνιακή Ομάδα Motocross απέκτησε νέο αίμα και εκτός από τον μικρότερο όλων, τον 10χρονο Στάθη, στις «τάξεις» της εντάχθηκαν και οι Κώστας Ανεστόπουλος, Κώστας Μιχαλόπουλος και Στέλιος Βρυώνης. Γι’ αυτούς ο κόουτς Γιώργος Σπύρης είπε: «Έχουμε κι άλλους τρεις καινούργιους αναβάτες τους οποίους επιβλέπουμε στις προπονήσεις και μετέπειτα στις συμμετοχές τους σε αγώνες. Θα ξεκινήσουν και οι τρεις φέτος σε μια κατηγορία αρχαρίων Scramble στη Ζαχάρω (άνευ βαθμολογίας) με μικρότερο χρόνο, διάρκειας 45 λεπτών κι όχι μιάμισης ώρας που διαρκεί ένας αγώνας σε μια κανονική /αγωνιστική κατηγορία.»
Όσο για τον 10χρονο αναβάτη, ο νεαρός Στάθης έχει ήδη δυο συμμετοχές σε επίσημους αγώνες και κατά την προχθεσινή κοπή πίτας, έλαβε από τον προπονητή του Γιώργο Σπύρη ένα μετάλλιο και πολλά συγχαρητήρια για την αφοσίωση και τις αγωνιστικές του ικανότητες.
«Τα βλέμματα όλων έχουν στραφεί στο νεαρότερο μέλος της ομάδας μας, τον 10χρονο Στάθη Δημητρόπουλο από την Πύλο ο πατέρας του οποίου, Βασίλης «Τζουρος» Δημητρόπουλος είναι κι αυτός βετεράνος οδηγός και προσφέρει στον μικρό Στάθη γνώση και βοήθεια.»
Στο ερώτημα κατά πόσο είναι ασφαλές ένα μικρό παιδί να … «καβαλά» μια μηχανή ο Γιώργος Σπύρης ήταν σαφής: «Είναι ασφαλές! Με σωστούς ανθρώπους δίπλα να του προσφέρουν βοήθεια και σωστές συμβουλές. Το άθλημα είναι ασφαλές…»

Οι προσδοκίες της Μ.Ο.Μ.
για τη νέα χρονιά

Οι προσδοκίες αλλά και η υποστήριξη την οποία βρίσκει πλέον το άθλημα στην περιοχή μας και κατά συνέπεια η Μ.Ο.Μ. έχουν και …τα όρια τους!
«Μας ενδιαφέρει να δίνουμε παντού το παρόν, όπως και κάνουμε, ειδικά στη Νότια Ελλάδα που είναι πιο κοντά μας. Σίγουρα τα πράγματα λόγω κρίσης είναι δύσκολα, έχουμε όμως κάποιες υποστηρίξεις και ορισμένους βασικούς χορηγούς. Δυστυχώς όμως δεν δίνουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον όσο σε μια ομάδα ποδοσφαίρου που παίζει στην τοπική κατηγορία!
Δεν έχει καταλάβει ακόμη ο κόσμος πως κάνουμε, όλα τα παιδιά κι εγώ μαζί τους, μια μεγάλη προσπάθεια για να κρατάμε τη Μεσσηνία ψηλά και να ακούγεται σε όλη την Ελλάδα!
Πιο παλιά είχαμε κι άλλους οδηγούς όπως οι Βασίλης Δημητρόπουλος, Κώστας και Νίκος Βερράρος (οι δυο τελευταίοι παραμένουν εξωαγωνιστικά στο πλευρό της ομάδας) και διάφοροι άλλοι φίλοι που μας βοηθούν».
● Όσο για τις συνθήκες των προπονήσεων, συνεχίζονται με τις γνωστές δυσκολίες! «Πίστα ακόμη δεν υπάρχει στην Καλαμάτα. Αναμένουμε …ακούμε διάφορα, δεν έχουμε πλήρη εικόνα! Έχουμε μαζευτεί σε μια πίστα που είχαμε διαμορφώσει στο παρελθόν, στου Κυνηγού!»


Το …σύντομο πρωτάθλημα και
η πικρία για την έλλειψη πίστας

Για το νέο πρωτάθλημα ο Γιώργος Σπύρης, είπε: «Για το νέο πρωτάθλημα Motocross έχουμε μια δυσάρεστη εξέλιξη, καθώς ξεκινά στα μέσα Μαρτίου και τελειώνει αρχές Ιουλίου. Είναι πολύ πιεστικό, αφού μέσα σε ένα μήνα έχει μέχρι και δυο αγώνες. Αυτό σημαίνει πως είναι πολύ δύσκολο για πολλούς αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα να παρακολουθήσουν ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ένας αθλητής παράδειγμα από την Κρήτη, την Χίο ή την Κω που θέλει να κάνει κάτι στο πρωτάθλημα, αναγκάζεται με τον τρόπο αυτό ανά δυο εβδομάδες να ταξιδεύει… Αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο και σημαίνει πάρα πολλά έξοδα.
Δεν ξέρω για ποιο λόγο το κάνει αυτό η Ομοσπονδία. Το πιο δυσάρεστο όμως για μένα που είμαι από την Καλαμάτα, είναι η ύπαρξη μιας πίστας όπως αυτής της Μεγαλόπολης που είναι κρίμα να μην φιλοξενεί αγώνες!
Είναι λάθος που η Ομοσπονδία αλλά και οι τοπικοί αρμόδιοι να μην δίνουν έμφαση σε αυτή την πίστα και να προχωρήσει το έργο…»
»Στη παρούσα φάση και όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα στο τομέα υποδομών για αγώνες Motocross η Νο1 επιλογή και μοναδική πλέον στην Πελοπόννησο είναι η πίστα του Πύργου – εκεί εδρεύει το σωματείο «Διάθληση»- όπου σε ακτίνα 10-15 χιλιομέτρων υπάρχουν τρεις πίστες και αποτελεί την πιο αναβαθμισμένη περιοχή για το άθλημα, με προδιαγραφές κατάλληλες να φιλοξενήσει ακόμη και πανελλήνιο αγώνα!»
Το γεγονός λοιπόν ότι στη Μεσσηνία δεν υπάρχει κάτι ανάλογο, όχι απλά για προπονήσεις, αλλά για τη διεξαγωγή αγώνων που θα δώσουν ώθηση στο άθλημα του Motocross και μέσα από τη διεξαγωγών αγώνων θα προσελκύει κόσμο από διάφορα μέρη της χώρας, είναι πράγματι λυπηρό.
Παράλληλα είναι αποθαρρυντικό για νέους αθλητές, που αναγκάζονται να αναζητήσουν «στέγη» μακριά από το σπίτι τους.
Επ’ αυτού ο Μεσσήνιος πρωταθλητής του Scramble Γιώργος Σπύρης, δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή ο Πύργος είναι για την Πελοπόννησο το Νο1! Εκεί ασχολείται πολύς κόσμος, πολλά παιδάκια…
Έχουμε μείνει πολύ πίσω στη Μεσσηνία σε αυτό τον τομέα και δεν ξέρω το λόγο. Εμείς, σαν Μεσσηνιακή Ομάδα Motocross, κάνουμε μεγάλη προσπάθεια - από την εποχή που ξεκινήσαμε – να μαζεύουμε όλα τα παιδιά και όλους τους φίλους που αγαπούν το άθλημα και θέλουν να πάει μπροστά και προσπαθούμε με όποιο τρόπο μπορούμε ώστε να μην …«σβήσει» στη Μεσσηνία!
Καινούργιοι αθλητές και ορισμένοι παλιοί έχουμε ενταχθεί σε άλλα σωματεία, όπως εγώ για παράδειγμα, ανήκω από πέρυσι στο σωματείο της ΑΟΛΜΟ. Εκεί έχω μεγάλη υποστήριξη, έχω πολλές επιλογές σε πίστες και αγώνες κι αυτό σαν αθλητή με χαροποιεί και με παροτρύνει…»

Πρωταθλητισμός και τη νέα σεζόν!
Οι προσωπικοί στόχοι του Γιώργου Σπύρη ως αθλητή, είναι και φέτος πρωταγωνιστικοί. Στο παρελθόν έχει αναδείξει το άθλημα του Scramble από τις ικανότητές του ως δεινός αναβάτης και ελπίζει στο μέλλον να συνεχίσει να προσφέρει και να αναδεικνύει το άθλημα.
«Θα προσπαθήσω όπως και κάθε χρόνο να πρωταγωνιστήσω σε όσα κάνω και στο Scramble και στο Motocross. Η χρονιά ξεκινά από τον Καϊάφα ενώ μια συμμετοχή μπορεί να κάνω και στο πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος, ανάλογα βεβαίως και τη φόρμα που θα έχω!
Παράλληλα θα επιδιώξω μαζί μου να πάρω και τα υπόλοιπα παιδιά στο πλαίσιο ενός διημέρου εκμάθησης.»

Αισιοδοξία από το νέο αίμα της Μ.Ο.Μ.

Ένας εκ των νέων αναβατών της Μεσσηνιακής Ομάδας Motocross, ο Κώστας Ανεστόπουλος, ο οποίος μαζί με τους Κώστα Μιχαλόπουλο και Στέλιο Βρυώνη θα ξεκινήσουν φέτος και επίσημα την αγωνιστική τους καριέρα, δίνοντας το παρόν σε ορισμένους αγώνες, μίλησε στη «Φ» για το ξεκίνημά τους και τις προσδοκίες τους: «Ξεκινήσαμε πέρυσι δειλά δειλά και τα τρία παιδιά… Δεν είχαμε κάποια συμμετοχή, αλλά με λίγες προπονήσεις και κάποια μηχανάκια που μας βοηθούν στην εκμάθηση τεχνικής. Φέτος θα παίξουμε επιλεκτικά σε κάποιους αγώνες, που είναι ειδικά για νέους αναβάτες. Συνεχίζουμε και ευελπιστούμε με τη βοήθεια των Γιώργου και Σωτήρη Σπύρη και των Νίκου και Κώστα Βερράρου, που μας δίνουν πολύ δύναμη και μας υποστηρίζουν σε αυτό που θέλουμε, να κάνουμε ότι το καλύτερο.
Η βοήθειά τους είναι πολύτιμη καθώς μας μαθαίνουν όχι μόνο πώς να οδηγούμε σωστά, αλλά και πως να στηθούμε σε έναν αγώνα και να φτιάξουμε το δικό μας χαρακτήρα…».


Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου