Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Τα Βίκος Relays στη Καλαμάτα τρέχουν για το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑΣ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ

ΤΑ ΒΙΚΟΣ RELAYS μετά την απολύτως πετυχημένη πρώτη χρονιά, με την πραγματοποίηση αγώνων σε 6 διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, επιστρέφουν φέτος ακόμα πιο δυναμικά και συνεχίζουν να συνεισφέρουν σε προσπάθειες που σχετίζονται με τον συνάνθρωπο. Η αρχή γίνεται στη Καλαμάτα, όπου θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος αγώνας σκυταλοδρομιών δρόμου για το νέο έτος, την Κυριακή 1 Μαρτίου, στην πανέμορφη παραλία μας.
Μεγάλος υποστηρικτής και σύμμαχος των Βίκος Relays είναι το ξενοδοχείο «Elite City Resort», το οποίο θα αποτελέσει το …«στρατηγείο» των Βίκος Relays.
Στην πόλη μας, απ’ όπου ξεκινούν τις διαδρομές τους ανά την Ελλάδα τα Βίκος Relays, ο αγώνας της Κυριακής 1η Μαρτίου θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς θα στηρίξει την προσπάθεια του Κέντρου Φυσικής, Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ) και αφορά σε άτομα που παρουσιάζουν διανοητική ή σωματική αναπηρία.

Το κοινωνικό έργο του
ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Καλαμάτας
Το Κέντρο Φυσικής, Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) Καλαμάτας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, άνοιξε τις «πύλες» του το 2003, τότε ως Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΕ.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ Μεσσηνίας).
Το Κέντρο ενθαρρύνει τα άτομα με αναπηρία του νομού «να βγουν από το σπίτι» παρέχοντας υπηρεσίες σε άτομα με κινητικές ή σωματικές, αισθητηριακές, νοητικές, γνωστικές και συναισθηματικές αναπηρίες όλων των ηλικιών και στις οικογένειές τους.
Μετά την ένταξή του οργανικά και διοικητικά στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας το 2011, οι υπηρεσίες του επεκτάθηκαν και σε ασθενείς που πάσχουν από παθήσεις του μυϊκού, νευρικού, κυκλοφορικού, ερειστικού και αναπνευστικού συστήματος. Από την αρχή της λειτουργίας του η κύρια φιλοσοφία του Κέντρου ήταν ότι ο άνθρωπος με αναπηρία δικαιούται να είναι μέρος του κοινωνικού ιστού με ισότιμη συμμετοχή σε όλα τα επίπεδα και τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι.
Το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Καλαμάτας στην παρούσα φάση είναι σε θέση να παρέχει στα μέλη του υπηρεσίες φυσικής και ιατρικής αποκατάστασης, που αναλυτικότερα σημαίνουν ατομικές συνεδρίες φυσιοθεραπείας, εργοθεραπείας, λογοθεραπείας.
Συμπληρωματικά και κατόπιν αξιολόγησης μπορεί να παρέχει και συνεδρίες θεραπευτικής ιππασίας και μουσικοθεραπείας.
Τα ενήλικα ΑμεΑ σχεδόν καθημερινά και καθ‘ όλη τη διάρκεια του χρόνου απασχολούνται σε προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, όπου στο πλαίσιο εργαστηρίων εκφράζονται καλλιτεχνικά (κεραμική, ζωγραφική, μουσική, χορός), αθλούνται (γυμναστική), εκπαιδεύονται σε δεξιότητες αυτόνομης ή ημιαυτόνομης διαβίωσης (εργοθεραπεία, αγωγή υγείας, αυτοφροντίδα) και ψυχαγωγούνται.
Η ψυχοκοινωνική στήριξη στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους παρέχεται σε επίπεδο ομάδας ή ατομικών συνεδριών, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται και συμβουλευτική γονέων.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι τίποτε δεν μπορεί να γίνει για τα ΑμεΑ χωρίς τα ΑμεΑ, το 2006 «η φωνή των μελών» συστάθηκε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Μεσσηνίας «Η Υπομονή» που μέχρι σήμερα συμβάλλει ενεργά στις δράσεις και τα προγράμματα του Κέντρου.
Περίπου την ίδια εποχή δημιουργήθηκε από την «φωνή των πολιτών» και κυρίως των πρώτων εθελοντών ο Σύλλογος Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Μεσσηνίας (ΣΥ.Φ.ΑμεΑ). που ενισχύει ακόμα και σήμερα τον εξοπλισμό και τις υπηρεσίες του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.
Διαχρονικοί συνεργάτες στο έργο του Κέντρου υπήρξαν και οι τοπικοί φορείς Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, Δήμος Καλαμάτας, Πανεπιστήμιο Πελ/σου και ΤΕΙ Καλαμάτας βοηθώντας το Κέντρο να υλοποιήσει επωφελή προγράμματα για τα μέλη του.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές
«ΑΝΟΙΞΕ» το σύστημα ηλεκτρονικής εγγραφής των Βίκος Relays 2015 και από τις 6 Φεβρουαρίου έως και 6 ημέρες πριν την διεξαγωγή κάθε αγώνα (kids Relays 4x100μ., Kids Relays 4x200μ., Street Relays 2x5000μ., Street Relays 4x2500μ. και Teens Relays 4x1000μ.) θα παραμείνει ανοικτό για τις εγγραφές.
Ειδικότερα και όπως αναφέρει το site η εγγραφή κάθε ομάδας μπορεί να γίνεται από έναν προκαθορισμένο εκπρόσωπο της ομάδας, ο οποίος και θα αποτελεί τον υπεύθυνο επικοινωνίας για κάθε περίσταση.
Το κόστος συμμετοχής είναι 12 ευρώ η ομάδα για κάθε αγώνισμα των Street Relays (4x2500μ., 2χ5000μ.), πλην των Teens Relays (εφηβικής σκυταλοδρομίες) και Kids Relays (παιδικές σκυταλοδρομίες), όπου η συμμετοχή της κάθε ομάδας είναι δωρεάν.
Στο πακέτο εγγραφής των 12 ευρώ συμπεριλαμβάνονται ως παροχές:
● ηλεκτρονική χρονομέτρηση με chip,
● αριθμός συμμετοχής με ονοματεπώνυμο,
● αναμνηστικό μπλουζάκι Street Relays,
● αναμνηστικό έπαθλο-σκυτάλη, αναμνηστική φωτογραφία, και
● προϊόντα από τους χορηγούς των αγώνων.
Το σύστημα ηλεκτρονικής εγγραφής των Βίκος Relays, θα παραμείνει ανοιχτό για όλους τους αγώνες του 2015 από τις 6 Φεβρουαρίου έως και 6 ημέρες πριν την διεξαγωγή κάθε αγώνα, ενώ οι εγγραφές θα θεωρούνται ολοκληρωμένες μόνο εάν έχει επιβεβαιωθεί η πληρωμή έως και 5 ημέρες πριν την διεξαγωγή του αγώνα.


(Με πληροφορίες από το www.vikos.relays.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου