Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ!

Κερκίδα 300 θέσεων και σκέπαστρο στο δημοτικό
στάδιο Ανδρούσας από τον Δήμο Μεσσήνης

ΗΛΙΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΣ»

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ένα όνειρο που παίρνει σάρκα και οστά! Η δημοτική αρχή Μεσσήνης πλησιάζει στο φινάλε ενός αγώνα δρόμου σχετικά με το γήπεδο Ανδρούσας.
Πλήρης φάκελος κατατέθηκε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Μεσσήνης, για οικοδομική άδεια κατασκευής μεταλλικής εξέδρας 300 θέσεων με σκέπαστρο στο δημοτικό στάδιο Ανδρούσας.
Όπως κάνει γνωστό ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Ηλίας Πετρόπουλος
Μετά την υπογραφή από το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης των όρων δόμησης.
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε καταθέσει φάκελο στην Πολεοδομία Καλαμάτας για την έκδοση άδειας, μετά την υπογραφή από το Γενικό Γραμματέας της Αποκεντρωμένης στη Πάτρα» δήλωσε εχθές στη «Φ» ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Μεσσήνης, Ηλίας Πετρόπουλος εκφράζοντας την μεγάλη ικανοποίησή του για ένα έργο που επιτέλους ολοκληρώνεται.
Πρόκειται, όπως επισήμανε ,για ένα έργο που εξ αρχής ο νέος δήμαρχος Μεσσήνης κ. Τσώνης και τα μέλη της δημοτικής αρχής παρακολουθούσαν συνεχώς. «Το θέμα της Ανδρούσας μας έχει απασχολήσει πολύ, τον ίδιο τον δήμαρχο όσο και έμενα προσωπικά, ως αρμόδιος αντιδήμαρχος.
«Το δύσκολο κομμάτι πέρασε… με σκληρή δουλειά» είπε και μας ενημέρωσε για ορισμένες ακόμη εργασίες που θα γίνουν στο γήπεδο: «Ακόμα στο γήπεδο της Ανδρούσας θα γίνει ενίσχυση στον τάπητα, πλαστικό με καουτσούκ.» Από μέρα σε μέρα αναμένεται η παραλαβή των υλικών για την ενίσχυση του τάπητα, όσο για την έκδοση της οικοδομικής αδείας, αυτό είναι πλέον θέμα Πολεοδομίας!

«Όλες οι αθλητικές
εγκαταστάσεις άλλαξαν όψη!»
Η σταθερή, συνεπής στάση της δημοτικής αρχής, οδηγεί σταδιακά στην βελτίωση της συνολικής όψης των αθλητικών εγκαταστάσεων, που μαζί με τον πολιτισμό αποτελούν για κάθε δήμο και πόλη της χώρας μας, πόσο μάλλον για την ιστορική γείτονα πόλη της Μεσσήνης, προτεραιότητα!
Με όραμα και έργα «πνοής» για ένα καλύτερο αύριο η ανάγκη για βελτίωση και πιο ανθρώπινη και ασφαλή εικόνα των αθλητικών χώρων, είναι επιτακτική. Επ’ αυτού ο κ. Πετρόπουλος με χαρά μας είπε πως ως δημοτική αρχή: «Έτσι είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας και στο χρόνιο αίτημα της περιοχής.»
Παρά δε τα πενιχρά οικονομικά δεδομένα των Δήμων όλης της χώρας, ο Αθλητικός Φορέας του Δήμου Μεσσήνης μένει πιστός στο πρόγραμμά του και με σταθερά βήματα σημειώνει πρόοδο!
«Σε όλους τους αθλητικούς χώρους έχουμε κάνει και κάνουμε σημαντικές παρεμβάσεις. Όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις άλλαξαν όψη!
Ρίχνουμε το βάρος στην καλυτέρευση των ήδη υπαρχουσών εγκαταστάσεων, που έχουν ανάγκη για κάποιες σημαντικές βελτιώσεις και αυτό πράττουμε!»
Η βελτίωση στην όψη των αθλητικών εγκαταστάσεων και η πρόοδος των απαιτούμενων έργων δεν θα γινόταν τόσο ομαλά, εάν η ίδια η δημοτική αρχή δεν …άκουγε τις ανάγκες και τις συμβουλές των ίδιων των εμπλεκομένων, των σωματείων και συλλόγων που χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου. Το «ανοιχτό μυαλό» και η διάθεση για καλή συνεργασία φαίνεται πως αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα: «Έχουμε μια αρίστη συνεργασία με τα σωματεία. Τα ιδία τα σωματεία άλλωστε το λένε αυτό… Μας ενδιαφέρει ο κόσμος που ασχολείται με τον αθλητισμό. Φροντίζουμε, δουλεύουμε με βάσει τον αθλητικό κανονισμό του δήμου που δεν υπήρχε αλλά δημιουργείται τώρα…»
Εννέα μήνες συμπληρώνονται από τότε που τα μέλη της νυν δημοτικής αρχής ανέλαβαν τα ηνία στο Δήμο Μεσσήνης και η ικανοποίηση από τα έως τώρα πεπραγμένα είναι αισθητή. Τα προβλήματα και οι δυσκολίες φυσικά και υπάρχουν, όμως, όπως προείπαμε η διάθεση για το κοινό καλό και την ανάπτυξη βοηθούν ώστε να ξεπερνιούνται όλα τα εμπόδια.
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας, υστέρα από ένα αγώνα χρόνου και αρίστη συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, έχουν νομιμοποιηθεί!
Τις οποίες (σ.σ. τεχνικές υπηρεσίες) θέλω να ευχαριστήσω θερμά.
Όλο αυτό το διάστημα των 9 μηνών, είχαμε να λύσουμε πολλά προβλήματα, κι αυτό κατορθώσαμε με σωστή ιεράρχηση.»

«Οραματίζομαι ένα Δήμο με
αθλητικές εγκαταστάσεις φιλόξενες»
Για τα σχέδια που γίνονται και τα έργα που έπονται στο Δήμο Μεσσήνης για τον αθλητισμό, ο κ. Πετρόπουλος δηλώνει αισιόδοξος και οραματιστής!
Στον αθλητισμό δεν υπάρχουν όρια, συνεχεία προσπαθείς για το καλύτερο, θεωρώ ότι πάλεψα, παλεύω, αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις. Οραματίζομαι ένα Δήμο με αθλητικές εγκαταστάσεις φιλόξενες.»


Χαρακτηριστικά …ευρήματα κακής κατάστασης στο δημοτικό στάδιο της πόλης στα οποία κλήθηκε η νυν δημοτική αρχή να δώσει λύσεις ήταν οι διαλυμένες τουαλέτες που τώρα «… δεν είναι τέλειες όμως υπάρχουν!» παραδέχεται ο κ. Πετρόπουλος και συνέχισε: «Στο κλειστό της πόλης έσταζαν νερά από την οροφή το διορθώσαμε! Μικρά πράγματα, μα τόσο σημαντικά που μου επιτρέπεται να πω σε περίοδο κρίσης πως είμαστε υπερήφανοι ότι κάνουμε το αυτονόητο! Ελλείψεις όμως χρόνιες και σημαντικές!
Όπως μας είπε ο κ. Πετρόπουλος προσπάθειες γίνονται για τον φωτισμό στον βοηθητικό χώρο του κεντρικού γηπέδου για βραδινές προπονήσεις , όπως και στο γήπεδο της Ανδρούσας. Φωτισμός απαιτείται επίσης στο γήπεδο της Λογγάς, καθώς επίσης στα αποδυτήρια και βελτιώσεις στην περίφραξη. Ενώ, στο Πεταλίδι, σχετικά πρόσφατα έγινε μια μικρή βελτίωση της περίφραξης και στους χώρους των πάγκων.
«Είναι βελτιώσεις των εγκαταστάσεων που χρειάζεται μεράκι και να δεις από κοντά τα προβλήματα» εξήγησε.
«Στο γήπεδο του Χατζή, έγιναν κάποιες μικρές βελτιώσεις στην περίφραξη και στον αγωνιστικό χώρο –το γήπεδο αυτό είναι ξερό - αξίζει να πούμε και σε όλα τα στάδια ο χώρος ο αγωνιστικός είναι άριστος!»

Η δουλειά όμως δεν τελειώνει εδώ, αντιθέτως συνεχίζεται με τον Ηλία Πετρόπουλο να δηλώνει ακούραστος και το κυριότερο παρόν!
«Ασφαλώς χρειάζονται αρκετά να γίνουν ακόμα. Τα ξέρουμε, τα βλέπουμε και θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την εικόνα των χώρων. Ασφαλώς οι χώροι ανήκουν σε όλο τον κόσμο, σε όλους τους δημότες ως χώροι άθλησης. Στα στάδια θα μπορεί κάθε δημότης να αθλείται, όλα αυτά στο κανονισμό λειτουργιάς αναφέρονται. Αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι οι εγκαταστάσεις να βελτιωθούν.
Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο που μου εμπιστεύτηκε αυτή την θέση, να ευχαριστήσω την τεχνική υπηρεσία του Δήμου το γυμναστή του Δήμου μας και όλους στη Δ/νση αθλητισμού του Δήμου, με όραμα και έργα «πνοής» για ένα καλύτερο αύριο για ένα Δήμο ανθρώπινο για υγιή αθλητισμό. Ακόμα θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στα αθλητικά σωματεία που προσφέρουν σημαντικό έργο».


Σ.Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου