Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

«ΘΕΛΩ Η "ΚΑΛΑΜΑΤΑ" ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ»

Πεποίθηση του νέου κόουτς Λεωνίδα Μπίλη πως
η «Μαύρη Θύελλα» θα δει καλύτερες ημέρες!

ΜΕ ΚΛΑΣΙΚΟ ΡΟΣΤΕΡ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕΙ




ΟΠΑΔΟΣ της σκληρής δουλειάς ο Λεωνίδας Μπίλης πεισμώνει στα δύσκολα και πιστεύει όπως η «Καλαμάτα» θα δει καλύτερες ημέρες!
Μετρώντας λίγα μόλις 24ωρα στην «Καλαμάτα», ο 47χρονος προπονητής ήταν σε θέση να αξιολογήσει -έστω σε έναν πρώτο βαθμό -το έμψυχο δυναμικό και τις δυνατότητες του και με χαρά μας δήλωσε πως τα συμπεράσματα που άντλησε ήταν θετικά: «Κατ’ αρχάς είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι εδώ και νοιώθω πως είμαι σε μια μεγάλη ομάδα και θα προσπαθήσω με όλη μου τη δύναμη να φανώ αντάξιος της ιστορίας της» είπε και συνέχισε: «Η ομάδα έχει δυνατότητες. Το ρόστερ είναι κλασικό ρόστερ Γ΄ Εθνικής, το οποίο με σωστή δουλειά μπορεί να πρωταγωνιστήσει»

Οι …καρποί

«Μότο» του η σκληρή δουλειά και μέσα απ’ αυτήν όπως προανέφερε έρχονται τα αποτελέσματα. «Η δουλειά είναι το …πλάνο που θα βγάλει το καλύτερο. Μέσα από τη διαδικασία της προπόνησης αξιολογούμε και επιλέγουμε. Τα παιδιά δουλεύουν πολύ καλά, υπάρχουν και νεαροί που πρέπει να τους δώσουμε περισσότερη προσοχή.»
Μια «συνταγή» που φαίνεται πως στην προπονητική καριέρα του μέχρι σήμερα δεν τον έχει προδώσει!
«Η δουλειά του προπονητή είναι αυτή που μένει! Δεν έχω φύγει από ομάδα χωρίς να αφήσω πίσω μου δουλειά, έργο και αποτελέσματα…
Διοίκηση, παίκτες, κόσμος στην Καλαμάτα μέχρι τώρα μου έχουν φερθεί με τον καλύτερο τρόπο και τους ευχαριστώ γι’ αυτή την υποδοχή. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να πάμε την «Καλαμάτα» μπροστά…» είπε και εξήγησε πως η εικόνα (σ.σ βαθμολογική) έως τώρα δεν αξίζει στους παίκτες της «μελανόλευκης»: «Είναι άδικο για τους ποδοσφαιριστές και πιστεύω πως με την δουλειά που θα κάνουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα θα φανούν αποτελέσματα. Η ομάδα έχει ιστορία και δυνατότητες για Β΄ Εθνική πόσο μάλλον για τη Γ΄ Εθνική»
Από κει και πέρα, να σημειώσουμε πως η ομάδα άλλαξε ωράριο προπονήσεις, πλέον καθιερώθηκαν πρωινές προπονήσεις (10π.μ.) και δουλειά σε περισσότερο επαγγελματικό μοτίβο.

Βοηθητικές κινήσεις

Όσο για τις κινήσεις ενίσχυσης ο νέος κόουτς τις χαρακτήρισε βοηθητικές. Αυτό που τόνισε είναι πως η ομάδα έχει δυνατότητες και οι παίκτες που ήρθαν συμπληρώνουν και δεν είναι οι λεγόμενες μεγάλες μεταγραφές, που θα κάνουν την διαφορά με το «καλημέρα»! Επισήμανε όμως πως ήρθαν παίκτες με ταλέντο και εμπειρία που με δουλειά και σε βάθος χρόνου θα αποδώσουν καρπούς.
«Οι κινήσεις μας ήταν βοηθητικές. Πρόκειται για νεαρά παιδιά με δυνατότητες, όπως ο Κολομήτρας που εάν δουλέψει ένα χρόνο, αφού βρήκε τα πατήματά του λίγο με τη Νίκη Βόλου, σε βάθος χρόνου θα ανταποκριθεί και θα είναι υψηλού επιπέδου, όπως και οι Ρήγας και Παλλιούρας, που είναι έμπειροι παίκτες. Δεν είναι μεταγραφές που θα κάνουν τη διαφορά με το «καλημέρα»! Έτσι το αποφασίσαμε και πήραμε παίκτες για να συμπληρώνουμε το ρόστερ.»

Ντόπιο αίμα…

Την εντοπιότητα ως χαρακτηριστικό κάθε ομάδας υιοθετεί ως άποψη αλλά και απαραίτητο συστατικό ο κ. Μπίλης και δεν δίστασε να πει πως η ομάδα θα πρέπει να διαθέτει και …ντόπιο «αίμα»! «Η ομάδα θα πρέπει να έχει τοπικό στοιχείο. Θα καθιερώσουμε και ένα φιλικό -μεσοβδόμαδα – ώστε να βλέπουμε όλα τα παιδιά, απέναντι σε τοπικές ομάδες για να βλέπω κι εγώ τα παιδιά που παίζουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.


Το βάρος της φανέλας

Μια πραγματικότητα που καλείται να αντιμετωπίσει κάθε προπονητής ερχόμενος στην «Καλαμάτα» είναι το βάρος της ιστορική της φανέλας.
Ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να φοβίζει τον Λεωνίδα Μπίλη η καριέρα του οποίου τον έχει τοποθετήσει σε πάγκους εξίσου ιστορικούς και δύσκολους!
«Εάν δεν ήμουν προπονητής παλιότερα σε Πιερικό, Ηρακλή, Νίκη Βόλου, στο τεχνικό τιμ της Νίκη Βόλου και του Πανθρακικού  θα με φόβιζε, αλλά όχι! Αντιθέτως επιδιώκω να είμαι σε ιστορικές ομάδες…»
Κοινό όλων αυτών ομάδων ήταν η θέληση για την επιτυχία, για το καλύτερο κι αυτό όπως ξαναλέει γίνεται με έναν τρόπο: «Αποτελέσματα και επιδόσεις έρχονται μόνο μέσα από σκληρή δουλειά!»
Θυμίζουμε πως το βιογραφικό του νέου κόουτς είναι πλούσιο καθώς έχει εργαστεί ως βοηθός του Φερνάντο Σάντος στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2009 -2010, ως βοηθός προπονητή του Στέλιου Μανωλά στη Νίκη Βόλου, και του Καρτιέ στον Πανθρακικό.
Έχει στεφθεί πρωταθλητής με τις ομάδες του Πιερικού, των Γιαννιτσών και του Αετού Σκύδρας, ενώ έχει πετύχει ανόδους στη Β’ Εθνική με τον Τύρναβο και την Αναγέννηση Γιαννιτσών.
Έχει αρκετές επιτυχίες με συλλόγους της Βορείου Ελλάδας και έχει αναδείξει αρκετούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο. Είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή UEFA pro".

Ζητούμενο η επιστροφή
στη φυσική της έδρας

Προσωρινά η ομάδα συνεχίζει τις προπονήσεις και τους αγώνες της σε γήπεδο Ασπροχώματος και Μεσσηνιακού «Στ. Παπαδόπουλος» απώτερος στόχος όμως του νέου κόουτς δεν είναι άλλος από την επιστροφή της «Καλαμάτας» στη φυσική της έδρα!
«Θέλω η «Καλαμάτα» να παίξει στο γήπεδό της!» γεγονός που θεωρεί πιθανό να γίνει μέχρι το τέλος της σεζόν.
Θυμίζουμε πως στο γήπεδο της παραλίας έχει γίνει επανασπορά.

Ο Αιολικός και τα φαβορί

«Ο Αιολικός δομήθηκε για να πρωταγωνιστήσει. Έχει καλό ρόστερ και θα γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Εμείς θα τα δώσουμε όλα για να καλύψουμε τα κενά.» είπε ο κ. Μπίλης που απέφυγε να χαρακτηρίσει κάποιο φαβορί δεδομένου πως το πρωτάθλημα βρίσκεται ακόμη στην αρχή!
«Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πούμε κάτι τέτοιο (σ.σ εάν υπάρχουν φαβορί). Θα παιχθούν πάρα πολλά παιχνίδια ακόμη και θεωρώ πως θα πρωταγωνιστήσει η ομάδα που θα έχει τα λιγότερα σκαμπανεβάσματα.
Απλά στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής υπάρχουν ισχυρές ομάδες κι άλλες που θα χρειαστεί να παλέψουν»…
Για τον αγώνα αυτό πιθανόν εκτός πλάνων θα βρεθεί ο Αγγελόπουλος που δεν μοιάζει να έχει ξεπεράσει τον μικροτραυματισμό του. Όλοι οι άλλοι παίκτες είναι καλά έχοντας ήδη αντιμετωπιστεί τα όποια μικροπροβλήματα.


Σίσσυ Τριάντουα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου