Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΣΤΟΝ «ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΠΟΤ»

Το 1ο βραβείο απέσπασε βίντεο τριών
μαθητών του 2ου και 4ου Λυκείου Καλαμάτας

Η ΝΕΑΝΙΚΗ και φρέσκια ματιά τριών μαθητών του 4ου Λυκείου Καλαμάτας συνέθεσε ένα πλούσιο οπτικοακουστικό promo spot για την πόλη μας και διακρίθηκε ως το καλύτερο ανάμεσα σε πληθώρα άλλων ανάλογων δημιουργιών μαθητών Λυκείων.
Πρόσφατα το βίντεο των μαθητών Αντώνη Δρέτα και Χρήστου Λόντου, του 2ου Λυκείου Καλαμάτας και του Βασίλη Μαρλαντή του 4ου Λυκείου Καλαμάτας, που απέσπασε το 1ο βραβείο στο πλαίσιο του «Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργίας Τηλεοπτικών Σποτ», που σκοπό είχε την ανάδειξη της μεσσηνιακής πρωτεύουσας ως ιδανικό τουριστικό προορισμό για τις μαθητικές εκδρομές.
Έναν εκ των δημιουργών τον νεαρό Αντώνη Δρέτα, εντόπισε η «Φ» και μέσα από μια μίνι συνέντευξη μαζί του αντιλαμβάνεται κανείς τις δυνατότητες, τη δυναμική, την άποψη και την κρίση, αλλά και τη φρεσκάδα που διαθέτει η νέα γενιά της χώρας μας και διακατέχεται από καλλιτεχνικές ανησυχίες…
● Ήταν το πρώτο σας εγχείρημα, έχετε επιμεληθεί κι άλλα έργα; Πως νοιώσατε από τη φάση του πρώτου πλάνου έως την ολοκλήρωσή του;
«Για εμένα και τον Χρήστο Λόντο ήταν το πρώτο εγχείρημα και τόσο στο στάδιο της δημιουργίας όσο και στην ολοκλήρωση, νιώσαμε ένα μεγάλο φάσμα συναισθημάτων που δεν είχαμε ξανά αισθανθεί... Σαν να αποκτούσαμε ένα παΐδι ...
Ο Βασίλης (σ.σ. Μαρλαντής) είναι πιο έμπειρος στον χώρο αυτό και έτσι λιγότερο ενθουσιώδης αφού έχει ήδη το δικό του κανάλι στο youtube.»
● Σκηνοθετικά ποιος ηγήθηκε της προσπάθειας και πάνω σε ποιου / ποια εμπειρική βάση στηρίχθηκε;
«Ο Βασίλης Μαρλαντής είχε την εμπειρία, αλλά και οι υπόλοιποι την έμπνευση… Πρόκειται για ένα προϊόν ομαδικής δουλειάς και όλοι συμμετείχαμε ισόποσα στην δημιουργία του.»
● Τι χρειάστηκε για να υλοποιήσετε αυτό το project;
«Μια επαγγελματική κάμερα, μερικά επαγγελματικά προγράμματα και πολύ έμπνευση, αγάπη και ενθουσιασμό γι’ αυτό που κάναμε»
● Πως έγινε η επιλογή των τοπίων και οι σχολιασμοί;
«Η επιλογή των τοπίων ήταν εξαιρετικά δύσκολη, αφού η Καλαμάτα διαθέτει πληθώρα μαγευτικών τοπίων και εντυπωσιακών εικόνων. Οι σχολιασμοί, απλά προσπαθήσαμε να άπτονται στο θέμα του διαγωνισμού, το οποίο ήταν η προσέγγιση των νέων στην Καλαμάτα.»

● Σκέπτεστε το δικό σας αύριο πίσω ή και μπροστά από τον φακό μιας τηλεοπτικής κάμερας;
«Ο Βασίλης (σ.σ. Μαρλαντής) ενδιαφέρεται για το κομμάτι της σκηνοθεσίας  και την λήψη, εγώ για την δημοσιογραφία, παρουσίαση αλλά και τον ήχο ενώ ο Χρήστος (σ.σ. Λόντος) ενδιαφέρεται γενικά για το κομμάτι της παραγωγής…»
● Τι πιστεύετε πως ελκύει περισσότερο τους νέους σήμερα, ώστε να επιλέξουν μια πόλη ως εκδρομικό τους προορισμό; Τι θα επιλέγατε εσείς;!
«Η Καλαμάτα είναι πραγματικά μαγευτική. Συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Πρωτεύουσα και επαρχία. Ηρεμία και ένταση.
Τα έχει όλα χωρίς, όμως, τα φαινόμενα της εξαπάτησης του καταναλωτή και της αισχροκέρδειας που παρατηρείται σε κλασσικούς τουριστικούς προορισμούς. Πολλά σημεία διασκέδασης  που ικανοποιούν κάθε γούστο…
Η φυσική της ομορφιά σε συνδυασμό με την οργιώδη ανάπτυξη της την αναδεικνύουν ως ένα μοναδικό τουριστικό προορισμό για κάθε νέο.»
● Τι θα αλλάζατε στην πόλη; Τι θα διορθώνατε, ποιες προσπάθειες ανάπτυξης επικροτείτε και τι θα κάνατε διαφορετικά εάν ήσασταν … για μια ημέρα οι άρχοντες της πόλης;!
«Αν θα αλλάζαμε κάτι στην πόλη θα ήταν οι συγκοινωνίες, που δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές. Θα δημιουργούσαμε πάνω σε πιο ευρωπαϊκά πλαίσια ποδηλατόδρομους και πεζοδρόμια ικανά να ευνοήσουν την αποσυμφόρηση του κέντρου, κυρίως, της πόλης από τα αυτοκίνητα.
Ένα ακόμα θέμα που θα θέλαμε να ενισχύσουμε είναι η δημιουργία χώρων πράσινου για τους μικρούς τετράποδους φίλους μας, αλλά και εν καιρώ κρίσης, η δημιουργία πρότυπων χώρων δωρεάν καλλιτεχνικής έκφρασης.»
● Πιστεύετε πως η πόλη μας προσφέρετε για κάθε τύπου τουρισμό; Απευθύνεται σε κάθε ηλικιακό γκρουπ. Θεωρείται επίσης την πόλη φιλόξενη προς ΑμεΑ συμπολίτες μας;
«Η Καλαμάτα σε γενικά πλαίσια μπορεί να ικανοποιήσει κάθε ηλικία, ωστόσο σαν μια ακόμα πόλη της Ελλάδας δεν είναι πλήρως ευαισθητοποιημένη γύρω από θέματα ΑμεΑ, δυστυχώς!

Αυτό όχι απαραίτητα ότι δεν υπάρχει κάποιο σχετικό ενδιαφέρον από τους ιθύνοντες αλλά άπτεται και του γεγονότος ότι σαν Έλληνες δεν έχουμε καλλιεργήσει τον σεβασμό που απαιτείται σε ενδείξεις ΑμεΑ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου