Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Ο Ηρακλής Τσίκινης σφύριξε την...σέντρα της «Νέας Πνοής»

«Αυτή η ΕΠΣΜ έχει κουράσει.

Ήρθε η ώρα της αλλαγής»

Αυτή την φορά δεν κρατούσε σφυρίχτρα στα χέρια, δεν έβαλε το χρονόμετρο να τρέχει και δεν έστριψε το κέρμα έχοντας απέναντί του αστέρια της μπάλας. Δεν βρισκόταν σε κάποιο ποδοσφαιρικό «ναό» αλλά παρ’ όλα αυτά, σφύριξε την έναρξη του πιο σημαντικού, δικού του αγώνα! Με τον ενθουσιασμό του καινούργιου να υπερνικά την όποια αμηχανία του νέου ρόλου, ο Ηρακλής Τσίκινης έκανε στο ξενοδοχείο «Ρεξ» της Καλαμάτας την σέντρα του αγώνα της «Νέας Πνοής»! Ο πρώην διεθνής διαιτητής παρουσίασε τον συνδυασμό που φιλοδοξεί να αλλάξει το status quo στα ποδοσφαιρικά πράγματα της Μεσσηνίας. Ανέλυσε τις βασικές γραμμές της «Νέας Πνοής», έθεσε τις προτεραιότητες του εγχειρήματος και σκιαγράφησε τον σκελετό του προγράμματος με το οποίο σε περίπου ένα χρόνο θα ζητήσει την ψήφο των σωματείων για να ηγηθεί της ΕΠΣΜ. Κάπως έτσι ο Ηρακλής Τσίκινης από πρώην διεθνής ρέφερι έγινε ηγέτης ενός συνδυασμού με συνεργάτες όλους όσοι έχουν διάθεση να προσφέρουν και να βοηθήσουν την αναγέννηση του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, όπως ο ίδιος είπε.  
Μαζί του στο πάνελ βρέθηκαν δυο άνθρωποι που έχουν στο παρελθόν ασχοληθεί παραγοντικά με το ποδόσφαιρο, η Μαρία Βρακά και ο Τάκης Καλογερόπουλος ενώ το παρόν στην παρουσίαση έδωσαν αρκετοί άνθρωποι του ποδοσφαιρικών πραγμάτων της Μεσσηνίας. Ο Ηρακλής Τσίκινης έδωσε παράταση... στην προσμονή για την γνωστοποίηση ονομάτων τα οποία θα συνταχθούν μαζί του στην ομάδα καθώς όπως είπε βρίσκεται σε μια περίοδο αλλεπάλληλων συζητήσεων και ζυμώσεων , επανέλαβε πολλές φορές τους όρους ενότητα και ομοψυχία ξεκαθαρίζοντας πως δεν έρχεται να χαλάσει ότι υπάρχει αλλά να χτίσει πάνω στα σωστά που υπάρχουν και εξέφρασε την πεποίθηση πως ήρθε η ώρα για την αλλαγή στην Ένωση:  «Αυτή η ΕΠΣΜ έχει κουράσει. Έκανε τον κύκλο της. Ήρθε η ώρα για νέα πρόσωπα, ανθρώπους με όρεξη για δουλειά και προσφορά. Κανείς δεν περισσεύει σαυτό το εγχείρημα. Η Νέα Πνοή αυτό το νόημα έχει, να φέρουμε ισονομία, ισοτιμία και σεβασμό», τόνισε. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των Σίμου (Γαλάνη) Κατσαρού και του πρώην διαιτητή Γιώργου Κρέπη ο οποίος έφυγε από την ζωή το Σάββατο και στην συνέχεια έπαιξε δεκάλεπτο βίντεο με σκηνές της διαιτητικής καριέρας του Ηρακλή Τσίκινη αλλά και φωτογραφικά στιγμιότυπα μεγάλων άσων της Μεσσηνίας. « Δεν μας ενδιαφέρουν οι καρέκλες, δεν υπάρχει πλέον το εγώ αλλά το εμείς . Μπορούν να γίνουν πράγματα τα οποία δεν κοστίζουν σε χρήμα αλλά προϋποθέτουν δουλειά και τρέξιμο.  Οι παράγοντες των σωματείων που ματώνουν οικονομικά πρέπει να έχουν δίπλα τους την Ένωση. Είμαστε ανοικτοί σε όλους να ακούσουμε προτάσεις να συνθέσουμε απόψεις και να φέρουμε το ποδόσφαιρο στην θέση που του αρμόζει. Χωρίς ρεβανσισμό με την πόρτα μας πάντα ανοικτή σε όλους», τόνισε ο Ηρακλής Τσίκινης και συμπλήρωσε: «Θέλουμε οι μεσσηνιακές ομάδες να βρεθούν και πάλι στα ψηλά. Να δούμε και πάλι την Μαύρη Θύελλα στην Σούπερ Λίγκα. Να δημιουργηθεί η πυραμίδα με την παρουσία ομάδων σε όλες τις κατηγορίες. Θα στηρίξουμε κάθε ομάδα που θα έχει φιλοδοξίες.» Μιλώντας για τους επί μέρους τομείς του προγράμματός του, ο Ηρακλής Τσίκινης, τόνισε:

Για την Ένωση και τις επιτροπές,
τις υπηρεσίες και τις υποδομές
«Θα επεξεργαστούμε νέο – αποτελεσματικό οργανόγραμμα διοίκησης. Την αξιοποίηση και επέκταση κτηριακών και γηπεδικών εγκαταστάσεων ομάδων και υποδομών. Δημιουργία μιας καινούργιας ειδικής ομάδας ανθρώπων μέσα στο Δ.Σ της Ένωσης με αποκλειστικό σκοπό την εξεύρεση νέων πόρων μέσα από προγράμματα της FIFA-UEFA ,στήριξης υποδομών –ακαδημιών, ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Καθώς επίσης και την Εκμετάλλευση των σημερινών χρηματοδοτικών δυνατοτήτων από το διεθνές ποδόσφαιρο. Αναβάθμιση της λειτουργίας του Δ.Σ. της Ένωσης. Αναβάθμιση λειτουργίας των Επιτροπών που προβλέπονται από το καταστατικό. Μείωση του λειτουργικού κόστους με παράλληλη μεταφορά πόρων προς όφελος των σωματείων για την κάλυψη των αναγκών τους. Διοικητική αναδιάρθρωση των επιτροπών και πιο άμεση ισότιμης εξυπηρέτησης σε όλα τα σωματεία.

Για τις διοργανώσεις, την ενίσχυση
των σωματείων και τους ποδοσφαιριστές
«Μέσα από ένα καινούργιο πρόγραμμα χορηγιών και ανάπτυξης θα βελτιώσουμε την χρηματοδότηση σε ειδικά πρωταθλήματα υποδομών πχ Νέων-Παίδων- Τζούνιορ –Παλαιμάχων καθώς επίσης και την καθιέρωση ενός νέου ειδικού Πρωταθλήματος με άτομα που έχουν ειδικές ανάγκες –πρόσβαση στο ποδόσφαιρο για όλους. Επίσης θα επιδιώξουμε την ανάπτυξη και διεύρυνση του γυναικείου ποδοσφαίρου του ποδοσφαίρου σάλας και άμμου. Διεκδίκηση χρηματοδότησης της Ένωσης με μεγάλους χορηγούς πχ ΟΠΑΠ, με τα έσοδα να πηγαίνουν στα σωματεία και παράλληλα σταδιακή μείωση του ύψους χρηματικών ποινών των σωματείων. Επανασχεδιασμός της Κάρτας Υγείας με ένα καινοτόμο αποκλειστικό σύστημα ηλεκτρονικής κάρτας Υγείας όλων των ποδοσφαιριστών με μια ειδικευμένη εθελοντική ομάδα γιατρών που θα θωρακίζει την υγεία όλων των ποδοσφαιριστών της Μεσσηνίας δωρεάν για όλα τα σωματεία. Περαιτέρω βελτίωση των υποδομών λειτουργίας της Ένωσης αλλά και των σωματείων, μηχανογράφηση, εξοπλισμός κλπ, βάση των αναγκών τους» .

Μορφές χρηματοδότησης
και παροχές στα σωματεία
«Διεκδίκηση από την ΕΠΟ και την Πολιτεία συμφωνίας ανταποδοτικού χαρακτήρα σταθερής και μόνιμης χρηματοδότησης των ερασιτεχνικών σωματείων από ΟΠΑΠ ή άλλες ιδιωτικές εταιρίες ποδοσφαιρικών παιγνιδιών που είναι έτοιμες να δραστηριοποιηθούν στο χώρο. Επανασχεδιασμός των κριτηρίων χρηματοδότησης των υποδομών. Ενέργειες για μείωση του κόστους των σωματείων, ιματισμός-μπάλες - μετακινήσεις- τραυματισμοί- έξοδα διαιτησίας, με καθοριστική συμμετοχή κεντρικού χορηγού της Ένωσης.

Μικτές ομάδες και επιτροπή διαιτησίας
«Αναδιοργάνωση των Μεικτών ομάδων με ένα πλήρης σχέδιο αποτελεσματικότερης και αξιοκρατικής ανάδειξης και ανίχνευσης ταλέντων σε απόλυτη συνεργασία με το Σύνδεσμο Προπονητών και τους κεντρικούς προπονητές της ΕΠΟ. Καθώς και την πλήρη συνεργασία με τους επισήμους και επιτετραμμένους κάτω από την ομπρέλα της ΕΠΟ -μάνατζερ ανιχνευτές ταλέντων ποδοσφαιριστών και σκάουτερ ομάδων Ελλάδας και εξωτερικού. «Πλήρη αποδοχή σε σχέση με την διαιτησία των προβλεπόμενων των FIFA-UEFA. Αναδιοργάνωση και αναβάθμιση της λειτουργίας της ΚΕΔ της Ένωσης καθώς και την πρόταση για αναβάθμιση του εκπαιδευτικού ρόλου του Συνδέσμου Διαιτητών σε απόλυτη συνεργασία με την επιτροπή Διαιτησίας της Ένωσης. Νέες σχολές Διαιτησίας, σεμινάρια, πρόσληψη γυμναστή για τους διαιτητές, άνοιγμα σε ΤΕΙ – ΑΕΙ για νέους διαιτητές». Καταλήγοντας, ο Ηρακλής Τσίκινης είπε: «Από σήμερα και μέσα σε αυτό τον ένα χρόνο μέχρι τις εκλογές της Ένωσης εγκαινιάζουμε ένα διαρκή διάλογο ειλικρινή προς όλους ώστε να βρούμε τις λύσεις, τις ιδέες, να ανακινήσουμε το ποδόσφαιρο μας. Με νέες ιδέες, με πρόγραμμα και με διαφάνεια να φέρουμε ελπίδα στον πυρήνα του ερασιτεχνικό ποδοσφαίρου. Να βρούμε τους καλύτερους που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν σε αυτό το καινούργιο, προς όφελος των σωματείων προς όφελος του ποδοσφαίρου. Αυτή η πρόταση κυριαρχείται από την αγωνία για την επόμενη μέρα των σωματείων της Ένωσης του ποδοσφαίρου». Στην παρουσίαση έδωσαν το παρών--μεταξύ άλλων- οι παλιοί διαιτητές Χρονόπουλος, Νικολόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Καλαμάτας Δημήτρης Τσάκωνας, ο πρόεδρος του Τέλλου Άγρα Παναγιώτης Καλκαβούρας και ο τεχνικός Σπύρος Τσίκινης, ο Αντώνης Μαυρέας, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μπάκας, ο πολιτευτής Σωτήρης Παναγιωτόπουλος κ.α.

ΠΗΓΗ: SPORT365.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου