Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά στην κεντρική πλατεία

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΡΤΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ



Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, το Ι.Ε.Κ «ΟΡΙΖΩΝ» και το Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης «ΑΧΤΙΔΑ» θέλησαν να μας χαρίσουν μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην όμορφη και στολισμένη κεντρική πλατεία της πόλης μας.



Με φόντο το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας οι νηπιαγωγοί των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά παρέα με τις σπουδάστριες των τμημάτων Προσχολικής Αγωγής του Ι.Ε.Κ «ΟΡΙΖΩΝ» περίμεναν όλα τα παιδιά για να δημιουργήσουν όμορφες χριστουγεννιάτικες κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά.


Οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να γράψουν τις ευχές και τις επιθυμίες τους, να γεμίσουν τις ζωγραφιές τους με χαρούμενα σχέδια, να παίξουν ομαδικά παιχνίδια καθώς επίσης και να ταχυδρομήσουν το γράμμα τους στον Αϊ-Βασίλη ανυπομονώντας να ανταποκριθεί στο κάλεσμά τους.

Το face painting έδινε μια χριστουγεννιάτικη νότα αφού κυκλοφορούσαν ζωγραφισμένοι τάρανδοι, αστεράκια και πολλά ακόμα σχέδια που φώτιζαν  τα προσωπάκια των παιδιών γεμίζοντάς τα χαμόγελα και χαρά!



Νόστιμες λιχουδιές και παραδοσιακά γλυκίσματα γεύτηκαν όσοι βρέθηκαν κοντά μας. Τα Τμήματα μαγειρικής και Τουριστικών Σπουδών από το ΙΕΚ «ΟΡΙΖΩΝ» φρόντισαν να μας κεράσουν ζεστούς παραδοσιακούς λουκουμάδες, γευστικές μους καθώς επίσης και ζεστό αρωματικό κρασί ιδανικό για να διατηρήσουμε ζεστή τη θερμοκρασία τους σώματός μας. Δεν έλειπαν όμως και τα παραδοσιακά μελομακάρονα και κουραμπιέδες προσφορά των ζαχαροπλαστείων «Απόλαυση».


Κατά τη διάρκεια της γιορτής ο Σύλλογος Γονέων των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά διέθετε σε πολύ χαμηλές τιμές βιβλία για την ενίσχυση του Ειδικού Σχολείου καθώς και ημερολόγια που είχε δημιουργήσει το Ειδικό Σχολείο με πολλή αγάπη.

Το Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης «ΑΧΤΙΔΑ» βρισκόταν ανάμεσά μας με μια υπέροχη έκθεση πηλοπλαστικής. Τα έργα είχαν κατασκευάσει παιδιά από 3 έως 8 ετών στο πλαίσιο των μαθημάτων του εργαστηρίου εν όψει των εορτών.





Κι επειδή γιορτή χωρίς μουσική δε γίνεται...οι χορωδίες των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά μας ταξίδεψαν με τις γλυκές τους μελωδίες. Η χορωδία του Δημοτικού, πρώτα, ψάλλοντας κάλαντα και τραγούδια από διάφορα μέρη της Ελλάδας έφτιαξε μια γλυκειά ατμόσφαιρα και η χορωδία του Γυμνασίου-Λυκείου, έπειτα, με τη συνοδεία ηλεκτρικής κιθάρας, ντραμς, βιολιού, βιολοντσέλου και αρμονίου μας ξεσήκωσαν με ελληνικά και ξένα κάλαντα και τραγούδια.
















   Το Ι.Ε.Κ «ΟΡΙΖΩΝ» ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς της γιορτής για τη συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης: την Unilever Food Solutions, την Οινομεσσηνιακή και την εταιρεία EL.PE.CO-Πετρόπουλος Π. & Σία Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου