Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΙΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μεγάλος νικητής στα καθαρόαιμα
ο «Καπετάν Γρηγόρης» ιδιοκτησίας Φάββα 

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε και φέτος τις παραδοσιακές και με κάθε επισημότητα, ιπποδρομίες στο Πλατύ στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, όπου κορυφαίος ίππος αναδείχθηκε ο «Καπετάν Γρηγόρης», ιδιοκτησίας Γεωργίου Φάββα.

Παρότι καθημερινή, πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το Πλατύ προκειμένου να απολαύσει μια ξεχωριστή όπως αυτή εκδήλωση και να τιμήσει παράλληλα τη μνήμη του προστάτη Αγίου Γεωργίου.
Συγκεκριμένα, το Πλατύ γιόρτασε τη μνήμη του Αγ. Γεωργίου στο φερώνυμο εξωκκλήσι, που βρίσκεται στο χώρο του ιπποδρομίου, με Όρθρο και Θεία Λειτουργία. Μετά την τέλεση της Θείας Λατρείας, στις 11 το πρωί έγινε η εκκίνηση των ιππικών αγώνων.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, 4 συνολικά κούρσες έγιναν για τις ιπποδρομίες των καθαρόαιμων ίππων, σε καθεμιά από τις οποίες μετείχαν 3 ίπποι.
Αναλυτικά, στην 1η κούρσα κέρδισε ο ίππος «Αθήρ Τουμπάι», στην 2η ο Τσάρος, στην 3η ο Καπετάν Γρηγόρης και στην 4η ο Φόξεντ.


Νικητής της τελικής ιπποδρομίας των καθαρόαιμων, μεταξύ των τεσσάρων πρωτευσάντων ήταν ο «Καπετάν Γρηγόρης», ιδιοκτησίας Γεωργίου Φάββα. Το κύπελλο στο νικητή αναβάτη παρέδωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, ενώ άλλοι αιρετοί επέδωσαν διακρίσεις σε πρωτεύσαντες αναβάτες. Στο Πλατύ βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Γιάννης Αργυράκης, αφού πρώτα επισκέφθηκε το 9ο Σύνταγμα Καλαμάτας και παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις του, προκειμένου να παρακολουθήσει το καθιερωμένο έθιμο των ιπποδρομιών τόσο ντόπιων όσο και καθαρόαιμων ίππων.
Μετά το τέλος του αγώνα των καθαρόαιμων, ακολούθησαν αγώνες με τη συμμετοχή 5 μιγάδων ίππων και 4 ντόπιων αλόγων. Μάλιστα ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους αναβάτες ήταν και δύο μαθητές!
Θυμίζουμε ότι τις ιπποδρομίες οργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, ως βασικός οικονομικός υποστηρικτής του εθίμου, με τη συνεργασία του τοπικού ποδοσφαιρικού Συλλόγου «Ατρόμητο Πλατύ» και του τοπικού Ιππικού Συλλόγου.


(φωτογραφίες: Αποστόλης Νίκας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου