Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΚΡΙΤΑ

Φυσιολογική ήττα 3-0 σετ
από τον δευτεραθλητή Πορφύρα!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ να μπει όπως ήθελε χθες στο παιχνίδι κόντρα στον Πορφύρα ο Ακρίτας Καλαμάτας και παρότι ορισμένα καλά «ξεσπάσματα» με τη Μποτσάκη, Μαντούδη και ορισμένες καλές ενέργειες από τη Δεδούση και την Πανταζοπούλου. Το παιχνίδι τελείωσε με 0-3 (11-25, 17-25, 11-25) υπέρ του δυναμικού Πορφύρα που έδειξε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα την ανωτερότητα του.
MVP του αγώνα για τον Ακρίτα, η Μαρία Χάσκου που σε ρόλο λίμπερο, κατόρθωσε χθες, να λειτουργήσει πολύ καλά αμυντικά. Ενώ η Μουστάκη ήταν η αθλήτρια που ξεχώρισε περισσότερο από την ομάδα του Πορφύρα με τις επιτυχημένες επιθετικές ενέργειές της.
Άρρωστη… δήλωσε με την έναρξη του τρίτου και τελευταίου σετ η Σοφία Καρακύκλα, έγινε αναγκαστική αλλαγή με την Δήμητρα Νικολακοπούλου και αφού έλαβε άδεια από τον β΄ διαιτητή κ. Τζουμελέα αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο.

Η εξέλιξη του αγώνα
Τον πρώτο πόντο στο πρώτο σετ κέρδισε η Νικολακοπούλου για τον Ακρίτα. Σέρβις της Γκολφινοπούλου, η υποδοχή ψηλά εκεί η Θεοχάρη πήγε για καρφί όμως η Νικολακοπούλου της έριξε …«τάπα» (1-0). Ακολουθεί ένα σερί στο σέρβις της Μουστάκη που συνοδεύτηκαν από αμυντικά και επιθετικά λάθη των Μαντούδη, Χάσκου, Μποτσάκη και το σκορ εκτινάχθηκε στο 1-8. Time out. Στο 8ο σέρβις της Μουστάκη, υποδοχή και ακολούθως Μποτσάκη και Νικολακοπούλου με το σταθερό μπλοκ πάνω στη Δήμα μείωσαν σε 2-8. Η Θεοχάρη σημάδεψε την Πανταζοπούλου που έβγαλε άμυνα στο φιλέ (6-14).
(7-15, 7-19). Αλλαγή: Ιωσηφίδη στη θέση Πανταζοπούλου. Σέρβις Θεοχάρη, υποδοχή και πέρασμα, άμυνα από τον Πορφύρα και στην επίθεση ανέβηκε η Καράκου όπου η Δεδούση μπλόκαρε σταθερά (9-20).
Αλλαγή: Παρ. Γκούρα στη θέση Γκολφινοπούλου. Σέρβις Καράκου, υποδοχή από τη Μποτσάκη στο φιλέ, μεσολάβησε όμως παράβαση από παίκτρια του Πορφύρα, ο πόντος υπέρ του Ακρίτα 10-21. Αλλαγή: Χατζηπέτρου στη θέση της Καράκου. 2ο σέρβις από την Ιωσηφίδη, υποδοχή, η Ράπτη είδε το κενό πίσω από το μπλοκ και πήρε τον πόντο (11-22). Τρία σερί σέρβις από την Ράπτη, το σετ έκλεισε η …Μαντούδη σημαδεύοντας το φιλέ (11-25).
Η μάχη στο δεύτερο σετ βρήκε ξανά τον Ακρίτα με πολλά λάθη στην άμυνα. 0-1 με την Μουστάκη να σημαδεύει στο κενό πίσω από το μπλοκ.
Σέρβις (2ο) Γκολφινοπούλου, μπλοκ της Καρακύκλα στην Καράκου για το 1-2. Ακολουθεί ένα σερί τεσσάρων σέρβις από τη Μαντούδη που ανέβασαν το σκορ σε  4-2 που εύκολα τελείωσε από την Μουστάκη που μείωσε σε 4-3. Σέρβις της Μουστάκη, υποδοχή και πρώτο χρόνο με την Καρακύκλα να σημαδεύει άουτ (4-5). 5-5 με την Μποτσάκη. Σέρβις Καρακύκλα, η Καράκου πέρασε το μπλοκ των Μποτσάκη – Νικολακοπούλου 5-6. Τρία σερί σέρβις από την Θεοχάρη ανέβασαν το σκορ στο 6-8. Σέρβις Μποτσάκη, υποδοχή, η Μουστάκη κάρφωσε στο κενό για το 7-11. Time out. Σέρβις Γκολφινοπούλου, η Καρακλύκλα σε πρώτο χρόνο, σημάδεψε την Ράπτη και πήρε τον πόντο (9-13). Δεύτερο σέρβις της Μαντούδη οδήγησε σε φάση διαρκείας με την Μουστάκη να σημαδεύει στη μεγάλη διαγώνιο για το 11-16. Αλλαγή: Κατσόγιαννη σε Δεδούση. Δυο φάσεις καρμπόν με διαφορετική κατάληξη: Σέρβις Μουστάκη, υποδοχή η Μποτσάκη κέρδισε στο μπλοκ τις Θεοχάρη –Καράκου και αμέσως μετά σέρβις Καρακύκλα, ξανά η Μποτσάκη κέρδισε τις Θεοχάρη –Καράκου στο μπλοκ μειώνοντας σε 13-16. Σέρβις Καρακύκλα, άουτ. Σέρβις Θεοχάρη στο φιλέ (13-17 και 14-17). Αλλαγές: Παρ. Γκούρα σε Γκολφινοπούλου και Χατζηπέτρου σε Καράκου. Σέρβις Μποτσάκη υποδοχή και επίθεση με την Γκούρα που έβγαλε νοκ άουτ την Χάσκου στην υποδοχή (15-19. Σέρβις Ράπτη, υποδοχή και επίθεση σε πρώτο χρόνο με Νικολακοπούλου για το 16-20. Time out. Σέρβις Δήμα, «πιαστό» στον ακρίτα έδειξε ο ρέφερι (17-23). Τρίτο σέρβις από την Δήμα, δυνατά πάνω στη Μποτσάκη η Μουστάκη έκλεισε το σετ με 17-25.
Στο τρίτο και τελευταίο σετ, ο Ακρίτας παρά τις προσπάθειες των παικτριών του δεν μπόρεσε να μπει στο παιχνίδι, σε αντίθεση με τον Πορφύρα που έχει διαβάσει καλά τις αδυναμίες του αντιπάλου του… Αλλαγή: Νικολακοπούλου σε Καρακύκλα. Σέρβις Γκολφινοπούλου, υποδοχή και μπλοκ άουτ στην Καράκου από Κουκούτση και Δεδούση (0-1). Σέρβις Μουστάκη, υποδοχή, η Καράκου σε αντεπίθεση έστειλε άουτ (3-3). Σέρβις Καράκου, υποδοχή ψηλά από τη Δεδούση, εκεί η Θεοχάρη πήγε για το καρφί αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ (5-6). Σέρβις Μποτσάκη, ψηλά η υποδοχή όπου η Μαντούδη πήγε για την τάπα αιφνιδιάζοντας τις αντίπαλές της (6-6). Σέρβις Ράπτη, οδηγεί σε ωραία φάση διαρκείας, η Δεδούση όμως τελείωσε τη φάση καρφώνοντας στο φιλέ (6-8). Time out. Αλλαγή: Χαλβατζή σε Δήμα. Δυο υποδείξεις του ρέφερι για 4 μπαλιές στον Ακρίτα για το 6-10 και 6-11, αντίστοιχα. Αλλαγή: Παρ. Γκούρα σε Καράκου. Το 7-12 με «τάπα» της Πανταζοπούλου, σε σέρβις της Ράπτη. Σέρβις Νικολακοπούλου, φάση διαρκείας με κατάληξη υπέρ του Ακρίτα χάρη στο μπλοκ των Μαντούδη και Κουκούτση στην Χαλβατζή (8-12). Σέρβις Χαλβατζή, υποδοχή, η Θεοχάρη πλάσαρε στο κενό πίσω από το μπλοκ για το 8-14 - διαμαρτυρία Μποτσάκη για τη διαιτησία - δεύτερο σέρβις της Χαλβατζή, υποδοχή, η Μαντούδη σημάδεψε στην ευθεία αλλά λίγο άουτ για το 8-15. Time out. Η Χαλβατζή έμεινε για πέντε ακόμη σέρβις, μέχρι το 9-19, οπότε η Κουκούτση σε πρώτο χρόνο μείωσε υπέρ του Ακρίτα. Σέρβις Χατζηπέτρου πάνω στην Πανταζοπούλου που δεν μπόρεσε να αντιδράσει σωστά (9-21). Τρίτο σέρβις από την Χατζηπέτρου, ο ρέφερι έδειξε διπλή μπαλιά στην Θεοχάρη (10-23). Σέρβις Μαντούδη, κακή υποδοχή από την Αρ. Γκούρα (λ) του Πορφύρα (11-23). Σέρβις Μουστάκη, χαλαρό καρφί από την Δεδούση δεν πέρασε η μπάλα (11-24). Το φινάλε ήρθε στο 11-25 με τον Πορφύρα δικαίως νικητή με 3-0 σετ με την Μουστάκη στο σέρβις και τις Π. Γκούρα και Θεοχάρη να μπλοκάρουν σταθερά την Μποτσάκη.
● Διαιτησία: Καψάσκης, Τζουμελέας.
Σημειωτής: Όλγα Βλαχούλη.
ΑΟ ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Ξεροβάσιλας): Δεδούση, Πανταζοπούλου, Καρακύκλα, Μαντούδη, Μποτσάκη, Νικολακοπούλου, Χάσκου (λ) / Παυλέα (λ), Ιωσηφίδη, Κουκούτση, Κατσόγιαννη, Μπούνα.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Καλογερόγιαννης): Γκολφινοπούλου, Μουστάκη, Θεοχάρη, Καράκου, Ράπτη, Δήμα, Γκούρα Α. (λ) / Λιάρου (λ), Γκούρα Π., Χατζηπέτρου, Χαλβατζή, Θαλασσινού.

Σ. Τριάντου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου