Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΖΗΤΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΟΥ Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Μπαράζ ανακοινώσεων για την
διαιτησία του Γιώργου Μπλάνα! 

«ΠΥΡΑ» δέχεται τα τελευταία 24ωρα από δυο διαφορετικές κατευθύνσεις ο αξιολογημένος Μεσσήνιος ρέφερι της Football League, Γιώργος Μπλάνας!
Πρώτα από την Ανοιχτή Ομάδα Φίλων της Κυπαρισσίας και έπειτα από την διοίκηση του Τέλου Άγρα, οι ανακοινώσεις ζητούν αμφότερες την εξαίρεση του εν λόγω ρέφερι από τα ματς των δυο ομάδων.
Μάλιστα, η ανακοίνωση της Ανοιχτής Ομάδας στο Facebook απευθύνεται προς τον πρόεδρο του Α.Ο.Κ. Γιώργο Φωτεινό.
Κοινός παρονομαστής των δυο ανακοινώσεων: Η διαιτησία του Γιώργου Μπλάνα στο ματς μεταξύ των δυο ομάδων, όπου αμφότερες έμειναν με πολλά παράπονα! Ας δούμε παρακάτω τις δυο ανακοινώσεις.

«Ψευδή και συκοφαντικά
όσα γράφει ο κ. Μπλάνας»

Ξεκινώντας από την πιο πρόσφατη, που εκδόθηκε χθες από την διοίκηση του Τέλου Άγρα με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στο παιχνίδι της ομάδας με τον Απόλλωνα Καλαμάτας το περασμένο Σάββατο για την 13η αγωνιστική της Α΄ τοπικής κατηγορίας. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους «ερυθρόλευκους» νικητές με 3-1 – πλην όμως αρκετά δυσαρεστημένους από την συνολική συμπεριφορά του διαιτητή.
Κάνουν λόγο για ψευδή και συκοφαντικά τα όσα γράφει ο Μπλάνας στο φύλλο αγώνος και υπενθυμίζει ανάλογες διαιτησίες του εν λόγω ρέφερι σε προηγούμενους αγώνες, όπως αυτόν με την Κυπαρισσία:
«Το Δ.Σ. του Α.Ο. Τέλος Άγρας βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ασχοληθεί με ζητήματα και συμπεριφορές που δεν τιμούν το χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
Όσα συνέβησαν πριν από λίγες ώρες στην αναμέτρηση Απόλλων Καλαμάτας - Τέλος Άγρας, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αστεία, αν δεν ήταν τραγικά και επικίνδυνα! Δυστυχώς, στο σημερινό αγώνα γίναμε μάρτυρες, για ακόμη μια φορά, πρωτοφανών συμπεριφορών εκ μέρους του διαιτητή της αναμέτρησης κ. Μπλάνα.
Τα όσα γράφει στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Μπλάνας είναι ψευδή και συκοφαντικά. Θα ζητήσουμε ακρόαση από την ΕΠΣ Μεσσηνίας προκειμένου να λάμψει η αλήθεια!
Μετά την προκλητική συμπεριφορά του κ. Μπλάνα στους Γαργαλιάνους, στον αγώνα της ομάδας μας με την Κυπαρισσία όπου είχε καταφερθεί με ακατανόμαστες εκφράσεις εναντίον παράγοντα της ομάδας του Α.Ο. Τέλος Άγρας και αφού είχε καταλογίσει δύο πέναλτι, υπέρ της Κυπαρισσίας, στο 90΄ και στο 93΄, σήμερα δεν μπόρεσε να "βάλει τρικλοποδιά" στην ομάδα μας που ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο από τον αντίπαλό της.
Επικαλούμαστε τους δημοσιογράφους, παράγοντες, παρατηρητή διαιτησίας, προπονητές και ποδοσφαιριστές της ομάδας του Απόλλων Καλαμάτας που βρισκόντουσαν στο σημείο για την απαράδεκτη και προκλητική στάση του κ. Μπλάνα τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου.
Επιτέλους κάποιος θα πρέπει να βάλει "φρένο" σε τέτοιες συμπεριφορές σαν του κ. Μπλάνα. Άλλωστε τα ερασιτεχνικά σωματεία αποτελούν σκαλοπάτι για τους διαιτητές προκειμένου να αγωνιστούν στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Η άποψη μας είναι ότι έχουμε πολύ αξιόλογους Μεσσήνιους διαιτητές και τέτοιες συμπεριφορές-διαιτησίες αμαυρώνουν την προσπάθεια των διαιτητών.
Σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, βρίσκονται κάποιοι παράγοντες που αγαπούν το ποδόσφαιρο και "ματώνουν οικονομικά", τέτοιες συμπεριφορές όμως τους απομακρύνουν και τους κάνουν να ντρέπονται!
Ως Δ.Σ. του Α.Ο. Τέλος Άγρας, δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις την αδιαπραγμάτευτη βούλησή να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας, προκειμένου να στεκόμαστε αντάξιοι της ιστορίας και της τεράστιας προσφοράς του σωματείου μας στο χώρο του τοπικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Δεν ζητάμε ευνοϊκή μεταχείριση από κανέναν, όμως είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε, ούτως ώστε να έχουμε μια δίκαιη αντιμετώπιση. Ως εκ τούτου, θα ζητήσουμε για άλλη μια φορά την εξαίρεσή του κ. Μπλάνα από κάθε αγώνα του Τέλου Άγρα.
Ευχαριστούμε τον κόσμο της ομάδας που ήταν δίπλα μας σ' ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι.
Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το σωματείο του Απόλλων Καλαμάτας για την άψογη φιλοξενία και επιφυλασσόμεθα να την ανταποδώσουμε με τον καλύτερο τρόπο.
Το Δ.Σ. του Α.Ο. Τέλος Άγρας»

Αποδέκτης η διοίκηση
…και όχι μόνο!!

Από την άλλη η Κυπαρισσία διαμαρτύρεται για τον επαναληπτικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, όπου δέχθηκε δυο γκολ από τους «ερυθρόλευκους» από πέναλτι που έδωσε ο Μπλάνας.
Η ανακοίνωση είχε ως αποδέκτη τον πρόεδρο του Α.Ο.Κ. Γιώργο Φωτεινό, με την Ανοιχτή Ομάδα Φίλων της Κυπαρισσίας να ζητά από την διοίκηση να επέμβει να ζητήσει εξαίρεση από τον Μπλάνα.
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Προς τον πρόεδρο του ΑΟΚ και τα μελή του Δ.Σ
Αγαπητέ πρόεδρε Γιώργο Φωτεινέ και λοιποί φίλοι του Δ.Σ. Πέρυσι τέτοια εποχή, ένας διαιτητής ονόματι Νικολόπουλος, σε παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, μας άφησε με 8 παίχτες, με αποτέλεσμα να ηττηθούμε με 1-0. Την αμέσως επόμενη μέρα, πολύ ορθώς, ζητήσατε την εξαίρεση του εν λόγω διαιτητή από τα υπόλοιπα παιχνίδια του ΑΟΚ, όπως και έγινε.
Χθες, διαβολική σύμπτωση (;), πάλι σε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ένας άλλος διαιτητής, ο Μπλάνας, σφύριξε σε βάρος του ΑΟΚ, δύο πέναλτι. Ακόμα και τα καλαματιανά ΜΜΕ, έγραψαν ότι το πρώτο πέναλτι ήταν τραβηγμένο και το δεύτερο ανύπαρκτο...! Και βέβαια όλοι ήμασταν μπροστά όταν στο ματς με την Σπερχογεία, ο ίδιος διαιτητής απέβαλε επιδεικτικά τον Γαργαρώνη με δύο συνεχόμενες κίτρινες για διαμαρτυρία. Για να προλάβουμε δε τον όποιον αντίλογο σχετικά με το ματς στους Γαργαλιάνους, να πούμε ότι πριν σφυρίξει δύο πέναλτι υπέρ του ΑΟΚ (το δεύτερο με υπόδειξη του βοηθού του), είχε ήδη δώσει πέναλτι στους Γαργαλιάνους και είχε ανεχτεί το σκληρό παιχνίδι τους.
Δεν γνωρίζουμε αν αυτή η στάση του είναι καθοδηγείται από κάποια συμφέροντα, είναι προϊόν εμπάθειας ή απλώς την επιβάλει ένας ιδιόρρυθμος κομπλεξισμός. Το σίγουρο είναι πως δεν έχει δικαίωμα να παίζει με το φιλότιμο των χρηματοδοτών, την αξιοπρέπεια των ποδοσφαιριστών και τα νεύρα των οπαδών της ομάδας μας. Ο άνθρωπος αυτός πλέον, είναι επικίνδυνος και πρέπει να καταδειχτεί ως ανεπιθύμητος για να σφυρίξει τον ΑΟΚ στα υπόλοιπα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Αν ο ΑΟΚ δεν ζητήσει άμεσα την εξαίρεση του, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τον ορίσουν στο ματς με τον Πάμισο και θα μας περάσει από την πριονοκορδέλα...!!!! Ευχόμαστε να μην μας φέρετε στο σημείο να πούμε... "σας τα λέγαμε".
Όσο για το ενδεχόμενο να στενοχωρηθεί ο πεθερούλης του, αυτό μην σας νοιάζει. Είναι η ώρα να καταλάβουν κάποιοι ότι ο ΑΟΚ είναι η ομάδα των πατεράδων μας, η δική μας και των παιδιών μας. Είναι η ώρα να καταλάβουν ότι ο ΑΟΚ υπήρχε πριν από αυτούς και θα υπάρχει για πολύ μετά. Είναι η ώρα να καταλάβουν ότι ο ΑΟΚ δεν έχει ανάγκη κανέναν γι’ αυτό και δεν χαρίζεται και σε κανέναν....!!!

Κύριοι, πράξτε τα δέοντα…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου