Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ

Στο μοναδικό Μπίλιοβο με τον
Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας

Στο κοντινό μας Μπίλιοβο, θα γίνει η εξόρμηση της Κυριακής. Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα καλντερίμια της Ελλάδας και ένα από τα σημαντικότερα μνημεία αυτού του είδους.
Πρόκειται για ένα κομμάτι του ορεινού χώρου που λόγω της σπουδαιότητάς του και της γειτνίασής του με την Καλαμάτα (σε απόσταση μισής ώρας) ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας το έχει στο πρόγραμμά εξορμήσεων κάθε χρόνο. Επίσης τα μέλη του ΕΟΣ έχουν αναλάβει αρκετές δράσεις στο παρελθόν που σχετίζονται με αυτό όπως: αποτροπή της τσιμεντόστρωσής του, καθαρισμό, αποτύπωση και συνεργασία με το ΥΠ.ΠΟ. για το χαρακτηρισμό του ως μνημείο κτλ.
«Το Μπίλιοβο συνδέει τα χωριά Σωτηριάνικα με Αλτομυρά και σε μεγάλο του τμήμα περνάει μέσα από δάσος ενώ ταυτόχρονα σκαρφαλώνει στη βραχώδη πλαγιά του βουνού. Εμείς θα ξεκινήσουμε από τα Σωτηριάνικα με προορισμό τον ιδιαίτερο και απομονωμένο οικισμό Αλτομυρά. Μετά την απαραίτητη στάση και εξερεύνηση του χωριού θα επιστρέψουμε από διαφορετική διαδρομή που διέρχεται από τη Μονή του Αγ. Γεωργίου.»

Η αναχώρηση θα γίνει στις 8:00 το πρωί της Κυριακής από τα γραφεία του ΕΟΣ Καλαμάτας. Ο βαθμός δυσκολίας υπολογίζεται σε 1-2 και οι ώρες πορείας σε 5 με 6. Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του ΕΟΣ (κάθε βράδυ μετά τις 9:00, τηλ. 2721097733) και στο τηλ. 6938273894.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου