Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΤΡΕΙΣ ΝΙΚΕΣ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ, ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΕΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗ ΝΗΑΡ ΗΣΤ

Κομβικό για τον Ακάδημο
το ματς με τον Κεραυνό Αιγίου

ΡΟΖΑΚΕΑΣ: «ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ»


Τρεις αγωνιστικές ημέρες απομένουν έως ότου η φετινή χρονιά στην Γ΄ Εθνική κατηγορία μπάσκετ ανδρών φτάσει στο φινάλε της.
Σε αυτό το πρωτάθλημα ο νεοφώτιστος Ακάδημος παλεύει για την παραμονή του.
Η ομάδα των Σπύρου Ψυχογιού και Γιώργου Ροζακέα που διαδέχτηκαν τον Παύλο Νόντα στον πάγκο πριν από δυο περίπου μήνες, έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια φέτος, σε πλαίσιο πάντοτε ερασιτεχνικό, καθότι μιλάμε για ένα ερασιτεχνικό κι όχι επαγγελματικό σωματείο με όσα αυτό συνεπάγεται. Ο Ακάδημος σε α΄ και β΄ γύρο έχασε ορισμένα παιχνίδια στις λεπτομέρειες, απέναντι ακόμη και στις ομάδες που πρωταγωνιστούν, δείχνοντας πως διαθέτει ταλέντο και γνώση στο μπάσκετ στηριζόμενη σε ερασιτέχνες μπασκετμπολίστες που καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες για να κρατήσουν τον σύλλογο στη Γ΄ Εθνική μια ακόμη σεζόν!

Η απώλεια στο Πέραμα και το
κομβικό ματς με τον Κεραυνό
Στο προηγούμενο εκτός έδρας παιχνίδι, το Πέραμα εκμεταλλεύτηκε τη σκληρή έδρα του και επέφερε με 83-69 μάλλον μία «καταδικαστική» ήττα για τον Ακάδημο, διατηρώντας το ίδιο τις δικές του μαθηματικές ελπίδες στην υπόθεση παραμονής στην κατηγορία. Από πλευράς Μεσσηνίων, ο Γιαννουκάκης αποτέλεσε και πάλι υπολογίσιμο κίνδυνο για τους αντιπάλους τους.
Μια …θερμή ημέρα όμως δεν φέρνει το …καλοκαίρι!
Η ομάδα μέχρι στιγμής φαίνεται πως υστερεί σε προπονήσεις και χρειάζεται περισσότερο χρόνο στο παρκέ (κάτι που είχε επισημάνει και κατά την παραμονή του στον πάγκο ο Παύλος Νόντας), ώστε να οργανωθεί και να δέσει πιο σωστά τα καλά ‘όπλα’ που διαθέτει στο οπλοστάσιό της, για να αποφύγει τα σκαμπανεβάσματα στα κρίσιμα παιχνίδια που απομένουν.
«Από τη στιγμή που παραιτήθηκε ο Νόντας, βρήκαμε μια ομάδα που πάλευε… Η ομάδα υστερεί σε προπονήσεις (ποσοτικά), σε αυτό είχε εστιάσει και ο προηγούμενος προπονήσεις. Παρόλα αυτά οι παίκτες μας, που όλοι τους είναι ερασιτέχνες και δεν πληρώνονται γι’ αυτό που κάνουν, κάνουν φιλότιμες προσπάθειες, δεν μπορεί όμως να είναι γι’ αυτούς πρώτη προτεραιότητα διότι πρέπει να εργαστούν… Θεωρήσαμε λοιπόν ότι πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι απέναντι σε αυτό που έχει "χτιστεί".
Ακολούθησαν δυο ήττες από Νίκη Αμαρουσίου και Απόλλωνα Αρχ. Κορίνθου: ‘Εάν τα είχαμε πάρει θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Αμέσως μετά προσπαθούσαμε πάνω απ’ όλα να κρατηθούμε. Αυτό θα παλέψουμε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική», δήλωσε στη «Φ» ο τεχνικός σύμβουλος και κόουτς, Γιώργος Ροζακέας.
Ως πιο σημαντικές κρίνονται ωστόσο οι ήττες με Νήαρ Ηστ (8η αγωνιστική), στο Πέραμα (10η αγωνιστική).
Όσο για την παραμονή … «Είναι εφικτό, χρειαζόμαστε ωστόσο κάποια βοήθεια…» παραδέχεται ο Γιώργος Ροζακέας ερωτώμενος για το πόσο εφικτό είναι το σενάριο παραμονής του Ακάδημου στην Γ΄ Εθνική κατηγορία. «Έχουμε δυο παιχνίδια στην έδρα μας και κατά μεγάλο ποσοστό μπορούμε να πάμε στα μπαράζ… εάν πάρουμε και τα τρία σίγουρα πάμε! Βεβαίως για εμάς σημαντικό είναι το παιχνίδι Νηάρ Ήστ και Περάματος, διότι εάν η Νήαρ Ήστ χάσει από το Πέραμα τότε πάμε στα μπαράζ παραμονής. Θα το προσπαθήσουμε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική…» είπε ο κ. Ροζακέας και ακολούθως αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον Κεραυνό στεκόμενος στην βαθμολογική αδιαφορία του αντιπάλου, που ενδεχομένως να αποτελέσει σημείο αναφοράς  του παιχνιδιού, αλλά και στη δυσκολία που φέρει η ομάδα ως πιο έμπειρη και δυνατή «Είναι κομβικό παιχνίδι. Ο Κεραυνός είναι καλή ομάδα αλλά αδιάφορη. Όλα βεβαίως εξαρτώνται από το πώς παίξουμε εμείς»
Εξαιρετικά κρίσιμο για τον Ακάδημο αποδεικνύεται το παιχνίδι της προτελευταίας αγωνιστικής ανάμεσα στη Νηάρ Ηστ και τον ΓΣ Περάματος-Ερμής, κι αυτό διότι σε περίπτωση το Πέραμα κερδίσει τη Νήαρ Ήστ, τότε ο Ακάδημος αποκτά πρόσβαση στα μπαράζ παραμονής!

Φυσική κατάσταση
στο δημοτικό στάδιο
Οι άνθρωποι του συλλόγου ψάχνονται για το τριήμερο για κάποιο φιλικό, ίσως στη Μεσσήνη, αφού λόγω του «Kalamata cup» η «Τέντα» δεν είναι διαθέσιμη.
Όσο για την προετοιμασία εν όψει του αγώνα με τον Κεραυνό Αιγίου στις 26 του μηνός, έγιναν ορισμένες προπονήσεις στο εθνικό στάδιο με επίκεντρο τη φυσική κατάσταση. Από Τρίτη πλέον, η ομάδα μπαίνει σε πρόγραμμα πιο εντατικά, καθώς απομένουν πέντε προπονήσεις έως τον αγώνα με τον Κεραυνό Αιγίου. Μοναδικός προβληματισμός ο τραυματισμός του Αλοίμονου, που ωστόσο δείχνει σημάδια βελτίωσης και δεν αποκλείεται να είναι εντός αποστολής.
Στα θετικά της χρονιάς ωστόσο είναι η ανάδειξη του 16χρονου Γιάννη Ανδριανόπουλου, ο οποίος έπαιξε σε αρκετά ματς και φανέρωσε πως έχει μέλλον. Πρόκειται για ένα παίκτη ψηλό και γρήγορο, πολύ αθλητικό και οργανωτικό και προπάντων με καλό μπασκετικό IQ! Φέτος δοκιμάστηκε με επιτυχία στις δυο θέσεις γκαρντ αλλά και ως 3αρι.

● Η βαθμολογία  μετά από 23 αγώνες:
1. Έσπερος Πατρών 43 (20-3)
2. Ένωση Ιλίου 42 (19-4)
3. Προμηθέας Χαλανδρίου 41 (18-5)
4. Νίκη Αμαρουσίου 38 (15-8)
5. Απόλλων Αρχαίας Κορίνθου 38 (15-8)
6. Ζάκυνθος 36 (13-10)
7. Πεντέλη 36 (13-10)
8. Κεραυνός Αιγίου 35 (12-11)
9. Μανδραϊκός 33 (11-11-1 μηδενισμός)
____________________
10. Νήαρ Ηστ 31 (8-15)
11. Ακάδημος 29 (6-17)
12. Πέραμα 28 (5-18)
13. Χαλάνδρι 26 (4-18-1 μηδενισμός)
14. Κρανίδι 25 (2-21)

24η αγωνιστική (26/4):
Ακάδημος-Κεραυνός Αιγίου
Κρανίδι-Πέραμα
Μανδραϊκός-Νήαρ Ηστ
Προμηθέας Χαλανδρίου-Ζάκυνθος
Έσπερος Πατρών-Χαλάνδρι
Απόλλων Αρχαίας Κορίνθου-Ένωση Ιλίου
Νίκη Αμαρουσίου-Πεντέλη


Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου