Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ!

Στρωμένος με …αμυντικό «τείχος» 
και τρομερή χημεία ο δρόμος 
της Κυπαρισσίας προς τον τίτλο!

● «ΜΟΝΟ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ» ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΝΤΟΥΓΕΡΟΓΛΟΥ● Ο «ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΣ» ΤΟΥ ΑΟΚ ΦΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΒΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΩΝ 25 ΤΕΡΜΑΤΩΝ


Μόνο ως ονειρική μπορεί να χαρακτηριστεί η φετινή χρονιά για τον ΑΟ Κυπαρισσίας!
Η πρωταθλήτρια πλέον της Α΄ Τοπικής κατηγορίας κάνει φέτος μια απίστευτη χρονιά, η οποία περιλαμβάνει μεγάλες νίκες, εκπληκτικά σερί και πάνω απ’ όλα μια αξιοζήλευτα σταθερή πορεία που της έφερε και τον τίτλο.
Από το ξεκίνημα της σεζόν, φάνηκε πως θα ξεχώριζαν δυο ομάδες στο κυνήγι του τίτλου. Ο Πάμισος Μεσσήνης ήταν ο βασικός συνδιεκδικητής της «πρωτιάς» και μάλιστα στην 7η αγωνιστική κατάφερε να πάρει προβάδισμα 4άρων πόντων, μετά το δεύτερο «Χ» της χρονιάς του ΑΟΚ απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμάτας (1-1).
Έκτοτε ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν… άρδην!

Οι απίστευτες επιδόσεις
στα 20 ματς που ακολούθησαν
Από την 8η έως και την 27 αγωνιστική, όταν και έφτασε από το -4 στο +6 στην βαθμολογία, το σύνολο του Αλέξη Μαντζούνη έκανε πράγματα και θαύματα! Ξεκινώντας να αναφέρουμε πως είχε συνολικό ρεκόρ 19-1 σε αυτό το διάστημα με συνολικά τέρματα …54-0!
Πρόκειται για ένα απίστευτο στατιστικό, που αποδεικνύει αυτό που όλοι ξέρουμε: Η άμυνα κερδίζει πρωταθλήματα! 1800 αγωνιστικά λεπτά δίχως να δεχθεί τέρμα…
Σε αυτό το σερί, ξεκίνησε με 7 σερί νίκες μέχρι το μεγάλο ντέρμπι στην Μεσσήνη. Σε αυτό το ντέρμπι η Κυπαρισσία απέσπασε το «Χ» (0-0), που πρόκειται για την 3η (και τελευταία) ισοπαλία της σεζόν του ΑΟΚ.
Η διαφορά στην 15η αγωνιστική ήταν ακόμα στους 4 βαθμούς…
Στον 2ο γύρο τα πράγματα άλλαξαν, καθώς ο ΑΟΚ ξεκίνησε ένα σερί νικών που διαρκεί μέχρι σήμερα και έχει φτάσει τις 14!
Στην 19η αγωνιστική, το πρώτο στραβοπάτημα του Παμίσου την έφερε στο -1 (51 έναντι 52 βαθμών) και μόλις 2 αγωνιστικές αργότερα, μια ακόμα ήττα των «νησιωτών» την έφερε στην κορυφή με +2 (57-55)!
Μέχρι και την 25η αγωνιστική, η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, μέχρι που δυο σερί «Χ» του Παμίσου έβαλαν την Κυπαρισσία στο +6 στο πρωτάθλημα.
Στον 2ο γύρο και μέχρι την 27η αγωνιστική, ο ΑΟΚ μέτρησε 12 νίκες με συνολικά τέρματα 38-0… Στην 28η και 29η αγωνιστική πήρε δυο πολύ δύσκολες νίκες με Μεσσηνιακό και Δώριο αντίστοιχα, δέχθηκε από ένα τέρμα και έσπασε το σερί όμως … πήρε και μαθηματικά τον τίτλο!


Οι στατιστικές
κατηγορίες του ΑΟΚ
Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν συμβάλει στο να πετύχει ο Α.Ο. Κυπαρισσίας τις φετινές επιδόσεις και να στεφθεί πρωταθλητής της Α΄ τοπικής. Η «Φ» παρουσιάζει τους πρώτους σε κάθε κατηγορία με την βοήθεια των στατιστικών στοιχείων της ΕΠΣ Μεσσηνίας, αλλά και των ανθρώπων του ΑΟΚ:
● Οι πρώτοι σκόρερ του ΑΟΚ:
1. Παναγόπουλος Φώτης 25
2. Παπαγεωργίου Χρηστός 10
3. Mitrov Iljo 8
4. Λυδιώτης Γεώργιος 3
5. Diop Sidy  2
6. Κόλλιας Νικόλαος 2
7. Γεωργιόπουλος Άγγελος 2
8. Μανδραπήλιας Κώστας (μεταγραφή στον Ηρακλή Κυπ.) 2
● Οι πρώτοι σε λεπτά συμμετοχής:
1. Ντουγέρογλου Θεόδωρος 2151΄
2. Γαργαρώνης Γεώργιος 2136΄
3. Mitrov Iljo 2132΄
4. Παναγόπουλος Φώτης 2129΄
5. Ανδρουτσής Στέφανος 2102΄
6. Λυδιώτης Γεώργιος 2076΄
7. Γιαννόπουλος Παναγιώτης 1994΄
8. Παπαγεωργιου Χρήστος 1931΄
9. Καρατζούλιας Παναγιώτης 1878΄
10. Diop Sidy 1758΄
11. Παναγόπουλος Γεώργιος 1087΄
12. Κωνσταντόπουλος Κυριακός 776΄
13. Καμποσιώρης Ιωάννης 590΄
14. Ζαφείρης Δημήτρης 413΄
15. Μαργαρώνης Σπύρος 346΄


Θοδωρής Ντουγέρογλου:
Ο «φύλακας άγγελος»:
Μια καλή άμυνα, χρειάζεται και έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα που να αποδίδει εμπιστοσύνη στους αμυντικούς.
Πιο κατάλληλος για αυτή την αποστολή είναι ο πολύπειρος Θοδωρής Ντουγέρογλου, που στην 3η σερί χρονιά του στον ΑΟ Κυπαρισσίας παρουσιάστηκε ακόμα καλύτερος και με την σταθερότητα και αρχηγική του παρουσία συντέλεσε τα μέγιστα στο να δεχθεί μόλις 5 (!) τέρματα ο ΑΟΚ σε 29 παιχνίδια στην Α΄ τοπική.
Ο 30χρονος πορτιέρο μίλησε στην «Φ» για την φετινή σεζόν, την φοβερή και τρομερή αμυντική επίδοση του ΑΟΚ αλλά και τα μπαράζ ανόδου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας:
● Για την φετινή χρονιά, το υπάρχον υλικό και το «μυστικό της επιτυχίας»:
«Νιώθω πολύ τυχερός που συνεργάστηκα με αυτούς τους ανθρώπους και αναφέρομαι στην διοίκηση τους παίκτες και όλους αυτούς που από την αρχή ήταν κοντά μας και μας στήριζαν. Θέλω να σταθώ όμως στον σεβασμό και την εκτίμηση που υπήρχε μεταξύ μας γιατί χωρίς αυτά δεν μπορεί μια ομάδα να παλεύει για τους στόχους της. Είμαστε μια παρέα όλοι μαζί, διοίκηση, παίκτες, τεχνικό τιμ και φίλοι που αγαπούν και ακολουθούν μια ομάδα, που προσπαθεί να βγάζει κάτι ωραίο μέσα στο γήπεδο, να ευχαριστιέται αυτό που κάνει χωρίς να χάνει όμως και την ουσία. Γιατί δυστυχώς μυστικά δεν υπάρχουν στο ποδόσφαιρο! Μόνο δουλειά και επίμονη σε όλους τους τομείς!».
● Για το φοβερό αμυντικό σερί του ΑΟΚ:
«Είναι κάτι για το οποίο μες το γήπεδο όλοι πάλεψαν και το χαίρομαι πραγματικά γιατί δεν αντιπροσωπεύει μονό έμενα αλλά την προσπάθεια όλης της ομάδας.»
● Για τα μπαράζ ανόδου και το ματς με τον Πάμισο:
«Όσον άφορα στα μπαράζ, πιστεύω σε μας και ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θα κάνουμε την προσπάθειά μας και στο τέλος θα δούμε. Όσον άφορα στο παιχνίδι με τον Πάμισο, είναι ένα ντέρμπι και θέλουμε την νίκη για το γόητρο αλλά και για το σερί νικών μας στον δεύτερο γύρο.»


Φώτης Παναγόπουλος:
Ο … «κανονιέρης»!
Το βιογραφικό του επιθετικού του Α.Ο. Κυπαρισσίας μόνο τυχαίο δεν είναι: Ένας ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε εθνικές κατηγορίες με Πανηλειακό, ΠΑΟ Βάρδας, Παναιγιάλειο, Αθηναϊκό και Πανόπουλο μόνο πολυτέλεια μπορεί να χαρακτηριστεί για την Α΄ τοπική.
Ο ίδιος το επιβεβαίωσε με τον πλέον «τρανταχτό» τρόπο, καθώς έχει ήδη φτάσει τα 25 τέρματα στην Α΄ τοπική και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα αναδειχθεί πρώτος σκόρερ.
Μαζί με τον Χρήστο Παπαγεωργίου, δημιούργησαν ένα πολύ επικίνδυνο δίδυμο στην επίθεση, αφού μαζί έχουν πετύχει 35 τέρματα!
Ο Παναγόπουλος μίλησε στην «Φ» για το επίτευγμα των 25 τερμάτων (μέχρι στιγμής), για την πορεία της ομάδας φέτος και τα μπαράζ ανόδου για την Γ΄ Εθνική.
● Η φετινή πορεία, η χημεία και ο κόουτς Μαντζούνης:
«Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό στην πορεία μας ήταν το ότι είχαμε πολύ καλή χημεία και στα αποδυτήρια υπήρχε εξαιρετικό κλίμα.
Ήμασταν όλοι μια "γροθιά", οι παίκτες, το τεχνικό τιμ, η διοίκηση και ο κόσμος. Δουλέψαμε πολύ σκληρά και σε πολύ υψηλά στάνταρ όλη τη χρονιά σε προπονήσεις και αγώνες για να πετύχουμε τον στόχο μας. Ο προπονητής μας μαζί με τον βοηθό του έκαναν πολύ καλή δουλειά στο να μας προετοιμάσουν για φέτος και στους αγώνες, κάτι που φάνηκε και στο γήπεδο».
● Για το πώς προήλθαν τα 25 τέρματα:
«Θεωρώ πως μόνος του ένας άνθρωπος δεν μπορεί να πετύχει τίποτα. Όλα τα γκολ που σημείωσα ήταν αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας, απλώς έτυχε εγώ να είμαι αυτός που τελείωνε τις φάσεις!
Σίγουρα με βοήθησαν οι συμπαίκτες μου στο να πετύχω αυτή την επίδοση φέτος».
● Ο Πάμισος και τα μπαράζ ανόδου στην Γ΄ Εθνική
«Κατ’ αρχάς, για το παιχνίδι του Σαββάτου (σ.σ. αύριο) θέλω να πω πως θα παλέψουμε όπως και σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια. Θα είμαστε σοβαροί, όπως ήμασταν σε όλο το πρωτάθλημα και θέλουμε να κάνουμε φιέστα με νίκη στο γήπεδό μας.
Όσο για τα μπαράζ, θα πρέπει να ξεχάσουμε εντελώς το πρωτάθλημα και να συγκεντρωθούμε στην δύσκολη αυτή αποστολή που μας περιμένει.
Στόχος μας είναι φυσικά η άνοδος και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, θα πρέπει να παρουσιαστούμε όπως πάντα σοβαροί και πειθαρχημένοι για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε».

ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗΝ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ - 13ος ΟΜΙΛΟΣ
● 1η αγωνιστική
Κυριακή 10 Μαΐου, ώρα 17:00:
Α.Ο. Κυπαρισσίας- Α.Ε. Σπάρτης
Πανθυρεατικός - ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου ή Κορωνίδα
● 2η αγωνιστική
Τετάρτη 13 Μαΐου ώρα 17:00:
ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου ή Κορωνίδα - Α.Ο. Κυπαρισσίας
Α.Ε. Σπάρτης - Πανθυρεατικός
● 3η αγωνιστική
Κυριακή 17 Μαΐου, ώρα 17:00:
Α.Ο. Κυπαρισσίας- Πανθυρεατικός
ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου ή Κορωνίδα - Α.Ε. Σπάρτης
● 4η αγωνιστική
Τετάρτη 20 Μαΐου, ώρα 17:00:
Α.Ε. Σπάρτης - Α.Ο. Κυπαρισσίας
ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου ή Κορωνίδα - Πανθυρεατικός
● 5η αγωνιστική
Κυριακή 24 Μαΐου, ώρα 17:00:
Α.Ο. Κυπαρισσίας- ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου ή Κορωνίδα
Πανθυρεατικός - Α.Ε. Σπάρτης
● 6η αγωνιστική
Κυριακή 31 Μαΐου, ώρα 17:00:
Πανθυρεατικός - Α.Ο. Κυπαρισσίας
Α.Ε. Σπάρτης - ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου ή Κορωνίδα


Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου