Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ - «ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ» - ΤΟΥ 13ου ΟΜΙΛΟΥ Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Στον …«λάκκο» των μονομάχων για 
τα μπαράζ ανόδου της Γ΄ Εθνικής 
ρίχνεται αύριο η Κυπαρισσία!

Η «Φ» …ΚΑΝΕΙ «ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΦΤΕΡΟ» ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ Α.Ο.Κ.


Λίγες ώρες μόνο έμειναν πριν από την μεγάλη πρεμιέρα του Α.Ο. Κυπαρισσίας, ο οποίος υποδέχεται στην έδρα του την Α.Ε. Σπάρτης (Λακωνία) για την πρεμιέρα του 13ου ομίλου των μπαράζ ανόδου της Γ΄ Εθνικής.
Στον ίδιο όμιλο συμμετέχουν ο Πανθυρεατικός (Αρκαδία) με τον ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου (Αργολίδα), τα δυο «αουτσάιντερ» τα οποία όμως …έχουν ως σύμμαχο την πρόσφατη ιστορία (περισσότερα παρακάτω).
Η Κυπαρισσία έκανε κάλεσμα στον κόσμο της να δώσει το παρών στο παιχνίδι και να στηρίξει την ομάδα, αν και έχουν ήδη υπάρξει αντιδράσεις από τον κόσμο για το γεγονός πως το εισιτήριο των αγώνων των μπαράζ ανεβαίνει στα 10 ευρώ, αντί για τα 5 που ήταν όλη τη χρονιά.
Αυτό φυσικά δεν είναι απόφαση της Κυπαρισσίας, αλλά της ΕΠΟ αφού πρόκειται για άρθρο που αναφέρεται στην προκήρυξη.
Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως από τις 4 ομάδες που συμμετέχουν, ο ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου και η Κυπαρισσία δεν βγήκαν Κυπελλούχοι στον νομό τους.
Η …πρόσφατη
ιστορία με τον Πάμισο
Παραπάνω αναφέρουμε πως τα «αουτσάιντερ» έχουν την προϊστορία με το μέρος τους.
Αυτό φυσικά δικαιολογείται από το περσινό παράδειγμα του Ερμή Κιβερίου, ο οποίος συμμετείχε στον 13ο όμιλο μαζί με τον Πάμισο, την Α.Ε. Σπάρτης και τον Πανθυρεατικό. Με άλλα λόγια, οι πρωταθλητές Λακωνίας και Αρκαδίας είναι ίδιοι με πέρσι (ως ομάδες, όχι ως ρόστερ).
Ο Ερμής ήταν το «αουτσάιντερ» μαζί με τον Πανθυρεατικό, αντίθετα δηλαδή από τα φαβορί Α.Ε. Σπάρτης (κατά κύριο λόγο) και Πάμισο.
Παρ’ όλα αυτά, ο Ερμής «σόκαρε» τον όμιλο με την «πρωτιά» του στον όμιλο, αφού κατάφερε μάλιστα να νικήσει και μέσα στην Μεσσήνη!
Η Κυπαρισσία αναμένεται να …διδαχθεί από το πάθημα των «νησιωτών», οι οποίοι συγκέντρωσαν όλα τα βλέμματά τους στην Σπάρτη, κάτι που έκαναν και οι Λάκωνας με αποτέλεσμα το Κιβέρι να μπει … «σφήνα»!

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ
ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ
Στα «χαρτιά», αλλά και σε θέμα ρόστερ, η Α.Ε. Σπάρτης είναι η δυνατότερη ομάδα του 13ου ομίλου των μπαράζ ανόδου της Γ΄ Εθνικής.
Με άλλα λόγια, η περσινή ιστορία …επαναλαμβάνεται, αφού πέρσι οι Λάκωνες ήταν πολύ ισχυροί αλλά νικήθηκαν από τον Ερμή Κιβερίου.
Στο πρωτάθλημα η Σπάρτη ήρθε πρώτη …αρκετά εύκολα αφού τερμάτισε με 65 βαθμούς σε 24 παιχνίδια, 15 περισσότερους από τον Ολυμπιακό Γυθείου ο οποίος και ήταν …ο κακός της δαίμονας, αφού στα δυο παιχνίδια πρωταθλήματος οι «ερυθρόλευκοι» απέσπασαν μια ισοπαλία, ενώ έγιναν και η μοναδική ομάδα φέτος που έχει νικήσει την Σπάρτη σε όλα τα πρωταθλήματα!
Όσο για τα …των στατιστικών, η Σπάρτη ήταν μακράν της δεύτερης η καλύτερη επιθετικά ομάδα στο πρωτάθλημα με 89 τέρματα ενεργητικό (3,70) και 11 παθητικό (0,45)!
Ο Αργύρης Κατσίχτης έχει σε πολύ καλή κατάσταση το ρόστερ του, αφού η ομάδα έκανε διπλές προπονήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.
Στηρίζεται στον Παναγιώτη Τσούκλη στην επίθεση, με τον πολύπειρο φορ να έχει πετύχει 26 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως 7 παίκτες έχουν σκοράρει πάνω από 10 τέρματα φέτος.
Το ροτέισον αποτελείται από 14-16 ποδοσφαιριστές, κάτι που σημαίνει πως οι αλλαγές της Σπάρτης είναι αρκετά καλές.
Ας δούμε παρακάτω τα στατιστικά της Σπάρτης:
● Οι πρώτοι σκόρερ
1. Τσούκλης Παναγιώτης        26
2. Χαλίλι Έλτον    19
3. Φραντζέσκος Στυλιανός      15
4. Γκιώνης Αποστολής  14
5. Ζορμπάς Κωνσταντίνος       14
6. Αναστασάκος Ηλίας  13
7. Σεμερτζίδης Γεώργιος         11
8. Μαλτέζος Παναγιώτης - Δημήτριος        9
9. Σπιροπάλι Ντορίν      9
10. Γκολέμης Ηλίας       8
● Οι πρώτοι σε λεπτά συμμετοχής
1. Κοπέλας Κωνσταντίνος       2468΄
2. Τσούκλης Παναγιώτης        2465΄
3. Σπηλιωτόπουλος Νικόλαος 2267΄
4. Σεμερτζίδης Γεώργιος         2219΄
5. Πρασσάς Παναγιώτης          2180΄
6. Γαρόζης Κωνσταντίνος       2100΄
7. Κορώνης Μιχαήλ       1966΄
8. Γκίτζιας Βασίλειος     1888΄
9. Πολυκρέτης Εμμανουήλ      1723΄
10. Χαλίλι Έλτον  1685΄
11. Σπιροπάλι Ντορίν    1678΄
12. Πετρόπουλος Σπυρίδων     1561΄
13. Hoxhaj Fatjon          1376΄
14. Αναστασάκος Ηλίας 1311΄
● Η πορεία στο Κύπελλο Ερασιτεχνών
Άδοξα τελείωσε η πορεία της Α.Ε. Σπάρτης στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος. Ενώ έφτασε σχετικά εύκολα στην κατάκτηση του Κυπέλλου Λακωνίας, εντέλει δεν δήλωσε συμμετοχή για να περάσει στην Β΄ φάση και αποσύρθηκε!
Παρ’ όλα αυτά, στην Λακωνία έκανε απίστευτες εμφανίσεις και διέλυσε τα πάντα στο πέρασμά της, αφού αντίσταση βρήκε μόνο στον τελικό.
Ας δούμε τα αποτελέσματά της στο Κύπελλο:
● 3η αγωνιστική
Α.Ε. Σπαρτή - Α.Ο. Λογγάστρας       3-1
● 4η αγωνιστική
Ολυμπιακός Γυθείου - Α.Ε. Σπάρτη  0-2
● 5η αγωνιστική
Α.Ε. Σπάρτη - Λεωνίδας Γλυκόβρυσης       5-1
● Ημιτελικά (1ος αγώνας)
Α.Ε. Πελλάνας Καστόρειου - Α.Ε. Σπαρτή 1-2
Ημιτελικά (2ος αγώνας)
● Α.Ε. Σπάρτη - Α.Ε. Πελλάνας Καστόρειου       6-0
ΤΕΛΙΚΟΣ: Μολαϊκός - Α.Ε. Σπάρτη          1-2 παρ. (1-1 καν.)

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ
ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΥ
Πρόκειται για την καλύτερη ομάδα των τοπικών πρωταθλημάτων της Αρκαδίας αυτή τη στιγμή, αφού πέρα από Κυπελλούχος τερμάτισε και στην 1η θέση της Α΄ κατηγορίας. Βέβαια, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης της δυναμικότητας της συγκεκριμένης κατηγορίας με την αντίστοιχη της Μεσσηνίας! Είναι γνωστό πως η μεγαλύτερη κατηγορία του Νομού μας είναι ανώτερη από τις περισσότερες (αν όχι όλες) της Πελοποννήσου!
Συγκέντρωσε 62 βαθμούς σε 24 αγωνιστικές με 20 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες απέχοντας 6 βαθμούς από την 2η Δόξα Μεγαλόπολης.
Κατείχε την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 78 τέρματα (ήτοι 3,24 ανά αγώνα), αλλά και την 3η καλύτερη άμυνα με 18 τέρματα παθητικό (πίσω από την 3η ΑΕΚ Τρίπολης και την 2η Δόξα Μεγαλόπολης), δηλαδή κάτι λιγότερο από 1 τέρμα ανά αγώνα.
Έχει αρκετά μεγάλο ροτέισον και στηρίζονται στο «βαρύ πυροβολικό» που κατέχουν στην επίθεση και δεν είναι άλλος από τον 26χρονο Γιώργο Αγγελόπουλο.
Ο δυναμικός φορ έχει σκοράρει 22 φορές σε 21 ματς πρωταθλήματος (!), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είχε πετύχει 20 σε 17 αγώνες, αλλά τον φρέναρε ένας μικροτραυματισμός.
Στο Κύπελλο έχει σκοράρει μόλις 1 φορά, όμως είχε πολύ δυνατούς συμπαραστάτες. Τον Κώστα Μπάρλα που έχει σκοράρει 11 τέρματα συνολικά, αλλά και τον Παναγιώτη Πολυμενάκο που έχει 8.
Όσο για τα λεπτά συμμετοχής, ο Γιώργος Αγγελόπουλος είναι μακράν του δεύτερου ο πρώτος!
Οι ποδοσφαιριστές που κατά κύριο λόγο στηρίζεται ο Άρης Σαβούρδος είναι οι κάτωθι: Αγγελόπουλος Γεώργιος, Αδάμης Δημήτριος, Αδάμης Ιωάννης, Μπάρλας Κωνσταντίνος, Πολυμενάκος Παναγιώτης, Σούρσος Ιωάννης και Σαμαρτζής Αναστάσιος.
Από κει και πέρα, υπάρχουν οι παίκτες που βρίσκονται κατά κύριο λόγο στο ροτέισον και πρόκειται για τους εξής: Χατζηγιάννης Κωνσταντίνος, Μπάρλας Γεώργιος, Σακελλαράκης Άγγελος, Λυτρίβης Χαράλαμπος, Ιατρίδης Ηλίας, Χάρμπαλης Γεώργιος, Κοκκώνας Δημήτριος, Μπάρλας Βασίλειος, Κοδέλλας Κωνσταντίνος και Δημάκος Δημήτριος.
● Η πορεία του στο Κύπελλο Ερασιτεχνών
Αήττητος κατέκτησε το Κύπελλο Αρκαδίας ο Πανθυρεατικός, αν και αυτό ούτως ή άλλος αναμενόμενο είναι αφού όλοι οι αγώνες είναι μονοί!
Πέρασε χαλαρά από την 2η και 3η φάση με νίκες επί των Ολυμπιακού (3-0) και Βασιών (1-3), όμως στον ημιτελικό τα βρήκε «σκούρα» με την Δόξα Μεγαλόπολης.
Ωστόσο, κατάφερε και νίκησε στα πέναλτι με 5-4 μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας και προκρίθηκε στον τελικό, όπου έζησε ένα από τα …ίδια σκηνικά.
Χρειάστηκε να φτάσει στην «ρώσικη» ρουλέτα με το Λεωνίδιο, αφού στο 90λεπτο και στην παράταση δεν επιτεύχθηκε κάποιο τέρμα. Στα πέναλτι έγινε το… «έλα να δεις», όμως ο Πανθυρεατικός ήταν αυτός που χαμογέλασε με 3-2, κατακτώντας το Κύπελλο Αρκαδίας για 2η φορά!
Παρ΄ όλα αυτά, στην φάση των ομίλων ο Πανθυρεατικός βρήκε μπροστά του τον δικό μας Τσικλητήρα Πύλου και ηττήθηκε εύκολα με 1-0, με αποτέλεσμα να μην συνεχίσει την πορεία του!

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ
ΠΑΟΚ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΟΥ
Πρωταθλητής …της τελευταίας στιγμής αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου στην Α΄ κατηγορία της Αργολίδας!
Η Κορωνίδα ήταν μπροστά για 2 βαθμούς, όμως έκανε «γκέλα» με τον Πανναυπλιακό στην προτελευταία αγωνιστική με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να περάσει μπροστά στην ισοβαθμία αφού νίκησε με 3-0 τον Ατρόμητο Παναριτίου . Η Κορωνίδα έφερε νέο «Χ» στο φινάλε και με τον Δρεπανιακό, με τον ΠΑΟΚ να νικά τα Μέθανα με 5-0 και να ξεφεύγει με 2 βαθμούς στο φινάλε!
Η ομάδα των Ηλία Βουβούσα και Φώτη Δαμάλα είναι άπειρη στα Εθνικά πρωταθλήματα, καθώς δεν έχει ανέβει ποτέ στην Γ΄ Εθνική, παρά μόνο πρωταγωνιστεί στα τοπικά πρωταθλήματα από το 1980 που δημιουργήθηκε!
Το ροτέισον της ομάδας είναι …τεράστιο! 17 παίκτες έχουν αγωνιστεί περισσότερα από 1000 λεπτά στο πρωτάθλημα, όμως αναμένεται να «σφίξει» τώρα που τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα.
Ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα είχε 75 τέρματα (2,5 ανά αγώνα) ενεργητικό, που ήταν η 2η καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα και 16 παθητικό (καλύτερη επίδοση).
● Οι πρώτοι σκόρερ
1. Σαρρής Κωνσταντίνος         21
2. Αϊβαλιώτης Γεώργιος 15
3. Μουζακιώτης Κωνσταντίνος        12
4. Κουτσοδήμος Δημήτριος     7
5. Γιάρας Αριστείδης     6
6.  Καζάς Κωνσταντίνος         5
7. Παπαγεωργόπουλος Σωτήριος      5
8. Mustafaj Redis 4
9. Αντωνιάδης Κωνσταντίνος 4
10. Σκαλίδης Αναστάσιος        3
● Οι πρώτοι σε λεπτά συμμετοχής
1. Κουτσοδήμος Δημήτριος     2642΄
2. Κομπόσης Ευάγγελος 2563΄
3. Mustafaj Redis 2518΄
4. Φίλης Σπυρίδων         2511΄
5. Μπόμπος Αναστάσιος         2485΄
6. Αντωνιάδης Κωνσταντίνος 2325΄
7. Σαρρής Κωνσταντίνος         2062΄
8. Καζάς Κωνσταντίνος 2048΄
9. Αϊβαλιωτης Γεώργιος 1932΄
10. Μουζακιώτης Κωνσταντίνος      1661΄
11. Panos Anxhelo        1555΄
12. Δήμας Ιωάννης        1543΄
13. Νάσσης Ιωάννης      1485΄
14. Μπαλάσκας Αδριανός       1385΄
15. Κόλλιας Δημήτριος  1267΄
16. Παπαγεωργόπουλος Σωτήριος    1057΄
17. Ψύχος Νικόλαος      1012΄
● Η πορεία του στο Κύπελλο Ερασιτεχνών
Πρόωρα τελείωσε η περιπέτεια του ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου στο Κύπελλο και μάλιστα από την βασική του αντίπαλο στο πρωτάθλημα Κορωνίδα.
Στην Α΄ φάση του Κυπέλλου Αργολίδας οι ομάδες χωρίζονται σε ομίλους, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται στον 7ο όμιλο και να περνά με δυο νίκες με 7-0 επί του Λυγκεύς και 8-0 επί του Ν. Αχιλλέα Φ.!
Στα ημιτελικά ωστόσο η Κορωνίδα τον απέκλεισε με το «βαρύ» 3-0, δίνοντας πρόωρο τέλος στα όνειρα για … την κούπα!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 13ου ΟΜΙΛΟΥ
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κυριακή 10 Μαΐου, ώρα 17:00:
● Δημοτικό Στάδιο Κυπαρισσίας: Α.Ο. Κυπαρισσίας  - ΑΕ Σπάρτης Βάτσιος Αριστείδης, Δημόπουλος Μιχαήλ, Ντζουροπάνος Δημήτριος Σ.Δ.Π. Δυτικής Αττικής
● Δημοτικό Στάδιο Άστρους: Πανθυρεατικός - ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου
Σταθόπουλος Σ.,, Πρέντζας Δ., Κρέτσιμος Γ. Σ.Δ.Π. Δυτικής Αττικής
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Τετάρτη 13 Μαΐου, ώρα 17.00
● ΔΑΚ Κουτσοποδίου: ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου – Α.Ο. Κυπαρισσίας
● Δημοτικό Σπάρτης: Α.Ε. Σπάρτης – Πανθυρεατικός
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κυριακή 17 Μαΐου, ώρα 17:00:
● Γήπεδο Κυπαρισσίας: Α.Ο. Κυπαρισσίας – Πανθυρεατικός
● ΔΑΚ Κουτσοποδίου: ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου – Α.Ε. Σπάρτης 
4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Τετάρτη 20 Μαΐου, ώρα 17.00:
● ΔΑΚ Κουτσοποδίου: ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου – Πανθυρεατικός
● Δημοτικό Σπάρτης: Α.Ε. Σπάρτης – Α.Ο. Κυπαρισσίας
5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κυριακή 24 Μαΐου, ώρα 17.00:
● Γήπεδο Κυπαρισσίας: Α.Ο. Κυπαρισσίας – ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου
● Γήπεδο Άστρους: Πανθυρεατικός – Α.Ε. Σπάρτης
6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κυριακή 31 Μαΐου, ώρα 17:00:
● Γήπεδο Άστρους: Πανθυρεατικός – Α.Ο. Κυπαρισσίας
● Δημοτικό Σπάρτης: Α.Ε. Σπάρτης – ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου



Αλέξανδρος Ντι  Μπενεντέτο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου