Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΟ ΔΩΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ

Άνετη παραμονή 
και ανάδειξη νέων παιδιών

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: «ΜΕ ΤΗΝ Α1 ΤΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ»


Οικογένεια με όλη τη σημασία της λέξεως…
Έτσι ένιωσαν φέτος στο Δώριο, όπου παρά τα προβλήματα του β΄ γύρου, κατάφεραν με το «σπαθί»  και το «δόρυ» τους να κρατήσουν τον Α.Ο.Δ. όρθιο και στην κατηγορία για μια ακόμη χρονιά.
Χρονιά κατά την οποία ο Γιάννης Αντωνόπουλος και οι ποδοσφαιριστές τους κλήθηκαν να φέρουν σε πέρας δύσκολες αποστολές στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Α΄ Μεσσηνίας, πραγματοποιώντας ένα πολύ καλό πρώτο γύρο – οπότε η ομάδα ήταν «κομπλέ» και πάνοπλη – χάνοντας ωστόσο αρκετό από το …κεκτημένο έδαφος στην επανάληψη, όταν πια οι «τρύπες» στο ρόστερ στέρησαν επιλογές στον κόουτς Γιάννη Αντωνόπουλο.
Κοιτάζοντας τα αποτελέσματα στην αρχή ο Α.Ο. Δωρίου μπορεί να μην μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα αλλά με το αριστερό χάνοντας από τον φιλόδοξο για πρωταθλητισμό τότε Πάμισο Μεσσήνης με 0-3, συνέχισε όμως με ένα θετικό σερί έξι νικών απέναντι σε Αστέρα Αρφαρών (3-1), Εράνη Φιλιατρών (3-1), Ασπρόχωμα (3-0), Εθνικό Μελιγαλά (3-2), Τσικλητήρα Πύλου (0-3) και Ολυμπιακό Καλ. (5-1). Πηγαίνοντας στην Σπερχογεία για την 8η αγωνιστική πήρε τον πρώτο ισόπαλο βαθμό της χρονιάς (1-1) για να ρεφάρει την επόμενη με νίκη επί της Ανδρούσας (0-2). Ξαναμοιράστηκε βαθμούς την 10η αγωνιστική αυτή τη φορά με την Κορώνη (3-3) ενώ ακολουθούν δυο ήττες από Τέλο Άγρα (0-4) και Μεσσηνιακό (2-1) και μια ισοπαλία με το Διαβολίτσι (1-1). Στο σημείο αυτό η ομάδα του κ. Αντωνόπουλου κάνει αγωνιστική «κοιλιά» και στα επόμενα τρία ματς χάνει βαθμούς από Α.Ο. Κυπαρισσίας (3-0), Απόλλωνα Καλαμάτας (1-2) και Πάμισο Μεσσήνης (4-1). Την 16η αγωνιστική επανήλθε, άρχισε πάλι να παίρνει αποτελέσματα και βαθμούς απέναντι σε ομάδες ισάξιας δυναμικής όπως τ’ Αρφαρά (4-1) – μεσολαβεί η ισοπαλία με την Εράνη Φιλιατρών (1-1) – και Ασπρόχωμα (2-1). Από το σημείο αυτό και μέχρι το τέλος, με τα προβλήματα απόρροια του μειωμένου ρόστερ να είναι πλέον εμφανή, το Δώριο χάνει από τον Εθνικό (4-0) και παρότι δεν χάνει μένει στον …άσο (σ.σ. ισοπαλία) στα ματς με Πύλο (3-3), Ολυμπιακό Καλ. (1-1), Σπερχογεία (1-1) και Ανδρούσα (0-0). Την 25η αγωνιστική κερδίζει την Κορώνη (3-0) για να χάσει την αμέσως επόμενη από τον Τέλο Άγρα (2-0) και το μεθεπόμενη αγωνιστική από τον Μεσσηνιακό (0-3).
Παίρνει ανάσα με νίκη επί του Α.Ο. Διαβολιτσίου (1-2) για να χάσει από τον πρωτοπόρο Α.Ο. Κυπαρισσίας (1-2) και στο φινάλε της σεζόν από τον Απόλλων Καλαμάτας μετά από μάχη (4-2).
Τα νούμερα ωστόσο δεν προδίδουν αποτυχία. Αντιθέτως, μέσα από τις αναποδιές και τις μειωμένες επιλογές στο ρόστερ ο Γιάννης Αντωνόπουλος και οι ποδοσφαιριστές τους κατόρθωσαν να κρατήσουν το κεφάλι ψηλά να παλέψουν τα παιχνίδια που είχαν στο πρόγραμμά τους και να πάρουν στα περισσότερα ματς τους βαθμούς που άξιζαν.
«Η χρονιά έκλεισε με θετικό πρόσημο» ξεκαθάρισε ο κόουτς και εξήγησε: «Σκοπός μας ήταν μια άνετη παραμονή κι επιτεύχθηκε!
Δεύτερος στόχος μας ήταν να προωθηθούν παιδιά από τις Ακαδημίες του Δωρίου… κι αυτό το πετύχαμε. Η χρονιά λοιπόν ήταν θετική.»
Τα προβλήματα και
οι απώλειες του β΄ γύρου
Όπως προαναφέραμε, η ομάδα στον β΄ γύρο αντιμετώπισε δυσκολίες και έχασε αρκετό έδαφος. «Η ομάδα μας έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, πήρε καλά αποτελέσματα, είχε έναν φοβερό α΄ γύρο. Στο β΄ γύρο μεσολαβούν Χριστούγεννα, αποδεσμεύεις, μεταγραφές και είναι θέμα για όλες τις ομάδες αυτό το διάστημα» είπε ο κ. Αντωνόπουλος, εννοώντας φυσικά πως όλα αυτά όπως είναι φυσικό επηρεάζουν κι άλλοτε βελτιώνουν την «συνταγή» κι άλλοτε απλά δεν «κολλάνε» μεταξύ τους αλλάζοντας την εικόνα και το έως τότε γενικό αποτέλεσμα.
«Μείναμε στο β΄ γύρο δίχως πολλές επιλογές…» λέει ο κόουτς και συνεχίζει: «Οι Αντωνίου, Ψωρομύτης, Γιαννουκάκης, Σπυρόπουλος, Γιάννης Κωτσάκης (ο τελευταίος έφυγε τα Χριστούγεννα) ήταν οι αγωνιστικές «τρύπες» στο ρόστερ. Συγκεκριμένα τον περασμένο Δεκέμβριο έφυγαν οι Σωτηρόπουλος, Νικητόπουλος, Γιαννόπουλος, Παπαγεωργίου, Γεωργακόπουλος και από την αρχή της χρονιάς ο Βασιλόπουλος. Συν κάποιοι τραυματισμοί, όλα αυτά μείωσαν κατά πολύ τον αριθμό των διαθέσιμων «μαχητών». Στον ευχάριστο αντίποδα ήρθαν Βασίλης Μωράκης και Γιαννουκάκης, οι Θανάσης και Γιάννης Γκότσης βοήθησαν κι αυτοί τα μέγιστα, όπως και οι Βασίλης Μωράκης και Παναγιώτης Παντελής.
«Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους Μωράκη (ήρθε από το Φαραί), Γιάννη και Θανάση Γκότση, Παναγιώτη Παντελή, Γιαννουκάκη (οι δυο τελευταίοι απείχαν), καθώς όλους τους βοήθησαν πάρα πολύ. Θετικά συνέβαλε και η επιστροφή του Κουλουρά. Έτσι η ομάδα κατάφερε να ξαναφανεί ανταγωνιστική και από το Γενάρη εξασφαλίσαμε την παραμονή μας.»
Ειδικά ως προς τον Παναγιώτη Παντελή τον οποίο βάφτισε… «πολυεργαλείο», ο Γιάννης Αντωνόπουλος ένοιωσε μεγάλη υποχρέωση και συνάμα χαρά που είχε δίπλα του: «Όποτε χρειάστηκε έπαιξε από σέντερ φορ, αμυντικός. Στο τελευταίο ματς φανταστείτε αγωνίστηκε στο α΄ μέρος ως σέντερ φορ και στο β΄ μέρος ως τερματοφύλακας! «Πολυεργαλείο». Ο Παναγιώτης Παντελής ήταν κυριολεκτικά το παιδί για όλες τις δουλειές!», είπε ο προπονητής του Δωρίου και εν συνεχεία εξήγησε πως η ομάδα του έκανε στροφή προς τον δεύτερο εξίσου σημαντικό στόχο της χρονιάς, την ανάδειξη των νέων παιδιών: «Από κει και πέρα κοιτούσαμε στα παιχνίδια που απέμεναν να κρατηθούμε «όρθιοι» και να δώσουμε χρόνο σε νεαρά παιδιά για να πάρουν εμπειρίες.»
Τη φετινή σεζόν τα νεαρά ταλέντα του Δωρίου, οι παίκτες του αύριο ήσαν οι 15 και 16 ετών αντίστοιχα, Ιπποκράτης Δήμας (1305 λεπτά συμμετοχής) και Gjata Amarildo που πήραν (2282 λεπτά συμμετοχής). Πολλά υποσχόμενος αθλητής είναι και ο 16χρονος Αριστείδης Λιόγας που φέτος λόγω των φροντιστηρίων δεν μπόρεσε να προσφέρει περισσότερα στην ομάδα.
«Ευχαριστώ όλους τους παίκτες που παρά τα προβλήματα έκαναν μεγάλη προσπάθεια ώστε να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία.
Ευχαριστώ τη διοίκηση που ήταν δίπλα μας, τον κόσμο που μας ακολούθησε στις περισσότερες αποστολές μας, τα ντόπια παιδιά που έκαναν κι αυτά το παν για την ομάδα κι οφείλω να πω πως όλα τα παιδιά φέτος ήταν «διαμάντια», και σα χαρακτήρες και σαν παίκτες. Ήμασταν μια οικογένεια με όλη τη σημασία της λέξεως…»
«Ανέβασε το επίπεδο
η Α1 Κατηγορία»
Ως ένα θετικό ενδιάμεσο πρωτάθλημα χαρακτήρισε την Α1 Κατηγορία και ο Γιάννης Αντωνόπουλος. Μάλιστα ο έμπειρος κόουτς του Δωρίου διαβλέπει άνοδο του επιπέδου στο μεσσηνιακό ποδόσφαιρο στα χρόνια που θα ’ρθουν καθώς η Α1 επιβάλει άλλο πρότυπο λειτουργίας στα συμμετέχοντα σωματεία και καλύτερες προοπτικές.
«Η Α1 στέφθηκε με επιτυχία, ήταν πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αυτό φάνηκε άλλωστε και στις τελευταίες αγωνιστικές. Εκείνοι που ανεβαίνουν, έδειξαν δύναμη και διάρκεια σε όλο το πρωτάθλημα. Πιστεύω πως σαν πρωτάθλημα βοήθησε και τις άλλες κατηγορίες και τις  ομάδες. Το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο απέκτησε μεγαλύτερη ποιότητα και πιστεύω του χρόνου να είναι ακόμη πιο δυνατό.
Ψήφο εμπιστοσύνης
στην Κυπαρισσία
Τα καλύτερα είχε να πει ο Γιάννης Αντωνόπουλος για τους φετινούς πρωταθλητές δίνοντάς τους μάλιστα ψήφο εμπιστοσύνης εν όψει των μπαράζ ανόδου!
«Οι πρώτες τέσσερις ομάδες τερμάτισαν δίκαια ψηλά. Δίκαιη πρωταθλήτρια η Κυπαρισσία, ήταν η πιο σταθερή ομάδα, ομάδα συνόλου, μια υγιή ομάδα όπως έχει δείξει τα τελευταία χρόνια.
Μπόρεσε να κάνει τη διαφορά των 4ων πόντων στο ματς με Πάμισο και τερμάτισε δίκαια πρώτη…
Πιστεύω πως εάν έχει τύχη στα μπαράζ θα πετύχει. Δεν ξέρω τις άλλες ομάδες αλλά της δίνω τον πρώτο λόγο στα μπαράζ!». Άλλωστε σε περίπτωση ανόδου της Κυπαρισσίας όλοι ωφελούνται «…είναι καλό για όλο το ποδόσφαιρο.»
Μονόδρομος η επένδυση στα νιάτα
Την ιδέα πως το μέλλον ανήκει στα νιάτα ασπάζεται και ο Γιάννης Αντωνόπουλος. Σωστό και πρέπον για κάθε σωματείο είναι να επενδύει στο υγιές μέλλον του. Αυτό συμβαίνει μέσα από τις Ακαδημίες που στην πλειοψηφία τους τα σωματεία της χώρας λειτουργούν και αρκετά εξ αυτών ακμάζουν σε βαθμό τέτοιο, που στέλνουν ταλέντα στο εξωτερικό.
Αυτό το όνειρο συμμερίζεται ο κόουτς του Δωρίου, που στη κουβέντα μας επισήμανε πως είναι το μέλλον.-
«Το μέλλον είναι τα μικρά παιδιά. Το μέλλον τους ανήκει. Πρέπει να αγωνίζονται και νέα παιδιά στα πρωταθλήματα. Άλλωστε ταλέντο στη Μεσσηνία υπάρχει!
Είναι μονόδρομος πλέον για κάθε σωματείο το να επενδύσει στα νέα παιδιά!»
Στο Δώριο ήδη λειτουργία Ακαδημία και φέτος έβγαλε στο χορτάρι ορισμένα παιδιά με ταλέντο και μέλλον: «Όπως στο Διαβολίτσι, στον Αίαντας και άλλες ομάδες, έτσι κι εμείς κάνουμε μια προσπάθεια ώστε να αναδείξουμε τα νέα παιδιά.» εξηγεί ο προπονητής του Δωρίου.
Στην Ακαδημία του Δωρίου υπάρχουν 35-40 παιδιά από την περιοχή και αποτελούν μελλοντικά ταλέντα. Μάλιστα ένας εξ αυτών, ο 14χρονος αριστερός μεσοεπιθετικός, Άλεξ Κόμαν και ορισμένα ακόμη 12χρονα ταλεντάκια του χρόνου φαίνεται πως θα κάνουν την εμφάνιση τους με την μεγάλη ομάδα του Δωρίου στην Α΄ Τοπική.

Σίσσυ Τριάντου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου