Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2015-2016

17 Οκτωβρίου το πρώτο σερβίς
Μεσσηνιακού και Ακρίτα στην Α2

ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ Α’, Β’ ΚΑΙ Γ’ ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ)

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ χρονιά στην Α2 Εθνική Κατηγορία βόλεϊ γυναικών με διπλή εκπροσώπηση για την πόλη μας. Το Πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 17 Οκτωβρίου 2015 και θα τελειώσει στις 24 Απριλίου 2016.
Σε αυτό, ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. 1888 με τη Γωγώ Σουρή στον διπλό ρόλο προπονήτριας και αθλήτριες και τον Ακρίτα με τον Μπάμπη Μυτσκίδη από φέτος στο «τιμόνι», θα λάβουν μέρος στον 2ος Υποόμιλο Α΄ Ομίλου, καθώς υπενθυμίζουμε πως από φέτος η μορφή του πρωταθλήματος άλλαξε καθώς χωρίστηκε σε δυο ομίλους και τέσσερις υποομίλους.
Στον 2ο Υποόμιλο όπου θα λαμβάνουν μέρος ΓΣ Μεσσηνιακός και ΑΟ Ακρίτας αγωνίζονται επίσης οι: ΑΟ Θρίαμβος, ΑΣΠ Ίωνες, ΑΣ Ιωνικός, ΑΣΠ Κόρινθος, ΑΟ Παλλήνη, ΓΣ Πανιώνιος, ΓΣ Πετρούπολης, ΑΟΦ Πορφύρας και ΓΣ Χαλανδρίου.
Σύμφωνα με την προκήρυξη τα σωματεία έπρεπε να έχουν υποβάλλει τις αιτήσεις συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών μέχρι και τις 30 Ιούνιου στην ΕΟΠΕ, μαζί με το χρηματικό παράβολο (50 €).
Ακόμη η ημερομηνία της κλήρωσης για τον καθορισμό του προγράμματος, ο τόπος και η ώρα διεξαγωγής της δεν έχουν γίνει γνωστοί. Στην κλήρωση πρέπει να συμμετέχουν τα σωματεία με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους.
Όπως αναφέρεται στην ειδική προκήρυξη που εκδόθηκε προ ημερών από την διοργανώτρια Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις:
● Α’ ΦΑΣΗ: Σε κάθε έναν από τους 4 υποομίλους (Α1-Α2, Β1-Β2), οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής θα αγωνισθούν σε πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα βγει μετά από κλήρωση.
● Β’ ΦΑΣΗ: Στον Α’ Όμιλο οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και 2η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του κάθε υποομίλου (Α1, Α2) θα συμμετάσχουν σε Ειδικό Τουρνουά (ενός γύρου) με βαθμολογία και οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και 2η θέση θα προκριθούν στη Γ’ Φάση. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε ουδέτερη πόλη 15-17/4/2016.
Στον Β’ Όμιλοι οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 1, 2 και 3 στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του κάθε υποομίλου (Β1, Β2) θα συμμετάσχουν σε πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία, μεταφέροντας τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων στην Α’ Φάση (δεν θα αγωνιστούν ξανά μεταξύ τους). Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και 2η θέση στην τελική βαθμολογική κατάταξη προκρίνονται στη Γ’ Φάση.


● Γ’ ΦΑΣΗ: Οι τέσσερις ομάδες που προκρίθηκαν από τη Β’ Φάση θα συμμετάσχουν σε Ειδικό Τουρνουά Ανόδου (τουρνουά ενός γύρου με βαθμολογία). Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η, 2η και 3η θέση στην τελική βαθμολογική κατάταξη του τουρνουά αυτού θα ανέλθουν στην Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε ουδέτερη πόλη 22-24/4/2016.
β) 1) Στην Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών θα αγωνίζονται από τη νέα αγωνιστική περίοδο 2016-2017 οι ομάδες οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η, 2η και 3η θέση στην Τελική Βαθμολογική Κατάταξη του Ειδικού Τουρνουά Ανόδου της Γ’ Φάσης
2) Στη Β Εθνική Κατηγορία/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα θα υποβιβαστούν οι ομάδες που θα καταλάβουν:
● τις θέσεις 9, 10 και 11 του Τελικού Βαθμολογικού Πίνακα της Α’ Φάσης σε κάθε έναν από τους δύο υποομίλους του Α’ Ομίλου
● τις θέσεις 8 και 9 του Τελικού Βαθμολογικού Πίνακα της Α’ Φάσης σε κάθε έναν από τους δύο υποομίλους της Β’ Ομίλου
3) Στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών θα αγωνίζονται από τη νέα αγωνιστική περίοδο 2016-2017, εκτός από τις ομάδες που αγωνίστηκαν την τρέχουσα περίοδο στο πρωτάθλημα και δεν προβιβάστηκαν ή υποβιβάστηκαν και:
● οι ομάδες που θα καταλάβουν την 10η, 11η και 12η θέση στην Τελική Κατάταξη του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών
● οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση σε κάθε έναν από τους 10 ομίλους της Β Εθνικής Κατηγορίας/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών

4) Την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2016-2017 στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής 40 ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου