Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΧΘΕΣ Ο Ν.Ο.Κ. «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ»

Δωρεάν συμμετοχή στα τμήματα πόλο και κολύμβησης
για τα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS Καλαμάτας

ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ «4ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΔΟΤΗ» ΚΑΙ ΤΟΝ «27ο ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ»

ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ δυο σπουδαίων αθλητικών διοργανώσεων, του «4ου Κυπέλλου εθελοντή Δότη» και του «27ου Κολυμβητικού Μαραθωνίου», πραγματοποίησαν οι άνθρωποι του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας παράλληλα με την έναρξη της συνεργασίας του Ομίλου με το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS.
Η παρουσίαση έγινε στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας χθες το μεσημέρι παρουσία του προέδρου Δημήτρη Κακαλίκα και του αντιπρόεδρου και υπ. θαλασσίων αθλημάτων Ιωάννη Αδαμόπουλου, της εκπροσώπου των Παιδικών Χωριών SOS Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου και του προέδρου του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νικόλαου Μπασακίδη.

Μια σπουδαία συνεργασίαΝΟΚ – Κέντρου Στήριξης Καλαμάτας

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας δείχνοντας για μια ακόμη φορά το κοινωνικό του πρόσωπο και ιδίως τη μεγάλη του ευαισθησία και αγάπη για τα παιδιά, έτεινε σπουδαία χείρα βοηθείας και συνεργασίας στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS. Ο ΝΟΚ σε πείσμα των καιρών και των δυσκολιών κάνει βήματα αποφασιστικά μπροστά με μια άνευ προηγουμένου συνεργασία για τα μεσσηνιακά δεδομένα και προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά που στηρίξει το Κέντρο Στήριξης Καλαμάτας και φυσικά το επιθυμούν, τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής και εκμάθησης στα τμήματα Κολύμβησης και Πόλο.
Μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη εξέφρασε με δηλώσεις της η υπεύθυνη του Κέντρου Στήριξης Καλαμάτας Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου και εξήρε το έργο και την προσφορά του Ομίλου: «Είναι γνωστό ότι ο Ν.Ο.Κ. είναι σύλλογος με σπουδαία ιστορική διαδρομή και προσφορά στην πόλη μας. Με την ανταπόκρισή του όμως να στηρίξει τα Παιδιά Χωριά SOS με το να δεχθεί παιδιά του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα δωρεάν στα τμήματα κολύμβησης και πόλο δείχνει και την αγάπη και μεγάλη ευαισθησία του απέναντι στα παιδιά. Πρόκειται για μια πολύ σπουδαία συνεργία που ελπίζουμε πως θα συνεχιστεί και στο μέλλον αφού δίνει ευκαιρίες και δυνατότητες σε παιδιά που ποτέ, από μόνα τους, δεν θα μπορούσαν να έχουν.
Θέλουμε θερμά, η τοπική ομάδα στήριξης τα παιδιά και οι οικογένειές τους, να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο του ΝΟΚ και το Δ.Σ. από καρδιάς γι’ αυτή τους την απόφαση.»
Παράλληλα ο Ν.Ο.Κ. παραχώρησε τον χώρο του εντευκτηρίου του προκειμένου να φιλοξενηθεί χθες βράδυ το μουσικό ταξίδι με τη κιθάρα του Γερμανού καλλιτέχνη Richie Necker, που έγινε με ελεύθερη είσοδο για την στήριξη των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος.
Παράλληλα η κα Κανελλοπούλου ευχαρίστησε τους ιθύνοντες του ΝΟΚ για την παραχώρηση του χώρου του ΟΜίλυο να τοποθετηθεί η αφίσα με πληροφορίες για το Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS στην πόλη μας.
Περιττές χαρακτήρισε αμέσως μετά τις ευχαριστίες ο πρόεδρος του ΝΟΚ
«Δεν χρειάζεται να μας ευχαριστήσετε είναι ηθική υποχρέωση καθενός εξ ημών και ημών όπου βλέπει τη λέξη παιδί να κάνει οτιδήποτε προκειμένου να του διευκολύνει τη ζωή. Αυτό το «ευχαριστούμε» δεν πρέπει να μας το ξαναπείτε γιατί, ελπίζω ότι εκφράζω το 100% του Δ.Σ. και των μελών ότι, τα παιδιά είναι το Α και το Ω της αυριανής κοινωνίας και χρειάζεται τη στήριξή του σε κάθε βήμα.» 

Ο κολυμβητικός αγώνας«4ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Καλαμάτα»

Με κεντρικό σύνθημα «Δώρισε αίμα - μυελό των οστών - ομφάλιο αίμα. Δώρισε την ευκαιρία για ζωή», θα γίνει στην πόλη μας για 4η συνεχή χρονιά ο κολυμβητικός αγώνας με την επωνυμία «4ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Καλαμάτα», στην παραλία της Καλαμάτας μπροστά από το ξενοδοχείο «Elite City Resort» στις 10:30 στις εξής αποστάσεις: 500, 1.000 και 3.000 σε στίβο 500 μ.
Παράλληλα με το αγωνιστικό μέρος το Σάββατο 29/8 θα υπάρξει ενημερωτική ομιλία στις 8:30 μ.μ στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ, από τον καθηγητή Ιατρικής Παν. Αθηνών και πρόεδρο του εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Ανδρέα Καραμπίνη και ομιλία σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών από τον Διευθυντή Αιματολογικού Τμήματος Γ.Ν. Μεσσηνίας και αντιπρόεδρο του Ν.Ο.Κ. Καλαμάτας, Ιωάννη Αδαμόπουλο.
Τον αγώνα συνδιοργανώνουν το Σάββατο 29 του μηνός, οι Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας, Αίολος Καλαμάτας, ΝΑΣ Πύλου – Νέστορος, Σύλλογος "Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος, η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Αρωγοί της προσπάθειας είναι η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία , το ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρο Εθελοντών Δοτών Πανεπιστημίου Πατρών και ο σύλλογος Όραμα Ελπίδος.


Εκ μέρους του Ομίλου, μίλησε ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος θαλασσίων αθλημάτων, Ιωάννης Αδαμόπουλος: «Φέτος είναι η 4η συνεχή χρονιά που διοργανώνουμε το Κύπελλο Εθελοντή Δότη αίματος, μυελού των οστών και ομφαλικού αίματος. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι όλοι μπορούμε να γίνουμε εθελοντές, το μόνο που χρειάζεται είναι καλή θέληση, ευαισθησία και ανθρωπιά. Τροχοπέδη στον εθελοντισμό είναι η έλλειψη ενημέρωσης, η αδιαφορία και ο φόβος. Με αυτά στο μυαλό μας ξεκινήσαμε σε συνεργασία με τον ΝΟΚ μια προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού, αφύπνισης της συλλογικής συνείδησης για θέματα που αφορούν τον εθελοντισμό και ειδικότερα την προσφορά σε πάσχοντες από αιματολογικά νοσήματα.
Το κεντρικό σύνθημα του αγώνα είναι «Δώρισε αίμα - μυελό των οστών - ομφάλιο αίμα. Δώρισε την ευκαιρία για ζωή». Στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου θα γίνει ένα κολυμβητικός αγώνας στην παραλία του ξενοδοχείου «Elite» είναι 500 μ., 1.000 μ. και 3.000 μ. και είναι ανοικτός για οποιοδήποτε θέλει να κολυμπήσει και το βράδυ στις 8:30 θα γίνει μια σύντομη ενημερωτική ομιλία από τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, συμπολίτης μας καθηγητή Ανδρέα Καραμπίνη κι από εμένα.
Την προσπάθειά μας αυτή θα ενισχύσουν δυο καταξιωμένοι αθλητές, ο Αλέξανδρος Τσόλτος που είχε συμμετάσχει σε Ολυμπιάδα και με πολλές πανελλήνιες νίκες και ίσως η μεγαλύτερη ελληνίδα κολυμβήτρια, η Τόνια Μαχαίρα με συμμετοχή σε τέσσερις ολυμπιάδες και με 30 πανελλήνιους τίτλους…». Κλείνοντας ο κ. Αδαμόπουλος είπε: «Στον Ν.Ο.Κ. δεν προσπαθούμε μόνο για το «εύ αγωνίζεσθε» αλλά προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε και εθελοντική συνείδηση και να προσφέρουμε σε οτιδήποτε έχει σχέση με τα παιδιά.»
Σύντομα βιογραφικά

Η Αντωνία (Τόνια) Μαχαίρα δεν χρειάζεται συστάσεις! Για όσους όμως δεν γνωρίζουν αρκεί να πούμε πως η Τόνια Μαχαίρα πρώην πρωταθλήτρια κολύμβησης και νυν διατροφολόγος και συνεργάτης της ποδοσφαιρικής ομάδας του Παναθηναϊκού, έχει κόψει 32 φορές πρώτη το νήμα σε πανελλήνια πρωταθλήματα και είχε τιμήσει τα ελληνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα και του Σύδνεϋ, έχει λάβει μέρος και διακριθεί πολλάκις σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και Μεσογειακούς Αγώνες.


Όσο για τον Αλέξανδρο Τσόλτο, ο 36χρονος Αθηναίος στην καταγωγή, κολυμβητής του ΟΣΦΠ συμμετείχε στην Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004 στην κατηγορία 4Χ100μ. ελεύθερο δίχως να αποσπάσει κάποια διάκριση και έχει στο ενεργητικό του πολλές πανελλήνιες νίκες.


27ος Κολυμβητικός Μαραθώνιοςτου Μεσσηνιακού Κόλπου

«Αισίως φτάσαμε στον 27ο Κολυμβητικό Μαραθώνιο του Μεσσηνιακού Κόλπου» είπε χαμογελώντας ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, Δημήτρης Κακαλίκας
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι συμμέτοχες στον Κολυμβητικό Μαραθώνιο που θα γίνει το Σάββατο 29 Αυγούστου είναι απ’ όλο τον κόσμο, συγκεκριμένα οι 16 που θα επιχειρήσουν φέτος να διασχίσουν την απόσταση 30 χιλιομέτρων στη διαδρομή: Καλαμάτα –Βελίκα- Καλαμάτα είναι από την Ελλάδα οι Ιωάννης Λαφαζάνος, Αναστασία Μαυρίδου, Θανάσης Ρέκκος, Αναστάσιος Σαχπαζιδης, Γεώργιος Σταυρόπουλος, Κλεοπάτρα Στογιαννίδου και Σοφία Ψιλόλιγνου, από την Αργεντινή οι Eloy Castagnino, Sergio Daniel Salomone, Florencia Schlie, Valeria Ligia Solanas, από την Ισπανία οι Marc Casctorres Valencia, Joan Garcia Brengaret, Cesar Hernandez Ruiz και από την Τουρκία οι Mustafa Aydogdu και Emre Seven.
Ο πρόεδρος του ΝΟΚ είπε: «Φέτος ο αγώνας θα γίνει από την Καλαμάτα στη Βελίκα και επιστροφή στην Καλαμάτα 30 χιλιόμετρα, 15 να πάμε και 15 να ’ρθουμε. Σε αυτή την προσπάθεια βοήθησε κατά 80% η Περιφέρεια και το υπόλοιπο 20% ο Δήμος Καλαμάτας, το Λιμενικό Ταμείο και στο ελάχιστο η Ομοσπονδία με την έγκριση του αγώνα και τη συμμετοχή του στο καλεντάρι της! Ανεξάρτητα από τη συμβολή του καθενός, μικρότερη ή μεγαλύτερη, θέλω να τους ευχαριστήσω όλους γιατί έτσι μας δίνουν τη δυνατότητα να προσφέρουμε στην πόλη μας κάνοντάς την γνωστή σε όλα τα μέρη της υφηλίου.
Απ’ ότι γνωρίζεται από παλιότερα, έχουν λάβει μέρος αθλητές απ’ όλα τα μέρη του κόσμου από Αυστραλία, Ιαπωνία, Αργεντινή, Καναδά, Λατινική Αμερική, ΗΠΑ, Ιταλία, απ’ όλη την Ευρώπη και όλα τα μέρη της Ελλάδος… Αυτό είναι ο αυτοσκοπός αυτού του αγώνα!
Ο Ν.Ο.Κ. πετυχαίνει με τη συμβολή αυτού του αγώνα την προβολή της πόλης μας, γιατί όπου κι αν βρεθώ -πηγαίνοντας σε διάφορα συνέδρια -όλοι με φωνάζουν «Καλαμάτα», δεν με λένε με το όνομά μου(!). Είναι μεγάλο πράγμα σήμερα να ξέρουν σε όλο τον κόσμο τι είναι η Καλαμάτα!» είπε και συνέχισε: «Αυτός είναι ο 27ος αγώνας, έχω εμπλακεί στον αγώνα από τον 24ο και μετά! Ελπίζω ο μεγαλοδύναμος να μου δώσει δύναμη να πάω μέχρι τον τριακοστό!»

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού, Νίκος Μπασακίδης επαίνεσε τους διοργανωτές και άδραξε την ευκαιρία να επισημάνει πως ως Δήμος, συμβάλει τα μέγιστα μέσα από την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παρέμβαση στους «γηρασμένους» αθλητικούς χώρους της πόλης: «Σε εποχές κρίσης στην πόλη το να γίνονται τέτοια αθλητικά γεγονότα είναι κάτι που αξίζει τον σεβασμό και τον έπαινο προς τους διοργανωτές, αλλά και όλους αυτούς στηρίζουν αυτά τα γεγονότα. Ως Δήμος Καλαμάτας, με την χρόνια υποστήριξη του αθλήματος της κολύμβησης με την λειτουργία του κολυμβητηρίου και των άλλων βεβαίως αθλητικών εγκαταστάσεων, νομίζω ότι έχουμε συμβάλει τα μέγιστα ώστε οι αθλητές, οι κολυμβητές και οι νέοι στην κολύμβηση να συμμετέχουν και να λαμπρύνουν με την παρουσία τους αυτό τον αγώνα» απευθυνόμενος εν συνεχεία στον πρόεδρο του ΝΟΚ, ο κ. Μπασακίδης είπε: «Κύριε πρόεδρε να είστε σίγουρος ότι παρότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Καλαμάτας, είναι γνωστό σε όλους είναι «γηρασμένες» εμείς κάθε χρόνο επεμβαίνουμε, παρεμβαίνουμε ώστε να τις διατηρήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό σε υψηλό επίπεδο, κάτι το οποίο είναι ορατό πλέον και στο κολυμβητήριο!
Καλή επιτυχία στον αγώνα…»
Το πρόγραμμα του αγώνα
Εχθές κατέφθασαν αθλητές από Ατλαντικό, Άπω Ανατολή, Αυστραλία και σήμερα καταφθάνουν από Ελλάδα, Ευρώπη και Αφρική.
Παρασκευή 28/8, ώρα 21:00: Κλήρωση αθλητών - συνοδευτικών σκαφών.
Σάββατο 29/8, ώρα 07:00: Εκκίνηση εμπρός από το Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας μετά το μεσημέρι και έως τη δύση του ηλίου την ίδια ημέρα αναμένονται οι τερματισμοί των αθλητών και στις 21:30 έχει προγραμματιστεί η τελετή απονομής των επάθλων.
Κατά την διεξαγωγή του 27ου διάπλου Μεσσηνιακού κόλπου το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας απαγορεύει την κυκλοφορία πλοίων και σκαφών στη θαλάσσια περιοχή από Λιμένα Καλαμάτας έως παραλία Ανάληψης Δήμου Μεσσήνης.
Οι αποφάσεις του Κ.Λ.Μ.:
«Η απαγόρευση της κυκλοφορίας πλοίων-σκαφών καθώς και κάθε άλλη αλιευτική — ψυχαγωγική δραστηριότητα (επαγγελματική — ερασιτεχνική) το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 και από ώρας 07:00 έως ώρας 20:00 στη θαλάσσια περιοχή περιμετρικά της νοητής γραμμής που ενώνει την Αν. παραλία Καλαμάτας (150 μέτρα έμπροσθεν Ξενοδοχείου ELITE) και 150 μέτρα έμπροσθεν παραλίας Ανάληψης Δήμου Μεσσήνης σε απόσταση μισού ναυτικού μιλίου εκατέρωθεν αυτής και οριοθετείται από τα παρακάτω στίγματα:
Α. φ= 37° 01' 06"          Β λ= 022° 08' 27" Α
Β. φ= 37° 00' 53"          Β λ= 022° 04' 37" Α
Γ. φ= 37° 00' 05"           Β λ= 022° 02' 05" Α
Δ. φ=37° 00' 01" Β λ= 021° 58' 05" Α
● Σε κάθε κατάπλου —απόπλου πλοίου από το λιμάνι Καλαμάτας να ενημερώνεται εγκαίρως η Λιμενική Αρχή.
● 120 Π.Ε.Α./ Πύργος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας που κοινοποιείται το παρόν παρακαλείται για την ενημέρωση πυροσβεστικών αεροπλάνων σε περίπτωση που απαιτηθεί υδροληψία.
4. Οι παραβάτες της απόφασης αυτής υπόκεινται στις κυρώσεις του άρθρου 157 του Ν.Δ. 187/73 (ΦΕΚ 261 Α/73) με το οποίο κυρώθηκε ο «Κώδικας Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.»


Σίσσυ Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου