Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΥΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥΣ ΜΠΑΜΠΗ ΜΥΤΣΚΙΔΗ!

Παλιές και νέες αθλήτριες του Ακρίτα
πίστες στο ραντεβού με την Α2 Εθνική!

ΠΙΣΤΕΣ στο ραντεβού τους με την Α2 Εθνική κατηγορία βόλεϊ για μια ακόμη χρονιά οι παίκτριες του Ακρίτα Καλαμάτας, ξεκίνησαν χθες υπό τις οδηγίες του νέου τους προπονητή, Μπάμπη Μυτσκίδη την προετοιμασία τους.
Εν όψει της νέας χρονιάς, του διαφορετικού διαχωρισμού των ομάδων σε Ομίλους και υποομίλους που έφεραν τον Ακρίτα Καλαμάτας μαζί με Μεσσηνιακό, Κόρινθο και 8 αθηναϊκές ομάδες μαζί στον Β΄ Υποόμιλο του Α΄ ομίλου, αναμένεται εξίσου δύσκολη. Από τη μια οι οικονομικές συνθήκες που κατόρθωσαν να συρρικνώσουν την μεταγραφική ικανότητα των περισσοτέρων ομάδων και παράλληλα των υψηλών προσδοκιών, δημιουργούν την ανάγκη σταθερότητας και παραμονής. Αυτός ορίζεται και για τον Ακρίτα ως κύριος στόχος για τη νέα αγωνιστική σεζόν: η παραμονή. Πρωτίστως η ομάδα θα επιδιώξει να εξασφαλίσει τη θέση της στην κατηγορία για την επόμενη σεζόν και από κει και πέρα, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν θα κυνηγήσει το κάτι παραπάνω.
Στην πρεμιέρα (17-18/10) του πρωταθλήματος ο Ακρίτας παίζει εκτός έδρας κόντρα στους Ίωνες που πέρυσι τερμάτισαν μεταξύ των ουραγών, συγκεκριμένα μια θέση πάνω από τις δυο τελευταίες θέσεις - 11η και 12η θέση -που οδηγούσαν στα τοπικά πρωταθλήματα. Θυμίζουμε πως ο Ακρίτας στο περσινό πρωτάθλημα είχε τερματίσει στην 8η θέση, στη λεγόμενη ασφαλή ζώνη ανανεώνοντας δίχως ουσιαστική δυσκολία την παραμονή του.
Συνέπεια, σωστή δουλειά και
στόχο την παραμονή στην Α2
Ζήτησε συνέπεια και δεσμεύτηκε να είναι πάντοτε παρόν, ο νέος προπονητής του Ακρίτα, Μπάμπης Μυτσκίδης, ο οποίος χθες καλωσόρισε στο δημοτικό στάδιο της παραλίας νωρίς το μεσημέρι σχεδόν όλες τις παίκτριές του για το νέο, κοινό τους ξεκίνημα:
«Ευελπιστούμε πρωτίστως να είμαστε υγιείς… Στόχος της ομάδας και της διοίκησης να είναι αρχικά να σωθεί η ομάδα και να παίξουμε όσο καλύτερο βόλεϊ γίνεται. Από κει και πέρα ό,τι καλύτερο έρθει!» είπε και εν συνέχεια μίλησε για το ρόστερ και την προσπάθεια που γίνει κατά την προετοιμασία: «Στο ρόστερ έμειναν κάποιες παίκτριες που θέλαμε, ενισχυθήκαμε εν μέρει. Ένα κράμα νεαρών και πιο έμπειρων παικτριών που θα προσπαθήσουμε να δέσουμε το σύνολο και να βγάλουμε από καθεμία τον καλύτερο της εαυτό και όσο καλύτερα μπορεί να παίξει.
Πρέπει να υπάρχει συνέπεια, που είναι πολύ σημαντικό στις προπονήσεις, κι από κει και πέρα δουλεύοντας ταπεινά, κάτω το κεφάλι κι ό,τι καλύτερο βγεί!». Τέλος ο κ. Μυτσκίδης αναφέρθηκε στο επερχόμενο πρωτάθλημα και ειδικά στα του Β΄ Υποομίλου /Α΄ Ομίλου, όπου τη νέα χρονιά συμμετέχει ο Ακρίτας Καλαμάτας: «Ο δικός μας όμιλος θεωρώ ότι είναι αρκετά δύσκολος διότι υπάρχουν οκτώ αθηναϊκές ομάδες μέσα. Κάποιες από τις αθηναϊκές ομάδες έχουν κάνει ορισμένες ανανεώσεις σε μικρές σε ηλικία παίκτριες. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που θεωρητικά και βάσει ρόστερ δείχνουν πιο δυνατές από τις άλλες, όλα όμως αποδεικνύονται στο γήπεδο!», ενώ για τον συντοπίτη Μεσσηνιακό είπε μόνον πως «Είναι ένα παιχνίδι όπως τα άλλα… είναι και τελευταίο, μέχρι να φτάσουμε εκεί έχουμε καιρό!»
● Σε ό,τι αφορά στην προετοιμασία περιλαμβάνει φυσική κατάσταση και βάρη, ενώ το προσεχές διάστημα πρόκειται να «κλειδώσει» η συμμετοχή του συλλόγου σε Τουρνουά προετοιμασίας στην Αθήνα. Αν και σκέψεις υπάρχουν για την διεξαγωγή ενός αντίστοιχου τουρνουά προετοιμασίας και στην πόλη μας με την συμμετοχή δυο ακόμη ομάδων.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
Το ρόστερ της ομάδας για την αγωνιστική σεζόν 2015-16 αποτελείται από τις «παλιές» παίκτριες που αποτελούν τον βασικό κορμό: Μαρία Χάσκου (Α), Έλενα Δεδούση (Α), Αφροδίτη Ορφανέα (Δ), Ευτέρπη Κουκούτση (Κ), Σοφία Καρακύκλα (Κ), Αθανασία Πανταζοπούλου (Π), Ερμιόνη Ιωσηφίδου (Π), Αγγελική Σπηλιωτοπούλου (Π), Δήμητρα Παυλέα (Λ), Μαρία Κουτίβα (Α), Μελίνα Κατσόγιαννη (Δ), Σύνθια Σταθουλοπούλου (Α) και Λευκοθέα Κουτίβα (Δ) καθώς επίσης δυο εκ των περσινών μεταγραφών οι Δήμητρα Νικολακοπούλου (Κ) και Ιωάννα Μαντούδη (Α).
Στο ρόστερ φέτος προστέθηκαν οι Νίκη Καραχάλιου (Ακραία- Διαγώνιος) από το Γ.Σ Χαλανδρίου, η Σοφία Παπαγεωργίου (Κεντρικός) από την Α.Π.Σ Φθία Λαμίας, Πέμυ Μασουρίδη (Λίμπερο) από το Αιγάλεω.
Παράλληλα από τις σπουδές τους επέστρεψαν οι Αγγελική Κατσαρού (Λίμπερο) και Μαγδαληνή Νιάρχου (Ακραία).


Ο Μπάμπης Μυτσκίδης

Σ.Τριάντου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου