Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΨΥΧΑΡΑ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΟ 0-2 ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ 3-2 ΣΕΤ!!!

Έσπασε τον …τσαμπουκά του πρωτοπόρου Πανιωνίου! 

ΣΤΟΝ ΕΦΟΡΟ ΧΡΗΣΤΟ ΖΕΡΙΤΗ ΑΦΙΕΡΩΣΑΝ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΝΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ

ΣΤΟΝ αθλητισμό δεν έχει σημασία αν θα πέσεις, αλλά να ξανασηκωθείς και να συνεχίσεις για το καλύτερο. Αυτό κατόρθωσε χθες ο Μεσσηνιακός σε ένα ντέρμπι κορυφής όπου στα δυο πρώτα σετ βρέθηκε με την «πλάτη στον τοίχο» και το σκορ 0-2 εις βάρος του.
Αν και κάτω, με κακή απόδοση κι αμέτρητα λάθη με τον αντίπαλο Πανιώνιο να έχει επιβάλει το ρυθμό του, έχοντας αέρα νικητή στα δυο πρώτα αυτά σετ, μπλοκάροντας κυριολεκτικά κάθε ενέργεια, οι «πράσινες» κατάφεραν να ανασυνταχθούν και να κάνουν την ανατροπή (3-2σετ)!
Το 1-2 στο τρίτο σετ, άλλαξε το ρου του παιχνιδιού, αύξησε σταδιακά τον ενθουσιασμό στην κερκίδα που χθες ήταν σχεδόν γεμάτη, με πολυάριθμους φίλους του Μεσσηνιακού και ορισμένους φίλους του Πανιωνίου. Η ισοφάριση και το σασπένς του τέταρτου σετ σήκωσε πολλούς όρθιους με τα χειροκροτήματα αρκετές φορές να δίνουν τον παλμό… όσο για το tie break αυτό κι αν κράτησε τον κόσμο σε αναμμένα κάρβουνα μέχρι το τέλος, αλλάζοντας την εικόνα ενός ματς που αρχικά έμοιαζε με… «σούπα», ντέρμπι με τα όλα του…

Η εξέλιξη του παιχνιδιού
Στο πρώτο σετ ο Μεσσηνιακός ξεκίνησε με Σουρή, Φωτεινάκη, Ζερίτη, Σκλήρη, Χειλαδάκη, Κωνσταντοπούλου και λίμπερο την Σαμπάτη, ενώ ο Πανιώνιος αγωνίστηκε με τις Τσιουμήτα, Μπακοδήμου, Μερκούρη, Ευθυμίου, Κούρδογλου, Οικονομάκη και λίμπερο την Παπαδάκη.
Ο Πανιώνιος μπήκε από την αρχή καλά, επέβαλε τον ρυθμό του και πήρε προβάδισμα με 1-7 και 3-11, και παρέμεινε μπροστά με 7-17 , 12-20, 13-23 φτάνοντας χάρη στο αδιαπέραστο μπλοκ του στο τελικό 13-25.
Με απανωτά λάθη και άνευ ρυθμού παρουσιάστηκε και στο δεύτερο σετ ο Μεσσηνιακός, όπου αρχικά η διαφορά του ήταν μικρή στο σκορ 2-4, 3-3, 4-6 από δω και πέρα όμως με την Μπακοδήμου να σημαδεύει στα σωστά σημεία και τις Τσιουμήτα, Οικονομάκη και Ευθυμίου να μπλοκάρουν ξανά τις επιθετικές ενέργειες των Σουρή και Σκλήρη το σκορ πήγε γρήγορα στο 10-16, 11-19, και στο τελικό 16- 25.
Ο Μεσσηνιακός μπήκε καλύτερα στο τρίτο σετ και παρότι βρέθηκε πίσω με 0-3 ισοφάρισε 3-3, 7-7, 10-10 και μειώνοντας τα λάθη πήρε για πρώτη φορά στον αγώνα προβάδισμα με 12-10. Προκαλώντας σύγχυση στο αντίπαλο τερέν πήγε τη διαφορά στο 16-12 με Σουρή και Μαρία Κωνσταντοπούλου να κάνουν αρκετές «ζημιές» και τη Σκλήρη σιγά σιγά να αποκτά ρόλο πρωταγωνιστικό στην επίθεση ανεβάζοντας τη διαφορά στο 19-14. Το τελικό 25-17 ήρθε φυσιολογικά.
Ακόμη καλύτερα εικόνα στο τέταρτο σετ από τις πράσινες που μετέτρεπαν το χαλαρό έως τότε ματς σε ντέρμπι ισχυρών. Μπήκαν ακόμη πιο καλά και πήραν αέρα τριών πόντων 4-1, φτάνοντας άνετα στο 10-6 και 17-11, μετά το 23-15 ο Πανιώνιος αντέδρασε και μείωσε σε 24-22 όπου αμέσως μετά μια υπόδειξη άουτ του ρέφερι προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Πανιωνίου. Το σετ έκλεισε αμέσως μετά σε 25-23.
Ακόμη πιο γρήγορο ρυθμό που πήγε στην αρχή πόντο πόντο έως το 3-3 ο Πανιώνιος πήρε κεφάλι σε 3-5 και 5-9. Ο μεσσηνιακός άρχισε να μειώνει (9-11) έφτασε στο 11-14 και ισοφάρισε σε 14-14. Η Σκλήρη βρήκε την κενή ευθεία και η Χειλαδάκη έσπασε το αντίπαλο μπλοκ κάνοντας το 16-15. Η κερκίδα όρθια χειροκροτεί! Μπλοκ της Κούρδογλου στην Σκλήρη για το 16-16, η Χειλαδάκη ξανα «έσπασε» το αντίπαλο μπλοκ για το 17-16 και η Σκλήρη κέρδισε άσο στο σέρβις για το τελικό 18-16 που «σφράγισε» τη νίκη με 3-2 σετ.
● Διαιτητές: Κων. Σαραβελάκης, Γιαννακάκος.
Σημειωτής Κερασία Μουράτη
Τα σετ: 13-25, 16-25, 25-17, 25-22, 18-16
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Σούρη, Φωτεινάκη, Χειλαδάκη, Ζερίτη, Σκλήρη, Κωνσταντοπούλου, Σαμπάτη (λ)/ Μπούνα (λ), Τζούλου, Μπεσσή, Μπαξιβανάκη, Αντωνοπούλου, Βέλμαχου, Κουτσουροπούλου.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: (Κωστακόπουλος): Τσιουμήτα, Μπακοδήμου, Μερκούρη, Ευθυμίου, Κούρδογλου, Οικονομάκη, Παπαδάκη (λ) /Παγώνη (λ), Σαντέ, Φακή, Τσιώνη,  Πανταζή, Μαγγίνα, Φλιάκου.


Η νίκη αφιερωμένη
στον έφορο Χρήστο Ζερίτη
Ικανοποιημένη και συνάμα περήφανη για την ομάδα της η Γωγώ Σουρή αφιέρωσε τη νίκη στον έφορο του τμήματος βόλεϊ του Μεσσηνιακού Γ.Σ. Χρήστο Ζερίτη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτός και μόνον αυτός έχει κάνει το φετινό ταξίδι και το όνειρο του Μεσσηνιακού στην Α2, εφικτό!
Μετά το τέλος του αγώνα, η παίκτριας και προπονήτρια δήλωσε στη «Φ»: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς και παρότι είπαμε να το ευχαριστηθούμε μπήκαμε με πολύ άγχος λες και έπρεπε σώνει και καλά να κερδίσουμε αυτό το ματς. Μπήκαμε πολύ διστακτικές και αγχωμένες, κάνοντας πολλά λάθη.. Σε σημείο να λες άλλη ομάδα δεν έπαιζε, εμείς δεν υπήρχαμε! Ευτυχώς σιγά σιγά βρήκαμε τα πατήματά μας, κάναμε την μεγάλη ανατροπή. Ήμασταν ήρεμες, είχαμε την ψυχολογία, γιατί το να κερδίσουμε αυτή την ομάδα από το 2-0 εις βάρος, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Είναι σαφώς καλή ομάδα με καλές παίκτριες, με καλό μπλοκ που δεν περνάγαμε…
Παρόλο που ήμασταν κάτω 2-0, με κακά σετ βρήκαμε την δύναμη και κάναμε την ανατροπή…
Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μου, γιατί ήταν μεγάλη νίκη κι έδειξαν ψυχή!
Ευχαριστώ τον κ. Ζερίτη γιατί αυτός είναι όλη η ομάδα. Χάρη σε αυτόν υπάρχουμε, γιατί είναι αυτός και μόνος του και του αφιερώνουμε τη νίκη αυτή…
Τον ευχαριστούμε που μας αφήνει να κάνουμε αυτό το ταξίδι και να τολμάμε να ελπίζουμε στο όνειρο να κάνουμε κάτι παραπάνω.»
Όσο για το σημαίνει αυτή η νίκη στο λεγόμενο ντέρμπι των πρώτων, μα τι άλλο από ηθική ικανοποίηση και απόδοση καρπών στις καθημερινές θυσίες όλων των αθλητριών της ομάδας, που παλεύουν για μια θέση εκεί που πραγματικά αξίζουν να βρίσκονται!
«Η νίκη αυτή σημαίνει πάρα πολλά, γιατί είναι η πρώτη ομάδα, πήραμε βαθμούς σημαντικούς. Δεν είναι μόνο νίκη ότι κερδίσαμε τον Πανιώνιο, αλλά ότι το βλέπουν και οι άλλοι, άρα ξέρουν ότι υπάρχουμε.
«Πήραμε» ψυχολογία, γιατί έχουμε δύσκολα ματς τώρα. Ακολουθούν τέσσερα δύσκολα ματς που πρέπει να τα πάρουμε κυρίως για εμάς… Ήταν νίκη ψυχολογία για εμάς για τις Κυριακές που είμαστε στο γήπεδο, για τις 5-6 φορές την εβδομάδα προπόνηση για όλες τις θυσίες που έχουν κάνει όλα τα κορίτσια…»





Σ. Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου