Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΤΥΠΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Προτεραιότητα: Βιολογικός, Κέντρο Υγείας
και Αντιδιαβρωτική Προστασία Αγ. Ανδρέα

Ο ΗΛΙΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΕΟΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΠΕΙΑΣ

ΒΑΘΜΟ «άριστα» στο κομμάτι της Πολιτικής Προστασίας παίρνει ο Δήμος Μεσσήνης που την περσινή χρονιά χειρίστηκε αρκετές φωτιές με επιτυχία φανερώνοντας μεγάλο βαθμό ετοιμότητας και αποτελεσματικότητα, επεμβαίνοντας επέμβει άμεσα και αποσοβώντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε περιπτώσεις φωτιάς.
Εφέτος τα περιστατικά φωτιάς παρατηρούνται αρκετά νωρίς και ήδη έχουν σημειωθεί αρκετά συμβάντα.
«Οι φωτιές είναι δύσκολο κομμάτι, θέλει ετοιμότητα, οχήματα και προσωπικό πανέτοιμα. Το μυστικό της φωτιάς είναι στην αρχή…» εξήγησε ο απερχόμενος αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ηλίας Πετρόπουλος, ο οποίος μας ενημέρωσε πως τούτη τη στιγμή ο Δήμος Μεσσήνης είναι πρότυπο σε ό,τι αφορά στο σοβαρό αυτό κομμάτι. «Καταφέραμε κάτι πρωτόγνωρο για την περσινή αντιπυρική περίοδο, όλες οι φωτιές να κατασβηστούν εν τη γέννηση τους», είπε.
Ο Δήμος Μεσσήνης διαθέτει τα οχήματα, το προσωπικό και το Εθελοντικό Κλιμάκιο του Πεταλιδίου, όπου εκεί συγκεκριμένα οι εθελοντές βοηθούν και προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με συναίσθηση του έργου τους.
Υπερήφανος για όσα επετεύχθησαν στη διάρκεια της θητείας του ο απερχόμενος αντιδήμαρχος Μεσσήνης αρμόδιος για τα θέματα Αθλητισμού και Πολιτικής Προστασίας ο Ηλίας Πετρόπουλος, αναφέρθηκε στην διάγνωση και επίλυση μερικών μόνο εκ των προβλημάτων του Δήμου Μεσσήνης:
«Επιδιορθώσαμε τα όποια προβλήματα σε δεξαμενές που υπήρχαν, τοποθετήσαμε και νέες σε στρατηγικά σημεία του Δήμου μας, όπως και πυροσβεστικούς κρουνούς. Το προσωπικό του Δήμου μας εκπαιδεύτηκε και υπήρχε μια άριστη συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Είδαμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν στο πυροσβεστικό εθελοντικό κλιμάκιο Πεταλιδίου και δρομολογήσαμε ότι χρειάζεται ώστε όλο το προσωπικό του Κλιμακίου να προσφέρει τις υπηρεσίες του καλύτερα.»
Κλείνοντας ο κ. Πετρόπουλος ευχαρίστησε όλους όσοι υπήρξαν συνεργάτες του τον προηγούμενο χρόνο: «θέλω να ευχαριστήσω το δήμαρχο για την άριστη συνεργασία όπως και τους συναδέλφους αντιδημάρχους και δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, τους υπαλλήλους του Δήμου και τα αθλητικά σωματεία. Ασφαλώς θα συνεχίσω να εργάζομαι με όλες μου τις δυνάμεις για ένα καλύτερο αύριο της περιοχής μου και όλου του Δήμου.»

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ, ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ 
ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
Εδώ και λίγες ημέρες ο κ. Πετρόπουλος έχει αναλάβει νέες αρμοδιότητες και υποχρεώσεις για τον τόπο του!

Ο κ. Πετρόπουλος είναι ο νέος εντεταλμένος εκπρόσωπος της Δημοτικής Ενότητας Αίπειας «Στην Πολιτική εκτιμώ δεν υπάρχουν θέσεις, άλλα διάθεση για πρόσφορα. Η Ενότητα μου είναι μια τουριστική και αγροτική περιοχή. Θέλει δουλειά καθώς είναι μια περιοχή που αγαπώ, είναι ο τόπος μου, έχει και θέλει δουλειά για να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο.»
Αναλαμβάνοντας νέο έργο, με παραπανίσια όρεξη για προσφορά στα κοινά, ο κ. Πετρόπουλος δηλώνει γνώστης των αναγκών και προβλημάτων που υπάρχουν στην Αίπεια αφού όπως εξηγεί «πρόκειται για την περιοχή μου και ξέρω καλύτερα τα προβλήματα. Είμαι προετοιμασμένος για την επόμενη ημέρα.»
Μάλιστα, πρώτο μέλημα του κ. Πετρόπουλου θα είναι έργα που έχουν μείνει πίσω κι άμεσα θα πρέπει να προχωρήσουν, ειδικότερα αναφέρθηκε σε Βιολογικό, Αντιδιαβρωτική Προστασία Αγίου Ανδρέα, Κέντρο Υγείας «είναι έγνοιες που δεν ξέχασα πότε, τώρα όμως μπορώ καλύτερα να ασχοληθώ.»
Σε ό,τι αφορά στον Βιολογικό παρατηρείται καθυστέρηση, ένα έργο που έχει ανάγκη η περιοχή, όπως και το έργο Αντιδιαβρωτικής Προστασίας στον άγιο Ανδρέα, για το οποίο αναμένεται η υπογραφή από τον αρμόδιο υπουργό προκειμένου να προχωρήσει.
Στα του Κέντρου Υγείας, εκεί χρειάζεται μεγαλύτερη ενασχόληση και προσπάθεια, καθώς το έργο έχει απενταχθεί διότι το οικόπεδο δεν πληρούσε τους όρους που ορίζει η μελέτη για την οποία έχει ήδη δημοσιευθεί σχετικό ΦΕΚ.
Την πόρτα του ανοιχτή στους συνδημότες του αφήνει ο κ. Πετρόπουλος προτρέποντάς τους σε προτάσεις, ιδέες και στην από κοινού επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής: «Θα είμαι στο γραφείο καθημερινά, οπού με τους συνδημότες μου θα μπορούμε να κουβεντιάσουμε μαζί ιδέες, προτάσεις και σκέψεις για ένα καλύτερο αύριο για το τόπο μας…»


Σ.Τρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου