Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

ΛΙΓΑ ΜΟΛΙΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

«Παράδεισος» των μηχανοκίνητων η ανακαινισμένη
και οργανωμένη πίστα του ΜΧ Park Kalamatas

ΑΠΟ το 2014 λειτουργεί η ανακαινισμένη πίστα μηχανοκίνητων αθλημάτων και οργανωμένη πίστα Motocross του ΜΧ Park Kalamatas, υπεύθυνος της οποίας είναι ο Ανδρέας Σαμαράς παλιός αθλητής του Enduro.
Πριν από λίγα χρόνια ο Ανδρέας Σαμαράς μετοίκησε στην Καλαμάτα και βλέποντας το ενδιαφέρον αγωνιστικό και ερασιτεχνικό που υπήρχε από αρκετούς μεσσήνιους, η περιοχή μας έχει να δείξει αρκετούς δραστήριους αθλητές σε Motocross, Endurο, Scramble, αναζήτησε συνοδοιπόρους ώστε μαζί να δημιουργήσουν το «σπίτι», τον «παράδεισο» των μηχανοκίνητων. Έναν χώρο που θα παρέχει όχι απλά την δυνατότητα για προπονήσεις αλλά και την φιλοξενία αγώνων, που με δεδομένο την αγάπη και το ενδιαφέρον που υπάρχει στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, θα αποτελεί πόλο έλξης ελλήνων και ξένων αναβατών.
Αποφάσισε να αναλάβει προσωπικά το εγχείρημα, μισθώνοντας το 2014 μια έκταση 30 στρεμμάτων, λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Καλαμάτας και 1.000 μέτρα από την παραλία, στο δρόμο για Μεσσήνη, ξεκινώντας την προσπάθειά του. Η προσπάθεια ωστόσο ενός μόνο ανθρώπου δεν φτάνει και η πίστα για να προχωρήσει χρειάζεται αρκετά ακόμη βασικά στοιχεία (χώμα, υδροδότηση, ηλεκτροδότηση) ώστε να … «ανθίσει»!
Ο Ανδρέας Σαμαράς εν μέσω αθλητών από την περιοχή της Καλαμάτας την που επιλέγουν την πίστα του MX PARK Kalamatas για προπονήσεις

Η πίστα είναι εδώ και καιρό έτοιμη για προπονήσεις για την χωμάτινη μοτοσικλέτα, αν και χρειάζεται ακόμη χωμάτινες «ντόπες» προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες των αθλητών είτε σε συνθήκες προπόνησης είτε αγώνα. Μάλιστα την περασμένη Πέμπτη την Πίστα εξέτασε Επιτροπή Αδειοδότησης και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα καλώς εχόντων των πραγμάτων θα λάβει και την σχετική άδεια.
Στον περιφραγμένο περιμετρικό χώρο της πίστας του ΜΧ Park Kalamatas προσφέρεται η δυνατότητα κατασκήνωσης για τους επισκέπτες. Το ΜΧ Park Kalamatas είναι μια ιδανική πίστα για καλοκαιρινές προπονήσεις, αφού συνδυάζει μια καλή οργανωμένη πίστα, με την θάλασσα να απέχει μόλις ένα χιλιόμετρο. Αυτό φυτεύει και την ιδέα του εναλλακτικού τουρισμού για τους λάτρεις του είδους…
Αν αναλογιστεί τα οφέλη για ολάκερη περιοχή που μπορεί να αποφέρει η σωστή διαχείριση και προβολή μιας τέτοιας επένδυσης τότε μόνο καλοδεχούμενη θα μπορούσε να είναι και από πλευράς δημοτικών αρχόντων αλλά και από ιδιώτες που επιθυμούν να παρέχουν χορηγία, μια χείρα βοηθείας.


Πληροφορίες - επικοινωνία
Η πίστα ανοίγει κάθε Τετάρτη από τις 2 το μεσημέρι κι ύστερα και επίσης τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως τη δύση του ηλίου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία του ΜΧ Park Kalamatas μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 6974365101.
Παράλληλα, στη διάθεση του κοινού σελίδα της πίστας στο Facebook (https://www.facebook.com/mxparkkalamatas/?fref=ts) από την οποία οι φίλοι της πίστας, μπορούν καθημερινά να αντλούν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το ωράριο λειτουργίας και τις παροχές της.

Σ.Τρ.

Αρκετοί αθλητές από την Μεγαλόπολη επίσης επιλέγουν την πίστα του MX PARK Kalamatas για προετοιμασία 


https://www.youtube.com/watch?v=GrGE1HzwzAE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου