Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ

Στις 9 Οκτωβρίου θα τρέξουμε 21 χιλιόμετρα
στηρίζοντας την υποψηφιότητα του «Καλαμάτα 21»!

● ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ: «ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ 100ΑΡΙ»● ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ: «ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!»

ΈΝΑΝ συμβολικό ημιμαραθώνιο αγώνα οργανώνει ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμάτας, σε συνεργασία με τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016. Πρόκειται για τον πολυαναμενόμενο 1ο Ημιμαραθώνιο Καλαμάτας ο οποίος συγκεντρώνει ήδη 150 συμμετοχές και σύμφωνα με τις προσδοκίες των διοργανωτών, αλλά και τη συνεχώς αυξανόμενη ενασχόληση νέων ανθρώπων με τον δρομικό - μαζικό αθλητικό (μαραθωνίους, ημιμαραθωνίους κα), την ημέρα της εκκίνησης του αγώνα οι δρομείς από την πόλη και άλλες περιοχές αναμένονται σχεδόν διπλάσιες!
Ένας αθλητικός ημιμαραθώνιος που φιλοδοξεί να ενισχύσει τον πολιτιστικό «μαραθώνιο» για την υποψηφιότητα της πόλης μας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021.
Ο αγώνας ανήκει στο πλαίσιο δράσεων μαζικού αθλητισμού του Αθλητικού Οργανισμού και θα διεξαχθεί, με αφετηρία και τερματισμό την προκυμαία του λιμένα της πόλης, σε μια αυστηρώς επίπεδη και παραθαλάσσια διαδρομή επί της οδού Ναυαρίνου και της παραλιακής Κορδία – Μπουρνιά. Η διαδρομή έχει ως εξής: προκυμαία – ξενοδοχείο Elite – προκυμαία – πίστα καρτ – προκυμαία.
Η εκδήλωση θα εμπλουτισθεί με αγώνα 5 χιλιομέτρων, στη διαδρομή: προκυμαία - ξενοδοχείο Elite - προκυμαία.

Μπασακίδης: «Στον αγώνα
για τον τίτλο συμμετέχουμε όλοι!»
Την πεποίθησή του πως ο ημιμαραθώνιος αγώνας των 21 χιλιομέτρων θα συμβάλει στην προώθηση και προβολή της υποψηφιότητας της πόλης μας ως πολιτιστική πρωτεύουσα για το 2021, εξέφρασε ο πρόεδρος του αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης: «Ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμάτας οργανώνει σε συνεργασία με Αθλητικούς Συλλόγους της πόλης, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου και ώρα 9 το πρωί, στην προκυμαία τον πρώτο ημιμαραθώνιο της Καλαμάτας. Ο αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων Μαζικού Αθλητισμού του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας και πιστεύουμε ότι θα συμβάλει στην προώθηση και προβολή της υποψηφιότητας της πόλης για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021» είπε και εν συνέχεια ανέλυσε τη διαδρομή: «Ο αγώνας με αφετηρία την προκυμαία θα κατευθυνθεί προς το ξενοδοχείο «Elite» και στη συνέχεια θα έχει φορά προς την πίστα καρτ, και επιστροφή και τερματισμό στην προκυμαία. Μια καθαρά επίπεδη κι εύκολη διαδρομή, η οποία βοηθά πάρα πολύ τους αθλητές και είναι αυτό το κίνητρο εν όψει της προετοιμασίας τους για τον αγώνα του μεγάλου Μαραθωνίου της Αθήνας, τον Νοέμβριο.
Ταυτόχρονα και παράλληλα με τον ημιμαραθώνιο, θα διεξαχθεί ένας αγώνας 5 χιλιομέτρων για όλους τους συμπολίτες μας στη διαδρομή: προκυμαία - ξενοδοχείο Elite και επιστροφή.
Καλούμε τους φίλους του αθλητισμού να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους, σε ειδική φόρμα -όπως ήδη γίνεται μέχρι τώρα - σε ηλεκτρονική διεύθυνση.
Οι συμμετοχές είναι αρκετά καλές, πάμε πάρα πολύ καλά και βέβαια την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα θα υπάρχει δυνατότητα να δηλωθούν συμμετοχές, αλλά σε περιορισμένο αριθμό!» κι έκλεισε με το σλόγκαν «Στον αγώνα για τον τίτλο συμμετέχουμε όλοι!»


Τσατσούλης: «Βρισκόμαστε
στο τελικό 100αρι»
Τον χρόνο αντίστροφα μετρά η πόλη μας για την ώρα της κρίσης και επιλογής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021. Τίτλο που διεκδικεί η μεσσηνιακή πρωτεύουσα με μια ηχηρή υποψηφιότητα και στην επίτευξή του θα συμβάλει θετικά την διεξαγωγή του συμβολικού αυτού αγώνα. Στον συμβολισμό του αγώνα αναφέρθηκε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του γραφείου υποψηφιότητας Kalamata21, Έκτωρ Τσατσούλης κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, αφού πρώτα υπενθύμισε πως ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα.
«Βρισκόμαστε στο τελικό 100αρι, για την ακρίβεια στις 44 ημέρες μέχρι την ανάδειξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, ήταν ένας μαραθώνιος βέβαια για την πόλη να προετοιμαστεί κατάλληλα για να διεκδικήσει τον τίτλο καθώς επίσης και ένας μαραθώνιος θα μας περιμένει εφόσον τον κερδίσουμε και θα κληθούμε να τον υλοποιήσουμε!».
Ελκυστική και τιμητική η πρόταση του Αθλητικού Φορέα να αφιερώσει μια αθλητική εκδήλωση στο «Καλαμάτα 21» στην οποία ουδείς βεβαίως έφερε αντίρρηση: «Όταν μας προσέγγισε ο Αθλητικός Φορέας και ο κ. Μπασακίδης με αυτή την πρόταση, να μας αφιερώσει στην ουσία μια αθλητική διοργάνωση, έναν ημιμαραθώνιο 21 χιλιομέτρων, ο συμβολισμός ήταν τέτοιος που δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε!
Ελπίζουμε ο καιρός να είναι μαζί μας και να έχει αυτή η εκδήλωση μαζικού αθλητισμού επιτυχία! Εμείς από πλευράς «Καλαμάτα 21» θα είμαστε εκεί για να συλλέξουμε εγγραφές στο Πάσο Πολιτισμού, που είναι η καμπάνια που «τρέχει» συνέχεια για την ανάδειξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, αλλά θα κάνουμε και εγγραφές εθελοντών, οι οποίοι θα υποστηρίξουν την επίσκεψη της επιτροπής στην πόλη. Ακόμα δεν έχει δρομολογηθεί, θα κάνουμε κάποια ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα και για τους εθελοντές. Θα είναι όμως μια από τις πρώτες εκδηλώσεις που θα ξεκινήσει τις εγγραφές των εθελοντών για τις συγκεκριμένες ημέρες της επίσκεψης.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία. Αθλητισμός και Πολιτισμός στην Ελλάδα ήταν πάντα ένα, άσχετα βέβαια με τα ευρύτερα πολιτικά πεδία που τους έχουν διαχωρίσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο.»

Δηλώσεις συμμετοχής
και εθελοντές
Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στον αγώνα των 21 χιλιομέτρων και των 5 χιλιομέτρων, θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=5b10498de73a39817732a4b5fa31c416.
Επίσης, να σημειωθεί πως περιορισμένου αριθμού δηλώσεις συμμετοχής θα παραλαμβάνονται και την παραμονή και ανήμερα τον αγώνα.
Τέλος, το γραφείο υποψηφιότητας «Kalamata21» θα βρίσκεται στον αγώνα με σκοπό την συγκέντρωση εγγραφών στο Πάσο Πολιτισμού, και για να συγκεντρώσει δηλώσεις εθελοντών που θα υποστηρίξουν την επίσκεψη της Επιτροπής Επιλογής στην Καλαμάτα, για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα έτους 2021, που αναμένεται στις αρχές του επόμενου μήνα.



Σ.Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου